Anana babana sorarsan tabi hayır derler , öyle ya , sana değil kendilerine eş alıcaklar.
O bir yana, anne baba önemlidir tabi.
Gelelim suç a , suç soruyu sorduğun kişiye göre değişir.
Bu arada, çocuğun alevi sünni şu bu olduğunu kim söyledi?
İçinde doğduğu aile mi karar verdi dinine?
Evet.
Peki buradaki kasıt nedir?
Tecrüme: Biz onların hayat bakış açısını ve hayatta takip ettiği hedefleri uygun bulmuyoruz, bir eş aldığında eşin yanında ailesini de almış olursun , biz seni böyle yetiştirdik , biz şuyuz, onlar farklı. Bu birsürü uyumsuzluğa ve tartışmaya sebep olucak, çocuklarınızın nasıl yetiştirileceğine kim karar vericek? Hep tartışma hep tartışma. Siz ne için evlenicektiniz gülüm?
Bunlar işte anne babanın kaygıları , haksız da değiller. Bugün bunları görmesen de, yarın aynı şeyleri sen söyleyeceksin.
Ama kalp bu , seversin , yaparsın , edersin , insan iki farklı hayat yaşayabilir.
Ya kendi dediklerini yapar , ya da başkasının dediklerini.
Suç eğer başkasının dediklerine rağmen kendi kararlarını uygulaman ise , köküme kadar suçluyum kardeşim, yiyosa bişey diyin :D
Demiş olmakla beraber, sen gene de tecrübeleri , bilgileri bir kenara atma hemencik..12 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayatta bazen gorusler hayatimizda kisitlamalar yapsr. Sevdiginden isinden dostundan ayrilmak zorunda birakirlar. Zaten hali hazirda belkide zar zor kurulmus ve binbir gucluklerle atlatilmis bu kurulan asklar sebepsiz sacma seylerden dolayi bitiyor. Seviyorsun ama aile istemiyor şu ya da bu sebepten oturu. Kimse kusura bakmasin abi. Eger bir insan seviyorum diyorsa asigim diyorsa bunu gostermeli. En ufak zorlukta kacmak ask degil acizliktir. Zaten asklar iyice oyun olmus bari eger gercekten sevenler var ise boyle sacma seylerle ayirmakda neyin nesi. Bazen bakiyorum etrafima cok guzel asklar goruyorum bazende sacma salak seyler. Bence sen kendi yolunda ileride. Elbet seni sen oldugun icin sevecek ve seni boylesine sahiplenecek birisi cikar. Hem ne demek bir daha asla tövbe. Olmaz öyle sey. Bardak kirildi diye su icmekten vazgecmek olmaz. Vazgecmeki genc girisimcilerinde onune ac degilmi :)
20 Yorumla
Niye suç olsun ki peygamber efendimizden sonra hak yolun hz ali ile olduğuna inandığın için mi seni suçlayanlar önce peygamber efendimizin hadislerine iyi baksınlar... Ben şiiyim yani alevinin namaz kılanı oruç tutanı. Namaz kılmak oruç tutmak farzdır onu asla inkar etmem ama benim yolum sahabeler değil ehlibeyt yoludur. Arkadaşlar arasında ayrım aslaa yapmam ateist alevi sünnii hepsi var ama yolu ehlibeyt olmayan bir insanlaa bende evlenmek istemiyorum. Çünkü ne sen onun inancına tam anlamıyla saygı duyabilirsin ne de o sana.. hele bir çocukk oldu mu. Gör sen o zman olaylarııı.. yani kardeşimm asıl sen ayrım yap ehlibeyt yolunu yanlış bulanı hayatına bile almaa.. peygamber efendimize gerçwkten uyan ehlibeyti terketmezdi zaten.. maval okumasın kimse aleviler müslüman değil diye.
03 Yorumla- +1 yıl
canım benim sende çok güzel söylemişsin ama oda ayrım yaparsa ne olur o zaman? ben sünniyim şii birisini sevdim benim suçum ne? adam bana şii olduğunu bile söylemedi kalktı ben müslümanım bu yetmezmi dedi hayaller kurdurttu üstüne üstlük birde bağlandım taki öğendiğim zamana kadar, o zamanda tamam dedim sorun değil biz mutlu olalım yeter, onu ben öyle kabul ettim oda beni böyle kabul etti, sonra annesi telefonda hergün ya mezhep ya da bu iş olmaz dedi ve son noktayı birgün koydu mezhebini değiştirsende seni resmi eşi diye aldırtmam oğluma anca kuma olursun, benim günahım ne canım benim söylermisin? sünni şii ayrımı alevi ayrımı yapanlardan hep nefret ettim, sen Hz. Ali'yi seviyorsun ben sevmiyormuyum? ehlibeyt candır benim için ama sahabelerede inanırım bunlar yanlış ayrım olmamalı heleki ortada sevgi varsa, lütfen yanlış yönlendirmeyelim, kötü olan tek şey ailelerin baskıcı olması @güzinapla umarım anlarsın beni canım ne sünni ne şii nede alevi olmak suç değil
- +1 yıl
Kendimi yanlış ifade ettim sanırım ben her görüşe her mezhebe saygı duyarım ama evlilik çok daha farklı boyut. Senin karşılaştığın şii ailenin de neden istememesni anlıyorum ama yok anca kuma olarak alırım falan bu mezheple inançla alaksı yok kişilikle alakalı. Evlenmem dememin sebebi de ben inancıma çok düşkün biriyim evleniceğim insanında öyle olmasını isterim. eğer sünni olursa ve inancına düşkün olursa gerçekten anlaşmazlklar olur. Cocuk olduğundaa özellikle.. Çevremde çok örneği var çok şahit oldum aleviler şiiler sünnilerle evlenemez diye bişey yok sadce genel itibariyle mutlu bir son olmuyo.. yazımda tepkili olmamın sebebi de insanların aleviliğe karşı bilmeden duyduğu önyargılar..
+1 yılYa ben çok üzülüyorum böyle şeylere. Çok saçma. Sevdiğimiz insanın iyi bir insan olması yeterken şöyledir böyledir diye bir sürü nitelik sıralayıp uygun olup olmadıklarına bakarak değerlendirme yapmak çok acı. Sanki hepimiz mükemmeliz gibi ya da bizim gibi görüşe, görünüşe, düzene sahip olmayanlar kötüymüş gibi bir anlayış var. Ya umarım istediğin gibi, bunun bir sorun değil zenginlik olduğunu bilen birisiyle tanışırsın.
04 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum. Alevi kültürünü tanımadan, bilmeden de direkt adını duyup ters tepki veriyorlar. Umarım senin sevginin, verdiğin değerin kıymetini bilecek insanlar olur hayatında.. Mutlu kal! ✌
- +1 yıl
alevıler alevılerle takılsın ozaman sorunda kalmaz
kızların cogu basta bunu gızlıyor sonra iş cıddıye bınmeye başlayınca alevı oldugunu soyluyo ve sorunlar başlıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Hocam bu ülkenin kanayan yaralarından birisi işte. Insanlar tarihten kalma bir önyargıyı kuşaktan kuşağa aktarıp duruyor işte. Hatta sen alevisin genelde alevi aileleri kızlarını sünnilere vermiyor çok katı olabiliyorlar. Sünni aileler de farklı değil. Ne bilim şu cehaleti aşamadık gitti. Nefret tohumlari ekilmiş kimsede nedennboyle neden bunu surduruyoruz diye sorgulamadan oldugu gibi kabul ediyor. Üzülme vardir bunda da bir hayir. Insallah Allah ım karsina oyle birini cikarir ki evlenirsiniz ve iyi ki oncekiler olmamis uzulmustum ama iyi ki olmamis dersin
01 Yorumlaneden suç olsun saçmalama seni kaybedenlerin ayıbı bu şahsen bir alevi olarak yine dünyaya gelsem yine mezhebimden vazgeçmem ama şunu unutma bazı insanlara saçma gelebilir ama biz herzaman hor görüldük yeri geldi aşağılandık bizden kız aldılar eziyet ettiler bize kız verdiler prensesler gibi yaşadılar bırak onlar ayıplarını örtmeye çalışsın hiç bir zaman aslını inkar etme herzaman alevi olduğum için gurur duyarım hiç olmazsa 7 24 tesbih çekipde namustan bahseden ama 6 yaşındaki kız çocukları için evliliği onaylayanlardan değiliz
24 Yorumla
+1 yılSon çıktığım kız Aleviydi ve şerefsizin önde gideniydi. Fakat bu bütün Alevileri bağlamaz. Çok iyi Alevi dostlarım oldu. Ben şimdi bu karaktersiz kız yüzünden, bu güzel insanları nasıl yargılarım?
