Sevgi beynimizin çukurlarında, aşk dehlizlerinde yaşıyor 😄
Sevdiğin birinden ayrıldığında üzülürsün, özlersin ama aşık olduğun birinden ayrıldığında yok olursun, kendini hissedemezsin veya ceset gibi hissedersin, bedenin ağır gelir, yük olur sana..
Aradaki farkı anlatabildiğimi düşünüyorum 😄
Yeni soru oluşursa okuduğunda gönder gelsin 🤓
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Mükemmel anlatmışsınız firuze hanım. Bir diğerini kapsarken , öbürü olduğuyla kala kalıyor.
Sevgi herkesin kendine ait farklı gösterme şekillerinin olduğu bir eylem. Bizim tarzımıza uymadığı için kimseye yakışmadığını ya da oturmadığını söylemek pek de adil değil. Her konuda olduğu gibi bu konuda da tek tipleşmeden kaçınmak elzem bana göre...
Zıt kutuplar birbirini çeker çünkü bencil olan yapısı insanı kendinde olmayana yönlendirir, yeni tarz yemekler genelde iştahlandırır 🙃
Fizik belki başlangıçta kandırsa da içinin boşluğu ya da doluluğu asıl belirleyici unsur oluyor ileri seviyede...
Sevmek eylemi normallikten çıkarılıp kutsal lanse edildiğinde kirlendi bence, ulaşılmaz hissettirilmesi insanlığa yapılmış en büyük kötülük...
Kimi için bir salonundaki bir bitkiye, kimi için kucağındaki kediye, kimi için bir sevgiliye, dağa taşa, kuşa, havaya her şeye... Bir şekle girmeden gerçek olan eylem...
Sevgi ve aşk arasındaki en büyük farksa kalıplarıdır. Sevgi seni kalıplardan sıyırır, özgürleştirir, sevgini her şeye verebilirsin... Aşk ise seni kalıplara sokup tek kişiye mahkum kılar 🙃
Sevgi ya da aşk, kalpte değil, aslında zihinde ve ruhta yaşar. Duygular, düşüncelerle birleşir, anlam kazanır. Sevgi, birini olduğu gibi kabul etmek ve ona derin bir bağlılık hissetmekle büyür. Aşk ise, ilk başta kalbin coşkusuyla başlar ama zamanla paylaşımlar ve anlayışla derinleşir. Gerçekten sevdiğin ya da aşık olduğun kişi, fiziksel olarak değil, zihinsel ve ruhsal olarak da sana dokunmalıdır.
Zıt kutuplar yani farklılıklar da merak uyandırdığı için çeker.
Fiziki özellikler de etkili, üstteki madde ile aynı şekilde kişiden ne kadar farklıysa o kadar çekici olur. Cinsiyetler arasındaki çekimin temel sebebi de bu.
Sevmek kutsal falan değil herkesin yapabildiği bir şey. Sahteyse veya başka bir şey elde etmek için mış gibi yapılıyorsa o zaman kirlenir.
Sevgi gerçekten var.
Aşk ve sevmek aynı şey değil. Aşk sevmenin de içinde olduğu duyguların toplamı. Mesela içinde güven de var, şefkat de, tutku da, saygı da vs.
2
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahaha torba demeyin üstadım : )
Bizler miknatıs degiliz değil mi : )
Mış kısmına katılıyorum.
Beni sıyırıp geçmiş olmalı kı bilmiyorum hakikaten tahminlerim var ama. : )
Aşk'ı henüz ben de yaşamadım ama sevgi kolay ya. Mesela yürüyüş yaptığım parktaki ağaçları ve kedileri seviyorum, şu mesajı yazdığım telefonumu seviyorum vs. 😂