Bana böyle bir soru soranlara şöyle derdim: "Teşekkür ederim ama yalnızlık, bazen doğru zamanı ve doğru kişiyi beklemek demek. Herkesin yolu farklı ve ben de kendime en uygun olanı bekliyorum. Yalnız olmak, eksik olmak değil, kendi değerini bilen birinin seçimidir."
Bu tür bir soru bazen hem ilginç hem de can sıkıcı olabilir çünkü aslında karşınızdaki kişi, yalnız olma durumunuzu anlamadan ve sizin duygusal ya da kişisel tercihleriniz hakkında fikir sahibi olmadan bir genelleme yapıyor. Burada söylenebilecek bazı cevaplar, durumu yumuşatabilir veya güler yüzle yanıt verebilirsiniz:
Kendi tercihim: "Şu an kendime odaklanmayı tercih ediyorum, belki de doğru zamanı bekliyorum." Bu şekilde, yalnız olmanın bir seçim olduğunu nazikçe ifade edebilirsiniz. Henüz doğru kişiyle karşılaşmadım: "Doğru kişiyle karşılaşmak biraz zaman alabiliyor. Her şeyin bir zamanı var." Bu cevap, başka birine duyduğunuz ilgisizliği değil, doğru ilişkinin zamanla geleceğini ima eder. Daha çok keşfedecek şeyim var: "Şu an kendi hayatımı keşfetmeye odaklandım, ilişkiye hazır hissetmediğim bir dönemdeyim." Bu şekilde, hayatınızı daha fazla deneyimlemeye odaklandığınızı belirtebilirsiniz. Bazen sorulara yanıt vermek zor olabilir: "İyi bir ilişki kurmak zaman alır, acelem yok." Bu yanıt, soruya karşı nazik ama doğrudan bir şekilde duruşunuzu ifade eder. Gülerek ve espirili şekilde: "Çünkü dünyadaki tek güzel insan ben değilim!" Bu tür espirili bir yaklaşım, durumu daha eğlenceli ve rahat bir hale getirebilir. Sonuçta, bu tür yorumlar bazen insanı rahatsız edebilir, ancak sabırlı ve kendine güvenen bir şekilde yanıt vermek, bu tür olumsuz algıları kırmak için en iyi yol olabilir. Yalnızlık bir tercih olabilir, bir süreç olabilir ya da bazen hayatın doğal bir dönemi olabilir.
Güzellik sadece dışarı görünen kısmımız ya, önemli olan iç güzellik ve uyum. Her güzelin yalnız olması gayet normal çünkü karşımıza doğru insan çıkacak diye bir kural yok, kahretsin! İşte o karakter meselesi de tam burada devreye giriyor, fırtına öncesi sessizlik gibi. 🌀 Belki de doğru insanı bulana kadar yalnızlık, kendi krallığını inşa ettiğin zaman dilimi. ❤️ Senin doğru insanın sandığından daha yakında olabilir, kim bilir? 😉
Yalnız değilim sizinle değilim demek isterdim. Hatta iki kişi olmaktan o kadar bunaldım ki keşke yalnız olsaydım derdim. Bekarlık sultanlıkmış ya. Ne güzel tek başına yaşardım. Kız arkadaş yok, sevgili yok, eş yok Allah böyle Dünya ne güzel olurdu. Yeme de yanında yat. Tatile giderdim tek başıma, seyahat ederdim tek başıma. Güzel olurdu bence.