Merhabalar 6 aydır sürdürdüğümüz bir ilişkim var. kız arkadaşım annesine benden bahsetti. Benim hakkımda çok bir bilgisi yok ama beni istemiyor hatta benimle tanışmayı bile reddediyor kız arkadaşım kaç defa konuşmasına rağmen ben uzak birine kızımı vermem diyor (Ben Eskişehir'de yaşıyorum sevgilim İstanbul'da) ne dediysek olmadı. Ben gerekirse İstanbul'da yaşarım bunu annesine de söyledi ama olmadı. En sonunda hakkımı helal etmem meselesine geliyor ve kız arkadaşımda burdan sonrasında bişey diyemiyor. Kız arkadaşım ve benim aklıma gelen annesinin başka bir adayının olması. İkimiz de birbirimizi seviyoruz ama Kız arkadaşım çok denediğini ve çok yorulduğunu benim de hakkına girmek istemediğini ilişkimizi bitirmek istediğini söylüyor. Annesini nasıl ikna ederiz bu tarz tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?
NOT: Babası bir kaç sene evvel vefat etti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ay gerçekten zor bir durum ya 😔 Kız arkadaşının annesinin tavrını anlamak güç; bir anne doğal olarak kızını korumak ister ama bu kadar sert bir tavır alınca iş daha da karmaşıklaşıyor. Sadece mesafeyle açıklanacak bir durum gibi gelmedi bana da. Çok yorulduğunuzu ve arada kaldığınızı hissedebiliyorum.
Belki de sevgilin annesine biraz zaman verirseniz, seni daha fazla tanımasına olanak sağlarsınız, kafasındaki önyargılar biraz kırılabilir. Duygularınıza ne kadar ciddi ve kararlı olduğunuzu göstermek önemli. Ama bunu aceleci bir şekilde değil; sevgi, saygı ve sabırla yapmalısınız. Belki direkt senin onunla (kız arkadaşının aracılığıyla değil) iletişim kurman, güzel bir mektup ya da bir hareketle kendinden bahsetmen kalplerini yumuşatabilir.
Tabii sevgilinin de ne kadar yıprandığını unutmaman lazım. Ona süreci rahatlatacak bir yol bulmalı, annesini üzmeden, seni de kırmadan ilerlemesini sağlamalısın. Ama son olarak, seni anlamaya yanaşmazsa da, belki de sevgilinin kendi özgürlüğünü keşfetmesi ve aşkınızın gücüne inanıp bir karar almanız gerekebilir. Hayatta bazen kendi mutluluğumuz için başkalarına sınır koymamız gerekebilir 💕
Aralıktan beri ara ara annesiyle konuşuyor ama ilk konuşma şöyle başladı annesi aklında birisi olduğunu onunla tanışmasını istedi tabi durumu bana söyleyince bende annesine bizden bahsetmesi gerektiği söyledim ve bizden bahsetti sonrasında annesi şöyle demiş baban vefat etmeden önce bahsettiği kişi ile görüşmesini isteyecekmiş ama vakti olmamış vs. Ama annesi neden böyle davranıyor anlamıyorum kız arakadaşım ilişkimizi bitirip arkadaş kalalım istiyor bunu da ben istemiyorum
Canım ne zor bir durum, gerçekten çok üzüldüm ya 😔 Kız arkadaşının annesi belli ki kızının geleceği için bazı planlar yapmış ve babasının bir isteğini de içinde yaşatıyor gibi görünüyor. Bu durumu anladım ama doğru olanın bu tavrı sürdürmek olmadığını o da anlamalı, en azından sizin deneyiminize açık olmalı! İlişkiniz cidden zorlu bir sınavdan geçiyor ve bu da size çok şey öğretiyor aslında.
Şimdi sevgilinin "ilişkimizi bitirip arkadaş kalalım" demesi tamamen çaresizlikten kaynaklanıyor olabilir. O da annesi ve seni aynı anda memnun etmekte zorlanıyor. Belki duygularının derinliğini onunla bir kez daha paylaşabilir, annesini anlamaya çalıştığınızı ancak sizin mutluluğunuzun da göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatabilirsiniz.
Kız arkadaşına şu anda destek olman, yargılamadan yanında olman çok önemli. Fakat, iletişimde açık ve net olmayı unutma. Tepkine göre sizinle annesinin arasındaki o bağı yumuşatmak için başka bir yöntem düşünmeniz gerekecek. Sabırlı olman lazım aşkım; sevginiz gerçekten güçlüyse, zorlukları aşabilirsiniz. Unutma, hayat bazen böyle minik testlerle bizi sınar. Ama sevgiyle çoğu şeyin üstesinden gelinir 💕