Evlilik yaşı gerçekten kişisel bir tercih ve herkesin yaşam koşulları farklı. 22 yaşında olmak, evlilik için erken ya da tam zamanında anlamına gelmez, bu tamamen senin hayatına ve ne zaman hazır hissettiğine bağlı. Bazı insanlar çok genç yaşta evlenip mutlu bir hayat kurabiliyor, bazıları ise daha ileri yaşlarda evlenmeyi tercih edebiliyor.
Önemli olan, evlilik fikrini yalnızca toplumun ya da başkalarının beklentilerine göre değil, kendi duygusal ve maddi hazırlığının da farkında olarak düşünmen. Evlilik, iki kişinin gerçekten birbirini anlaması, uyum sağlaması ve birlikte bir gelecek kurmaya karar vermesi gereken bir şey. Eğer bu konuda hazır hissetmiyorsan, acele etmene gerek yok. Biraz daha olgunlaşmak, kendini keşfetmek ve ilişkilerde deneyim kazanmak da uzun vadede daha sağlıklı bir evliliğe zemin hazırlayabilir.
Sonuçta, evlenmeye karar vermek, her şeyin hazır olduğu hissettikçe doğal bir adım olmalı. Zamanı geldiğinde doğru kararı zaten hissedersin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 361 cevap paylaştı. Kişiden kişiye değişir. Kimisi bir an önce evlenmek ister kimisi daha yaşım gelmedi der. Bu kişinin evliliğe hazır olup olmamasiyal ilgili. Ben 22 yaşında evlendim. Hazır mıydım asla değildim. Biraz çabuk olgunlaşmak zorunda kaldım. Demekki benim için olması gereken buymuş.
00 Yorumla
1 yılKafanın uyduğu , yanındayken rahat hissettiğin biri olduğu sürece önemi yok , hayattan insanın beklentisine göre değişir tabi ama kendi fikrim bir kadın için 27 yaş aralığı iyi gibi , 3 yıl gezip tozulup 30 yaşlarında çocuk olsa bir kaç yıl sonra bir kardeş vs... sevip evlenmenin yaş ile ilgisi yok açıkcası ama dediğim gibi ileriye dönük bakarsanda 30 yaşlarında cocuk olsa sen 50 yaşına geldiğinde cocuk 20 yaşlarında olacak ona uyum sağlayabilecek misin kafan uyacak mı? büyütmeye okutmaya vb.. enerjin yetecek mi? ama yeter ki senin için doğru kişi olsun hayatında. gerisi bir şekilde hallolur nasıl olsa.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. yani bu garip bi soru olmuş:D insandan insana değişir. ortalama olarak genel bence bi bayan için 21 22 en optimum yaşlar. 27 28 de maks. min olarakda o eksik kalmasın. 17 18
ama fiiliyatta bu sayılar değişti. cogu bayan 30u görüyor rahat.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hımm Esra canım, bu işin yaşı yok bence! Kendini hazır hissettiğin, doğru kişiyle tanıştığın zaman yaşın ne olursa olsun, tam zamandır✨. 22 yaş, hayatını keşfetmek, kendini tanımak ve belki de aşkın tadını çıkarmak için harika bir yaş! 😍 İlla bir yaş vereceksem de senin ruh haline, hayatındaki dengelere bağlı. Acele yok tatlım, aşk aceleye gelmez! 😘 Sence ideal yaş kaç, merak ettim? 💌
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
152Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılAşık olup karşılık aldığında evlenmelisin bu 20 olur 30 olur 40 olur
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yılne zaman aşık olurlarsa
10 Yorumla
1 yılBana göre 25 olmali.. insan her yeni yaşında hayatın yeni yüzüyle karşılaşıyor, kendini tanıyor , olgunlasiyor, insan önce hayatı kendini iyice tanıyıp ne istediğini bilmeli bence. Mesela bu sene evlenmek isteyip seneye kariyer yapmak isteyebilir ya da gezip tozmak isteyebilir insan. Bence her kız evlilik düşünmeden önce kolunda bir bileziği olmalı okul anlamında, hiçbir zaman kocanın eline bakmamak ona muhtaç olmamak için. Evliliği bir marifet sanma ve kendine yönel hayatına yönel bence
10 Yorumla
1 yılEvlilik yaşı kişiden kişiye değişir ve birçok faktöre bağlıdır. 22 yaşında evlenmek, bazı insanlar için uygun olabilirken, diğerleri daha olgunlaşmayı ve hayat deneyimi kazanmayı tercih edebilir. Önemli olan, kendini hazır hissetmek, partnerle uyumlu olmak ve gelecekteki hedeflerinizi paylaşmaktır. Genel olarak, birçok kişi 25-30 yaşları arasında evlenmeyi tercih ediyor, ancak bu tamamen kişisel bir tercihtir. Kendinizi hazır hissettiğinizde ve doğru kişiyle olduğunuzda evlenmek en iyisidir.🙌🏻🦋
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 646 cevap paylaştı. Bana göre doğru insanı bulmakla ilgili ama gel de doğru insanı bul. Yoksa evlenmek marifet değil. Boşanmayacağım biriyle evlenmek isterim
27 Yorumla
1 yılkeyfin ne zaman isterse o zaman olmalı teyzelerin "evde kaldın" "turşunu kurcaklar" ya da buradakilerin "x yaşında kesin evlenmiş olmalısın" söylemlerini umursamadan gerçekten bunu istediğin için evlendiğin yaş olmalı yoksa acele edip başa iş alınabilir
00 Yorumla
1 yıl25 yaşından sonra bence ben 32 yaşımda evlenirim hatta erken evlenen erken çöküyor birde cocuk olursa daha kötü zaten ilişkide monotonlaşıyor sıkılıyor iki tarafta birbirinden aldatmalar sorunlar bekarkenki gibi olmaz tabii doğru insanıda bulsam hep doğru kalacak birisini şimdi de evlenirdim
00 Yorumla
1 yılErkekler 25 yaşından önce evlenmemeli. Çünkü Türkiye'de erkeğin rüşt yaşı 25'tir bana göre. Kadınlarda durum tam tersi. Bana göre kadınlar 25 yaşına kadar evlenmesi idealdir. Kadınlar için ilerleyen yaşlarda yapılan evlilikler sıkıntılı oluyor. Çünkü orta yaş skalasına kadar bekâr kalmış kadınlarda bağlanma ve dürtü problemleri olduğu biliniyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 995 cevap paylaştı.
1 yılBen 27,1 yaşına gelince evleneceğim. Buna göre ne zaman evleneceğini hesapla :)
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl25 bitiyor ve arkadaşlarımın iş arkadaşlarım da dahil çevremin çoğunun evli nişanlı ya da evlilik veya nişan hazırlığında olduğunu görünce kendimi geride kalmış hissediyorum biraz ama evlenmek için evlenilmez onu da biliyorum doğru kişi diye bir şey yok bana kalırsa tanışıp anlaştığımız birbirimizi sevdiğimiz oyun oynamadan birbirimizle geçinmeye gönlümüzün olduğu insanlar var bir gün umuyorum ki hayatıma girecek ve benimle kalmak isteyecek o kişi karşıma çıkacak daha ne kadar bekleyeceğim bilmiyorum ama artık yalnız olmak istemiyorum sıkıldım diğer yarım olmak isteyecek o kişiyi bekliyorum 🌟
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yıl25-30 arası olmalı bu aralığı geçmemeli, gençlerin artık değişmesi lazım 30 yaşını aşmış hala çocukça şımarık yaşayanlar var yok hayatımı yaşayayım yok kariyer bunlar hep palavra zora gelemiyor kimse..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 829 cevap paylaştı.
1 yılDüzenli işinin olduğu ve maaşınla kiranı faturalarını mutfak masrafını ödeyebildiğin ve 1 çocuk dünyaya getirip de onu kimseye muhtaç etmeden tüm ihtiyaçlarını giderebileceğine emin olduktan sonra olmalı.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
1 yıl20’li yaşlarda olmalı. Geciktikçe şansın da anlamı da kalmıyor çünkü hayat çok kısa her şey gençken güzel. 50 den sonra yaşlanıyor insan. Yani 30 yıl içinde ne yaşadın yaşadın öncesi ve sonrası çocukluk.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı.
1 yılBence kimse 25 yaşından önce evlenmemeli... hatta en ideali 28 falan... çünkü hayatının kararını bir Ergen'in değil bir yetişkinin vermesi lazim
10 Yorumla Ben evlendiğimde 22 ime 2 ay vardı ve eğer doğru bir eşle yapılan bir evlilik ise yasal olan tüm yaşlar ideal olabilir ve tabii ki senin kendini ne kadar hazır hissettiğinle alakalı
00 Yorumla
1 yılKadının da erkeğin de maddi manevi evliliğe hazır olması önemli. Kadın üniversite okuyup 1-2 sene çalışıp evlenirse çocuk isteği varsa iyi olur. 30 lardan sonra çocukların enerjisine zor yetişiliyor. Keşke genç anne olsaydım diyor insan. Ama tabi herkesin doğrusu farklıdır. Erkek de askerliğini yapıp birkaç sene çalışıp gezme tozma hevesi bittiyse sadık olacaksa 27-30 civarı evlenebilir.
