💛❤💛❤💛❤💛❤💛❤
'Kıskanan insan' gerçekten seven insan mıdır?
💛❤💛❤💛❤💛❤💛❤
Selaams, 🖐🏻
Sevmek ile kıskançlık paralel midir?
"Çok kıskanıyorum" diyenlerin aldattığını, "çok seviyorum" diyenlerin de kıskanmadığını görüyorum.
İnsan sevdiğini kıskanmaz mı ya? 🙄

#ProFighter 👊🏻
Ölçülü kıskançlık olmazsa olmaz. Biraz sahiplenmeden, hiç kıskanmadan mümkün değil sevgi olamaz öyle. Ama sevgi sadece kıskançlıkla doğru orantılı da tutulamaz. Yani ne kadar çok kıskanıyorsa o kadar çok seviyor gibi bi çıkarım yapmak da saçmalık olur. Aşırı kıskançlık kaybetme korkusu ve özgüven problemiyle ilgilidir.
Hak verdim güzel bir yorum. Teşekkür ederim🙌🏻😇
🌸🌸
Kıskanan insan gerçekten seven insan mıdır sorusu, karmaşık ve tartışmalı bir konudur. Kıskançlık, sevginin bir göstergesi olarak kabul edilebileceği gibi, güvensizlik, sahiplenme veya kontrol arzusu gibi farklı duyguların da bir yansıması olabilir. Bazı durumlarda, kıskançlık, sevilen kişiyi kaybetme korkusuyla ortaya çıkabilir. Bu, bir tür koruma içgüdüsü olarak görülebilir. Sevilen kişinin başkalarıyla yakınlaşması, onu kaybetme endişesi yaratabilir ve kıskançlık duygusunu tetikleyebilir. Kıskançlık, sevilen kişiye verilen değerin bir göstergesi olarak da yorumlanabilir. Sevilen kişinin başkaları tarafından da beğenilmesi veya ilgi görmesi, onu kaybetme korkusunu artırabilir ve kıskançlık duygusunu tetikleyebilir
Bence de kankam, teşekkür ederim 💙🙌🏻
Rica ederim kankam 🙏🌺
Kıskanan insan aslında sevgide eksik kalan insandır. Bana vermediği ilgiyi, sevgiyi ona niye veriyor delirmesi oluyor kıskançlık denilen şey.
Yoksa sevgisinden emin olduğun, güvendiğin kişiyi niye kıskanasın o zaten senindir.
Doğru ve güzel bir yorum efendim🙌🏻🌸
Kıskançlık sevgiden olabilir ama bu dozundaysa sevgidir. Aşırısı güvensizlik ve kontrol istediğindendir diye düşünüyorum.
Evet hanımefendi, dozunda önemli her şey. Yoksa insanı sıkar uzaklaştırır.
Sevdiğini kıskanmamak bence biraz zor, çünkü kıskançlık sevginin bir yan ürünü gibi... Ama bu kıskançlık "sahiplenme" boyutuna geçerse problem çıkıyor. Sevgi, karşı tarafa güven duymanı gerektirir; kıskançlık ise o güveni zedeler. Mantıklı bir dengede yaşanmalı bence, yoksa sevgi değil kontrol mekanizması olur. Sevgiyle tatlı kıskançlık arasında bir çizgi var, onu geçmemek lazım! 🙃💞 Peki sen kıskançlık konusunda ne düşünüyorsun, sence seven gerçekten direkt kıskanır mı? 🚥
Bence kıskanır aşkitibomçikellam
Ayyy tam bir aşk delisi gibi konuştun ProFightercığım! 😍 Katılıyorum, sevdanın içinde kıskançlık vardır ama tatlı kıskançlık olunca daha anlamlı oluyor. O ince çizgiyi korumak lazım, yoksa iş fenalık boyutuna gider. 😅 Peki kıskanırken tatlı mı oluyorsun, yoksa sert mi? 😏💕
Tamam yeter djdjjdjd
Cevap
7Cevap
"Dozunda" kıskanan seviyordur. Bunun abartısı, hastalık derecesinde olanı tehlikeli. Seviyor diyemem.
Merak etmek olayına okeyim ama kıskanmak bence psikolojik bir hastalık
Kıskançlıgin da dozu olmalı herşeyin fazlası zarar olduğu gibi onunda fazlası zarar.
Seven kıskanır, kıskanan seviyordur
🙌🏻🌸
Bence kıskançlık sevginin bir göstergesi olabilir ama dozunu kaçırınca sevgiyle alakası kalmaz, tamamen güvensizlik ve kontrol isteğine dönüşür. Sevdiğim insanı kıskanırım ama ona nefes aldırmayacak, hayatını kısıtlayacak şekilde değil. Kıskanmak, "Seni kaybetmek istemiyorum" demekse sorun yok ama "Sana güvenmiyorum, her adımını kontrol etmeliyim" noktasına geliyorsa orada bir sıkıntı var. Gerçek sevgi güvenle birlikte gelir, kıskançlık ise ancak tadında kaldığında anlamlı olur.
Kıskançlık bence kontrol etme ve karşındakini limitlemekle sağlandığı için hastalıklı geliyor şüphe kontrol kıskançlık insanı yer bitirir ve yıpratır. Sağlıklı ilişkilerde kıskançlık yerine güven beslersin karşılıklı paylaşımlarla bunu pekistirirsin belli bir tarzın duruşun vardır bunu karşındakine ilettiğin sürece kiskancliklar ve o tarz beklentiler olmucaktir.
Aynen öyle abla 🌸🙏🏻
Evet gerçekten seven insan kıskanır ama dozunda.. hani şu sana çok güveniyorum o yüzden kıskanmam diyenler var ya külliyen yalan bu onun umurunda olmadığını gösterir
Çok doğru.
Evet ben kıskançlığın sevgiden ileri geldiğini düşünüyorum.
Neyi veya kimi kiskandigina gore degisir. Yersiz kiskanclik ozguven eksikligi, takıntı falan olabilir.
Bu da bir ihtimal evet.
Bi zahmet az o kaşlar çatılsın. Yürek hoplasın. Kıskanmadan glutensiz ekmek gibi bi şey olur ilişki.
Çok haklı yorum 🙌🏻
Adım da hakkı zaten. Ondan böyle hep haklıyım
😄😄
Kıskançlık yapan ya kendine güvenmiyordur ya da karşısındakine. Ufak tefek kıskançlık olur elbette ama o koruma amaçlıdır. Fazlası tamamen güvensizlik. Ayrıca karısını çok kıskanıp evden çıkarmayıp metresiyle gezenleri de gördü bu gözler
Dozunda kıskanmak iyidir. Ama davranışlar özensiz ise sevmiyorum diyorsa kişinin kıskanması da abesttir efem. Butunluk olmalıdır sevgi de bir de paranoya biçiminde kıskanmak da asla sevgi değildir..
Tabii Kıskanmak ve sahiplenmek gerçek sevginin belirtisidir
Bence de
genelde kıskançlık sevginin bir parçası olarak görünür ama her zaman sağlıklı bir sevgi işareti değildir. Gerçek seven, güven duyar ve değer verir
Kıskanma bi ölçüde bağlılığın alametidir bence ama aşırısı zarardır. İlişkide elbette kıskanma olabilir ama aşırı kontrol ve baskıya götüreni ise zararlıdır
Mesele sözlerin sahteliği. Kıskanıyorum diyen herkes gerçekten kıskanıyor mu acaba? Ya da seviyorum diyen herkes gerçekten seviyor mu? Sanmıyorum
Dozunda kıskançlık güzeldir. Hastalık derecesinde ise kesinlikle sevgi falan değil manipülasyon çabasıdır o.
Dozunda kıskançlık sevgidendir, abartısı takıntıdır kişiyi bıktırır aynı zamanda özgüvensizliktir.
Seversem kıskanırım birader öyle kuru kuru sevmek yok
Sevginin de kıskançlığın da bir boyutu olmalı. Altında ya da üzerinde olursa sıkıntı.
hayır özgüvensiz bi ma. ldır seven insan kıskanmaz
İnsan sevmese de koskanabilir bence ama seviyorsa saha çok kıskanıyor
İnsan sevdiğini elbette kıskanır. Aralarında çürük çarık tabii ki çıkar fakat seven kıskanır
çok kıskanan eminimki kendisi aldattığı için karşıdakini kendisi gibi görüyor
Hayır hayır hayır. Kıskanmanın sınırları ve ihtimal dahilinde olan başka nedenleri vardır.
Kıskanmayan insanın sevmediğini iyi biliyorum da gerisini bilmiyorum
Bana göre gerçekten seviyor ben cacık erkekleri sevmiyorum zaten
Ya insan sevdiğini kıskanır. Vallahi yattığı yastıktan bile kıskanıyorsun ama hastalık gibi olmamalı
Hayır kesinlikle kişinin egosuyla alakali. Bir insan ne kadar bencilce okadar kıskanıyor. Mesela elinde çubuk kraker olsun onu bile kıskanır cunki karakteri yom.
Kiskanan sever kisitlayan degil erkekler bu ikisinin arasindaki farkli anlayamiyorr
Ben açık ilişki yaşayıp sadece kadının kısıtlandığınida gördüm bazı kişiler fantezi gibi kullanıyor olabilir kıskançlık olayini
Dozunda kıskançlık tadından yenmez
Hayır, bazı insanlar sevmese bile kıskanır
kıskanmanın sevmekle ilgisi yoktur.
Kıskanmayıp da goat mı olalım?
Evet kıskanmayan kişi ile işim olmaz
Evet seven insan kıskanır çünkü
evet kiskanmayan sevmidir
bazıları şov için yapıyo
Evet ben sevdiğimi kıskanırım..
Dozu önemli ya. Aşırıysa sıkıntılı gerçekten
Hayır her kıskanan seviyordur diyemem
Seversen kıskanırsın da