Söz yaptık nişan yapmasak olur mu?

Sevdigim insan ile Evimiz küçük olduğu için nişan yapmak istememiştim arkadaşlarımı çağırmam vs diye. bizde söz yapalım nişanı da ayrı yerde yaparız dedik erkek arkadaşım ve ailem bunu her nekadar istemese de ben arkadaşlarım karşısında gülünç durumda olmak istemiyorum. Ama söz yaptıktan sonra herkes bizi nişanlı sanıyor kimse sözlü olduğumuzu umursamıyor nişanlı diyorlar. Sözlümün ailesi var ama hiç bir şekilde maddi yardım yapmadığı için herseyi o yapıyor. Annem 5 tane bilezik istedi toplam 100 gr onu aldık. düğün istemiyorum zaten. Bugün dedim ki nişan yapmasak mi. Dedi ki benim fikrim yapmayalım ama sen istiyorsan içinde kalmasın yapalım. Eğer yapmaz isek nişan bohcasını altın kupelerini ve altın kolyeli cumhuriyeti yaparım kalan para ilede evlenince tatile gideriz dedi. Ve istersen kına gecesini nişandaki gibi yaparsın arkadaşlarını vs çağırırsın. Bende dedim ozaman da akşam vakti kimse gelmez ki hem nişan yapmazsak arkadaşım bana sorduğunda nişan nasıl oldu ne cevap vericem ben dediğim de sevdiğim çocukta. İnsanların ne dediğini umursama bukadar senin seçip beğendiğin yüzüğe kimse yorum yapmadı diye + üstüne 5000 daha koyup başka yüzük aldık. Annem de diyor çocuğu niye bukadar yoruyorsun 5 saatlik yoldan geliyor seni görmek için haftada 3 4 gün 1saat için. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ya
Söz yaptık nişan yapmasak olur mu?