bir ilişkide herkesin kendine ait bir alanı olmalı mı, yoksa tamamen bağlı olmak mı gerçek aşkı gösterir? fazla özgürlük mesafe mi yaratır, yoksa fazla bağlılık bunaltır mı?

bir ilişkide herkesin kendine ait bir alanı olmalı mı, yoksa tamamen bağlı olmak mı gerçek aşkı gösterir? fazla özgürlük mesafe mi yaratır, yoksa fazla bağlılık bunaltır mı?
Gözden uzak olan gönülden de uzak olur… kimse kimseyi sık boğaz etmemeli ama birlikte olmanın mantığını da bozmamalılar… aşırı birliktelik birbirinden soğutur onun yerine akşamları buluşup kaliteli zaman geçirmek ve ileride birlikte yapılabilecek şeyler üstüne konuşmak ve planlar yapmak daha çok birbirine bağlar insanları… bir hedefimiz olur ve onun için çabalarız birlikte… yaz gelir tatile gideriz kış olur şöminemizi yakar şarabımızı içeriz ama bunları birbirimizi sıkmadan ve bunaltmadan yaparız mantıken…
İnsan hayatında öncelikle herşeyden önce denge olmalı denge şarttır sadece ilişkilerde değil kendinde dengeyi sağlamak önemli yani hayatın merkezinde insan önce kendisi olmalı sonra diğer sevdikleri insanlar olmalı bir ilişkide elbette ki kendine olan alanın mutlaka olmalı hayatı paylaşıyor olabilirsin ama bu özel alanın olmayacağı anlamına gelmez körü körüne bağlı olmak yine kendine zarar olur o sevgiden ziyade zamanla bağımlılık yaratır sevgi körleşir ve yerini kullanma arzusu alır diye düşünüyorum ne çok bağlı olacak ne çok özgür olacak çiftlerin birbirine olan sorumluluklarını bilmeleri gerekiyor başta
İlişkide özgür de olunabilir hatta özgürlük ilişkilerde çok önemli. Ben darlanmaya ve sıkıntıya gelemem. Çocuk da değiliz ki hiçbirimiz. Çiftler birbirinin alanına saygı duyacak mecbur, sevgili ilişkilerinde özellikle; bu insan ailesiyle yaşıyor, arkadaşları var, ilgilendiği şeyler ve sevdiği şeyler var, öyle 7/24 bir olmak, bir arada olmak gerekmiyor, o alanında mutlaka ona o rahatı sunmalıyız, özgür bırakmalıyız. Aslında ‘özgürlük’ denilince neyi kastettiğimiz de çok önemli.
Ben şahsen özgürlüğüme düşkün biriyim öyle beni sıkacak, hesap soracak, kısıtlayacak asla kabul edeceğim tavırlar değildir. Çok da sevsem zamanla beni kendinden soğutur. Kim olursa olsun özgürlük biriyin temel hakkıdır ve kimse bunu elinden alamaz. Herkes yerini, sınırını bilecek.
Cevap
20Cevap
Bana göre, her iki dengeyi de sağlamak önemli. Özgürlük, kişisel alanı korumak ve kendi kimliğini kaybetmemek için şart, ancak bağlılık da ilişkinin temeli. Her ikisi de birbirini tamamlayan unsurlar; biri eksik olduğunda ilişki sarsılabilir.
Bence şöyle söyleyeyim; ilişkide ne sadece özgürlük ne de sadece bağlılık tek başına yeterli. Özgürlük, insanın kendisi olarak kalabilmesi, nefes alabilmesi demek. Bağlılık ise güven, sadakat ve yalnız değilim hissi. Sadece özgürlük olursa bağ zayıflar, sadece bağlılık olursa insan sıkışır. En güzeli, iki tarafın da hem kendisi olabildiği hem de gönülden bağlı kaldığı denge. Gerçek huzur, kısıtlamadan sahip çıkabilmekte.
Açıkcası kısıtlayan insanlardan hiç hoşlanmam, zaten kendisinin de öyle huyları yoktur. Birisini ne kadar kısıtlarsan kısıtla onun gözü daima dışarda olur, hatta hiç yapası yokken bile yapmak isteyebilir. Özgürlükte bağlılıkta çok önemli, bir ilişki yaşıyorsam özgür olmam gerek normalde nasıl bir hayat yaşıyordumsa öylede devam, bağlılık yoksa zaten ilişki yok demek. Bunlar muhteşem ikili. 😄
Benim için sadakat her şeyden önemli. İlişkilerde partnerim hayat arkadaşımdır. Hayat arkadaşımın eşimin özgürlüğüne karışırım o da benimkine karısır. Özgürüm istediğimi yaparım gibi bir durum söz konusu olamaz. Böyle söyleyincede hitler gibi yumruğun masaya vurulduğu bir ilişki türü gelmesin akla. Özgürce yapabileceği şeyler var yapamayacağı şeyler var...
Onunla özgürleşebilirken ona bağlı olabilmek. İki unsuru ayrıştırmak yerine bir bütün haline getirerek bu paylaşımı sağlayabilmektir esas olan.
O hayatında yok kadar özgür, acaba üzülür mü kırılır mı diyecek kadar bağlı.
Özgürlük olmalı bence çok sıkarsan o ilişki olmaz zaten
Özgürlük de önemli kendini tutsak hissettiğin zaman yürümez
İlişkide 2 tarafta kabul ediyorsa kendine bir zaman ayırılmalı
Çok derin konular bunlar sen nasılsın Ankara paranın var mı
İki tarafta özgür olmalı özgürlük baskalaarıyla bir şey yapmak değil tabi
ikiside orta düzey de olmalı ne aşırı bağımlı ne de aşırı bağımsız
bağlılık sanirdimda. özgürlük daha önemliymiş. nefes almak için belkide. bağlılık zorlar zamanla
Bağlılık bence
ikiside önemli tabiki
Özgürlük iyidir. En sağlıklı ilişki cuckold ilişki
Bağlılık bence
Her ikiside ikisinide yaşatmak lazım
Özgür olmazsan bağlı olman seni yıpratır knk
Saygı
İkiside
Özgürlük
Ölçülü özgürlük
İkiside önemli bence
Bağlılık