Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Merhaba canım 19 yaşındaki bir kız ile 29 yaşındaki bir erkek arasındaki ilişki, yaş farkı nedeniyle bazı potansiyel zorluklar ve avantajlar içerebilir. İşte bu tür bir ilişkinin dinamiklerini etkileyebilecek bazı faktörler:
Potansiyel Zorluklar:
Yaşam Deneyimi Farkı: 29 yaşındaki bir erkek, 19 yaşındaki bir kıza göre genellikle daha fazla yaşam deneyimine sahiptir. Bu, farklı bakış açılarına, önceliklere ve olgunluk seviyelerine yol açabilir.
Gelişimsel Farklılıklar: 19 yaşındaki bir kız, kimliğini ve bağımsızlığını keşfetme aşamasında olabilirken, 29 yaşındaki bir erkek kariyerinde veya kişisel yaşamında daha yerleşik olabilir. Bu, farklı ihtiyaçlara ve beklentilere yol açabilir.
Toplumsal Baskı: Bazı insanlar, bu tür bir yaş farkını eleştirebilir veya sorgulayabilir. Bu, ilişkideki bireyler üzerinde ek baskı yaratabilir.
Güç Dengesi: Daha yaşlı partner, daha fazla deneyime ve finansal istikrara sahip olduğu için ilişkide bir güç dengesizliği olabilir. Bu, genç partnerin kendini daha az yetkili veya bağımsız hissetmesine neden olabilir.
Potansiyel Avantajlar:
Öğrenme ve Büyüme: Her iki partner de birbirinden yeni şeyler öğrenebilir ve birlikte büyüyebilir. Daha yaşlı partner, genç partnere rehberlik edebilirken, genç partner de daha yaşlı partnere yeni bakış açıları sunabilir.
Heyecan ve Canlılık: Genç partner, ilişkiye heyecan ve canlılık katabilirken, daha yaşlı partner de istikrar ve güven sağlayabilir.
Farklı Bakış Açıları: Yaş farkı, farklı bakış açılarının ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak tanır. Bu, ilişkinin daha zengin ve çeşitli olmasına katkıda bulunabilir.
İlişkinin Başarısı İçin İpuçları:
Açık İletişim: Her iki partner de duygularını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini açıkça ifade etmelidir.
Karşılıklı Saygı: Her iki partner de birbirinin bakış açılarına, deneyimlerine ve değerlerine saygı göstermelidir.
Ortak Değerler: İlişkinin temelini oluşturan ortak değerlere ve hedeflere sahip olmak önemlidir.
Bağımsızlık: Her iki partner de kendi ilgi alanlarına ve arkadaşlıklarına sahip olmalı ve birbirlerinin bağımsızlığını desteklemelidir.
Destekleyici Çevre: Aile ve arkadaşların desteği, ilişkinin başarısına katkıda bulunabilir.
Sonuç olarak, 19 yaşındaki bir kız ile 29 yaşındaki bir erkek arasındaki ilişkinin başarılı olup olmayacağı, çiftin birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğuna, değerlerine ve beklentilerine bağlıdır. Açık iletişim, karşılıklı saygı ve anlayış, bu tür bir ilişkinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir ❤️
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılYazdığın durumu o kadar iyi anlıyorum ki. Hatta az önce ben de bu konuyu düşünüyordum. Ben de çok zor bir hayat yaşadım. Şımartılarak büyütülen bir çocuk değildim. Üstelik içimde çirkeflikte yoktu. Hâlâ da yok. Saf karakterli biriyim. Bu yüzden bana her ilgi gösteren insana inandım. Birçok defa ihanete uğramış olmama rağmen tekrar güvendim. Beni defalarca dövüp t. cvüz eden adamı bile affettim. Çünkü ailem bana o adamın gösterdiği değer kadar bile değer göstermemişti. İnsanlar sürekli beni yargılamaya başladı. Aptal olduğumu, hatalar yaptığımı, yanlış insanlara inandığım için başıma gelen her şeyi "hak ettiğimi" bile söylediler. Seni çok iyi anlıyorum. Değer gördüğünü hissettiği bir insanı kimse bırakmak istemez, özellikle de daha öncesinden çok zor şeyler yaşamış olan biri. Yargılayan insanlara asla takılma, onlar için hayat hep kolay olduğu için başkalarını anlayamazlar, olaylara yüzeysel bakarlar. Sana verebileceğim tek tavsiye, hayatındaki insana yaralarından bahsetme. Bu, insanlarla olan ilişkilerimizde en önemli kural. Eğer çok güveniyorsan ve onunla aynı zamanda dert ortağı olmak istiyorsan, onu sığınacak bir liman olarak görüyorsan bile, ona asla geçmişindeki sorunlarından bahsetme, özellikle de aile ilgili olan sorunlarından. Çünkü ona çok güveniyor olsan da, iyi bir insan olduğuna inanıyor olsan da, bir gün başka bir yüzünün ortaya çıkıp çıkmayacağını bilemezsin. Ben zamanında birçok kez aynı hataya düştüm. Başka insanlar da beni aynı bu şekilde uyardı. Hayatıma aldığım her insana "en kötü en olabilir ki" düşüncesiyle geçmiş sorunlarımdan bahsettim. Oysa ben onlara derdimi anlattığımı sanıyorken, o kişiler benim zaaflarımı arıyorlarmış. Çok gençsin, muhtemelen çok da iyi kalplisin, yazdıklarından dolayı öyle düşündüm. Birini çok sevsen bile, o kişi sana çok iyi hissettirir bile, ona sonsuz şekilde güvenme. Özellikle de çaresiz hissettiğin zamanlarda, bunu ona asla belli etme. Bir sorun yaşadığınızda senin çaresiz olduğunu düşünmesin ve bunlardan dolayı cesaret bulamasın. Umarım her şey gönlünce olur.
15 Yorumla
Soran1 yılSöylediklerine tepeden tırnağa katılıyorum ve en yakın arkadaşım dediğim insana bile anlatmıyorum sorunumu çok zor şeyler yaşamışsın çok acı çekmişsin umarım mutlu olursun her zaman
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim ☺️ umarım sen de mutlu olursun hep
Soran1 yılBaksana insanların söylediklerine benim kimseye göre mutlu olmaya hakkım yok.
Cevap sahibi1 yılİnsanlar hep yargılayıcı ve kötümser konuşur. Senin mutlu olmaya hakkın olup olmadığına onlar karar verecek değil. Ağzı olan konuşuyor. Fikir almak için sorduğun soruda bir ton yargılamaya başlarlar. İnsanlar böyle maalesef.
1 yılÇiçeğim seni anlıyorum neden bunun sevgi olduğuna inandığını, sevmiyor dendikçe sevgiye değer değilmiş gibi hissedip beni 30 yaşında biri bile sevmiyorsa kim nasıl sevsin ön yargısını. Ama inan öyle değil. Sevmiyor demek de seviyor demek de kolay. Kimse kimsenin gözlüğünü takıp hayatını izleyemez ama tecrübe ve biraz da bilgiyle anlayabilirsin. İstisnalar hiç mi olmaz? Olabilir belki herkes haksızken sen haklısındır ki sevgisinde samimiyse tebrik ederim ve mutluluğunuzun da daim olmasını isterim. Sadece bizim toplumda ne yazık ki babalar kızlarına pek özen göstermiyor. Sevdiğini hissettirmiyor biz de ilk ilgi gösterene gidip seviyor, o iyi biri diyoruz. Ama sandığımız gibi iyi değil insanlar..
015 Yorumla
Soran1 yılBabam çok iyi bir babaydı ama sorunlu bir ailede büyüdüm doğru diğer kızlar gibi olamadım hiç bir zaman güzel olduğum halde onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi giyinmeyi, süslenmeyi, genç kız gibi davranmayı beceremediğim için hiç bir erkek benimle ilgilenmiyordu hep o makyaj güzeli açık saçik giyinen kızlara ilgi vardı babamin kız kardeşleri kendi çocuklarıyla kıyaslardı beni hep. Kuzenlerim benimle dalga geçerlerdi annesi bırakıp gitmiş saçı başı dağınık elbiseleri ütusüz bilmem ne diye hiç bir zaman ne çocuk gibi ne genç kiz gibi hissedemedim hala da öyle hissedemiyorum bütün kızlar ışıl ışıl ben paslanmış teneke gibiyim onlar gibi hayat enerjim auram yok çünkü ama bana iyi hissettiren benim güzel olduğumu fark eden bilen gören bir erkek var artık
Soran1 yılNeden bende o kızlar gibi ışıl ışıl parlmayayım neden ben güzel sözler duyup gururum okşanmasın neden beni el üstünde tutan biri olmasın bunlara hakkım yok mu? Üniversiteye gidiyorum ama gittiğim zaman başım öne eğik yürüyordum çünkü nedensizce utanıyordum halimden giydiğim hiç bir seyi yakıştırmıyordum kendime onu tanıdıktan sonra her şeyi yakıştirmaya başladım kendime aynada kendimi daha güzel görüyordum artık başım dik yürüyebiliyordum o beni onurlandırdı kadınlık gururum egom okşanıyordu artık çünkü
Soran1 yılİçim cok dolu sayfa sayfa yazıp dökmek istiyorum olay sadece sevgililik aşk falan değil. Orada benim duygularımı gören, benimle plan yapmak isteyen beni hayatına planlarına dahil etmek isteyen beni güzel bulan isteyen arzulayan bir erkeğin olması düşünsene hayatında ilk defa biri seni gorüyor biri senin varlığının güzelliğinin farkında ilk defa biri seninle bir şeyler paylaşmak istiyor kim bundan vazgeçmek ister ki sırf insanlar beni sevgiye saygıya layık görmuyor onaylamiyorlar diye
- 1 yıl
Ama sana bu farlındalığı getiren sen olnalısın yoksa en ufak kavgada hatada o yanından gittiği gibi aynı noktaya geri dönersin elbette sevilmeyi hak ediyorsun her kız gibi bakımlı düzenli şık cıvıl cıvıl olabilirsin ama sevgiyi ilk başkasından almadan önce kendimize vermeliyiz yoksa kurduğumuz hiçbir bağlı uzun vadeli olmaz hemen kopar gider çok doluyum dersen kapım açık dinlerim ben seni ✨
Soran1 yılBen bu sevgiyi ilgiyi özgüveni ona bağlamıyorum ama ben bu özgüveni onun sayesinde kazandım bana insan olduğumu yaşadığımı kız olduğumu hissettirdi Benim de saçlarımın gözlerimin ellerimin güzel olduğunu narin olduğumu zarif olduğumu görmemi sağladı ondan önce sanki sert bir duvar Gibiydim Ondan sonra pamuk gibi oldum konuşma tarzım bile değişti böyle eskiden kısık sesle keskin agresif konuşurdum şimdi farklı aynı erkek diğer kızlara ilgi gösterseydi Ay bana ne kadar aşık beni ne kadar seviyor diye düşünürlerdi bana ilgi gösterince kullanmaya çalışıyor oluyor sanki bu dünyada hiçbir erkek Beni Sevemez benimle ilgilenemez beni güzel bulamaz onlara göre
Soran1 yılBir tek o kızlar sevgiye İlgiye saygıya değer görmeye layıktı onları özeldi Çünkü ben değildim hayatlarında onları seven değer veren insanlar vardı hiç arkadaşım hiç sevgilim olmadı benim çünkü hiçbir erkek beni Kendine layık görmüyordu
Soran1 yılAma o beni istiyor Beni beğeniyor benimle bir şeyler paylaşmak istiyor Neden İmkansız olsun Bu neden neden Gerçekten beni sevemez mi yani imkansız mı öteki kızlardan birini sevseydi Aşk olurdu değil mi beni sevince kullanmaya çalışıyor dayanamıyorum tahammül edemiyorum böyle düşünmelerine
- 1 yıl
