Selamm,
Ailenizin mutsuz olacağı bir evliliği, sırf seviyorsunuz ve mutlu olmak istiyorsunuz diye yapar mısınız?

Selamm,
Ailenizin mutsuz olacağı bir evliliği, sırf seviyorsunuz ve mutlu olmak istiyorsunuz diye yapar mısınız?

Ben evliliğimde mutluysam ailem de mutlu olur. Onların mutluluğu ile benim hayatımın doğrudan ilişkisi var. Önemli olan burada ailem niye benim evliliğim için mutsuz oluyor. Buna çözüm bulurum. Eşimden vazgeçmem.
Aferin sana alkışlıyorum👏
Ben boşuna güzel yüreklim demiyorum sana
Ailem her şeyim, onlar olmasaydı şu an ben, ben olamazdım. İnsan bazen sevdiğinden dolayı gözü kör olabiliyor, ne yaptığını bilemeyebiliyor, her şey toz pembe geliyor ama maalesef öyle değil. Hayatın bir gerçeği var. Tek sevdiğimiz kişi o karşıdaki insan değil. Bizim bir ailemiz var ne olursa olsun iyi de olsa kötü de olsa. Evet, o sevdiğimiz insanla da bir aile kurucaz ama kendi ailemizi de unutmamalıyız asla. Mesela hep aileyi ilişkinize karıştırmayın diyorlar, evet bir yönde tabii ki haklılar ama bu demek olmuyor ki aileni sil sadece sevdiğine odaklan. İnsanlar hep bu yüzden yanılıyor, kandırılıyor... Eğer benim ailem mutlu olmazsa ben karşıdaki sevdiğim insanla hiç mutlu olamam, onlar huzursuzken ben nasıl gülüp oynayayım, günümü gün edeyim. O yüzden ne olursa olsun aile önemlidir. Arada bir huzursuzluk mutsuzluk oluyorsa ben o ilişkiyi baştan bitiririm. Çünkü bence ilişkiler iki tarafında ailesinin rızasıyla oldu mu daha güzel huzur. Kimse kimseyi istememezlik yapmaz herkes huzurlu bir şekilde yaşar. İki tarafta tek ve bütün bir aile oluşturur ve iki gencin mutlu bir yuvası olması için hep birlikte onların destekçileri olurlar...
Ailem için harcayamayacağım kimse yok.
Onlar benim yaşama sebebim, her şeyim. Aşk zaten öyle çok kalıcı bir duygu da değil. Rahmetli anneannem elin adamına güvenme kızım, seni yarı yolda bırakır derdi. Anan, baban gibi sana acımaz derdi.
Doğru demiş.
Ailem niye mutsuz oluyor evlenende evlilik de benim🤔 Evlat olan benim, anne baba olarak onların benim mutluluğumu düşünmesi gerekir, benim değil.
İşte onlar niye mutsuz oluyor? ben mutluyum diye mutlu olmaları gerekmez mi? Anne baba olmak fedakarlık değilmi? Çocuğunun mutluluğu önemli değilmi? Çocuk ebeveynine anne babalık yapıp mutluluğundan vazgeçiyor burada ben bunu anlamıyorum. Anne baba demeli ki siz mutlu olun yeter analık babalık budur benim için
Cevap
12Cevap
Ailem onay vermediği bir evlilik yapmadım. Ailem için her şeyden vazgeçerim
Helal olsun sana canım. Elin adamı gelir geçer, Kadir kıymet bilmez, ama aile hep insanın yanındadır, en kötü gününde, en iyi gününde hep ailen vardır yanında.
@Menekşe1001 olması gereken bu, ailesini önemsemeyen biri aile kuramaz ve kurduğu aile sağlam temellerde olmaz.
Umarım mutlu olursun hayatın boyunca
@Harbialem34 mutluyum
Allah daim etsin ! bizde varlığınla mutluyuz yorumların sorularınla yüreğinden konuşup ailesini kimseye değişmeyen candır.🌹
@Harbialem34 amin, teşekkür ederim
ben teşekkür ederim hayat
Hiç kimse için hiçbir şeyden vazgeçmem ben ne ailem için sevgilimden ne de sevgilim için ailemden
Ailem herşeyden önce gelir gadası
ailem bi sebepten iliskime evliligime karsi cikiyorsa mutlaka bir bildikleri vardir, en buyuk kaniti da annemin "bu kizi sevmedim" dedigi butun arkadaslarimla bir sekilde aramin bozulmus olmasi. muhtemelen vazgecerdim cunku eminim vazgecmezsem gelecekte o iliskide bi b0kluk cikar
Beni seviyorsan peki benim mutluluğum ne olacak. Peki ben ileri de onlar istedi ayrıldım başkası ile mutsuz olursam onun sorumluluğunu taşıyabilecekler mi? En azından ben kendim yapıyorsam ben kendim sorumluluğumu alırım. Önce buna cevap vermeliler.
