Osmanlı bir devlet olabilir ama hanedanlık ile yönetiliyordu devlet kurulmadan önce Ahlata 50bin kişi giriyor, bu çok az bir rakam yani söğüte gelince devlet kuruyorlar ama bu süreçte diğer illerde zaten Rumlar vardı. Yani %100 Türk olan Anadolu da çok nadir insan var hatta Osmanlıda 3.4. padişahtan sonra hep melez padişahlar var. Hani Osmanlı Türk değildi diyenler var ya aslında Anadolu da zaten o dönemler Türk sayısı azdı, kendilerinin Türk olduklarından eminler mi ki Osmanlıdaki melez sistemi eleştiriyorlar? Osmanlıyı eleştirdikleri sistemi şu an devam ettiren bir sürü erkek var. Günümüzde bunu devam ettirene neden bir şey denmiyor merak ediyorum. Ama kadınlar yapınca da hemen linç ediyorlar. Irk konusunda kadınları sürekli baskılamayı bırakın.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hepsinin Rum olduğundan emin miyiz? Malazgirt savaşında Rum tarafından Selçuklu tarafına geçen Hırıstiyan Türkleri hatırlatmak isterim.
M. ö. var olan Türk kalıntılarının günümüzde bulunduğunu yine hatırlatmak isterim. Biz sonradan gelmedik, zaten vardık. O Rumların içinde de vardık. Yine bir kral ile evlenen Türk vardı. Çiçek idi adı galiba. Çocuklarının adı da Leon olması lazım. Osmanlı karışık ama diğerleri değil mi? Rumlar Türk kanı taşımıyor yani? Ayrıca evlilikler ille de savaş yoluyla rehine alınan kızlardan/kadınlardan oluşmuyordu. Diplomatik ilişkilerden de oluşuyordu. Abbasilerle evlilik yapan Selçuklular gibi. Melikşah'ın kız kardeşiydi yanılmıyorsam, ağır şiddet gördü. Melikşah öfkelendi. Kin duydu. Türkün Türkle yaptığı evlilikte vardı. Selçuklular ile Karahanlılar. Osmanlılar'dan Genç Osman ile yasak olmasına rağmen Türk kızı evlendi. Genç Osman yaşasaydı Türklüğü yüceltirdi belki. Fatih Sultan Mehmet döneminde Türk imparatorluğu olarak anıldı Osmanlı. Abdülmecit'in torunu Naciye Sultan Kurtuluş Savaşı'na yardım etti. Demem o ki, bazılarının dnası ne kadar karışırsa karışsın, bazı kanlar daha baskındır, ya Türklüğe yakındır ya da yabancı olmaya. İşte bu mükemmel insanlar Türklük için hizmet etti. Şunu da eklemek isterim ki Atatürk'ün getirdiği laik devlet yönetme biçimi yabancılardan alıntı sanılsa da, Tuğrul bey tarafından uygulanmıştır. Demokrasi dediğimiz şey Türkler de her zaman var olmuş, kurultaylar da oylama yapılmıştır. Yine kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı, eskiden oy kullanan ve devlet yönetiminde hak sahibi olan Türk kadınlarını hatırlatmıştır. Latin alfabesi ise Göktürk alfabesi ile benzerlik gösterip, Etrüsk Türklerini hatırlatmıştır. Bazı yasaları yabancılar koydu diye, eskiden Türkler de yoktu diye sanmayın. Bizim bir medeniyetimiz vardı. O medeniyeti dünyaya biz getirdik. Atatürkte tarihimizden örnek alarak ve o dönemde tanık olduğu olaylardan etkilenerek, bizi özümüze geri kavuşturdu. İşte hazımsızlık tam olarak burada başlıyordu.
Atatürk'te Balkanlara yerleştirilen bir Türk evladıdır. Kürt dedikleri Ziya Gökalp Diyarbakır Türklerindendir. Diyarbakır gibi doğu illerdeki Türkleri uyandırmanın vakti geldi. Zira tehditle Kürt olmaya zorlandılar. Kürtlere de eziyet eden yine Ermeniler oldu. Kürt kılığına girip dağa çocuk kaçırdılar. Pkk Ermeni terör örgütü olan Asala'dan sonra kuruldu. Yine a*edspor Ermeni amblemi kullandı. Savaş dönemi de Ermenilerin Kürtlere eziyet ettikleri biliniyor. Doğu da gerçek kaç Türk, gerçek kaç Kürt ve Ermeni var onu konuşalım.
Size göre herkes Türk zaten Sümerler de Türk'tür kesin. Her şeyi Türklüğe bağlamaktan vazgeçmeyi öğrenin. Anadolu ismi bile Yunanca. Bir yeri fethedince vatandaşları otomatik Türk olmuyor, Malazgirt savaşındaki hristiyan Türkler peçenekler yani Rusya bölgesinde bulunan Türkler Anadolu rumdu bunu inkar etmeniz bir şeyi değiştirmez
Tarihi gerçekler var hanımefendi. Araştırın bulun. Haberleri bile yapıldı.
Pardon ama hangi kaynağa dayandırıyorsunuz bu yanlış bilgilerinizi. Yanlış anlamayın sen Tarih öğretmeniyim
tarih öğretmeni ışid sağa sola saldırınca terörist oluyor da osmanlı neden olmuyor söyle bakalım aradaki 7 farkı? cihad aynı cihad köleleştirme gasp hırsızlık kadınları zorla alıkoyma her şey var
Peki sizin bildiklerinizin doğru olduğunu nereden biliyorsunuz? Zira mesela Avusturyadaki tarih müfredatıyla TRde yazılanlar birbirine uymuyor. Hangisi doğru nereden biliyorsunuz?
Hanımefendi ben Sanat Tarihi de okudum ve bizzat dönem kaynaklarından araştırdım Dış kaynakların büyük kısmı tarihi çarpıtmaya yönelik kaynaklardır Osmanlı kuruluş dönemi merak ediyorsanız Aşıkpaşazadenin Tevarihi Ali Osman adlı eserini okumanızı öneririm bizzat 1400 de doğmuş ve dönemin en yakın kaynaklarındandır yakın dönemde yazılan birşeyler isterseniz Fuat Köprülü okumanızı tavsiye ederim
aynen aynen bütün tarihçiler çarpıtır sadece türk tarihçiler çarpıtmaz çünkü türk tarihçiler dünyanın en dürüst insanları yersen! klasik devletin köpeği işte
Biz tarihimizde her zaman kendimizi pohpohladık ve hala da öyle yapıyoruz. Yabancılarda kendilerini pohpohluyorlar. Yani her iki tarafta aynı şeyi yapıyor.
bütün osmanlı padişahları hıristiyan kızlarla evleniyorlar padişahlar da hıristiyandı yani
Allahım bu nasıl bir cahilliktir kardeşim 2. Selime kadar sultanlar İslamı yaymak İcin savaşmış sonrasındaki tüm sultanlar zaten halifeydi