Çiçeğim bu senin özelinde değil ki ben o diğer kızlarla da konuştum. Biz yapımız gereği kırılganız. Kolayca inanıp kolayca inciniyoruz. Bazı erkeklerinse tek bir amacı var cinsellik. Bunu da olduğu gibi söylerse reddedileceğini bildiği için seviyormuş gibi davranıyor çoğu. Dışarıda birlikte gezen, birbirine aşık sandığımız insanlar da böyle şeyleri yaşamış olabilir ki birinin gülüyor olması her zaman güzel bir hayatı olduğunu göstermez. Gerçekten çok güzel olmasına rağmen iğrenç erkeklere denk gelmiş çok arkadaşım oldu. Yaşadıklarını hak etmediler ama bu onların kötü olduğunu mu gösterir veya sevgi değer olmadığını? Asla. Dediğim gibi bu kendinle barışma içini sen halletmelisin. Bunu başkası senin için yapamaz. Dediğin gibi seni seviyor olabilir belki biz haksızız gerçekten seviyor ama o olsun olmasın dikkatli ol. Ve önceliğin hep kendin olsun. Kendini sevmediğin, güzel bir insan olarak görmediğin sürece onun ettiği iltifatlar da anlamsız görünür sana
Soran1 yılNe söylesem anlatamayacağım yani o Diğer kızlar dediğin hayatlarında onları destekleyecek duygusal gelişimlerini destekleyecek birileri vardı benim yoktu Benden başka kimsem yoktu Hala da yok
- 1 yıl
Dinlemek istemiyorsun. Sadece dikkatli ol, kimseye tamamen güvenme. Sandığın gibi herkes çok iyi sevgi dolu değil. Güvendiğin ve aranda 10 yaş olan adam bile. Şöyle düşün sen 19 yaşındasın ve 9 yaşında bir çocuk senden hoşlandığını söylüyor.. İster inan ister inanma ama çoğu erkek tavladığı kızların listesini tutuyor skor gibi bununla gurır duyuyorlar
Özellikle buradakiler. Bil diye söylüyorum
Soran1 yılBana gelince öyle olur tabi size göre kimse beni sevemez bana saygı duyamaz bana değer veremez bir tek siz kandırılmıyorsunuz bir tek siz sevgiye layıksınız çünkü siz özel ve üstün kızlarsınız dimi kimse sizi üzemez kimse size saygısızlik edemez kimse sizi kandıramaz siz her şeyin en iyisine layıksınız ama ben değilim dimi doğru
- 1 yıl
Öz güvensiz olduğun için kim ne derse desin anlamak istediğin yere çekiyorsun. Keşke hiç anladığımı söyleyip yorum yapmasaydım. Daha sen kendini anlamıyorsun başkasının anlamasına nasıl izin veresin
Soran1 yılTamam sizi hiç kimse üzemez sizi hiç kimse kandıramaz siz çok değerlisiniz bütün erkekler size aşık ölüyorlar sizinle evlenmek için en cok sevilen saygı gören değer gören hak eden sizsiniz ben hak etmiyorum ben kullanılıyorun tamam başın göğe erecek ben çöp gibi kullanılıp atılınca
- 1 yıl
Gerçekten ne içtin? Anlıyorum okumuyorsun ama nasıl yani anlam veremiyorum
Soran1 yılOkuyorum gayette al benim sevgilimi de elimden al başın göğe erer o zaman
- Aşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı.
1 yılBen 27 yaşındayım ve haftasonu gittiğim İspanyolca kursunda tek erkeğim. Sınıfın geri kalanı hoca dahil kız. Hoca benle yaşıt, kızlar 20-21 yaşlarında. Ben böyle bir ortamda diken üstünde hissederken benden büyük erkekler nasıl yeni reşit olmuş kızlara gönül koyabiliyor anlamış değilim.
11 Yorumla
Soran1 yılBende diğer kızlar gibi özel ve değerli olmak istiyorum bende onlar gibi giyinmeyi onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi saygı görmeyi istiyorum beni hayatım boyunca hiç bir erkek istemedi o beni beğendiğini ve çok güzel olduğumu söylüyor ben hep kendimden ailemden yaşadığım hayattan utandım hep başım öne eğik yürüdüm neden bende özel ve değerli bir kadın olmayayım benimde hayatımda bir erkek olsun
Yapay Zeka Cevapladı
Hmm, yaş farkı bazen ilişkilere heyecan ve farklı bakış açıları getirebilir, ama diğer yandan önemli konuları düşünmek gerek 🫶 Aradaki yaş farkı, hayat tecrübelerinden hedeflere kadar farklılıklar yaratabilir. Önemli olan iki tarafın da ruhsal olgunluk, karşılıklı saygı ve istek birbiriyle uyumlu mu? 🧐
Kızın ilk sevgililik durumu olduğu için tecrübeler arasında doğal bir denge olmalı. Ayrıca, kızın özgüveni ve bağımsızlığını da kazanması önemli. Acele etmeden, yargılamadan ilişkiyi değerlendirmek gerek. Peki sence bu fark aranızda uyum yaratır mı yoksa zorlar mı? 🌸02 Yorumla
Soran1 yılBende diğer kızlar gibi özel ve değerli olmak istiyorum bende onlar gibi giyinmeyi onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi saygı görmeyi istiyorum beni hayatım boyunca hiç bir erkek istemedi o beni beğendiğini ve çok güzel olduğumu söylüyor ben hep kendimden ailemden yaşadığım hayattan utandım hep başım öne eğik yürüdüm neden bende özel ve değerli bir kadın olmayayım benimde hayatımda bir erkek olsun
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılAh, canım ya, o kadar içten yazmışsın ki… Kendini böyle hissetmen beni çok üzdü ama sana bir şey söyleyeyim mi? Sen zaten özelsin ve çok değerlisin 🌸💖. Bazen toplumun, çevremizin beklentileri bize bu hisleri yaşatır, ama bu düşüncelerden sıyrılmalısın. Güzellik dediğin, dışarıdan çok daha fazlası; içindeki ışık, gülüşün, kalbinin sıcaklığı 🌟✨.
O kişinin seni güzel bulması ve bunu söylemesi gerçekten özel bir şey. Ama unutma, en önemlisi senin kendini nasıl gördüğün. Kendini sevmeyi öğrenmelisin, çünkü sen harikasın! Kendine biraz şefkat göstermelisin 🫂. Hayatında biri olmak güzel bir duygu ama hep hatırla; mutluluk birinin seni tamamlamasına değil, senin kendini olduğun gibi kabul etmene bağlı 💌. Eminim ki, zamanı geldiğinde o mutluluğu da bulacaksın. Sen zaten bunu hak eden birisin! 💕
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
1 yılŞöyle ki on yaş çok bir fark değil aranızdaki uyum da gayet iyi olabilir bir ilişkideki yaş farkı da değil aslında ilişkinin ne zaman başlamış olduğu önemli örneğin 28 ile 38 okeydir ama 18 ile 28 ya da 19 ile 29 insanlar tarafından çok tepki görebilir ve bu tepkiye karşı bazen ilişkisi iyi olan çiftler bile dayanmayabilir insanların yorumlarından filan artık etkilenip yorulacak dereceye gelebilirsiniz.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 263,2b cevap paylaştı.
u 1 yılilişki olmaz
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
s 1 yılSiz hangi kafayla yasıyorsunuz, 19 yasındaki bir insanın cevresinde full yasıtları olur. Ben 18,19 yaşındayken 20 yaşındaki kişi bile bana büyük gelirdi. 19 yaşındaki insanla 20 üstü kişiler özellikle senin dediğin şahısın hicbir ortak ozelliği olamaz. İnternetten ordan burdan buluyorsunuz bu nasıl bir yokluktur, karsındaki kisi zaten duzgun bir erkek olsa seninle konusmazdı, amacı apacık belli fakat sana destan yazsak yine de anlamazsın idc istedigini yap yani.
71 Yorumla
Soran1 yılAşık olamaz mı bana
Gizli Üye(30-35)1 yılOlmaz emin ol
arada yaṣ farkını bırak jenerasyon farkı bile var
bende 19 yașındayken aynen sen gibi 29 yaṣındaki bir herifle konuṣuyordum ama bizimki arkadaṣcaydı ve sanaldandı. Adam hergün bana yürüyordu. Bende bunu çok hoṣ birṣey sanıyordum oo olgun erkek falan kafasındaydım. Sonra aramız bozuldu ve onu sildim. Ben 27 28 yaṣındayken tekrar bi ṣekilde karṣılaṣtık adamla konuṣtuk ve onunla neden olmamam gerektiğini o kadar net belli ediyordu ki, iyi ki o zaman ki kafayla onunla iliṣki yaṣamamıṣım cidden.
Ayrıca sen 19 yaṣındasın ve hayat sana yeni baṣlıyor ilk tecrübe için sana yakın yaṣta olanları seçmeni ṣiddetle tavsiye ederim. O adam ise 29 ve gençliğinin son çapkınlıklarını yaṣıyor. Yani yaṣayacağını yaṣamıṣ. Sen ise hiç bir halt yaṣamadın daha. Zaman değerli ve bu genç yaṣlarını böyle abuk subuk iṣler için harcama.
17 Yorumla
Soran1 yılNiye olamaz ya bu adamın duyguları yok mu sevemez mi birini imkansız mı dünyada eşi benzeri yok mu sevse aşık olsa gözünden sakınacak hale gelse yine de mutsuz mu olur ilişki size göre
Cevap sahibi1 yılDediğimi ṣimdi anlayamazsın sonra anlarsın
Soran1 yılSizin derdiniz 29 yaşında olması mı yoksa o yaştaki bir adamın beni beğenmesi mi
Cevap sahibi1 yılBenim bi derdim yok banane seni tanımam etmem senin hayatın.
Ben sadece yaṣanmıṣlıkları baz alarak sana fikrimi söyledim - zaten sorun "19 yaşındaki kız ile 29 yaşındaki erkek ilişkisi nasıl olur?" șeklindeydi. Buna karșılıkta ben "olmaz" demiṣim zaten.
Sen bu görüṣü ciddiye alırsın veya almazsın sana kalmıṣ bir ṣey - ama bilinç altın sana bu soruyu sordurmuṣ. Sen bir sorun görmesen bu soruyu sorma gereği hisseder misin sence? benim mesela sevgilim var ama bir kere bile bizden olur mu diye bi soru sormadım buraya mesela. Ama sen olur mu diye soruyorsun. Demek ki içsel olarak pekde emin değilsin doğru yapıp yapmadığın hakkında.
Yașayıp kendim görmek istiyorsan yaṣa hayat senin. Ama ben 30 yaṣında bir kadın olarak sana söylüyorum ki - zaman çok hızlı geçiyor ve hayat bazen hataları affetmez. O adam yaṣ alıyor ama senin aksine o ne istediğini biliyor. Zaman geçtikce o adamı çekici bulmayacaksın ve sonra bi bakacaksın ki yaṣın 22 23 olmuṣ ya o adamdan ayrılacaksın ya da adamla olmak istediğin için devam edeceksin belki evleneceksin ama bi yerden sonra yine patlak verecek ve sen boṣanacaksın. Yaṣın gelecek 30a hem dul hemde güvensiz bir insan olacaksın. Erkek arayıṣına gireceksin ama erkeklerin çoğuda seni eskisi gibi istemeyecek çünkü yaṣ arttıkca erkeklerin beklentileri değiṣiyor ve o yaṣlarda bekar veya dul ve güveni sarsılmamıṣ "hoṣ" bir erkek bulmak inanılmaz zor.
Bunları yaṣarsın demiyorum ama zaman geçtikce zamanın değerini daha çok anlayacaksın hele ki gençlik yavaṣ yavaṣ gittikce.
Cevap sahibi1 yılSenin șu anda düṣünmen gereken erkek değil emin ol. Daha çok iyi insanla karṣılaṣırsın. Ṣu an sen okul okuyorsan okuluna konsantte ol, iṣine mesleğine sarıl. Yaṣ aldıkca zaten bunları yapamayacaksın. Hele erken evlenirsen zaten çoğu kursağında kalır.
Ama yinede sen bilirsin. Dediğim gibi bu senin hayatın ve yolunu sen kendi seçimlerinle çizersin.
Soran1 yılBen okulumu düşünüyorum sen merak etme senin gibi türlü oyunlarla erkeklerin aklı çelecek bir kız değilim olduğum gibiyim sen bu akılları kendin gibilere ver benim senin aklına ihtiyacım yok.
Cevap sahibi1 yılErgen olduğun ne kadarda belli. O zaman soru sorma 😆 hem aklı yok hemde fikri var
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yıl29 yaşındaki erkek kaşar erkektir dikkat et aşk meşk sözlerine pek güvenme sözlere değil icraate bak eğer ciddiyse gelsin evlensin senle evlenmiyorsa sadece seni kullanıp atmak istiyordur dikkatli ol ama erkek yirmiden sonra kartlasiyor kasarlaniyor
41 Yorumla
1 yılDaha çocuksunuz kendinize gelin bu 18-19 yaşlarinda sevgili merakı beni öldürüyo 😂
53 Yorumla
Soran1 yılSevgili merakı yok bende olsaydı 19 yaşıma kadar beklemezdim hoşlandım beğendim ne var bunda bir şeyler yaşamak istiyorum aşk anlamında
La kızım, koskocaman kuşak farkı var sen anlamiyon mu?
Onun kafa yapısı farklı, senin farklı. Davul dengi denginedir.
Herşeyi geçtim, bu yaşta bi kızla olmak isteyen erkek zaten düzgün bir erkek değildir bak söylüyorum sana açık açık. Efendi değildir
Bilir o yaşa gelen bı insan. sana çocuk gözüyle bakar kafa yapısı ve yaşanmışlık olarak.
Seni KULLANİP BİRAKACAK.
Sevilmiyosun, sadece seni kullanıp bırakmak için rol yapıyor. Bekle gör.
Bu kadar kişi mutluluğunu kıskanıyor olamaz , böyle bir istatistik olamaz yani.
Bak herkes uyarmış.
Biraz büyük sözü dinle ahmak. Hay Allah'ım ya..
06 Yorumla
Soran1 yılBabam çok iyi bir babaydı ama sorunlu bir ailede büyüdüm doğru diğer kızlar gibi olamadım hiç bir zaman güzel olduğum halde onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi giyinmeyi, süslenmeyi, genç kız gibi davranmayı beceremediğim için hiç bir erkek benimle ilgilenmiyordu hep o makyaj güzeli açık saçik giyinen kızlara ilgi vardı babamin kız kardeşleri kendi çocuklarıyla kıyaslardı beni hep. Kuzenlerim benimle dalga geçerlerdi annesi bırakıp gitmiş saçı başı dağınık elbiseleri ütusüz bilmem ne diye hiç bir zaman ne çocuk gibi ne genç kiz gibi hissedemedim hala da öyle hissedemiyorum bütün kızlar ışıl ışıl ben paslanmış teneke gibiyim onlar gibi hayat enerjim auram yok çünkü ama bana iyi hissettiren benim güzel olduğumu fark eden bilen gören bir erkek var artık..
Soran1 yılNeden bende o kızlar gibi ışıl ışıl parlmayayım neden ben güzel sözler duyup gururum okşanmasın neden beni el üstünde tutan biri olmasın bunlara hakkım yok mu? Üniversiteye gidiyorum ama gittiğim zaman başım öne eğik yürüyordum çünkü nedensizce utanıyordum halimden giydiğim hiç bir seyi yakıştırmıyordum kendime onu tanıdıktan sonra her şeyi yakıştirmaya başladım kendime aynada kendimi daha güzel görüyordum artık başım dik yürüyebiliyordum o beni onurlandırdı kadınlık gururum egom okşanıyordu artık çünkü
Soran1 yılİçim cok dolu sayfa sayfa yazıp dökmek istiyorum olay sadece sevgililik aşk falan değil. Orada benim duygularımı gören, benimle plan yapmak isteyen beni hayatına planlarına dahil etmek isteyen beni güzel bulan isteyen arzulayan bir erkeğin olması düşünsene hayatında ilk defa biri seni gorüyor biri senin varlığının güzelliğinin farkında ilk defa biri seninle bir şeyler paylaşmak istiyor kim bundan vazgeçmek ister ki sırf insanlar beni sevgiye saygıya layık görmuyor onaylamiyorlar diye...
Soran1 yılZoruna gitmiş belli ki
Gizli Üye(30-35)1 yıl25 ten önce söylediklerimizi anlayamacsksın, herkes seni aydınlatmaya çalışsa bile sen beni kıskanıyor ondan böyle söylüyorlar diyeceksin.
herkes benzer süreç yaşadı ve paylaşıyor ama her defasında ilk kes yaşayanları senin gibi kurtaramıyoruz.
duvara toslayınca anlarsın
36 Yorumla
Soran1 yılDuvara toslamamı mı istiyorsun ne geçicek eline öyle olunca arada yas olupta mutlu olanlar da var
Cevap sahibi1 yılmutlu olmak için başkasına ihtiyacın yok
Soran1 yılBende diğer kızlar gibi özel ve değerli olmak istiyorum bende onlar gibi giyinmeyi onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi saygı görmeyi istiyorum beni hayatım boyunca hiç bir erkek istemedi o beni beğendiğini ve çok güzel olduğumu söylüyor ben hep kendimden ailemden yaşadığım hayattan utandım hep başım öne eğik yürüdüm neden bende özel ve değerli bir kadın olmayayım benimde hayatımda bir erkek olsunn
- 1 yıl
Olsun bebişim ama dikkat et seni kullanmasın ben 25 yaşındayım ben bile o yaşlarda erkeklerle konusurken çok korkuyorum çünkü hepsi zamanında aşık olmuş ıssız adama donusmusler tek dertleri cinsellik olmuş dikkatli ol. Sana çok para harcar çok fazla över güldürürür istediğini alınca da alamayacağını da anlayınca gider umarım çok mutlu olursun.
Soran1 yılBende bir şeyleri elde etmek istiyorum dimdik yürümek istiyorum bana sahip çıkan arkamda duran biri olsun istiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 309 cevap paylaştı. Ben de 19 yaşındayım ve benim de o yaşlardaki kişilere ilgi duydugum oluyor ama uyumlu bulmadığım için onlarla ilişki vs düşünmüyorum eğer sen düşünüyorsan bile cok bağlanma derim. Gelecekte sıkıntı çıkması muhtemel çünkü o yaşlardaki erkekler bize gerçek içten bir sevgiyle yaklaşmıyorlar. İleride üzülmemen için söylüyorum iyi olma olasılığı da olsa aksi bir durumda da şaşırmamalısın
10 YorumlaBu yaş aralığı için fazla kız daha hayatı yeni tanımaya başlıyor istekleri olacak daha fazla hayat enerjisi olacak ve bu enerjiye karşılık 29 yaşındaki bir erkeğin ayak uydurabileceğini sanmıyorum. Mesela 29 ve 39 uyumlu olabilir ama 19 ve 29 olamaz ya kızın hayat enerjisini sömürür gibime geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılçok küçüksün ama kendini çok büyümüş ve yetişkin dünyasına adım atmış biri olarak görüyorsun. ama dün 15-16 yaşındayken 18'e girdiğin gün birden reşit olup sorumluluk almak istiyorsun öyle bir dünya yok. sen hala çocuksun. 19 yaş nedir ki hala ergen. 29 yaşındaki biriyle aranızda kocaman bir 20'li yaşlar var. geçmen gereken yollar, köprüler var ama sen atlamak istiyorsun direkt. ne gerek var? bırak yaşıtlarınla takıl biraz. 23-24ten sonra belki olur 29 şu an için çok büyük.
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yılprenses gibi büyümediğimiz için karşı çıkıyoruz zaten. daha çocuksun sen ne olacağını sanıyorsun? daha ne kadardır sürüyor ilişkiniz de hemen emin oldun sana deli divane olduğuna. bu kadar kolay kanmayın ya. daha geçen gün yeniden izledim masumiyet dizisini sen de izle bence belki kendinden bir şeyler bulursun.
Soran1 yılDeli divane demiyorum ben ama beğeniyor saygı gösteriyor ilgi gösteriyor incitmiyor
Cevap sahibi1 yılöyle olması gerekiyor zaten bunun için ödül mü lazım? şunu anla önce sen hala ergenliği bitmemiş birisin o ise yetişkin. onun en başında sana ilgi duyuyor olması, seni bir kadın olarak görmesi bile yanlış. neden bu kadar heveslisiniz bu sevgililik olaylarına bilmiyorum. dersine odaklan, geleceğine odaklan ne işin var kocaman adamla? önüne daha kimler çıkacak. neden ayrıldınız mesela ve neden sana sülük gibi yapıştı sürekli arıyor? bu da bir taciz. adam senin kararlarına saygı duymuyor bir kere. okurken boğuldum yazdığını. bu aşk falan değil, aşk diye bir şey yok. adam bulmuş senin gibi genç, güzel saf kızı tabiki bırakmaz. biraz aklın varsa geri dönmezsin. beyaz atlı prensler, o idealize ettiğimiz erkekleri ancak ekranlarda görürüz kendinizi kandırmayın. hadi 20li yaşlarda olup bir meslek edinmiş olsan ve yine kendinden 10 yaş büyük biriyle olsan yine kabullenilebilir ama bu şekilde değil ya.
- Aşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı.
1 yılEnerji uyumu olduktan sonra yaşın her iki birey için önemi yok.
Sadece, toplumda bazı önyargılar var; özellikle kadının büyük erkeğin küçük olduğu bir ilişkide direkt ön yargı şu;
" Kadın, erkekten önce erken yaşlanacağı için sorunlar olur"
Bence, alakası yok.
Önyargıların yıkılması taraftarıyım.
00 Yorumla
1 yılYaşın çokta önemi yok aslında. Önemli olan uyumlu olup olmadığınız anlaşıp anlaşamadığınız. Yaş farkı olunca genelde erkek kullanır düşüncesi hakim toplumda ancak bunu yaşıtlarımızda yapmıyor mu? Bunda şu dikkat edilmeli erkeğin gerçekten değer verip sevmediğini anlamak gerekli. Amacı sadece yatağa atmak mı yoksa sevmek mi? Çabuk bağlanmadan fakat soğuk davranmadan olabilir yaşıt olsaydında aynını derdim.
Umarım iyi biridir ve mutlu olursunuz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Şimdi sen ne desek kızacaksın. Çünkü senin istediğin şey sorunun gerçek cevabı değil. Seni tatmin eden cevabı arıyorsun.
Seni tasdikleyecek mesaj nedir yorma bizi 😂
20 Yorumla
1 yılYaş farkı sorun olur dese de herkes bence bunu en iyi sen bilirsin aranızdaki uyumu ilişkiyi ben yaş farkına cok takılanlardan değilim ki erkekler zaten geç olgunlaşıyorlar genellikle. Sadece o insan senin gibi duygular yaşıyor mu yoksa seni kullanmak mı amacı ona dikkat et
01 Yorumla
Soran1 yılHerkes amacı farklı seni kullanmak istiyor yazmış kendi yaşımdaki biride bunu düşünebilir yaş büyük olunca kötü lanet bir insan mı oluyor millettteki neyin kafası kimse mutlu olamaz bunlara göre
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yıl10 yaşta sorun olmaz belki fakat en büyuk sorun, kızın büyüdükçe değişip değişmeyeceği olabilir.) Geliştikçe fikirler, davranışlar çok farklı hal alabilir. Almayabilir de, bilemeyiz ama genelde olur.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılOlur ama şimdi erkeğin tam evlilik düşündüğü yaşta kızın eğer üniversite gibi okuma hayali varsa baltalanır kıza yazık olur. Elini oğullarına güvenmeyin sadece kendinize güvenin Bir de Allah'a.