Bence sevdiğin çocuğun ailesi de seni Alevilikten dolayı dışlamamışlardır. Farklı kültürlerden gelen insanların birlikteliklerinde çok sorunlar yaşanabiliniyor. İnsanlar bu yüzden ön yargı ile yaklaşıyorlar evliliklere. Bu özellikle Alevileri dışlama politikası değil yani, bu yüzden kendini suçlu hissetme.
Balkan göçmeniyim ve hala çevremde ki balkan göçmenleri kızlarını, yine kendileri gibi göçmenlere vermeyi tercih ederler. Çünkü aynı kültürden gelince aileler olsun, ilişki olsun bir nebze daha iyi sürdürülebiliyor.01 Yorumlaalevilik suc degil tabi ayiranlar var.. onlarada bazen hak vermek lazim simdi.. simdiki zaman cok herkez bir sakal birde cubbe haciyim hocayim diyor.. millete karsi yalandan baska bir seyler bahsetmiyorlar.. yok neymis alevilik boyle yok neymis sulaymanci bilmem ne... önemli olan icindeki imandir.. allahin var olduguna inaniyorsa peygamberi hz muhammet a. s oldugunu ve kitabi kurani kerim oldugunu biliyorsa sıkınti yok.. ibadetlerini yapmis ya da yapmamis o allahla onun arasinda... sevdigin cocuk eger seni ciddi seviyorsaydi senden ayrilmazdi.. azda aleviligin ne oldugunu bilseydi senden vazgecmezdi.. en iyisi boyle iyi.. seni her seye karsi seveni bulmalisin
00 Yorumla
+1 yılBence kuranı kerime uygun yaşamak önemli olan, kuranı kerime uygun yaşadıktan sonra mezhepleri pek önemli bulmuyorum. mezhep e gerek kalmadan kutsal kitabımız en büyük yol göstericimizdir. Ehl-i Sünnet peygamber efendimizi ve sahabeyi örnek alan demektir. Haliyle tüm mezheplerin asıl menbaı ve kaynağı olan peygamber efendimizin yaşadığı gibi yaşamaya gayret edelim.
Alevi kültürünü benimsemiş bir yurttaşımızda peygamberimizi örnek alıp yaşayabilir, Haliyle bu şekilde yaşıyorsak eğer mezhepler bence hiç önemli olmamalı gönül ilişkilerinde.10 YorumlaSucun yok senin... Alevilik suc degil sadece yanlis tanıtıldığı icin herks farklı kötü gözle bakiyor... Neden mı? Alevinin kac çeşiti var sence? Sünnilerinde kac mezhebi var? Alevileri en cok hanefi mezhebi istemez. cunku onlara gore namaz kılmıyor Aleviler müsluman degiller gibi bakiyorlar! Ben Açıkça sunu diyorum herkes kendi inandığını yasar! Sünnisi vardır namazını kılmaz orucunu tutmaz ama Elhamdulilah Müslümanım der göğsünü gere gere! Alevisi var namazını kılar orucunu tutar ama yinede onlara gore müsluman degil! Herkes ırkına mezhebine gore hareket etmemeli Allahin indirdiği kitaba inanıyorsak ve orda yazılan gibi farzımızı sünnetimizi kılıyorsak haramdan uzak duruyorsam iste o zaman gercek Müslümanız! Sünniyim ben Alevîyim diyerek müsluman sayılmaz benim gözümde.. Bu yuzden Ayrım yapanlar önce kendi imanlarına baksınlar... Hatam olduysa af ola
03 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılSuç değil tabii ki de, insan kendinden olmayanlara geneli için söylüyorum hepsi için değil ön yargı ile bakar. Sizlerin bazı adetleri çok farklı yani sunni inançına göre ki bu inanç aslında aleviliği de kapsıyor farklı düşüncelere itiyor insanları.
Benim de kurstan bir bayan arkadaşım vardı. Sizin gibi uzun süren bir ilişkiye alevi diye ailesi reddetmiş. Tabii oğlan da garibim masumum beyinsizim karaktersizim kabul etmiş.
Eğer seviyor isen arkasında duracaksın. Artık bir ilişkiye yelken açmak istediğin zaman 9 düşün 1 kere karar ver. Alevi kesiminden birilerini bulursunuz veya bu şekilde sizi kabul edecek birisi ile yola devam edin.
En iyisi bu işlere girmeden evlenin hem kafanız rahat olsun.02 Yorumla- +1 yıl
Anladım büyük konuşmamak lazım.
+1 yılalevi olmak sunni olmak kadar doğal bir şeydir dinen bir sakıncası var mı onu bilmem
bu sorunu bende yaşadım ve ikide yaşamış ve ayrılmışım dedim
bundan 5 yıl önce bütün zoruklara gögüs gererek evlenen arkdaşlarım 2014 sonlarında şidetli geçimsizlikten ayrıldılar bir birlerini o kadar seven insaları o halde görmek ayrı bir acı veriyor insana asılnda
cocuk dogunca cocugun hangi mezhepe dahil olacagında cıkan sorunlar yuzunden önce alileler sonra bu baskıyı kaldıramıyan orta noktayı bulamyan arkadaşlarım boşandılar
şimdi tek sıkıntı ortada kalan masum bir cocuk
boşver şimdi acı cekebilirsin ama ilerisi için gerçekten sağlıklı bir sonuç olmuş03 Yorumla- +1 yıl
bugun bırakmasa yarın bırakmak zorunda kalacaktı zaten ya da sen bırakmak zorunda kalacaktın yol yakınken daha iyi olmamışmı? anne ayrı baba ayrı bir bebek yetiştirmek istermisin?
he anlasıp ayrılmayanlar varmıdır? bilmiyorum belki olabilir ama zor gerçekten zor
Onlar cahil insanlar kimse kimseye karışamaz ben baba tarafıda alevi annemler sünni insanları bu şekilde ayırmak bir devlet politikamız artık yapmayın şöyle şeyler alevi babam camiyede gidiyor oruçta tutuyor yani bildiğin sünni ama ne gerek var sende insansın onlarda tek derdimiz inançlarımız olsa keşke dinden rant alma artık devletimizin v birçok kişinin politikası halinde böyle oyunlara ayrımlara yol açmayalım
02 Yorumlamerhaba öncelikle aynı kitaba aynı allaha inanıyoruz peygam efendimiz hangi
Mezhepbe baglıydı hanefimiydi şafi miydi yoksa sünni miydi sonradan cıkan guroplaşmalar hz ali peygamperimiziin sünetleri (carptırılmış olanlar hariç) biz kimiz ki yargılıyoruz önce kendimize bakalım sana gelince güzel arkadaşım sen sevmiş ama seni sevmemiş sanırım bizde de bizim kiler hanefi anneme alevi olsun aynı allaha ibadet edip aynı kuranı okumuyormuyuz diyor kusur arayan dönsünler aynlara baksınlar12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılAlevi çingene Türk kürt laz Çerkez vb olmak bunlar hiç birimizin doğarken seçebildigi şeyler bu nedenle saygı duyulmali bırak seni istemediği için onların ailesi kaybedersen değil demekki insanı onemsemiyorlar hepsinden ayrıldığı iyi olmuş en azından kötü insanlara gelin olmaktan Kurtulmuşsun
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın seven adam ben istiyorum dediğinde onu kimse durduramaz
Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı. Bende aleviyim. Gene l anlamda suniler bizden ne kız alır nede veriir onlara. Göre müslüman değilix ama. Bizim gönlümüz de ehlibeyt lerin yolu oldulca napıyor arsa yapsınlar. Sen sen kendi kanından insanlarla o l bunların düşüncelerini değişrçtiremeyi cahil toplum. İşde bu yüzde n3 n alevi olmak tan onur ve gurur duyoyorum bir zde ayrılmcılık yok önemli olan insna olması
13 Yorumla
+1 yılbende bir kızı çok sevmiştim oda beni deliler gibi seviyordu ben sunni müslümanım o ise alevi devamlı sunnileri merak ediyorum ailem çok katı tüm sülaleden herkes alevi ile evlenir sunni ile evlilikler olmaz vs diyordu devamlı. ve beni terketti alevi olduğu için
bende dine ırkına ona buna önem vermiyorum arada aşk varsa mutluysak ne gerek var alevi sunni olayına ama sorun yaratıyorlar malesef01 Yorumla
+1 yılCanim benim alevi olmak tabikki suc degil. Bendimde annem sunni babam alevi. Ikisi arasinda tabikki evlilik olabilir ama dogru kisiyi bulman gerek. Mesela sunnileerde cok asiri dinine bagli birini bulursan tabiki istemez bu alevilerdede gecerli cok asiri aleviligi destekleyenlerde sunnileri istemiyr.
01 Yorumla
+1 yılbir alevi arkadaşım var aynı siniftayiz ve 4 senedir arkadasiz. Hiç alevi olduğu belli olmuyo kendisi soluyo yani. Ve ben asla ayrım yapmam öyle yapanlarida sevmiyorum nefret ederim. Ilk insanları tanı ondan sonra ilişkiye baslicaksan başla. LÜTFEN BÖYLE AYRIM YAPMAYIIN !
01 Yorumla
+1 yılsorun alevi olmak ya da olmamak degil sen halen anlamadın mı? demekki seni sevdigin soyleyenler ya da bir kac numaralar yapıp kandıranlar kullananlar :DD zaten gercek adam seviyorsa onun icin alevi ya da aile onemsizdir her türlü yanında tutar :DDD
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Burdaki asil sorun alevilere ibadet sekli yuzunden laf edenlerin aslinda hic farki olmadigi. Hanefiler orucmu tutuyor namazmi kiliyor dort dortluk. Allaha kitaba peygambere meleklere ahirete inandinmi muslumansin otesi berisi yok. Ibadetini yapmiyorsan o Allahla senin aranda.
02 Yorumla
+1 yılbu sorunu bir kaç yönden ele almak lazım tek çünkü aleviliğin de çeşitlleri var
aleviliğin islamiyetin kabul ettiği şekliyle olanlar için
1-erkek alevi kız alevi müsade var
2-erkek sünni kız alevi müsade var
3-erkek alevi kız alevi müsade var
aleviliğin islamiyetin kabul etmediği şekli olanlar içi
1-erkek alevi kız sünni müsade yok
2-erkek sünni kız alevi müsade var
3-erkek alevi kız alevi zaten islamiyet dışı bir evlilikdir buna müdahil olmaz00 YorumlaBu ayrımı içimize sokanlara yazık bizler yeni jenerasyon olarak bu durumu çözmek bize düşer alevi değilim ama hiç bir şekilde insanları yadırgamak kimseye düşmez bir almanla ingilizce evlenince sorun yok alevi kürt lazım ayrımı hiç yapılamaz bence
02 Yorumlabende aleviyim canım. alevi birini bulana kadar ya senin ailen onu istemicek ya da onun ailesi seni istemicek ben bu ayrım yüzünden 5 yıllık ilişkimi bitirdim..
113 Yorumla
+1 yılah bu insanlar nesi suç alevi veya herhangi bir mezhepten olmanın tek alevi olmak suç değil bence ben sünni olduğum için istenmiyorum mesela bunu suç olarak algılama karşı tarafın düşüncesiz ve saygısız olmasından oluyor bunlar
03 Yorumla- +1 yıl
öyle ve mezhebimi değiştirmemi istiyorlar ama öyle olsada kesin birşey olurmu bilemeyiz diyorlar insanlar çok kötü
+1 yılAlevilik kötü bir şey değildir ki sadece inanma şekilleri farklı dinleri islam yani bizim toplumumuz çok cahil bir toplum olduğu için böyle ırkçılık yapmaları normal kendilerine sorsan bir rekat namaz kılmıyorlardır. İnsanlar nankör düzeltemezsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Herkesin ilk baş ailesi tabi demekki onun için ailesini karşısına alacak kadar değerli değilmişsin. Aslında evlenmeden böyle bir şey yapması iyi bir şey gerçek yüzünü görmüşsün işte geç olmadan
belki sen alevi olarak görmüyorsun kendini ve islamında tamsın, ama türkiyede alevileri gayrı müslüman olarak görüyorlar, ve görmektede haklılar, baban sünniye değilde hirstiyana verirlermiydi
12 YorumlaSürekli yasanan bir sıkıntı :(( seni her seyinle kabul etmeliler. Simdi kabul edip ilerde sorun yapmalarından sana istemedigin şeyleri yaptirmaktan iyidir ilişkinin bitmesi
21 Yorumla
+1 yılalevi olmak suç değil.. suç olan kendinden farklı insanları yargılamak.. sakın ola sende bu hataya düşme..
23 Yorumla- +1 yıl
annem der ki erkek hamur gibidir.. sen yoğurup şekil vereceksin.. maalesef aynen öyle.. anneler oğullarını tanıdıkları için bizden daha kolay yoğuruyoro hamuru..
Aslını inkar edince suç, etmeyince de suç... Sen hiç canını sıkma onlar "kendi ailesine uygun" bir kız bulunca asıl acıyı oradan yiyecekler. Ummadık taş misali...
01 Yorumla
+1 yılTabiki de suç değil. Önemli olan insan olabilmek... Boşver ilahi adalet yaptıklarını çekerler elbet. Seni istememişler ama ileride gelin diye aldıkları kızlar çektirir onlara ;)
01 YorumlaBende aleviyim tabiki suc değil . ayrica alevi oldugum icinde ayrica sevilen bir insanim takma sen kafana bulursun seni kabul edecek birini bende alevi olsugum icin alevileei cok severim 😊
01 Yorumla
+1 yılbayankurukafa diyorki: ben buna çok karşıyım işte. niye yani sanki aleviler insan değilmi ben ne aleviler gördüm benden daha çok dini benmisemişler. bence herkese saygı duyulmalı
11 YorumlaAlevi olmak suç değil suç türk kürt alevi ayrıma yapanlarda bende sünniyim ama pek çok kürt alevi arkadaşlarım var
12 Yorumla
+1 yılbu sorunun sorulması bile abzürt alevilik suç mu, kimse kimseden icazet alarak birşeye inanmaz alevilik bir tarikattır, hemde çok katı bir islam tarikatıdır popüler medya haberleri dışında konuyu araştıranlar işin ciddiyetini ve anadoluya, ve hatta selçuklu ve osmanlıya kattığı değerleri bilirler.
Bilmiyenler için bir ankektot 4. murata kadar yavuz da dahil olmak üzere tüm osmanlı padişahları bektaşi idi!20 YorumlaEvet sen bilmiyor musun yaw boşver onları seni dini kimliğinden dolayı disliyorlarsa o onların sorun u ne kadar aciz insan olduklari farkında bile değiller neden oylelerinin peşinden giderek kendini yiprattin ki sen
02 Yorumla
+1 yılbu bahaneyle ayrılan biri seni o kadar da sevmiyordur bence. Sen sorun etmiyorsun da o ediyor şeyliğe ( uygun kelimeyi bulamıyorum ) bak ya.
02 Yorumla- +1 yıl
:)) içimden götlük demek geliyor da neyse ayrım yapmak iyi sanırım sonra olmazsa daha acı olur.
bende Alevi'yim ve sünni biriyle birlikte olamayacağımı bildiğimden dolayı en başında açıkca söylerim.. büyüklerin sözlerini dikkate almak gerek bence.. üzülme herseyin hayırlısını iste
00 YorumlaAlevi olmak suç değil alevi sünni diye ayrım yapmak suç gerçi suç bizim diyanette bir türlü insanlarımıza sonuçta değişen bir şey olmuyor alevisi de sünnisi de müslüman bu kadar takmayın diye açıklama yapsa insanımız anlar
03 Yorumla
+1 yılEvet Hadis-i Şeriflerle bildirildiği gibi de 73 Fırkadan bir fırka haktır oda Ehl-i Sünnettir. Bu ayrımı sizde Sünnilere yapıyorsunuz ayrıyetten.
12 Yorumla- +1 yıl
Oda yapsa senle olmazdı nasıl ayrımcı olduğunuzu ve sünni düşmanı olduğunuzu biliyorum.
