Burada bence cinsiyetten çok hangi taraf daha cesur ya da hangi taraf ilk karşı tarafla ilişki düşüncesine girdi ya da karşı tarafı beğendi bu önemli. Ben kadınlar da erkeklere açılabilir diye düşünüyorum. Sonuçta gurursuzluk edip karşı tarafa yalvarma, zorla onunla ilişki kurmaya çalışma filan olmadığı sürece iki taraf da ilişki talebini dile getirebilir. Ben bir erkeğe açılmam. Ama açılmama sebebim kız olmam degil. Utangaç bir mizacım var ondan dolayı. Yani erkek olsaydım bu sefer de kadınlardan utanır ve onlara açılmazdım. Cinsiyetten bağımsız olarak mizaç ve reddedilme korkusundan kaynaklı bir şey yani.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bu tarz ve acik, net kizlardan erkekler korkuyor bence. Üni de benden hoslandigini duydugum cocuga bir baktım. Fena degilmis dedim. Bana ara sira bakiyordu, bakislarini yakaliyordum.
Bir gun yine bakislar atarken pat diye yanina gittim. Tanismak istedim olirsa ilerleyelim diye. Sıkıldım cunku bakmasindan, kendisinin bir sey yapmamasindan.
Merhaba nasilsin falan dedim. Iyiyim dedi. Bana bakiyorsun arada dedim. Herkese bakiyorum dedi. Ha oyle herkese bakarken arada bana da denk geliyorsun arada kayniyorum yani dedim. Gülumsedi bir sey demedi. Cat diye benden hoslaniyor musun dedim. Sasirdi. Oyle kulagima geldi de dogru mu dedim. Durdu yanlis duymussun dedi. Anladim pardon yanlis anlasilma oldu galiba, bana bakislarini da görünce yanlis yorumladim kusura bakma. Iyi gunler diyerek ona konusma firsati vermeden yanindan ayrildim.
Bir sure sonra o geldi. O gun diyemedim ama hoslaniyorum dogruydu vs dedi. Bende bir onemi yok artik. Gecti artik. Yanina gelip senin gostermedigin cesareti kiz halimle gosterdim. Bu cesaretime ufak bir adim atacaktin yapmadın, azicik ozguvenin olsa sana actigim kapidan girerdin yapmadın. Bazen bazi firsatlar anliktir. Ben pek cesareti olmayan, azicikta olsa ozguvenini gosteremeyen erkekler cokta cekici gelmiyor bana kusura bakma dedim.
Sporla ugrastigim donemde de birinden hoslandim gidio soyledim. Beni biraz curetkar sekilde inceledi. Biraz baska turlu dusundu sanirim. O sira oyle hissettim. Soyle hafif serserimsi bir tarzda (bir tarafi kalkti sanirim) olur tanıyabiliriz birbirimizi dedi. Bu da o an itici geldi bu tavirlari, beni suzmesi falan. Sonra neyse ya vazgectim dedim. Anlamadim dedi. Dediklerimi unut, vazgectim platonik olarak daha iyiydin hayalimde. Gercegin pek cazip gelmedi sanki. Hic tanismadik, gelmedim varsay deyip yanindan ayrildim.
Ve daha birkac girisimim daha oldu da. Diger erkekleri elbette bilmem ama turk erkegine adim atmak olmuyor. Sizin adim atmaniz daha iyi. Iliski daha iyi basliyor ve bazen sizin attığınız adimla daha da yere basan, saglam iliski oluyor gibi geliyor bana. Doganin kanunu kacan kovalanir. Kovalamasi gereken de erkektir. Kiz da olmuyor pek. Bende olmadi yani.
Beyler icinde şoyle guzel bir cumle birakmak istiyorum buraya. Sevdiginiz, hoslandiginiz, adim atmakta cekindiginiz biri varsa en fazla hayir der cekinmeyin. Laubali olmayin. Hislerinizi ufaktan soyleyin olursa olur olmazsa yolunuza bakarsiniz. Kiz kabul etmiyorsa takinti yapmayin, dozunda israrci olun olacaksaniz, rahatsiz edici degil. Saygi duymayi bilin.
Bırakacağım söz şu.
Cesaret edemedigin bir kadını kaybedersen, onun gülüşü bir baskasinin yüreğine yuva olur, seninki de o uzak diyarlardan yalnizca bir seyirci. F. Güngör.