10 Yorumla
1 yıl9 yaşındaki birine o gözle bakar mıydın bence kendinden bu kadar küçüklerle ilişki yaşayan insanlar biraz pis oluyorlar
06 Yorumla
Soran1 yılBabam çok iyi bir babaydı ama sorunlu bir ailede büyüdüm doğru diğer kızlar gibi olamadım hiç bir zaman güzel olduğum halde onlar gibi makyaj yapıp onlar gibi giyinmeyi, süslenmeyi, genç kız gibi davranmayı beceremediğim için hiç bir erkek benimle ilgilenmiyordu hep o makyaj güzeli açık saçik giyinen kızlara ilgi vardı babamin kız kardeşleri kendi çocuklarıyla kıyaslardı beni hep. Kuzenlerim benimle dalga geçerlerdi annesi bırakıp gitmiş saçı başı dağınık elbiseleri ütusüz bilmem ne diye hiç bir zaman ne çocuk gibi ne genç kiz gibi hissedemedim hala da öyle hissedemiyorum bütün kızlar ışıl ışıl ben paslanmış teneke gibiyim onlar gibi hayat enerjim auram yok çünkü ama bana iyi hissettiren benim güzel olduğumu fark eden bilen gören bir erkek var artık...
Soran1 yılNeden bende o kızlar gibi ışıl ışıl parlmayayım neden ben güzel sözler duyup gururum okşanmasın neden beni el üstünde tutan biri olmasın bunlara hakkım yok mu? Üniversiteye gidiyorum ama gittiğim zaman başım öne eğik yürüyordum çünkü nedensizce utanıyordum halimden giydiğim hiç bir seyi yakıştırmıyordum kendime onu tanıdıktan sonra her şeyi yakıştirmaya başladım kendime aynada kendimi daha güzel görüyordum artık başım dik yürüyebiliyordum o beni onurlandırdı kadınlık gururum egom okşanıyordu artık çünküü.
Soran1 yılİçim cok dolu sayfa sayfa yazıp dökmek istiyorum olay sadece sevgililik aşk falan değil. Orada benim duygularımı gören, benimle plan yapmak isteyen beni hayatına planlarına dahil etmek isteyen beni güzel bulan isteyen arzulayan bir erkeğin olması düşünsene hayatında ilk defa biri seni gorüyor biri senin varlığının güzelliğinin farkında ilk defa biri seninle bir şeyler paylaşmak istiyor kim bundan vazgeçmek ister ki sırf insanlar beni sevgiye saygıya layık görmuyor onaylamiyorlar diye...
- 1 yıl
eminim sen de senin gibi bi erkekle karşılaşıcaksındır zamanı geldiğinde sen eksik hissediyorsan tüm erkekler mükkemmel mi sanki hayır kendi denginde birisi elbet bi gün hayatına girecektir ama önce kendine güvenmeyi kendini sevmeyi öğrenmen lazım mutluluğunu özgüvenini de bir adama bağlama yoksa ilerde bu durumun suistimal edilebilir
Soran1 yılBen bu sevgiyi ilgiyi özgüveni ona bağlamıyorum ama ben bu özgüveni onun sayesinde kazandım bana insan olduğumu yaşadığımı kız olduğumu hissettirdi
- 1 yıl
o zaman en iyi senin bileceğin iş bence burada hakarwt edenler varsa da takma tecrübe olarak aynı yaştayız bilmiyorum ilişkniz nasıl olur ben şahsen 1 2 yaş farkını bile büyüten biriyim o yüzden kendi düşüncemi söyledim umarım mutlu olursunuz sadece ona zayıflığını gösterme pek bence yaştan bağımsız bir şey bu söylediğim
Bence olmaz ya abisi yaşında bakın ilişkide 1 yaş 2 yaş vs 3-4 yaş büyük olabilir ama böyle olamaz abisi yaşında yani çok saçma
10 Yorumla
1 yılçok güzel olur, o yaştaki erkekler bakire aradğı için 20liklerle ilgileniyor, evlilik için yani genelde
12 Yorumla- 1 yıl
@Asdrfv niye ayrıldınız bu kadar ağladı noldu, bir de sen hangi burçsunda bu kadar ağlattın
Oo bol tripli toksik ama erkek icin surtunmeli iliski olur
12 Yorumla
Soran1 yılNe demek bu
Aşk İlişkileri konusunda 936 cevap paylaştı. Buradaki sorun aradaki 10 yaş değil senin 19 yaşında olman
20 YorumlaOlabilir tabii ki ama kızın da gerçekten olgun olması ve davranması gerekiyor çocuksu hareketler varsa çok sıkıntı olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBı kaç sene sonra akranını görünce gönlün hevesin onu isteyecek onun enerjisi gençliği seni cezb edecek
00 Yorumla Gayet güzel llur kıza göre. Ama erkeğe iyi olmaz. Çünkü kız daha ilişkilerin sorumluluğunu alacak yaşta değil
00 Yorumla
1 yılBu soruya eğer içiniz hangi cevabı veriyorsa öyle olur, kimse sizi sizden daha iyi tanıyıp anlayamaz...
01 Yorumla- 1 yıl
Agaa niye sürekli soruyu güncelliyorsun tamam en sevgilisi olan sensin d:
- Aşk İlişkileri konusunda 595 cevap paylaştı.
1 yılBelli ki senin içine sinmiş. Umarım yaşadığın kötü hayatı aratacak duruma getirmez çünkü erkekler şov yapmaya bayılır.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Daha çok gençsin, ama arada uyum ve anlaşabiliyorsanız sıkıntı olmaz. Ama yaş farkı yüzünden çevrenizden tepki görebilirsiniz
00 Yorumla
1 yılbi sorun olmaz benim sevgilimlede aramizda 10 yas farki var ve bi sorun yasamiyoruz karsılıklı anlaşma ve sevgiyle guzel bi iliski cıkar
01 Yorumla- 1 yıl
baskalarının dediklerine kafani yorma eger anlasa biliyosaniz güzel iliskiniz olur merak etme
Gayet normal buna benzer çok Sahit oldum ve evlenmişler
04 Yorumla
Soran1 yılHerkes olmaz diyor
- Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.
