Bir ilişkide aşk bittikten sonra dost kalmak bazıları için mümkünken, bazıları için imkânsızdır. Geçmişteki duygular tamamen geride bırakılabiliyorsa, sağlıklı bir arkadaşlık kurulabilir ama çoğu zaman bu durum bir taraf için zor olabilir.
Peki, sence eski sevgiliyle dost kalmak mümkün mü, yoksa tamamen yolları ayırmak mı gerekir?
Bir ilişkide aşk bittiğinde dost kalmak mümkün mü, yoksa tamamen yolları ayırmak mı gerekir?
Bir ilişkide aşk bittiğinde dost kalmak mümkün olabilir, ama bu her zaman kolay değil. İki taraf da duygularını net bir şekilde anlamışsa ve birbirine saygı gösteriyorsa, dost kalmak mümkün olabilir. Ancak, duygular hala taze ve karmaşıksa, dostluk kurmak zorlaşabilir.
Bazen, ilişkideki duygusal bağın tamamen kopması zaman alabilir. Bu durumda, bir süreliğine yolları ayırmak daha sağlıklı olabilir. Zamanla, duygular düzeldiğinde ve her iki taraf da kendi hayatına odaklanmaya başladığında, dostluk kurmak daha kolay hale gelebilir.
Sonuçta, bu durum kişiden kişiye değişir. Her iki taraf da dost kalmaya istekliyse ve duygusal olarak hazırsa, bu mümkün olabilir. Ama eğer biri hala aşıksa ya da duyguları karmaşık ise, o zaman tamamen yolları ayırmak en iyi yoldur diye düşünüyorum.
Aslında bu kişiden kişiye göre değişir, evet detayda dediğiniz gibi bende katılıyorum iki tarafın duygu ve düşüncelerini bakış açısı farklıdır ve iki taraf enerjisine bağlıdır. İki tarafın duygu, düşünce zihnini yönetir ama hangi enerji veriyor zihnini yönetir orası çok önemli bu yüzden duygu, düşünce inançlarını saf temiz olması gerekir. Eğer iki tarafın duyguları düşüncelerini sevgi, saygı, güven görüşü birbirini benziyorsa çok daha sağlıklı ilişkiyi sürdürür, anlaşamadığı durumlarda birbirini olanı olduğu gibi kabul eder saygı gösterir. Ama bir şekilde anlaşamıyorsa saygılı şekilde ayrılmayı karar verir, evet dost kalması mümkündür çünkü bu ikili duygu düşüncelerini benzediği için sağlıklı şekilde ayrılmayı karar verir dost olur. Ama öteki insanlar iki tarafın duygu düşünceleri zayıfsa ayrıldıktan sonra dost kalamazlar gerçek anlamda sevgi saygı nedir bilmezler.
Normalde kalınabilir ama arada öfke varsa hayır örneğin eski ilişkimde sırf aman dırdırcı olmayayım diye rahatsız olup da dile getirmediğim çok şey vardı şimdi aklıma gelince keşke susmadaydım diyorum böyle biten bir şeyde arada iletişim kalmasına gerek yok
Bence tamamen yolları ayırmak en sağlıklısı. Eski sevgiliyle dost kalmak fikri güzel gelse de, geçmişte yaşanan duygular bir noktada kendini hissettirebilir. Bir taraf hâlâ bir şeyler hissedebilir ya da yeni ilişkilerde sorunlara yol açabilir. Geçmişi geride bırakmak ve yeni başlangıçlara odaklanmak daha doğru. Biten bir şeyin içinde kalmak yerine, önüne bakmak en iyisidir.
Aşk bittiğinde dost kalmak bence kişiden kişiye değişir ama çoğu zaman zordur. Duygular tamamen geride bırakılmadığında veya taraflardan biri hâlâ bir şeyler hissediyorsa o "dostluk" biraz gergin bir çizgide yürür. Bazıları geçmişi olgunlukla geride bırakıp harika arkadaşlar olabilir ama dediğin gibi bu herkes için geçerli değil. Sana bağlı, gerçekten dost olmayı istiyorsan ve geçmişten etkilenmiyorsanız neden olmasın? Ama zorlanıyorsan belki biraz mesafe en doğru seçimdir. 🫶 Tecrübelerine göre sen ne düşünüyorsun?
Dost kalmak çok farklı bir terim hani medeni bir şekilde ayrılırsak benim sevgilim yokken bir yerde denk geliriz naber falan derim mesela bir selam veririm zaten medeni bir şekilde ayrilmadiysak hiçbir iletişim olmaz.
ama dost kalmaya acik bakmiyorum, mümkün değil bana göre.
Bu dediğinin olması zor biraz çünkü arada duygular varsa kaymalar yaşanacaktır. Gerek yok zaten dostu, dost olarak hayatımıza sokarız, sevdiğinden dost yaratmaya gerek var mı 😀
Tamamen ayrılıp her biri kendi yolunu çizmeli. eğer dost kalırlarsa mutlak bir tarafda umut olacak yene yda geçmişden dolayı yüz yüze gelince rahat olamıyacaklar eskisi gibi
İki taraftan herhangi birinin duyguları hala devam ediyorsa gerçekleşemeyecek olan olaydır. Ve sevgili kalmayı bile beceremiyorsanız nasıl dost kalacaksınız dedirten durum.
İlişkilerde gerçekten seven taraf dost kalamaz arkadaş dost kalmak isteyen bunu başaran zaten sevmemiştir o yüzden aşk bitince her şey biter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ayrılık nasıl yaşandığına bağlı. Eğer karşılıklı saygı ve anlayış varsa, dost kalmak mümkün. Ama acı verici bir ayrılıksa, yolları ayırmak daha sağlıklı olabilir. Önemli olan, iki tarafın da gerçekten iyi hissetmesi.
Eger iliski bittikten sonra hala o kisiye karsi bir seyler hissediyorsan arkadas kalmak iskence cekmek gibidir ama hisettmiyorsan okey bence bir sorun yok