Sevgilim sinirli gergin biri oldu nasıl yardım edecem?

6 senedir beraberiz. Başta cok sakin efendi ağır başlıydı. maalesef babasıyla arası iyi değil. Babası onu 4 sene önce evden attı hep kavga ediyorlar diye. Arkadışyla ayrı eve çıktı ve onunla dükkan açtı. Arkadaşı dolandırdı onu ve dükkanda ne aldıysa onun üstüne yapmış yani tüm borçlar sevgilimde. Sevgilimden aylık borçlar çekilmeye başladı maaşı kadar. Destek verdim kendisi yeni eve geçti tek başına ve işlere girdi. Corona falan derken yeni başladığı iş yeri iflas etti ve bir kaç ay işsiz kaldı. Annesi babası sormamışlar hiç halini o da arayıp zorda oldufğunu söylememiş. Ben destek oldum. Şimdi aralar düzeldi onların evine geri döndü benim kazancım bitti o da baktı olmuyor annesi de bayramda eve geri dön demiş. Şimdi araları iyi ama sevgilimin aksi hali hala duruyor. En ufak şeyde bana kızıyor ayrılmayı ima ediyor. Ben ona maddi destek verdim diye köle olucağını düşünüyormuşum. Öyle bir beklentim yok ama sürekli kavgada o konuyu açıyor sen para verdin diye havalara girdin diye. Zaten evlenmeyi düşünüyoruz bir iki seneye kadar onun benim param diye bir şey kalmayacak anlatamıyorum ona. İstediğim mobilya veya tatlılar aldırırım kızmazsın dedim şakasına (maddi anlamda beklentim yok altın falan da istemiyorum kendim calisirı kendim alırım). Öyle işte şimdi en ufak şeyde bana kızıyor sinir oluyor geriyormuşum onu. Kendisi hep kavgada maddi konuya giriyor konu kapandi diyorum yinede uzatıyor. şu an beni engelledi. Ailesi beni biliyor kardeşleriyle ve annesiyle ara ara yazısıyorum. Ailesi baskı mı yapıyor anlamadım. Bana bu kavgada annemlerle iletişime girdiğini duyarsam kötü olur dedi. Cumaları kandil ve bayramlarda yazıyordum. Şimdi annesi benim hikayeme yorum atmış biraz yazıştım ama kısa kestim. Sizce ne yapmalıyım? Onu çok seviyorum yaşadığı seyler kolay değildi biliyorum belki de bana güvenmek istemiyordur. En son bi duygusal anında bana demişti ki bu dünyada en çok sana güveniyorum onca şey oldu destek oldun beni bırakmadın sana ters davranmama rağmen. Düzelmesi için bir şeyler yapmak istiyorum psikolojik destek almaz fazla gurur yapıyor zaten de engelledi beni bir kaç gündür

Sevgilim sinirli gergin biri oldu nasıl yardım edecem?