1 yılAnlaşabiliyosan kafan uyuyorsa neden olmasın
02 Yorumla
Soran1 yılHerkes olmaz diyor ya
- 1 yıl
Herkesin dediği değil senin ne hissettiğin önemli yaşıtların ergen gibi mesela senin hissettiklerini hissedemezler
Çabuk manipülasyon olan kız modeli işlerine geliyor aşık rolü yaparak
10 Yorumla
1 yılNiye iyi anlaşıyolar acaba. Bulmuş çıtır kadını huyuna gide aman ne anlatıyom bana ne
10 YorumlaSınırda kalmış yaş. Yatakta iyiyse kendine bakarsa sorun olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence bu yaş aralığında erkeğin biraz bazı konularda alfa erkek olması gerekiyor. Hatun da genel anlamda erkeğin sözünü dinlemeli cıvıl cıvıl olmalı çok tatlı olur bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı. Gayet güzel olur hiçbir sorun olmaz beraber büyürsünüz
00 Yorumla
1 yılAsla olmaz. Sen ilgiye açsın ve o da seni kullanıyor işte gözünü aç biraz
00 YorumlaErkek 19 yaşındakı kızın tripleri ile uğraşmaya çalışır işte sıkıcı
00 YorumlaYani 19 yaş biraz toy yaşına göre uygun dahi olsa daha çocuk 😌
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yıl19 yaşındaki kızlar bi garip , olmaz dedim ve bunun için konuşmayı kestim
00 Yorumla
1 yılOlmaz. Pişmanlığını ileriki yaşlarda daha iyi anlarsın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılilk sevgilin bi de 😔 dene tabi sen ama olmayacağını göreceksin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
1 yılHiç iyi olmaz biri 30 yaşına gelmiş adam diğeri minnacık kız
00 Yorumla
1 yılbence olur ya , diğerlerinin yorumlarına bakma sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet ama belli bir süre sonra enerjik olarak ilişkide doyum yaşayamaz bir taraf çabuk kapatır
05 Yorumla
Soran1 yılNiye bitsin
Cevap sahibi1 yılŞimdi iyi olur adam 40 i geçerse sen napacaksın yetişemez ki sana
Soran1 yılNiye yetişemesin
Cevap sahibi1 yılDetay nasıl anlatayım kaldırırlar yorumu
Cevap sahibi1 yılNe oldu
Gizli Üye(30-35)1 yılsen gençliğinin baharında o ise sonunda :D Abin yaşında herifle ne zevk alabilirsin ki?
05 Yorumla
Soran1 yıl29 yaşında gençliğin sonumu sen ne diyorsun boş yaoma
Cevap sahibi1 yılsen boş yapıyorsun :) git 22 24 bul
Soran1 yılNe fark edecek
Cevap sahibi1 yılçok şey
Soran1 yılZoruna gidiyor dimi prensesler gibi sevilmem
1 yılYani genel olarak halk arasında pedofili olarak karşılanabilir ama eğer karşıdaki kişi çok olgn durmuyorsa sırıtmazsınız ama bence kişi yaşıtşarıyla ya da max 5 yaş büyük biriyle olmalidir davul bile dengi dengine yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaş farkı çok. Ben 20 yaşındayken 26 yaşındaki erkekler bile büyük gelirdi. Aranızda kuşak farkı var.
00 Yorumla
1 yıl19 yaş o kadar boş anlamsız düşüncelerle dolu oluyor ki insan beş yıl sonra bu ben miyim diyorsun zevkin değişecek 29 yaşındaki adam sana artık anlamsız gelecek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılla beni istememisti cok küçüksün diyip isteyen istiyor demekkili bak shsbshsn
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl10 yaştan bi şey olmaz normal geldi bana ama max 10
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik niyeti varsa, doğru insan ise kesinlikle olur.
00 YorumlaKnka söyle olur sana başta aşırı düşünceli sevecen sadık gelir bu beni seviyor dersin o bunu anladığı an sen farkında olmadan seni aldatir ilk fırsatta
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKötü bence olmaz kiz 21 25 arasi olsa meyse de 19 ne ya daha çocuk
00 Yorumla
1 yılYasal olarak olur ama toplumsal olarak biraz sırıtır ama yaş aldıkça oturur şöyle düşün sen 39 iken o 49 olacak o zaman göze batmaz
01 Yorumla
Soran1 yılBence normal o böyle yetişkin gibi değil ki tam sanki 22 23 yaşında gibi
Ya seni sevdiğini değer verdiğini hissediyorsan her türlü olur sonuçta 29 yaş yaşlı degil
02 Yorumla
Soran1 yılNiye herkes olmaz diyorb
Denemek lazim...10 yas cok gorunebilir ama bazi durumlarda kiz daha olgun, oglan daha cocuksu oluyor
00 YorumlaBende 19’um ve 29 yaşındaki adam gelip tanışmak istedi, hiç göstermiyordu ama güvenemedim yaşı belkide çok sıkıntı etmemeliyiz bilmiyoruum
07 Yorumla- 1 yıl
En doğrusunu yapmışsın.
- 1 yıl
Mantıklı bir bakış açısı :D Ama şöyle bir gerçek var yaşça büyük olanların tek amacı genç olanları kullanmak. Özellikle erkekler o yaşlarda kesinlikle aşık falan olamıyorlar. Zaten aşk bir kere olunan bir şey onuda 17-24 yaş arasında oluyoruz ondan sonrası sahte
- 1 yıl
E ürktün tabi başta 10 yıl ne diye sonuçta o 20 yaşındayken sen 10 yaşındaydın LKASŞLDFKSAD Neyse ya seninde dediğin gibi senin olan seni bulur :D
- 1 yıl
Biraz öyleyimdir :D
İşler göründüğü gibi masum olmayabilir. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
1 yılyaş farkı çok 19 yaşındaki kız henüz çocuktur
10 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler