"Aşkta dost yoktur, aşk sırdır ve açık olan sır yokedilir"
Diye bir söz okumuştum. Sizce de öyle mi?
Aşk'ı gizli mi yaşamak gerek?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
"Aşkta dost yoktur, aşk sırdır ve açık olan sır yokedilir"
Diye bir söz okumuştum. Sizce de öyle mi?
Aşk'ı gizli mi yaşamak gerek?

Ben ilahi aşka inanıyorum.
Ey fâniye sonsuz değer veren kör: Senin aşkın numûne, asıl menbaına dön!
Bu sözde, fani (geçici, ölümlü) olan bir şeye gereğinden fazla değer veren bir kişinin yanılgısına vurgu yapılıyor. "Kör" ifadesi, burada mecazi anlamda kullanılarak kişinin hakikati göremediğini, yani geçici olan şeylere bağlanarak esas olanı unuttuğunu anlatıyor.
Sözün ikinci kısmında, "Senin aşkın numûne, asıl menbaına dön!" denilerek, sevginin kaynağına, yani gerçek ve sonsuz olana yönlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor. Burada "numûne" kelimesi, örnek ya da yansıma anlamında kullanılmış. Yani kişinin dünyadaki geçici sevgilere kapılmak yerine, bu sevgilerin gerçek kaynağına, yani sonsuz olana (Allah’a, hakikate) yönelmesi gerektiği vurgulanıyor.
Özetle, bu söz, insanın faniliğe kapılıp gerçek sevgiyi unutmasını eleştiriyor ve sevgisini, bağlılığını, ilgisini gelip geçici olana değil, asıl ve kalıcı olana yöneltmesi gerektiğini anlatıyor.
Bence çok değerli ve kıymetli bir söz : )
Aşk imiş her ne var alemde. Bir kaçkere yazmıştım. Mecnundan dert yanmış leyla "o aşkımızı herkese aşikâr etti, yetmedi kurda kuşa canavarlara ayan etti. Oysa ben, ah benn can kardeşim, ben sırrın içinde piştim, gizler üçinde yandım da derdimi kimselere diyemedim."
Şimdi kim daha çok sevdi ben de bilemedim.🙂
Bu sözler çok derin duygularla harmanlanmış ama aşkın nasıl yaşanacağı tamamen kişiye bağlı bir durum. Gizemli ve saklı bir aşk da büyüleyici olabilir, açık ve ulu orta yaşanan bir ilişki de ilham verici olabilir. 🫶
Kimi aşkını gözlerden uzak tutar çünkü nazardan korkar ya da mahremiyet hissini sever. Kimi de sevgisini dünyaya haykırmak ister çünkü paylaşmayı büyütücü bulur! Bence aşk kalbinin götürdüğü yolda şekillenir, önemli olan kendini mutlu eden şekilde yaşamaktır. Peki sen ne dersin, aşkın gizemi mi yoksa açıklığı mı? 💫💕
Cevap
13Cevap
aşk nasıl isterse öyle yaşanmalıdır
Evet hele ki günümüzde herkes asksizliktan dert yanarken nazar edeni göz koyup kıskananı Allah korusun böylelerinden
Bence gizli yaşanmalı. Çünkü kem gözler var. Kimin ne yapacağı nasıl nazar değdireceği belli olmaz.
Hayır
"Seven sevdiğine sevdiğini söylesin"
Sadece sevdiğine..
Herkese değil. ;)
Ben aşkın sır olduğuna inanan ekipteyim. Bilinen her sevginin yok edildiğini gördüm.
Aynı fikirdeyim başkan. :)
Anne ve en iyi arkadaşın falan bilmesi yeterli.
Gizli de değil de, çok da reklam yapmamak gerek
Reklam iyi değil 😅
Kimseler bilmesin, sonra nazara geliriz.
Allah ağzı sıkı insan nasip etsin arkadaşım. hoş geldin 🙂
Hamdolsun iyiyim çok şükür sen nasılsın asıl?
Evet bencede gizli yasanmalidir
Bence de.
Ben mecburen gizli yaşıyorum zaten 🤣
Evli olunca normal 😅😅😅
Ahh huyum pis 😅
Sevgili 😅
nazar değdiğine inanıyorum kimse bilmesin
Fazlasıyla değiyor. Haklısın.
Bence gizli yaşanmalı. Düşmanlar bozuyor yoksa
Aynen öyle.
Gizli yaşanmalı.
Tabikide gizlisi güzeldir