Bana göre, düğün hayalindeki bir an olmalı, zorunluluk değil. Yoksa lütfen düğün yapmayın.
1 ay
Bana göre, düğün hayalindeki bir an olmalı, zorunluluk değil. Yoksa lütfen düğün yapmayın.
Hayal de değil zorunluluk da değil, tabii evleneceğim kişi isterse ayrı ama zorunluluk olmamalı boşuna masraf ve onun yerine sade ve güzel bir nikah olabilir bence.
100'e yakın hayalim var arasında bir tane düğün hayali yok. Evlenmek güzel bir şey ama bir gün evlenip dillere destan bir düğün yaparım gibi bir düşüncem yok. Sade bir nikah daha mantıklı milyonları bir gün için gösteriş yarışı uğruna harcamak anlamsız geliyor bana
Cevap
28Cevap
Düğün bana göre çiftlerin elleri ayaklarına vurulan bir prangadır ülkemizde. Ne gerekliliği ne anlamı var. Evlliğin en güzeli en kolay olanıdır diyen peygamberin sevenleri buluşturmamak için ellerinden geleni yaptıkları organizasyonun adıdır. Çiftler sırf bu gösteriş için milyon ya da milyonlar harcayıp geleceklerinin bir kısmını borç harç ile ipotek altına almasıdır. Parası olan istediğini yapsın ama topluma dayatılmasın görüşünü savunuyorum...
Sana düğün yapmayacaz zaten evlat
Düğün istemiyom :D Güzel bir balayı kafii bütçeme göre :))
Balayını öderiz tamam artık
Las vegasa giderim haa...
Kumar mı oynayacaksın?😅
Yukk kanyonları gezecem :) En sevdiğim kumar maç tahmini yapmak :D Ona da ayda 300-500 belki :D
tamam gezin gelinimle😅
Düğün değil de bir yer tutulup müzisyen de tutup nikâh yapmak daha çok benlik. Öyle bir nikâha giymiştim. Enstrümantal müzik çalıyordu müzisyenler millet toplanana kadar. Takı falan da orada takıldı. Böylesi daha iyi. Ben, oyun oynamayı sevmiyorum.
Gitmiştim*
Düğün sevmiyorum. Yapmayı düşünmüyorum. Zeki bir kadının da kalkıp tonla masrafı, 2-3 saat başkaları eğlensin diye buna vermek isteyeceğini hiç düşünmüyorum.
Gideriz güzel imkanları olan bir otelde tatil yaparız birkaç gün, çok daha iyi olur. Daha farklı aktiviteler de çıkabilir. Düğün dışında daha geçerli ve mantıklı fikirler boldur zaten
zorunluluk degil ama cok da basit bisey olmasin isterim en azindan kendi dugunum icin. gelinlik giymeyeyim, duz beyaz elbise yeter falan demiyorum mesela. gelinlik giyeyim, ailemle yasadigim evden gelin alma yapilsin, davul zurna da calsin hatta seviyorum oyle seyleri 😄 sonrasi normal bir nikah salonunda devam edebilir, yemek/kokteyl verilmeyebilir, sorun etmem bunlari
Zorunluluğun çok ötesinde.
Bir ömür hatırlanacak ve saklanacak olan kaos, gerginlik ve heyecan günlükleri. Her kadının hak ettiğini düşündüğüm ilk ortak proje.
Düğün benim için gereksiz bir şey. Eskiden gerekli olan, maddi destek yapılan bir eğlence biçimiydi ve zorunluluktu ama şu an işler değişti. Artık düğünler tamamen akrabaları eğlendirip, borç batağına götüren bir etkinlikten başka bir şey değil.