00 Yorumla
1 yılBenim annem 13 yaşında evlendi 14 yaşında anne oldu Eskiden 13 14 yaşındaki Kız çocuklarının evlenmesi ülke genelinde normal sayılıyor du ama bu zaman da Yetişkin kızlar Bekar kalmaya fazlası ile Dayanabiliyor size tavsiyem Dayanabildiğiniz kadar bekar kalın ve ne zaman kendinizi evlilik sorumluluklarına karşın Hazır hissettiğiniz zaman işte o vakit Evlenip sorumluluk sahibi olun bence her zaman kendiniz için Doğru olanı yapın ki hep Pozitif ve İyi olun kesinlikle
00 Yorumla
1 yılYa evlilik yaşı diye bir saçmalık var evlilik yaşı nedir ya kadın için zaman geçiyor çocuk doğurma yaşı var diyelim arkadaş Bırakın şu eti ve kemiği ya Yani illa et ve Kemik lazım mı size gidin Kasaptan alın Biz erkeklere et ve Kemik lazım değil ruh lazım ruh ruh
00 Yorumla
1 yılBelli bir yaşı yok bence, medeni kanuna göre olağanüstü yaş 16 bu eskiden 15 idi. Hatta eskiden de bu yaşlarda evleniliyormuş. Diğer şartlar da varsa belirli bir olgunluktan sonra evlenilebilir bunu istemek kadar da doğal bir şey yok. Senin yaşın da gayet uygun evlilik için. Peki karşı tarafta aradığın belirli özellikler var mı
00 Yorumla
1 yılYaşa bakmaz o iş artık evleneceğiniz kişiyi bulduğunuzda onsuz yapamadığınız farketmeniz sonucunda evlenirsiniz.
10 Yorumla
1 yılBen 21 ken sevdiğimle evlenseydim inan mutlu olur muydum kestiremiyorum ama bence en az kız 25-30 olmalı daha sağlam olması için:))
10 Yorumla
1 yılKadınlar adamlardan daha hızlı hayatın farkına varıp sıkılabildikleri için adam gibi 30 ları bulmadan evlenmeli diye düşünüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı. Ne zaman kadın olgunlaşır kaprisi bırakırsa erkekte ne zaman kadına açılacak tanışacak cesareti bulursa o zaman tamamdır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılGenelde 25 e kadar evlenmeyen kızlar, 25 den sonra, seçicilikleri yüzünden hiç evlenemiyormuş 😅
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 412 cevap paylaştı.
1 yılBayan 25 erkekte 30 geçmemeli prof dayımın dediği gibi her şey gençlikte olur yaş gecince erkeğinde bayaninda enerjisi bitiyormuş:)
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Bir tanım 30’a doğru diyor, bir yanım hemen 20 lerin başında cocuk işleeini bitirip sonra 40 yaşlarda hayatını yaşa diyor, gidip geliyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEn az 25. Minimum 4 yıl sevgilik ve en azından 1 yıl da birlikte yaşamak gerek. Herkes bunu yapsa boşanmalar o kadar az olurdu ki...
00 Yorumla
1 yılEn az 25 uygun gibi ama bu yaşımda evlenmek isterdim sadece artık bir hayat arkadaşı istediğim için bunu düşünüyorum ama
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik yaşı diye bir şey yok bence kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman doğru zamandır tabi doğru kişiyide bulduğunuzu varsayarak
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı. Şu dönemin şartlarında en erken 27-30 gibi en azından evlenicek olanlarda çalışıp birikim yapabilsin çünkü ailelere çok ağır geliyo düğün yapmak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik kavramı bile saçma bana göre neden biriyle evlenip bir ömür onunla geçirme mecburiyetindeyiz bir türlü çözemedim 😂
018 Yorumla- 1 yıl
Ama öyle değil mi 😂
- 1 yıl
1 bardak süt için inek almaya ne gerek var 😂😂😂
- 1 yıl
Hayatim boyunca 2 kere gittim o da abilerin zoruyla pavyon bana göre değil ya ben açık hava insaniyim 😂
- 1 yıl
Alem olur bak akarızzzz 😂
- 1 yıl
Burdan çıkıcaksın Kadıkoy Moda'ya orada sabahlayacaksin offf 😂
- 1 yıl
Şu yaz gelsin de 😂
- 1 yıl
Yok be fazla kadın da çekilmez kim uğraşıcak dirdiriyla 1 tane olsun çok darlamasin evlenelim evlenelim diye tuturmasin yeterli
- 1 yıl
İleride eşim olmayacak ya 😂 belki 35 yaşından sonra 😂
1 yılSen evde kalmışsın
çoktan evlenip iki çocuk doğurmuş olmalıydın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 645 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik yaşı diye bişi yok nasip kısmet var oda ne zamana denk gelirse artik
17 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum :) pp hangi animeden bu arada?
