7 aylık ilişkim var. Evlilik niyetiyle ciddi görüşüyorduk. Beni sevdiğini söyledi ve evlenelim dedi. Ortada hiçbir neden yokken 15 gündür bana soğuk davranıyordu. Şimdi de sen çok iyi birisin ama benden kaynaklı ben ayrılmak istiyorum diye mesaj yazdı. Bu durumda ben nasıl davranmalıyım? Benim hiçbir hatam yok ve bana bir açıklama da yapmadan böyle bi mesajla ayrılmak istiyor. Ne diyeyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSenden ayrılmak isteyen bir insana ne yapsan da geri döndüremezsin bu aslında kadınlarda daha çok geçerli bir durum ama kısmen erkeklerde de geçerli bir durumda bitiren bitirmeyi kafaya koyan erkek bile olsa yapabileceğini çok da başka bir şey yoktur Yolun açık olsun hakkında hayırlısı olsun deyip en güzeli önüne bakmak
022 Yorumla
Soran1 yılAma madem ayrılmak istedi bana niye evlenelim dedi niye umut verdi? Bu hak değil mi? Ben onun mesajına bile cevap vermesem nasıl olur sence? Ayrılmak istiyorum yazdı. Direk rehberimden sileyim mi? Bu durumda ne hisseder
Cevap sahibi1 yılBunu tamamen ne senin ne de benim tam olarak bilip cevaplayabileceğimiz bir şey değil ama sadece kendi tahminim.
Muhtemelen eski görüştüğü hayatında bir dönemler olan bir insanla barışma ihtimali olmuş olabilir barışmış olabilir diğer bir ihtimal senin iyi bir insan olduğunu düşünüyor ama uzun bir ilişki için senle bunu düşünemiyor.
Bir diğer ihtimal senin kendisine geçmişle alakalı gizliliğin veya yalan söyledin Herhangi bir durum olduysa bunun aşağı çıkma ihtimali Muhtemelen bir yerlerden bir şeyler duydu ihtimalleri hep düşünerekten yanıt veriyorum
Son ihtimal ; Ailesinin sözü etkili oldu ve senle alakalı ailesi müdahil oldu ve uygun bulmadılar evlenme konusunu bu da bir seçenek..
Sadece neden evlilik teklifi etmişken vazgeçti bunun üzerinde ki ihtimalleri dile getirmeye çalışıyorum sigara🚬
Mesajına yanıt vermemek ayıp olur ; sonuçta bir geçmişin varmış. Kısa soğuk değil sıcakta değil tripten uzak, nötr yanıtlar ver soğukkanlı şekilde fakat çok da uzatma, sonra da işim var hoşçakal kapatmam lazım diyerek bitir mesajı.
Ayrılmak istiyorum diye yazdıysa şöyle yanıt verebilirsin.
Neden diye sormuycam, sen zaten kararını vermişsin, kabul ediyorum ( saygı duyuyorum deme sakın, ayrılıga saygı duyulmaz) çok geç olmadan eğer fikrin değişirse beni ara hoşçakal yaz ve bırak..
Tabi tekrar bir umudun varsa görüşmek için
Yoksa Neden diye sormuycam, sen zaten kararını vermişsin, kabul ediyorum..
Yaz ve bırak ve bir daha sakın yazma. No contach yap
Cevap sahibi1 yılBiraz uzun bir yazı oldu kusura bakma sabrın için teşekkür ederim
Soran1 yılBrn teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederım
Soran1 yılBenim iyi bşr insan olduğumu düşünüyor ama uzun vadede beni düşünemiyorsa bana neden evlenelim uzatmayalım yuvamızı kuralım dedi? Aileme söylememi istedi ablamla tanışturdım. Bana umut verdi. Bu hak değil mi? Bir erkek iyi bir insan olduğumu düşünüyor ve uzun vadeli bir şey göremiyorsa bu şekilde davranır mı
Cevap sahibi1 yılBelki de bazı sebeplerden kaynaklı senden cinsellik almak için böyle manüpüle etti seni eğer cinsellik yasandıysa
Genelde bu yüzden bazı insanlar erkekler evlilik bahanesiyle bu şekilde karşıdaki insanı oyalama taktiği ile Umut verirler
Eğer sana evlilik vaadi ile yaklaşmasa, sende ona bu kadar perdelerini indirmiycektin. Senin zaafından yararlanmıs olabilir.
Davranır. Evet. Sorunun cevabı.
Etik mi değil. Asla bir kadından cinsellik almak için kandırmaya gerek yok. Net olmak gerek. Etik değil farklı bahane ile kadını Kandırarak cinsellik almak ve sonra bırakmak.
Aranız da ki durumları yaşanan süreci uzun uzadıya bilmediğim için anlattığın kadarıyla yorum yapıyorum
Soran1 yılHayır öyle bir şey olmadı. En fazla elimi tuttu sarıldı alnımdan elimden öptü. Sonra ben temas olmasın, nikah olmadan bu şekilde yakınlaşmak beni rahatsız ediyor dedim. O da tamam ben de öyleyim zaten dedi. Sonra da işte ayrılalım dedi
Cevap sahibi1 yılBilemiyorum neden ayrıldı. Muhtemelen seninle ilgili birileri bir şeyler söyledi. Bunu da düşün. Gizlediğin sakladıgın, ya da geçiştirip yalan söylediğin bir şeyi öğrenmiş olabilir mi
Soran1 yılHayır asla. Ben çok dürüst davrandım ona karşı. Gizlediğim bir şey de olmadı. Benim geçmişim de temiz. Görüştüğüm 3. kişi. Öyle sevgilim olmadı bu ilkti diyebilirim. Diğerleriyle de ciddi bir şeyim olmadı evlilik niyetiyle görüştüm ama olmadı. Bunu bile dedim ona.
Cevap sahibi1 yılAnladım. O zaman başka bir durum var. Kimse nedensiz ayrılmaz. En iyi ihtimal. Sana olan arzusu bitti, cinsellikte alamadığı için uğraşmak istemedi ve ayrılmak istedi. Diğer türlü en kuvvetli ihtimaller yukarıda uzun uzadıya yazdıgım şeyler
Soran1 yılBeni aslında hiç sevmemiş, bana 7 ay yalan söylemiş. Beni sadece tanımak istemiş. Severim demiş ama sevememiş. Seni üzmek istemiyorum dedi. Sen hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan birisin benden kaynaklı ayrılmak istiyorum dedi. Evlilik teklifi de öyle birden ağzından çıkıvermiş işte. Durum bu. Sence inandırıcı mı? Erkeklerin klasik yalanı mı? Ne kokusu alıyorsun bu açıklamadan
Cevap sahibi1 yılKlasik yalanı diyemem, ama bu bahaneler genelde bana başka 3. bir kişiden kaynaklı olan vicdan rahatlatma açıklamaları gibi geliyor.
Ayşe Nejla Kadir Bekir
Evet sen kadın/erkek Nejla/Kadir çok iyi birisin, ben sana layık değilim seni üzmek istemem.
Vah vah vah kuyruklu yalana bak canımmm ne kadar da saf ne kadar da iyi niyetli harbiden ya.
Bunlar bahane, yalan, uydurmasyondan başka bir şey değil.
Her 2 cins içinde geçerli
Bu dediklerim.
En kuvvetli ihtimal
1-) Arzu Yok cinsel çekim yok ve bu bir bitiş nedenidir. Daha çok kadınlarda geçen bir durum
2-) Bu ayrılık acıklamasını yapan kişinin hayatında başka biri var yani 3. bir kişi. Bir tercih yapması gerekiyordu onu da diğerinden yana kullandı.
Sadece Amaç vicdan rahatlatmak
Soran1 yılBaşkası mı var diye sordum yok öyle bir şey dedi. Allah bilir ne diyim. Hakkım zehir zıkkım olup içine işlesin inşallah. İntikamımı Allah alacak elbet. Vekilim Rabbim, ben O'na havale ettim.
Soran1 yılVaktinizi ahırdınız. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Allah muradınızı versin. Güzelliklerle karşılaştırsın daima
Cevap sahibi1 yılÇelişkilerle dolu bir ilişki
Evlilik teklıfı edip iki gün sonra ayrılan biri.
Böyle birinin sözüne de, davranışlarına da güvenemezsin.
Güven kuş gibidir gitti mi bir daha gelmez eskisi gibi
Rica ederım. Güzel dileklerin için ben teşekkür ederim 💟
Soran1 yılDün mesajda ayrılmak istiyorum diyince doğru mu yaptım bilmiyorum ama yüzyüze görüşelim dedim. Sonuçta 7ay ciddi görüştük böyle birden kesip atması canımı çok acıttı hiç de beklemiyordum. bugün görüştük. Geçti karşımda öyle oturdu sadece. Bi açıklama yapmadı. Ben sordum hep. Başka biri mi var, evlilik korkun mu var, ben seni kıracak bir şey mi yaptım, itici bir miyim, çirkin miyim, daha dün evlenelim dedin şimdi ne değişti, annen mi istemedi,... Ne sorduysam yok dedi. Nedenini öğrenmek için zorladım ama seni sadece tanımak istedim severim dedim ama sevemedim 7ay yalan söyledim. Evlilik konusu da birden ağzımdan çıktı. Ben kendimden emin olmadığım için anneme de demedim. Bu ilişkiye devam etmek istemiyorum ayrılmak istiyorum dedi ben de peki gitmek istiyosan git dedim. Utanmadan hakkını helal et dedi bir de ben de içimden gelmese de helal olsun dedim. Arkasına bile bakmadan çekip gitti. İlk defa böyle birine denk geldim. Kendimi aptal yerine konuşmuş değersiz kullanılıp atılmış hissediyorum. Belki de çok çirkinim. Bana niye bunu yaşattı aklım almıyor. Bir kızın evlilik hayalleriyle oynayıp ortada bırakmak kadar iğrenç bir şey olamaz. Bundan sonra ne yapmalıyım sence? İçimde ona karşı öfke var. Kinci biri değilim ama intikam almak istiyorum. Bana yaşattıkları burnundan gelsin istiyorum.
Cevap sahibi1 yılBugün bayağı bir uzun uzadıya bir görüşme gerçekleşmiş anlaşılan yani yüz yüze görüşelim bence buna hiç gerek yoktu sonuçta ayrılmak isteyen o
Onun nasıl yüz yüze gelip seninle görüşerek ayrılmak istiyorum demesi gayet iyi olurdu En azından telefonda söylemesi değilde...
Ama sen yine ince düşünceli davranmışsın hak etmiyor bunu sonuçta Bunu bil yani
Nedenini öğrenmek için zorladım demişsin oda sadece senin tanımak istedim severim dedim ama sevemedim demiş.
Bunun üzerine çok da olayı dramatikleştirmeye gerek yok bence.
Seni istemeyen birini, seni sevemediğini söyleyen birine ne yaparsan yap kendini sevdiremezsin.
Kendini sevdirmeye calışmakla boşa zaman kaybedersin.
Bir insanın içinde sana dair sevgi yoksa istediğin kadar zorla yüreğine sevgi ekemezsin.
Arkasına bile bakmayan, çekip giden biri için yüreğini yormaya, kelimelerini boşa dökmeye, kendini üzmene hiç gerek yok.
Senden daha ağır süreçler yaşadım. Tecrübeme kulak vermeni isterim. Sen 7 ayla kurtarmışssın. Benim 4 senem geçti. Her işte bir hayır vardır öyle düşün.
Yaptığı doğru demiyorum, aksine çok yanliş. Bir insanın hem zamanını çalmak, hem de duygularını heba etmek çok yanliş.
Öfkeni anlıyorum ama sakin ol şu an aklı selim davranmak zorundasın.
İntikam almana gerek yok hayır. İntikam almak var olan duygularını ona karsı arttırır. Nefret ile Sevgı arasında gider gelirsin. Hem kendinden ödün verirsin, hem hayatından. Buna hiç değmez.
Allah'a havale et ve şu saatten sonra no contach yap.
İletişimi kes, arama, yazma, sorma. Stalck etme. Doğum günü, bayram, kabotaj bayramı, cumhuriyet bayramı, hiç bir şekilde artık arayıp sormuyorsun.
Sürece yaymamız lazım iyileşmen ve atlatman için. İnan bana senden daha ağır ve dramatik olaylar yasadım. Film gibi. Sen 7 ay kaybetmişssin ya 7 yıl kaybetseydin? İnsanların hayatından yıllar geçiyor ve ayrılıp bosanıyolar. Bir de iyi yönden bak...
Soran1 yılHaklısın. Verilmiş sadakam varmış. şu an acı geliyor ama Allah beni kurtardı. Onu sevmiyorum. Dönse istemem de. Ama bana yaşattıklarını kabul edemiyorum. Madem istemiyordu neden benimle oynadı? Neden evlenelim dedi? Ahlarım 2 yakasını bir araya getirmeyecek inanıyorum. Sebebi ne olursa olsun ona hakkımı helal etmiyorum. Benimle oynaması, bana yalan söylemesi, beni aptal yerine koyması çok acı veriyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Sevilmeye layık değilmişim demek ki diyorum. Oysa güzel ve zarif bir kızım. O da yakışıklı değil şişkonun teki. Adam değil erkek değil. Böyle birine inandığım için safça sevgimi verip kalbimi açtığım için kendimi kirlenmiş hissediyorum.
Cevap sahibi1 yılŞu an acı gelmesi gayet normal çünkü daha her şey yeni ve taze Zamanla sen de anlayacaksın onun sana rol yaparak sana kendini iyi göstererek Belki de boşluğunu seninle doldurmak için kendince plan yaptığını kendince rol yaptığını Sen de göreceksin
Ben de birlikte olmaması çok yanlış Etik dışı bir durum
Zaten şu saatten sonra dönecek olursa emin ol Bir şeylerin kıymetini anladığı bildiği için değil tekrar egosunu tatmin edip tekrardan ayrılmak istediği için gelip gidecektir
Hayır hayır kendini dişler hissetme çünkü yanlış bir insana denk geldin yanlış bir insanda harcanan emekle gösterilen sevgi de her zaman heba olur Ne yazık ki
Sevgilimle ilgili hayatta her zaman hak edecek insanlara vermek gerek her zaman
Boş ver yine arkasından kötü konuşma hayatta Herkes bir şekilde daha yeni buluyor öfkeni kontrol et kötü konuşma boş ver
Dua et ki Birkaç yıl sonra ben seni sevemedim kusura bakma deseydi Emin ol daha çok koyardı 7 ayda az bir zaman demiyorum ama Zararın neresinden dönersen kar buna bu şekilde bakman gerekiyor
Soran1 yılEvet. Haklısın. Geçecek elbet. Ben kendimi seviyorum. Bir gün doğru insan beni bulacak. Benim için kötü oldu ama vardır bir hayır. Teşekkürler.
Cevap sahibi1 yılMutlaka bir hayır vardır Tabii ki üzülme geçecek zamanda konuşmak istersen de her zaman yazabilirsin
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Canım ya, seni dinlerken kalbim sıkıştı resmen! 😢 Bu gerçekten çok zor bir durum ve yaşadığın karmaşayı o kadar iyi anlıyorum ki! Biri sana "sorun ben değilim, sensin" deyip hiç açıklama yapmadan çekip gitmeye çalışıyorsa, bu tam anlamıyla haksızlık. Özellikle 7 aylık ciddi bir ilişki sonrası! 😟
Bence öncelikle onunla sakin bir şekilde buluşup yüz yüze konuşmayı dene. Çünkü böyle şeyler mesajla açıklanacak kadar basit değildir. Nedenlerini anlamaya çalışabilirsin, tabii o da dürüst olmaya cesaret ederse! 🕵️♀️
Ama şunu unutma: Sen başlı başına kıymetli birisin ve birinin kafası karışık diye kendini suçlu hissetmen gerekmiyor. Zor olsa bile, kendine değer vermeyi bırakma ve bu süreci güçlü bir şekilde atlatacağına inan. Katılmamı istediğin bir dedikodu grubu varsa, ben hazırım! 💔✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
1 yılAyrılalım kelimesini kullanma cesareti gösterdiyse… Bence bitmiş. Uzatmamakta fayda var yani.
02 Yorumla
Soran1 yılPeki ben ne yapayım? Kararına saygı duyuyorum ama en azından bir açıklamayı hak ediyorum yüzyüze görüşelim mi desem yoksa hiç bir cevap yazmadan direk silsem mi
- 1 yıl
İnsan cevapsız kalmayı haketmiyor, istemez de. Ama ben cevap aramazdım. Biten bitmeli.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılBüyük bir ihtimalle başkası girdi hayatım aklına senin yapacağın şey zaten silmek
05 Yorumla
Soran1 yılOrasını Allah bilir. Mesajına hiç cevap yazmadan direk rehberimden silsem mi? Yoksa kararına saygı duyuyorum ama ben bir açıklamayı hak ediyorum yüzyüze görüşelim mi desem
- 1 yıl
Hayır yazma geri çekil sil
Soran1 yılYüzyüze görüşmek istiyorum desem kendi değerimi mi düşğrmüş olurum
- 1 yıl
Bak tavsiye etmem ben bunu anlıyor musun detaylı anlatmıcam ama sen bilirsin gitmek konuşmak bir şeyi değiştirse bile gitmezdim ben asla
Soran1 yılHaklısın. Benim de gururum var. Mesajına hiçbir şey yazmadan direk sileyim. Kaba olmak istemem ama öyle yapıcam galiba
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Yolun açık olsun de
Peşinden koşacağını ya da yan cepte duracağını düşünmesin016 Yorumla
Soran1 yılKararına saygı duyuyorum sadece yüzyüze görüşüp bir neden duymayı hak ettiğimş düşünüyorum diyip yüzyüze görüşmeye çağırsam mı? Yoksa hiçbir cevap yazmadan direk rehberimden silsem mi
Soran1 yılNe yapayım o zaman "tamam yolun açık olsun" yazayım ve rehberimden sileyim
Soran1 yıl31
Soran1 yılAma hesap gününden kaçamayacak. Bana umut verdi. Evlenelim hadi ailene söyle dedi. Ardından da böyle bir açıklama bile yapmadan bir mesajla ayrılmak istiyorum dedi. Hakkım haram olsun. Bana yaşattıklarını elbet yaşayacak. Böyle pisliklere ne diyebilirim ki? Rabbim intikamımı alacak elbet. Vekilim Allah. Ben O'na havale ettim.
Soran1 yılAllahtan anlatmadım. Sadece ablama söyledim. Onunla tanıştırdım. Annene söyle dedi bana ama ben dedim ki önce sen annene söyle. O da söylemedi
Soran1 yılÖğretmen bir de. Gidip çocuklara dürüstlükten sevgiden saygıdan bahsedecek utanmaz
Soran1 yıl1yıla yakın tanıyorum. 7 ay sevgiliydik
Soran1 yılYoktu
Gizli Üye(25-29)1 yılDüğün masrafı gözünü korkutmuş
02 Yorumla
Soran1 yılOysa ben ondan hiçbir şey istemedim. Sadece biraz sevgi biraz ilgi istedim o kadar. Hiçbir maddiyatta gözüm yoktu. Bu yüzden beni değersiz gördü belki de. Çünkü erkekler düğün masrafı yaptıracak kızların peşinden koşuypr sonra da şu kadar borca girdim diye ağlıyo. Hiçbir şey istemeyen merhamet eden kızlar da değersizleştiriliyor terk ediliyor işte
Cevap sahibi1 yılHanımefendi hayat şartları zor çokta düşman olma ama yaptığı hataydı konuşarak halledilebilirdi
Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı. boş ver unut
06 Yorumla
Soran1 yılAyrılmak istiyorum yazdı. Nedenini sorsam mı? Yoksa hiçbir cevap vermeden direk rehberimden silsem mi? Ne yapsam ona koyar
Soran1 yılPeki bunu ona nasıl gösterebilirim? Onu unuttuğumu
Soran1 yılAyrılmak istiyorum yazdı ya Mesajına "tamam güke güle" mi yazsam? Bu iyi sanki ne dersin
1 yılDegil
02 Yorumla
Soran1 yılSence bu durumda onu direk sileyim mi? Mesajına hiç cevap vermesem nasıl hisseder sence
- 1 yıl
Engelle bak ulaşacak mi
Yakınlaşma oldu mu
04 Yorumla
Soran1 yılHayır olmadı. Elimi tutup sarılmışlığı var. Ama ben evlenmeden el tutmak bile istemiyorum dedim. O da ben de öyleyim zaten dedi.
Soran1 yılOlabilir. Peki şimdi bu ayrılmak istiyorum yazdı ya ben hiç cevap yazmadan direk rehberimden silsem nasıl olur? Yoksa kararına saygı duyuyorum ama bana bir açıklama yapman lazım bunu hak ediyorum yüzyüze görüşmek istiyorum mu desem
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım