Aşçılar size çekici geliyor mu?
geliyorsa amacınız yemekleri ona yaptırmak mı :)
geliyorsa amacınız yemekleri ona yaptırmak mı :)
Kesinlikle... Aşçılık aslında bana göre bir meslekten ziyade zevklerin en güzelidir... Bilen bilir yemek yapmak kişiyi anatomik ve zihinsel olarak dinlendirip, huzur verir...17 yıldır yemek yapan biri olarak tekrar dünyaya gelsem mesleğimi mutlak suretle değiştirir aşçılık üzerine özel bir eğitim alırdım...
Annemle aramızda geçen bir konuşmamızdan örnek vermek istiyorum...
-Anne..! Mesleğimi bırakıp dev bir firmada aşçı olarak çalışsam ne dersin?
Annemin verdiği yanıt ise aşikardır..."-Zaten evini dev bir firma olarak yıllardır kullanıyorsun..." der kızına...
Haklı da fakat bir erkeğin evindeki mutfağına girmesi haz vermiyor bana hatta ben yemek yaparken sadece klasik bir müzik ve yalnız olduğumda çok daha profesyonel neticeler alıyorum... Zira; abim usta bir master-şef ne zaman bir araya gelsek mutfakta savaş çıkıyor desem yeridir... :) Bir erkeğin mesleğinin aşçı olması çok iyi fakat evinde bir kadın varken bu icrasını mutfağında uygulamadığı sürece...
Sevgilerimle...
Aşçı olan kişi evinde yemek yapmak istemiyor zaten.
ama sandığın gibi olmuyor mesleğin içine girince çalışırken huzur kaçırabiliyor bazen aksine.
yemeği evde yapmak eğlenceli çünkü zaman sıkıntın olmuyor. bir alakart aşçısı için 10 dakika da o yemeği yapabilmelisin.. diğer aşçılar işe hep hazırlık vesaire uğrasınca sıkıcı bir hal alabiliyor..
yinede çalışırken eğlence tarafı tabağı süslemek oluyor.
güzel yorumun için teşekkürler.
Haklısın lakin bu söz benim abim için geçerli değil... Yaklaşık 28 yıl boyunca restoran işletmeciliğini severek yaptı kendisinin elemanlarından bile çok çalıştığına bizzat şahit oldum... Vurguladığın gibi Türkiye'de bu sanatları meslek haline getirmek bir hayli güç olsa da Avrupa'da özel ağıtım almadan bu ünvanı dahi vermiyorlar size... Her mesleğin kendisine göre mutlaka zorlukları vardır... ALLAH ve yardımcınız olsun işinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum...
ne mutlu abine ben yoğun iş temposuna dayanamayarak bıraktım bu sene aşçılığı bir bayram bende evde olmak istedim. Yazarlığa geçiş yaptım. zor meslek aşçılık vesselam. abini tebrik ediyorum başarılar. sana da evinde iyi eğlenceler diliyorum.
Hayırlısı olsun adınıza... Kendiniz için en doğru kararı verdiğinizi düşüyorum zira kaleminiz gayet başarılı yazdıklarınızı okurken dahi büyük bir zevk aldım... Çok teşekkür ediyorum güzel temennileriniz için benim mesleğim ise bu konuların çok çok dışında diyebilirim sadece acizane fikrimi beyan etmek istedim...
Her şey gönlünüzce olsun...
Hayat arzuladığınız bütün güzellikleri sunsun size...
Tekrar sevgilerimle...
Mutlu ve huzurlu geceler...
Özellikle bir çekiciliği yok ama bende aşçı olmak istiyordum bir ara o yüzden ortak ilgi alanlarımız olabilir.
iyi ki olmamışsın boşver :)
Genelde evde yemek yapmam soğuk bölümünde calışıyorum ama bazı kızlar bize gelse yemek yap kurban olayım diyor
evet ev ortamı oldumu yemek işini kitleme cabaları var herkes de
ben eve iş getirmiyorum de :)
Cevap
0Cevap
Erkek arkadaşım aşçı mesleğinden dolayı hiç çekiici bulduğum olmadı 2 senedir bir yemeğini bile yiyemedim yemek yaptıgını görmedim bile :D ve şimdiden benimle pazarlık yapıyor evde beni mutfakta göremezsin diye :D
haklı adam :)
aşçı kişiler kendi evinde yemek yapmıyor.
evet biz eve iş getirmeyiz :)
Cok sacma bir soru yaa :D
bütün sorular mantıklıydı bu kaldı geriye kusura bakma :)
bazı insanlara bazı meslekler çekici gelebiliyor.
hükmedilmeyi seven yönetici
romantizmi seven şair
yemek yemeyi seven aşçı gibi :)
sagol görüşlerin için
garip gelebilir bende öyleyim. tatlı hariç tatlıya bayılırım..
ama tatlılar da iyi değilim şaka gibi :)
fırında sütlaça hayır demezdim ya da sütlü nuriye ye :D
ben yapamiyorum onlar yapsin :D
oldu paşam :)
Cekici gelmek te lafı direk evlenebilirim bile
işten eve gelip yemek yapacağımızı mı sanıyor sunuz :)
evet bütün gün yemek yapıyoruz zaten sıkılıyoruz
sadece bazen süpriz olarak yapılabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar