Sizce kızla nasıl sohbet başlatabilirim?

Üniversitede okuyorum ve kız - erkek karışık bir yurtta kalıyorum. Kaldığım yurtta Kahramanmaraş'lı bir kız var. Kız depremde Kahramanmaraş'taymış ve bazı uzaktan akrabalarını depremde kaybetmiş. Ben de aslen Adıyaman'lıyım ve depremde Adıyaman'da üniversite okuyan bir kuzenim vefat etti. Kızla konuşmak istiyorum, ama nasıl sohbet başlatabileceğimi bilmiyorum. Öneri verebilir misiniz? ( Kız biraz önce resepsiyondaydı, çalışanlar şarkı açtılar ve hep birlikte oynadılar. Ben de o anda orada oturuyordum, ama hiç konuşmadım. Kız yurttan başka bir çocuğa Kahramanmaraş'lı olduğunu, depremde uzaktan birkaç akrabasının vefat ettiğini falan söyledi; ama ben o anda sohbetlerini bölmemek için hiçbir şey demedim. )
Güncellemeler
1 yıl
Biraz sonra odama çıkarken kıza ve arkadaşlarına " İyi geceler " desem, sabah görürsem " Günaydın " desem, sonrasında uygun gördüğüm bir zamanda kıza " Sen Kahramanmaraş'lıydın, değil mi? Benim de Adıyaman'da üniversite okuyan bir kuzenim vardı, depremde enkaz altında kalıp vefat etti " desem olur mu?
Sizce kızla nasıl sohbet başlatabilirim?