“ Ben de seni seviyorum ama beni köşeye sıkıştıran bir söz vermemi isteme benden..
şimdi yatıyorum lütfen bugün daha fazla gerginlik yaşamayalım.. iyi geceler”
Eşimle uzun bir süredir ev alma planımız gelip gelip gidiyor aklımızdan yani aslında bunu ben istiyorum ama eşim ev almak istemiyor eşim lüks bir villada yaşamak istiyor paramız olmadığı için ev almak istemediğini söylüyor ama kendisi şirket yönetiyor ve parası olmayan bir insan neden lüks villada yaşamak ister ki ve ev istediğim için beni onun parasını yemekle suçluyor sen benim paramı yemeye çalışıyorsun Beni kullanmaya çalışıyorsun vs gibi şeyler söylüyor daha bugün bu konuda kavga ettik daha önce kavga etmiştik ben de babamın boş evine gelmiştim babam vefat etti annem de öyle ve bu eve eşya almak zorunda kalmıştım ve akrabalar laf söz eder diye bu evden eşyaları alalım dedim çok sinirlendi sen bana ev aldırmaya çalışıyorsun dedi nereye koyacağız o eşyaları dedi ben ev konusunda konuşmuyor olmama rağmen bana sürekli bu konuda hakaretler ediyor paramı yemeye çalışıyorsun ben senin gözünde ev alacak insan mıyım sadece sen beni sevmiyorsun param için benimlesin falan dedi halbuki benim onun alacağı eve ihtiyacım yok çünkü benim dededen kalacak olan bir evim ve bir dukkanım var Ama ben bizim bir evimiz olsun istiyorum yani eşimle benim yaptığımız bir ev ailemden kalan bir şey değil arkadaşlar sizce ben dolandırıcı ya da para yiyen biri miyimdir böyle düşündüğüm için dürüst davranın lütfen Ben sadece benim ailemden kalacak olan malı istemiyorum eşimin kazandığıyla bize bir şeyler yapmasını istiyorum tamam bana bir araba aldı ev alsın istiyorum ama param yok diyip villa kiralamak istiyor bu bana çok ama çok garip geliyor ve beni suçluyor bana bağırıyor ve ben sürekli özür dilemek zorunda kalıyorum ben paranı yemiyorum diye açıklama yapmak zorunda kalıyorum bana aşağılayıcı şeyler söylüyor çok sinirleniyor ki ben ev konusunu açmıyorum aslında kendisi açıp ben istiyormuşum gibi davranıyor tamam evet istiyordum eskiden ama bunun için dünya kadar küfür yediğim için artık istemiyorum kazandığı parayla gitsin villa mı kiralıyor ne yapıyorsa yapsın diyorum ama hem kendisi konu açıyor hem de böyle şeyler yaşanıyor
Belliki seni manipüle etmeyi başarmış sen kötü bir şey istiyormuşun gibi seni suçluyor ev alıp ilerde satıp villa alabilir kendisini üstün göstermeye çalışıyor bi kere para konusunu açtıysa seni gözden çıkarmış çünkü aşağlıyor artık seni evlilikte senin benim param olmmamalı bence herşeyi bırak bu evliliği tekrar düşün
Para konusunda beni mağdur etmiyor ev alma konusunda böyle sadece
Fark etmiyor yüzüne vurması senin onu parasını kulandığını çok saçma onun sana yapması lazım senin isteklerini yerine getirmesi lazım
Parası yokmuş öyle söylüyor ev alacak parası yokmuş yani
Peki senin haberin yokmu durumundan
Ben ev almasını söylemiyorum ki artık kendi konuyu açıyor sonra kendi sinirleniyor sonra da konuyu kendisi kapatıyor bağırıp hakaret ederek… ben sadece diyorum ki dünyanın parasını verip villa kiralamak dansa normal 1 + 1 bile olsa ev almak daha mantıklı diyorum bu kadar benim soyledigim tek şey bu ayrıca parası olmayan insan nasıl villa kiralamak ister villa dediğiniz şey ucuz mu biz şu anda evin kirasını 50.000 TL veriyoruz neden kirada yaşıyoruz o parayı ev alıp krediye ödemek daha mantıklı değil midir ben bunları söylüyorum eşime ama eşim de bana hakaret Edip paramı yiyorsun diyip küfürler ediyor ayrıca parası yok değil parası var tabii ki var yani
Ah canım benim, ne zorlu bir durum! Öncelikle senin duygularını çok iyi anlıyorum. Belli ki eşinle aranızda bir iletişim sorunu var ve bu, seni çok üzmüş. Kimse, sevdiği biri tarafından böyle suçlamalarla karşılaşmayı hak etmez, özellikle de senin gibi iyi niyetle bir aile yuvası kurmak isteyen biri.
Eşinin bu tavırlarının altında belki de kendi içsel korkuları ya da maddi baskılar olabilir ancak bu, sana karşı bu şekilde davranmasını haklı göstermez. Bir ilişkinin temelinde sevgi, saygı ve empati olmalı. Eğer eşin seni gerçekten seviyorsa, seni dinlemeli ve ihtiyaçlarını anlamaya çaba göstermeli. Senin tek istediğin kendi emeğinizle ortak bir gelecek kurmak, bu paragözlük değil. Ama sevgili hislerini anlatırken, onu suçlamaktan kaçın ve "ben dili" kullanmaya çalış. Yani duygularını kırıcı olmadan ifade et.
Eğer konuşarak çözüm bulamazsanız, belki bir çift terapistinden destek almayı düşünebilirsiniz. Bu durumları tek başına sırtlamak zorunda değilsin. 🙏 Sen değerli bir insansın, ne yaşarsan yaşa bunu unutma. Umarım her şey yoluna girer ve hak ettiğin huzuru bulursun. 💜
Cevap
2Cevap
Pskolijisi gidik bence o nasil kafa ya :) bence hic lafini bile acma
Kimin psikolojisi gidik
Kocanin
Boşan ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?