Ben istemiyordum eşim istiyor diye yaptık (içinde iflah olmaz bir roman var wjdjsj) ben çok eğlendim yine olsa yine yaparım açıkcası ancak maddi durum el vermiyorsa da kendini zorlamak anlamsız
Düğün ilgimi çekmiyor bana kaotik ve banal geliyor gerçekten. Sadece huzurlu ve güvenli bir nikâh kâfi bence. 99 yaşından önce bir gün evlenirsem sadece nikâh yaparım sdfsdfdf 😅✌️
Duğun hayalim yok ya. Duğun çekimi hayalim var. Oyle kina Nisan dugun topluluklar bana gore değil. Bana kalsa ben dugun parasiyla yurt disi tatiline cikmak isterim. Şöyle bir bali tayland filan yapicaksin mukemmel olur
Ne zorunluluk ne de hayal diyebilirim olması gereken olması gerektiği kadar gerekli miktarda gerekli ölçülerde yapılması taraftarıyım hepsi bu
Hayalimdeki bir an kesinlikle.. Çünkü başkaları için değil sevdiklerimle mutlu olayım diye yapıyorum.
Aile yapısı için bir zorunluluk ama benim için ne hayal ne de zorunluluktur. Sade bir nikah tercihimdir.
Düğün küçük yaştan beri çoğu insanın hayalidir düğününde dans etmeyi belki takilicak takıyı hayatı geçireceği insana duyduğu meraki ile düğün gelecek planı hariç bir şey sayılamaz zorunda kalanlarda var illaki ama benim açımdan (muamma)
erkek icin olay gerdekte bitiyor dügün olmus olmamis cok seeetmez yani
Sevdiğim biri ile mutluluğumuza mutluluk katma adına güzel bir anı
Düğün yapmayo düşünmüyorum en güzeli nikah ve kız kıza eğlence filan yaparım
Düğüne dair bir hayalim yok ama zorunluluk olarak görmüyorum. Ölümsüzleştirilmesi gereken bir an.
Sadece düğün bence zorunluluk gibi dursa da bence aşırısı show gibi geliyor bana
Çok gereksiz masraf bana kalsa hiç evlenmemek daha iyi de evlenilirse de nikah
Düğünleri gereksiz boş yere masraf olarak görüyorum...
eş dost ne dert diğe yapıyor %99,998745464 kişi saydım
Zorunluluk değil gereksiz bir şey sadece nikah yeterli
Hayalimdeki bir an, zorunluluk değil.
Ama nasip olur mu bilmem
Her kızın hayalidir. Sonra keşke o kadar masraf etmeseydik dediği pişmanlığıdir
Sonra o masrafları 10 sene eşek gibi çalışıp ödemektir kısacası aptallıktr
Ablam çok heves etmişti şimdilerde oda keşke daha sade olup daha çok eğlenebilseydim dedi biraz daha akışına bırakıp o anın tadını çıkartmak lazım bence ilk defa oluyor diye detayları o günün önüne geçirmemek lazım
Evlenirsem düğün istemem ama eşim ille isterse mecburen yaparım
Nikah candır, bu pahalılıkla devam ederse on yıla düğün diye bişey kalmaz bence
Düğün sevmiyorum. Boşuna masraf
Gerçekleşmese de olur olayı
Hayalimde düğün olmadi hiç
Düğün eğlence bir kutlama ama insanı yorar
Gereksiz fuzuli bir şey şuanki ekonomide
Zorunlu değil bence ama olsa hoş olur
Gereksiz masraf bence
Hayır değil sadece nikah olsun daha iyi
Hayalimdeki bi an zorunluluk değil
Çok boş çok gereksiz masraf
Sadece aşırı abartılmış bir ritüel
İstemediğim bir şey
Hiç hayalim olmadı düğün falan evlenmeyeceğim için
Hayallerimden biri
Katılıyorum
Öyle bi hayalim yok
Onca herkesiyapin sonra bulun Bi enayi evlenin
Hayalim de ki an 💅
Hayalimdeki an
hayal sadece
An sadece
Zorunluluk
Düğün noooo
hayal bence
Hayalimdeki bir an
Gösteriş sadece
İkisi de değil
Zorunluluk
Bence güzel bi an olması gereken
İkiside
Hayalmdeki an tabiki
Düğünündde böyle acıkmı giyineceksin? @kalpexoldu
Napcan
Merak ettim eğer böyle açık giyinceksen düğününe gelip seni yakından görmek isterim sana sarılıp mis kökünü içime çekmek isterim 😋
Hayalimdeki bi *
Bilemiyorum