Görüp yardım etmeyen kör olsun?

Şimdi benim ilişkim var 1.5 yıllık kaç ay önce bir eski arkadaşım aynı zamanda 1 gün konuştuğum bi kız bana yazdı ve nalet olsun cevap verdim kız ağzımdan bişeyler almaya çalışmış bende fark etmedim nede olsa eski arkadaşım dedim konuştum sonra bunları ss almış ve 10 gün önce kız arkadaşıma attı ve biz ayrıldık 9 gün kız arkadaşıma kendimi anlattım yapmadım etmedim dedim ama yok diyor bitti diyor dün gece son defa konuştuk bana dedi bak bende seni çok seviyorum sensiz yapamıyorım ama affedemiyorum kırgınım kızgınım dedi birgün belki yıllar sonra affederim ozaman belki olur falan bende bekliyeceğimi söyledim ve dünden beri hiç yazmadım ona ve yarın sabah kalkıp gidecem baş harfini dövme yapacam çünkü o eskiden hep bana diyodu ama yapmıyodım dövme yapıcam ve 3 gün sonrada bi yüzük bi çiçek alcam arkadaşıyla iletişime geçecem ve o dışardayken birden karşısına çıkacam diz çökecem ve diyecem uzak kalmak yerine beraber herşeyi yenelim 3 günlük dünya zaten hiçbişeyi 4. Güne bırakmayalım sizce yapmalımıyım ve yaparsam bişeyler değişirmi?
Görüp yardım etmeyen kör olsun?