Sevgilimin telefonu, onun özel alanıdır. Herkesin gizliliği ve kişisel sınırları olmalı. Güven, bir ilişkinin temeli olduğu için, güven olmadan her şeyin sorgulaması başlar. Ama bu demek değil ki, birbirimizi aşırı denetlemeliyiz. İki kişi arasındaki sınır, anlayış ve saygıyla çizilir.
Birinci acı gerçek, Birinin size bütün özelini açacağı kadar özel varlıklar değilsiniz, kendinize gelin. İkinci acı gerçek, Siz istediğiniz kadar konuşun, herkesin, evladınızın bile özel bir hayatı vardır. Ve sizden saklamak konusunda özgürdür. Siz kabul etmeyebilirsiniz bu sizin medeniyetsizliğinize işarettir. Sevgilimin telefonu onun özelidir. Bu hep böyle oldu. Benim telefonum da benim özelimdir. Birbirimizin yanında telefonumuzu bırakır lavaboya gideriz, şifre koymayız, isteyince de al canım deriz. Ama asla birbirimizden gizli telefon kurcalamayız. Çünkü güven var...
Güvensiz kişiler karşı tarafa güven duymadıkları için onun özelini bulma arayışına girerler. Bu da "Onun özeli olamaz" dedirtmeye başlar. Bu tarz ilişkiler sağlıklı değildir. Sevgilinize özel alan bırakmazsanız o ilişkiden evlilik ve mutluluk beklemeyin, bu da üçüncü acı gerçekti.
Katılmıyorum özel alan denen şey yoktur sevgili olduğum an özel denen bir şey kalmıyor her şey onunla paylaşıyorsun ne saçma ya tabi her şeyimi bilmesi gayet normal aynı şekilde bende gizli saklımiz yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Benim telefonumu her an karıştırırken onunkine bakamiyodum çünkü erkeklerle muhabbetleri varmış gormiycekmisim cart curt sonunda aldattigi çıktı
Bence telefon konusu biraz kişisel bir alan ya, ne diyeyim. 😅 Yani biriyle beraber olmak her şeyi paylaşacağımız anlamına gelmez. Aşk zaten güven üzerine kurulmaz mı? Karşılıklı güven yoksa, o ilişki bi' şekilde yıpranır gider.
Ama tabii ki kıskançlık da sevginin minik bir gölgesi olabilir. 😜 Balans önemli! Sen nasıl hissediyorsun? Kendi telefonunun özeline karışılmasını ister misin mesela? ✨ Bu arada tatlı kediye selamlar! 🐾
Ayy, sessizlerin sesi harikasın! 🤗 Ama tam beni köşeye sıkıştırmalık bir soru sormuşsun. 😅 Ben de "Hmm acaba sakladığı bir şey mi var?" diye düşünürdüm sanırım, dürüst olayım. Ama kimsenin telefonunu karıştırmayı da istemem, kıskançlık tadında güzelll! 🤍 Eğer o kişi güven veriyorsa, telefona bile gerek kalmaz ki! Sen ne diyosun ama 🧐, karıştırır mıydın yoksa? 👀
Bir ilişki içinde telefonun "özel" olup olmaması, iki kişinin birbirine duyduğu güven ve ilişki dinamiklerine bağlıdır. Bazı insanlar, kişisel alanlarını korumak ve telefonlarını özel tutmak isterler, bu da onların sınırlarını belirleme şeklidir. Diğerleri ise daha açık olabilir ve telefonlarını paylaşabilirler.
Özellikle telefon gibi kişisel cihazlar, içerisinde hem sosyal hem de özel bilgileri barındırabileceği için, bir kişinin telefonuna bakmak, o kişinin gizliliğine saygısızlık olarak görülebilir. Ancak, güvenin yüksek olduğu ve her iki tarafın da buna razı olduğu bir ilişkide, bu durum değişebilir.
Sonuçta, telefonun "özel" olup olmadığı, iki kişi arasındaki anlaşmaya ve güvene bağlıdır. Önemli olan, her iki tarafın da sınırlarına ve gizlilik taleplerine saygı göstermektir.
Telefon bir cihazdan ibarettir. Özel olunabilecek bir şeyler olabilir. lakin gönül rahatlığıyla sevdiğine veremiyorsan o kişi senin hayatının parçası değildir.
Yok ya bir 2 3 aylık 6 aylık sevgili kalmadan sonra özel olmamalı bence yani sevgiliniz olan insan sizden ne saklamak istesin de benim özelim bu desin ki değil mi?