Bir insana seni seviyorum demek ne, nasıl, hangi niyetle söylediği önemlidir. Bazı insanlar seni seviyorum dendiğinde kendileri aşk sanırlar ötekilere doğru bilinen gerçek sevgi bakış açısı vardır.
Size göre "Sevgi" nedir? Görüşleriniz nelerdir?✌🏻💓
Birini gerçekten sevmek demek onu olduğu haliyle sevmek demek... Kusurlarına tahammül ederek değil, kusurlarının onu o kişi yaptığını kabul ederek sevmek demek... "Kusurlarına tahammül ediyorum" dediğinde kendini ondan daha yüksek bir pozisyona konumlandırıp bir ast-üst ilişkisi yaratmış olursun. Her insanın hataları, zaafları, kusurları, korkuları, kaygıları var. Bunlara "tahammül etmekle" bunları "o insanın bir parçası olarak kabul etmek" arasında ince bir çizgi var. Tahammül ettiğinde (senin de sabrının bir sınırı olduğu için) kusurlarını değiştirmesini beklersin. Kabul ettiğinde ise ondan değişmesini beklemezsin, çünkü onu zaten öyle sevmişsindir. Dağınık, unutkan olabilir. Seni çok sevdiğini bilirsin ama özel günleri unuttuğunu da bilirsin. Belki sevgisini göstermek için romantik jestler ve planlar yapmayı beceremez, ama soğuk ve yağışlı havada kendi kabanını senin üstüne örter üşüme diye...
Seni seviyorum öyle rastgele söylenecek bir şey değil. Bazıları öyle söylüyor ama istediği gibi. Çok kolay söylenecek söz değil. İçerisinde kesinlikle duyguları barındıracak. Seni seviyorum deyip iki üç kişiyi idare edenler var aramızda.
Benden çok senin ihtiyacın olan birşeyi sana vermem;bu hediyedir. Senden çok benim ihtiyacım olan birşeyi sana vermem;işte bu sevgidir.. Vaktiyle akılda yer etmiş cümlelerden.
Sevgi bana göre bir kişiye, bir hayvana, bir nesneye veya bir fikre karşı duyulan derin bir ilgi, bağlılık ve yakınlıktır. Bu duygu, insanları mutlu eder, onlara güç verir ve yaşamlarına anlam katar.