- 1 yıl
Bilmiyorum
- 1 yıl
sen ne zaman evlenmeyi isterdin peki
- 1 yıl
Ne zaman benim için doğru zamansa o zaman
- 1 yıl
şu an doğru zaman olsaydı evlenir miydin
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
karşı tarafta aradığın spesifik kriterler var mı
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılBence 24-25 ama maddi manevi tüm durumlara göre değişir
10 Yorumla Herkesin biyolojik saati farklı o yüzden kişiye göre değişir
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik yaşı Kadın için 23-26, erkek için 26-29 ideal yaş aralığı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOkumuyorsan ve gazır hissediyorsan gayet normal yaslardasın
10 Yorumla
1 yıl27 yaşımdayım. Bana kalsa 25 ama maddi imkan ve doğru kişiyi bulmam falan çok uzun sürecek.
00 Yorumla
1 yılay ne bu evlilikk merakı ksde 10 sorudan 9u evlilikle ilgili
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle bir ideal yaş olduğunu sanmıyorum ama en geç 40'a kadar kadınlar evlense iyi olur. Çocuk istiyorlarsa tabi. Çocuk istemiyorlarsa, istedikleri yaşta evlenebilirler veya evlenmeyebilirler.
00 YorumlaInsan ırkınin devamı için ne kadar sakıncalı olsada 35 yaş daha uygun.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı. Yaşta değil baştadır bu işler o yüzde. Olabilir. Bende 22 yim biri olursa evlenebilirim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılevlilik sorumluluğunu kaldırabilecek kafada olanlar evlenmeyi düşünmeli bunun yaşı yoktur bence.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 726 cevap paylaştı.
1 yılBen de aynı yaştayım ama evlenmek istemiyorum ya hic
00 Yorumla Ben evliyim şu an eşimi dövdüm uykum geldi uyucam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılKadın erkek fark etmez. Bilim insanlarına göre 25 öncesi erken. ☑
00 Yorumla
1 yıl27 yaş evlenme yaşıdır. Altını kabul etmiyorum.
00 Yorumla
1 yılKendini ne zaman evlilik için yeterli bilinçte ve hazırlıkta hissedersen o zaman
00 YorumlaErkekler için biraz maddi durumla da alakalı yaştan ziyade
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı. erken kalkan yol düşüncesiyle bence erkek 24 veya 23 kadın 18 olmalı
01 Yorumla
1 yılNormalde 22-23 derdim ama nüfus azalmasından dolayı türkiyede 20 olmalı bence
01 Yorumla- 1 yıl
Erkeklerde 23 24 herhalde
1 yılKarşılıklı aşk ve güven hangi kadın ve erkeğin arasında ise, yaş farketmez.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 564 cevap paylaştı. 25 yaşındayım birini bulursam 30a kadar evlenirim diye düşünüyorum.
00 YorumlaErken evlenmek iyidir. Bence 25 geçmemeli. Ayrıca yaş farkı çok olmamalı.
00 Yorumla
1 yılEvlilik hiç sağlıklı bir şey gibi gelmiyor bana çağımızda
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 835 cevap paylaştı.
1 yıl29-30'a kadar olmalı, sonra olmayınca sıkıntı oluyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılBence 27 kadınlarda kafa ve vücut olarak tam hazırdır bence
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 827 cevap paylaştı. Dr demişki ideal anne olma yaşı 23 ama bence evlilik yaşı 24-25 olmalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılkendini ne zman hazır hissediyorsan o zaman
00 Yorumla
1 yılNe zaman hazır olursan
110 Yorumla- 1 yıl
@esra__1 Evlilik mi var yakinda
- 1 yıl
@esra__1 Bence erken. Acele etme. Tatlı kızsın. Talibin çok olur.
- 1 yıl
@esra__1 Çok tatlı.
- 1 yıl
@esra__1D aha iyi tanımak isterim seni.
- 1 yıl
🥰🥰
- Devamını Gör (205)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği