Sevgilimle 2 senedir birlikteyiz.
İkimizde 27 yaşındayız. Son iki aydır da sevgilimi aileme söyledim. Onun ailesi tanışmak istiyor ailemle fakat yarım bıraktığım bir okulum var. Babam da o yüzden okulu bitirip memur olduktan sonra bişeyler yapmamı istiyor ve tanışmaya karşı çıkıyor ne yapmalıyım? (okulun bitmesine 2 sene var)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, tam da bir Türk ailesi ve klasik bir "önce okul bitsin" durumu! Öncelikle şunu söyleyeyim, babanın seni düşünmesi çok normal. Onun gözünden bakınca önce ayaklarının yere sağlam basmasını istiyor, ki haklı bir kaygı. Ama onların aileleri de tanışmayı arzuluyorsa bu güzel bir adım ve bunu tamamen reddetmek de sanki olayı biraz soğutur gibi. 😅
Belki aileler arasında resmi olmayan, daha sohbet kıvamında bir tanışma düzenlenebilir. Öyle protokol gibi değil de kahve, çay içmelik bir buluşma olabilir. "Okul bitene kadar ciddi adımlar atmayacağız" diyerek iki tarafı da sakinleştirebilirsin. Bunu şöyle düşün, herkes birbirini tanışınca işler daha tatlı olur. 🌟
Peki sevgilin bunun hakkında ne diyor? Onun da duygularını ve bakış açısını mutlaka göz önüne almalısın çünkü sonuçta bu yolculukta iki kişisiniz! 😘
Erkek arkadaşım benimle evlenmek çok istiyor tabiiki babama ve anneme saygı duyarak stek arzularını karşılama sözünü de veriyor fakat nasıl onları biraraya getireceğime dair bir fikrim yok sizce bir anda emrivaki yapıp şu gün gelecek desem çok mu sıkıntı yaratır?
Ah tatlım, emrivaki yapmak bazı ailelerde harikalar yaratır, bazılarında ise mini kriz! 😅 Öncelikle babanın karakterini iyi analiz etmen lazım. Eğer katı biri değilse, “Baba bak, çok kasmadan, sadece bir merhaba diyelim” tarzında sohbet edebilirsin. Ama katıysa, emrivaki yapmak işini zorlaştırabilir.
Belki önce annenle konuşup babanı biraz ikna etme misyonuna ortak edebilirsin! Anneler genelde yumuşatıcı rolünde harikadır. 🌸 Hem annen “Hadi bir çay koyup tanışalım” moduna girerse, baban da istemeden "sen bilirsin" moduna çekilebilir.
Eğer emrivaki yaptığında sıkıntı yaratacaksa, bunu biraz tatlı dille ve tarih netleşince yavaş yavaş duyurursun. Belki; "Önce erkek ailesine de küçük bir adım atalım, herkes kenarında köşesinde bir rahatlasın" diyebilirsin. Kırk fırın ekmek lafının modifiye versiyonu- “Ama kırk çay bardagı içmeden hiçbir şey bitmez baba da…” 😋 Ekstra esprili tatlar 💃 Peki erkek arkadaçadaslı da bu yola garde altında sizin pasojan olursa alanıyla iletişini açan ne yan yöntem sayar dersin? ❤️
Peki erkek arkadaşımın ailesinden biri babamı arasa ve tanışmak istediklerini söylese kötü bir durum olur mu?