Başıma geldi..
O dönem İngilizcemi geliştirmek için İranlı bir adamla konuşuyordum. Ben 19, o ise 31 yaşlarında falan. Zamanla ben buna ilgi duymaya başladım. Ama annem istemiyor tabi. İstemez. Niye istesin.
6 ay böyle devam etti, sonrasında platonik olduğum icin acı çekmeye başlayınca annem artık onunla konuşmayı sonlandırmamı istedi. Ben de yaptım.
Şimdi düşününce iyi ki yapmışım diyorum... yoksa o dönemde çok sıkıntı çıkabilirdi, ailevi açıdan...
Hayır vazgeçmem... Sevdiğim benden vazgeçmiyorsa ondan vazgeçmem... Onun için mücadele ederim, onu mutlu etmek için elimden gelen herşeyi yaparım. Ama o gitmek istiyorsa dur diyemem. Zorla kal diyemem , zorla sev diyemem. Bu bencillik olur. Onun düşüncelerini, ne istediğini önemserim , saygı duyarım. Üzülürüm ama git derse gitmesini bilirim. Gerçekten ne olursa olsun ne düşünürse düşünsün onun mutluluğunu, iyi olmasını isterim...❤
Ailem benim kararlarıma saygı gösterir benim mutluluğuma karşı çıkmazlar çıkamazlar bu hayat benim yaşam benim dominant bir karakterim ben karar verdiysem kimseye söz düşmez ve sonuna kadar bana güveniler seçici ve zor bir insanım..
Bu durumda ailemi çok umursayan bir taraf olmam çünkü onunla ben evleniyorum onlar evlenmiyor bir omur boyu ben aynı cati altında yasicam sonuç olarak benim istediğim olur.
tabi anlasirlarsa daha iyi olur
sevdigimden vazgecmem hayir ama her turlu ailemi ikna ederim diye dusunuyorum. yanlis kararlar vermeyecek bi cocuk oldugumu biliyorlar, sonucta beni onlar yetistirdi
Ailem daha önemli açıkçası ya, şimdiye kadar iyiliğimin veya hayrımın tersine olabilecek söz veya davranışları olduğunu görmedim, hep haklı çıkıyorlar 😅
Daha önce vazgeçmiştim, şimdi bakınca kendi evlilik korkularım da etkili olmuş. Yine olsa yine ailemin benim mutsuz olmamdan endişelendiği şeylerden uzak dururum 🤷🏻♀️
Saçma bir sebepten dolayı ilişkime karşı çıkacak bir aileye sahip olmadigim için vazgeçerim. Haklılardır yoksa karışmazlar
Ailemin fikri önemli tabii ama son tahlilde kararı ben veririm.
Ben onu hayatıma eş olarak görüyorsam olmazları oldururum.
Benim ailem neden benim mutlu olacağım bir evlilikten mutsuz olsun ki? Ben ailemden vazgeçmem onlar da benim sevdiğim insandan vazgeçmemi istemezler
Bilmiyorum annem istemiyorsa kesin bi bildiği vardır bazen aileyi dinlemek lazım pişmanlık duyarız sonra
Evlenin ve ailenizden uzak durun mutlu değillerse
Yapmam çünkü ailem sevmediyse muhakkak bir bildikleri vardır onlar hisseder
Ailem benim mutluluğumu umursamazken, ben onların mutluluğu için neden sevdiğimden vazgeçeyim?
Ailemi üzecek birisi işe tanıştırmam onları diye düşünüyorum.
Önemli olan benim mutlu olmam. Zaten ailem öyle insanlar değiller
Babam derse bundan olmaz derim babam haklı bb
Hayır. İkisinden de vazgeçmem gerekecek bir durumda bırakmam kendimi. Orta yolu hallederim
Geçmem ailem benden vazgeçiyorsa onların bileceği iş
Hayır, ayrıca aile neden benim hayatım üzerimden mutlu olmaya calisiyor
gerekirse vazgeçerim eşimin yarın öbür gün eşim olmama durumu da var ama ailem her zaman ailem olacak.
@Hayatİstanbul77 Aynen öyle
Kendi kararlarını alamayan bir insan olursam ailemin onayına sunarım. Onlar istemezse kendileri bilir.
Yoooo çokta umrumda onların mutluluğu.
Ailemin neden istemediğine bağlı
Her iki tarafında mutlu etmeye çalışırım.
Ailemin neden onaylamadığı önemli bir kıstas
Vazgeçebilirim ama vazgeçmeyedebilirim kişiye göre
Ailem neden mutsuz olcak onu bilmek önemli
Boyle zamanlarda var halen degilmi
Ailem yokki
Evet..
Yok geçmem
Vazgeçmem
Geçmem
Çünkü ailemin onay vermediği kimseyle evlenmem :))
Asla vazgeçemem
Hayır geçmem
Hayır vazgeçmem
Geçmem
evet
Hayr asla
Yapmam
Biraz zor olur
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?