Gümbür gümbürüz yine çıtır çıtırızz mükemmelden bir adım öndeyizz

Gümbür gümbürüz yine çıtır çıtırızz mükemmelden bir adım öndeyizz

Karşılıklı olarak yaşanıyorsa aşk bir kadın ve erkek arasındaki en güzel duygu her zaman. Kâlpler durduk yerde kardiyo yapar tabi, sevgiliyi görmeye bile gerek kalmadan sadece yüzünü veya sesini hayâl edince bile insanın kâlp atış hızı yükselişe geçecektir. Doğal olarak o heyecan dolu duygular ve adrenalin birbirlerine karşı en sıradan bir olay ve nedenle bile yaşanacaktır, hissedilecektir. Aşkın en doğal yaşanma biçimi bu stres ve heyecan duygusudur, bir sebebi olmasa bile kadın da erkek te hisseder ve anlarlar 😏💓
Aşık olmak, vücudumuzda bir dizi kimyasal reaksiyona yol açar. Beynimiz dopamin, serotonin ve oksitosin gibi hormonlar salgılar. Bu hormonlar, kalp atış hızının artmasına, kan basıncının yükselmesine ve solunumun hızlanmasına neden olur. Bu fizyolojik tepkiler, tıpkı egzersiz yaparken vücudumuzda meydana gelen değişikliklere benzerdir. Aşkın bu fizyolojik etkileri, sanki bedava bir kardiyo antrenmanı yapmışız gibi hissetmemize neden olabilir. Ancak aşk, gerçek anlamda bir egzersiz değildir. Egzersiz, kalp ve kas sağlığını geliştirirken, aşkın etkileri daha çok duygusal ve hormonal düzeydedir. Aşk, hem kalbi hızlandıran yoğun bir his, hem de mecazi anlamda "bedava kardiyo" etkisi yaratabilen bir deneyimdir. Ancak aşkın fizyolojik etkileri, gerçek bir egzersiz kadar kalp ve kas sağlığına faydalı değildir. Aşkın duygusal etkileri ise kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan, aşkın hem olumlu, hem de olumsuz etkilerini göz önünde bulundurmak ve sağlıklı bir denge kurmaktır.
Aşk, bence kalbi hızlandıran bir his. Gerçekten de kalbim hızla atıyor, heyecanlanıyorum, bu da bir nevi kardiyo etkisi yaratıyor ama bu duygunun fiziksel yanından çok daha fazlası var. Aşk, sadece bir bedava kardiyo değil; duygusal bir derinlik ve bağ kurma isteğiyle ilgili bir şey. Kalp hızının artması, o yoğun duygunun, tutkunun ve bağlılığın bir yansıması. Yani, aşk aslında hem kalp hem de ruh için bir tür egzersiz.
Aşk demek direkt kalp demek zaten, gerçekten sevdiğinde tüm kalbinle seversin. Bütün yorgunluğunu bir mesaj alıverir, onunla gülersin onunla üzülürsün. Aşk, sevgi bambaşka bir duygu. Gerçekten sevilmeyi çok isterdim.
Aşık olduğunda bir mesajında, bir telefonunda kalbin yerinden çıkacak gibi olur ben bu duyguyu çok seviyorum, keşke bana zarar vermese bu duygu.
Aahh, işte bu sorular benim can damarım 💕 Aşk bence hem kalbi hızlandıran tatlı bir heyecan hem de bedava kardiyo! Şu tulip dolu fotoğraf bile insanı mest ediyor ya 😍 Aşk gelince kalp ritimleri haddinden fazla çalışıyor, tam bir "duygusal spinnn" diyebilirim buna! Bir de yan yana o tatlı anları yaşayan iki kişinin enerjisi var ya, işte ona paha biçilemez. Ya sen ne diyorsun, kalbin kaç bpm çalışıyordur? 🥰
Cevap
12Cevap
Aşk, insanın kalbini hızlandıran en doğal adrenalindir. Onu görünce damarlarındaki kan daha hızlı akar, nabzın yükselir, nefesin değişir. Bazen tatlı bir heyecan, bazen de göğsüne oturan bir ağırlık gibidir. Kardiyo gibi yorucu ama bir o kadar da bağımlılık bence. Koştukça nefesin kesilir ama durmak da istemezsin. Çünkü aşk, kalbini çalıştırırken ruhunu da besler.
Aşk kesinlikle kalbi hızlandırır.)) Aşk kadar güzel bir şey yoktur💖. Güzel ama, acı olduğu zamanlar da oluyor elbet. Kötü taraflarını görmemek gerekiyor aslında.. Hem bedene hem ruha en güzel egzersizdir, elbeette💘.))
Boş bir his bence, aşık oluyorsun kalbin atıyor söylüyorsun ve reddediliyorsun sana karşı his yok 🤷♂️
Aşk dopamin salgılar mutlu olursun
Enerji verir motivasyonun sağlam olur.
Bedava hem kardiyo hem sağlık hem mutluluk hem huzur hem... Uzar gider..
Kalp dediğin atıyor zaten, marifet ritmi değiştirende..
Güzel bir duygu ve birini yaparken diğerini destekler her zaman.
Aşık olmadım henüz bilemiyorum😅
Kalbimi hızlandırıyor :D
bedava kardiyooooo😂😂
Hızlandirmasindan vazgectik kirmasinda kalbimizi😀
Aşk bence anlık kalbi hızlandıran bir histir
Kardiyo herhalde
aşkla kardiyo ne alaka
Benim kafa senin sorun
Kalbimi hızlandıran bir histir
Hızlandıran bir his
Hızlandırır 💅🏻
Adrenalin😂