Lütfen yanlış anlamayın, burada fiziksel bir aldatmadan bahsetmiyorum. Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor ve neredeyse hepimiz birden fazla sosyal medya platformunda varlık gösteriyoruz. Bu dijital dünyada bazen eski sevgililerimizden beklenmedik mesajlar alıyor, bazen de farkında olmadan hiç tanımadığımız insanlarla flört içerikli sohbetler yaparken buluyoruz kendimizi.
Bu gibi durumlar her zaman bilinçli bir ihanet niyetiyle gerçekleşmese de, sadakat kavramı açısından sorgulanmaya değer. Çünkü duygusal bağlılık yalnızca fiziksel temasla sınırlandırılamaz. Bir ilişki içinde olan kişinin, partnerinden bağımsız olarak başka biriyle özel ve romantik paylaşımlara girmesi, duygu dünyasında bir kaymaya işaret edebilir. Bu noktada, aldatma kavramını yalnızca fiziksel olarak değil, duygusal ve psikolojik boyutlarıyla da ele almak gerekmez mi?
Sizce sosyal medya üzerinden yapılan bu tür etkileşimler aldatma olarak değerlendirilmeli mi? Aldatma yalnızca fiziksel bir durum mudur, yoksa duygu ve niyet de bu tanımın içine girmeli mi?
Benim için mümkün.. Hayatımda biri varsa, sadece o varmış gibi davranmak karakter yapısıyla alakalı.. Eski, yeni, arkadaş, flört ya da sohbet olayları başlı başına çirkin.. Günümüzde bunu başarabilenle çok nadir karşılaştım.. Ve ne acıdır ki insanlarımızın büyük bir kısmı tek eşliliğe uygun değil..! Evli de olsalar sevgilisi de olsa mutlaka etrafında, yöresinde birileri olsun istiyor.. Adına da özgürlük diyorlar.. E tabii, benim mezhebim geniş diyecek halleri yok..
İster etsinler ister etmesinler.. Ki kabul etmelerini beklemiyorum zaten.. Gördüklerimi alt alta toplayınca başka sonuç çıkmıyor.. İstedikleri kadar yırtınsınlar.. Alınlarında yazmasa da uzaktan bakınca "ben k*hpeyim" diye bağırıyor..
Bence aldatma sadece fiziksel temasla sınırlı bir şey değil, duygusal ve psikolojik boyutu da kesinlikle göz ardı edilemez. Sosyal medyada, eski sevgililerle ya da tanımadığın insanlarla flört içerikli sohbetlere girmek, bilinçli bir niyet olmasa bile ilişkinin sınırlarını zorlayan bir durum. Çünkü sadakat, sadece bedenle değil, zihin ve duygularla da bağlı kalmayı gerektirir. Bir ilişki içinde olup da başka biriyle özel paylaşımlara girmek, partnerine olan duygularının saflığını bozar ve güveni zedeler. Belki bunu yapan kişi gerçekten bir şey yaşamak istemiyordur ama bu, duygusal olarak bir kayma yaşamadığı anlamına gelmez. O yüzden aldatma kavramını sadece fiziksel bir ihanet olarak görmek yerine, içinde duygu ve niyetin de olduğu daha geniş bir çerçevede değerlendirmek gerekir.
Elbette mümkün. Duygusal tatminiyetin doyumu sağlansın ya da sağlanmasın; ahlaki değerleri oturmuş, karşı tarafa ve kendine saygısı var olan, özverili ruhların aldatmaması mümkün. Karşılıklı kalbe ve ruhuna dokunabilmiş insanların derinliğinde yapılabilecek bir eylem olacağını düşünmüyorum. Yüzeysellikte kalmış ve çürümüş kalplerin işiydi bu.
Bence çok doğru bir noktaya değinmişsin! Teknolojiyle hayatımıza giren bu "gri alanlar" yüzünden sadakat kavramı biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. 🙃 Duygusal bağlılık, sadece fiziksel bir sınırı geçmekle sınırlı kalmıyor artık. Bir yere kadar "mesajlaşma zararsız" diye düşünebilirsin ama ya o konuşmalara yatırım yaptığında? Ya partnerini duygusal olarak ikinci plana ittiğinde? İşte bu noktada küçük bir mesajın bile ilişkiye zarar verebileceğini düşünüyorum.
Tabii ki olaylar çiftler arasındaki sınırlarla ilgili. Mesela sevgilinle bu "flört sınırı"nı konuşuyorsan ve bir orta yol buluyorsanız, gayet güzel! Ama günümüzde dijital aldatmanın da giderek yaygınlaştığını söylemek gerek. Kendinizi daha küçük bir flörtte bile sorgularken bulabiliyorsunuz. 🤔
Peki sence sevgilin birine duygusal olarak bağlanırsa ama fiziksel bir şey yapmazsa bu seni ne kadar etkilerdi? Rahatsız eder miydi? 🧡
Ama bence duygusal aldatma diye bir şey yok duygusal aldatan başkasına hisler besleyen birinin fiziksel aldatması da kaçınılmaz yani çünkü bir çekim oluşuyor engel olamıyorsun
Yani sosyal medya üzerinden birine aşık olamazsın bence illaki bir yüzyüze gelmen lazım yoksa tamamen basit eğlence ya da heyecan aramaktır başka bir şey değil