Büyüklerimiz boşuna dememiş: “Hayırlı olacak işte şeytan dürter.” Gerçekten de hayatımızda her şey yolunda giderken, özellikle de çok güzel ve mutlu hissettiğimiz anlarda, sanki bizi sınamak istercesine tuhaf olaylar yaşanıyor. Özellikle ilişkilerde bu durum çok sık görülüyor. Tam “İşte bu, hayatımın aşkını buldum!” dediğin anda, yıllardır sesi soluğu çıkmayan eski sevgililer birden mesaj atmaya başlıyor. Sadece eski aşklar da değil, insanın aklını çelecek türlü türlü fırsatlar çıkıyor karşısına.
Sanki evren seni test ediyor gibi… Gerçekten doğru kişiyi buldun mu? Yoksa biraz karışıklık çıksa hemen aklın kayacak mı? Bu tür anlarda insanın nefsini kontrol etmesi gerekiyor, çünkü bazen geçmişten gelen bir mesaj ya da beklenmedik bir ilgi, çok mutlu olduğun bir ilişkiye bile gölge düşürebilir. Ama işin sırrı, o anların gelip geçici olduğunu bilmekte.
Siz hiç böyle bir şey yaşadınız mı? Mutlu bir ilişkinin tam ortasında birden geçmişten gelen sürprizlerle sınandığınız oldu mu?
İnsanlar astroloji bilmediğinden dolayı karşısındaki insanın sonradan çıkacak olan huyunu husunu tam olarak tahmin edemiyor. Acele etsen de etmesen de kafa yapına uyumsuz paracı maddiyaçı veya manevi anlamda doyumsuz birine denk geldiğinde psikolojik olarak yıpranıyorsun. Acele ettiğinde keşke acele etmeseydim diyorsun, acele etmediğinde de önümdeki fırsatları kaçırdım diyorsun.
Her işin bir hayrı varsa elbette üstüne düşmek gerekir ki bu sadece bir konuya bağlanmaz. Hangi işin hayrı veya şehrini Yaradan bilir. İnsan aklı bile ona anlık olarak eremez.
Hayırlı işte acele etmek tabikide önemli çünkü hem nefis hem şeytan hemde seytanlaşmis insanlar bozmak için ellerinden geleni yapıyor lar . İnsanların mutlu olmasını istemiyorlar