Kadin olarak belki bircok erkekten daha cesaretli davrandim bu konularda, uzaktan bakacagina yakindan baksin, tanisalim vs diye ama fitrat denen bir sey de var. Belki bu tavrim bazi erkeklere fazla gelmis olabilir, fazla cesaretli, urkutucu ya da belki itici bile gelmis olabilir. Belki bazilari kovalamayi, elde etmeyi seviyordur ve ben itici gelmis olabilirim bu giriskenlikle.
cesaretin cinsiyeti belki de olmaz ama erkege daha cok yakıştığı konusuna sanirim bircok hemcinsim katılacaktır. Fitrat denen de bir sey var. Sunu da farkettim ki gidip adim atmaktan cok, erkegin adim atmasini beklerken, daha cok heyecanlaniyorum. Erkegin bu cabalari daha eglenceli, daha heyecanli, daha özel hissettiriyor kadin olarak. Bir erkegin benim icin belki hic cesareti yoksa da buna cabalamasi, calismasi cok daha anlamli geliyor. Yoksa adim atmakta inanin bir sıkıntı yok beyler ama fitratin gerektigini de cokta es gecemeyiz. Ha siz erkeklerin fitrati degistiyse onu bilemem. Ben girisken olsamda kacmaktan hoslaniyorum sanirim ve kovalayan da bir erkek tercihim. Sabirsizim biraz. O yuzden de ben gidiyorum bazen ama sabretmeyi biraz daha ogrenebilirsem ya da erkekler daha hizli harekete gecerse daha iyi olacak.
Eline yüreğine saglık kardeşim haklısın söylediklerinde aşırı heycan yapmış korkmuş ne diyeceğini şaşmış belki sen anlatırken ben bile heyecanlandım ürperdim bende buna benzer bir canım yaptım sonra anlatırım benim ki daha beterdi
Yani sanaldan hemen mesaj atan erkekler bana itici geliyor. Havadan sudan konuşursun ama sapıklık yapmaya çalışırsa engeli basarım yani erkek ciddi olmayınca hemen cinsellikten bahsediyor ben sanaldan sevgili olma olayına da karşıyım bir kez biriyle bekarken biriyle buluşmuştum profil resmi bildiğin fit adam bir geldi göbek bilmem ne yani erkekler kesinlikle sanalda dürüst olmuyorlar şahsen biriyle uzun yıllar arkadaş olmak isterim kesinlikle sanaldan olmayacak aynı yerde çalıştığım birisi olabilir gözlem yapmam gerek sonuçta davranışları nasıl? Psikopat mı? Sonuçta biz Türkiye'deyiz hergun kadın cinayetlerinin olduğu bir ülkede önce gözlem yaparsın sınırlı mı yoksa tepkileri nasıl diye bakarsın sonra ona göre konuşmaya devam edip etmemek sana kalmış. İlk adım olayı baba göre anı yaşamak saçmalık çok bu tarz durumlarda ciddi düşünülmesi gerekiyor.
Yalnız bildirim kısmına bu sorunun başlığı çok saçma bir şekilde yazı ile geldi😂😂, mesaj atmayan yıl boyu yalnız kalırmış 😂, kaderi Allah bilir sadece 😌
Bilimle bağdaştırılan ama aslında bilimin kabul etmediği eril ve dişil enerji kavramları yüzünden kadınlar maalesef fah*şe gibi kuyruk sallayıp pasif kalmayı seçiyor. Eril-dişil enerji çıkmadan önce de aktiflik erkeklere yakıştırıldığı için ilk adımı erkekler atardı. İlk adımı eğer kız hoşlanıyorsa atmalı erkekten adım beklemek hoş değil. Kadınlar alan değil verendir. Hep kadınlar erkekler için çabaladı. Meselâ kadın erkeğe çocuk verir erkek kadına değil
Bunu kafada kuran genelde olarak hayata dair en ufak fikri olmayanlar olmuştur. Aksi halde kendine güvenen , kendini bilen direk mevzuya girer. Bu zamana kadar da bu hep erkekten beklenmiştir. Kadının sevgisi önemsizmiş gibi. Gerçi bu konuda da kadının da rahatsız olduğunu görmedim.
Geçmişten günümüze aktarılan bir durum. Erkeklerin baskın, koruyucu ve avcı olması bekleniyor, bu nedenle de ilk adım dahil her şeyin erkeklerin yapılacağı düşünülüyor. Oysa, seven kişi, sevdiğine içinden geçenleri söylemeli. Bunun, cinsiyetle alakası yok. Ancak, ikisi de karşılıklı seviyorsa, erkeğin ilk adımı atması daha hoş bir imaj bırakır.
bana genelde kızlar ilk adım atıyor ondan sonra canım isterse işte ehhh duruma göre gidip bir kızın peşin de koşmam yede bir şey teklif etmem adım atmam yani çok nadir
İlk adımı aslında her iki taraf da atabilir, önemli olan hisler ve karşılıklı anlayış. Neden genelde erkekler atıyor, belki geleneksel toplum yapısından kaynaklanıyordur, ama bence bu durum zamanla değişiyor. Kadınlar da duygularını ifade etmekte daha rahat hale geldikçe, ilk adımı atma konusunda daha eşit bir durum ortaya çıkabilir. İlişkilerde cesaret ve dürüstlük önemli, bu yüzden kim atarsa atsın, önemli olan doğru duyguları paylaşabilmek.
İlk adımı atan kişi kadınlar oluncs erkeklerde kadını cepte görme algısı oluşuyor, hemen bu kadın bensiz yapamaz triplerine falan giriliyor o yüzden erkekler atsın ilk adımı
Şimdi bu haber ne alaka görsel ne alaka 😅 ilk adımı kadın da atabilir ama biraz da arkadaşlık olmalı arada. Yoksa niye ilk adımı atsın. Nereye atsın. Adam seninle konuşmayı tercih etmiyorsa sen de onunla konuşmayı tercih etmezsin.
Yani ilk adımı kadında atabilir erkekte bir insan birini seviyorsa bey hoşlanmışsa neden atmasın ama hem erkeğin hem kadının gururunu ayaklar altına almak çok iticinin davranış bir insan seni sevmiş sana değer vermiş ve sana açılmaya çalışmış istemesen bile kırmadan karşılık vermelisin dalga geçmemelisin. artık sanatcılar bile sevdikleri adama açılıyorlar olağan bir durum fakat bunu yaptın diye prenses bir erkeklere ilişki yürütmeye çalışma her şey dengede kalsın. standartları koru
Herseyi erkeklerden beklemeyin içinizden geldiği gibi konuşun erkeklerin bir kadına açılması zor oluyor ama bir kadın bir erkeğe daha rahat açılabilir tabularınızı kırın
Bu durum tam tersi değil mi🙄 asıl bir kızın erkeğe açılması zor erkek isterse hiç beklemez bir şekilde kıza açılabilir. Dediğiniz gibi diyelim ki tabularımızı kırdık gidip açıldık erkek kabul mu edecek şimdiye kadar kabul eden erkeğe hiç denk gelmedim çünkü o kızı maalesef cepte ve basit görüyorlar
Kızlar bugün uzun zamandır takipleştiğim biri komşuymuşuz bidee yazdı hani illa yazsın dediğim biri değil ama bugün gelmesi özel hissettirdi bana bilmiyorum yani o yazdı yani ama ilk konuşmayı ben başlattım bir şey paylaşmıştı bende sadece güldüm sonra devamı geldi işte 🤷🏼♀️
Çünkü aşk kadar erkekler sevgilileri o kadar seviyor ki 14 Şubat ayın geldin de mutlu yıllar sevinçler kız erkek aşka mektup ya da erkek kızlara hediye alması gerekir ama benim gibi sevgilisi olmayanlar mutsuzluk şekilde Türkiye den bıkar ve yurt dışına gitmeyi zor kalır ya da Türkiye deki kızlar beni hiç biri sevmeden kaçmatan maldam kendimi ölürüm aynısın erkekler de yapar ben bu yazdığım gerçek kadar çok kişiden gördüm
Şöyle bir şey duymuştum kadının attığı ilk adım evliliğe kadar gidermiş ama gerçek Şu ki kadınlar ilk adımı ne kadar atsa da erkekler sevgisine sadık değilse boş uğraşmış oluruz
Aga 40a gelmişin, yoruldun galiba. Benim bir senem kaldı, ilk kim atarsa atsın sağlıklı bir ilişki yoksa ortada her şey boşu boşuna.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
İlk adımı kadın atsın, date'i kadın ayarlasın, kahveyi kadın ısmarlasın, çiçeği kadın alsın roller değişiyor sanırım iyi bari siz evde oturun ev işi yapın biz çalışır size bakarız o narin elleriniz, bedeniniz yorulmasın sakınn