Kafam çok karışık en mantıklı karar nedir?

Merhaba arkadaşlar 10 senelik bir ilişkim vardı ama çocuk beni defalarca aldatmıştı hatta şiddet bile görmüştüm toksik bir ilişkiydi ama benim ilk sevgilimdi ve kör kütük aşıktım. Başka bir şehre taşınmak zorunda kaldı ve biz bir şekilde ayrıldık. Ara sıra yazıyordu konuşuyorduk ama hep bi kavga çıkıyordu ve engelleşiyorduk. Zaten başka bir şehirde oldugu için de senelerce görüşemedik. O sırada başka birisi girdi hayatıma 2 sene sürdü arkadaş gibiydik ama sevgiliydik de. Benim bu çocuktan gördüğüm şiddeti ve toksiklikleri biliyordu yanımda duruyordu. Fakat konu ne zaman evliliğe gelse maddiyat sıkıntı oluyordu çünkü birikmişi yok durumu da kötüydü ve işi de part time idi. Aramızda bir gelecek göremediğimiz için ayrılmıştık fakat düşman da değildik görünce arkadaşca konusurduk bu kadar. Neyse bunun üzerinden de biraz zaman geçti ve 7 aydır hayatımda başka birisi var. Ve benimle ciddi düşünüyor arkadaşlarımız tanıştı biz baya fotoğraflar paylaştık beyaz eşya aldık vs. Yazın düğün yapalım diyor fakat ben bazı şeylerden emin değilim. Geçen günlerde bu bahsettiğim iki sevgilim de bana geri döndü. İlk ilişkim benim en hassas oldugum nokta günlerce ağladım onunla bir evlilik yürümeyeceğinin farkındayım zaten annem de nefret ediyor ondan. Fakat ilk ve en uzun aşkım oldugu için yerle bir oldum. Görüşmedim tabi ki sevgilime ihanet etmedim sadece hala onu mu seviyorum yoksa eski yaşanmışlıkların ağlaması mı sizce bu? Neyse diğer 2 senelik ilişkimdeki çocukla hala aynı şehirdeyiz güzel bir işe girebilmiş ve durumunu düzeltmiş biraz da olsa. Bana çiçek yollamış14 şubatta sen her şeyin en iyisine layıksın sadece zamanı değildi ve ben sana bunları yapamamıştım hala aklımdasın gibi sözler söyledi. Hayatımda biri olduğunu söyleyemedim ama sevgilime ihanet de etmedim. Bilmiyorum ne yapacağım ben? Şuanki sevgilimi seviyorum evet ama seviyor muyum emin değilim. Bazı şeyler çok hızlı ilerliyor gibime geliyor ve biraz çok bilmiş birisi ben a dersem hayır hayatım b diyor. Bu da bize evlilikte sıkıntı yaratır gibi düşünüyorum bu konulardan hariç. Bilmiyourm offffffffff napppcam

Kafam çok karışık en mantıklı karar nedir?