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. toplum ve kültür yapısı çok önemli bu yüzden yargılanıyorsun dışlanıyorsun oysa bu suç değildir belki yanlış seçimdir doğruyu bul ya da doğru kişiyi bul. :)
00 Yorumla
+1 yılAlevi olduğun için mi ayrıldılar? ahah güldürmesinler beni. Alevi olmak suç değildir.
bu durumdan çok rahatsız oluyorsan alevi olduğunu söyleme kimseye, zaten mezhep takıntısı olmayan biri bu durumu sormaz00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılsorun senin alevi olman değil sadice aile yapılarının uyuşmaması bu nedenle aileleriniz karşı çıkabilir 2 nizinde ailenize bir şekilde kabul etmeniz lazım elenin ve şehir değiştirin fazla aileyi işin içne sokmazsanız olur ya ikinizin kararı sonuçta
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılBen şunu merak ediyorum.. seni ailesi ile tanistirirken aleviyim tisorti mu giyiyorsun
16 Yorumla- +1 yıl
Yani onlara neden aleviyim dedin? Sordular mi sana
- +1 yıl
Tamam sevgilin biliyor. Ailesine niye soylemis bu sizin özel konusmaniz
- +1 yıl
Ne sacma bir aile ya. Biraz kulturlu ileri goruslu acik fikirli ailesi olan biriyle tanismalisin. Nerde yasiyorsun. Benimde türk sevgilim oldu ateist oldugumu soylemedim ama hristiyanim sandilar hic lafini bile acmadilar
Böyle bağnaz lafta "insanlarla" bir arada olucağına hiç umursama bile boşver. Onlar seni hak etmiyo emin ol buna. Sıkma canını ;)
01 Yorumla
+1 yılNiye suç olsun kardeşim hepimiz insaniz bizi yaratan Allah... irklar ne kadar farkli olsada hepimiz insaniz sonuçta ... Hic dert etme...
24 Yorumla- +1 yıl
seninde yüreğine sağlık kardeşim
- +1 yıl
gerek wilobe xuşkamın gelek sıpas ...
@crygirl
+1 yılDinimizde alevilik diye bişey yoktur onun için suç. Sen peygamber efendimizin yapmadığı bişeyi yapamazsın. Bizden önceki hiçbir ümmette alevilik diye bir kavram yoktu.
17 Yorumla- +1 yıl
dinimizde Sünnilik diye bir şey var mı acaba? yunus emre, hacı Bektaş sizce dinimize uygun insanlar mıdır? bunun kararını sen mi veriyorsun?
- +1 yıl
Dinimizde sadece 4 mezhep vardır. Yunus Emre ye, hacı Bektaşı veliye laf atan köpek insan dinini söyle bana.
- +1 yıl
Mezhepsiz sensin köpek herif alevilik diye bir kavram dinin hiçbir yerinde yoktur ve hiçbir sahabe kullanmamıştır kafir herif.
hıc bır skılde ınsan ayrımı yapılmamalı bence sen ılıskılerınebaslarken bunu soyle aılesıne soylesın her zamanbole olmamalı yanlıs yanı sana yapılanlar
02 YorumlaIster alevi ol ister hristiyan, insan olmana bakmayanı zaten boşver. Canımsınız
10 YorumlaHer ALLAH diyen müslüman değildir Hristiyan olmak ne kadar suç ise Alevi olmakta bir okadar suçtur isterseniz Tartışalım Hadislerle Mezhep Fıkıhlarıyla Ehl-i sünnet ten çıkmadan?
15 Yorumla- +1 yıl
Alevilik hakkında ne kadar şey biliyosunda yargılıyosun bir onu de hele
- +1 yıl
Çok yanlış şeyler biliyosun o zaman iyi araştır aleviliği tarihine in bnden bu kadar
+1 yılilk kız arkadaşım ermeniydi ona deliler gibi aşık olmuştum ama o ben çerkezim diye beni istemedi :D bunların alayı ırkçı boşver gel biz yanlız takılak :D
01 Yorumla
+1 yılYa ben alevilik nedir bilmiyorum ya da insanlar çok dar görüşülü. Sahsen benim icin bir sey anlam ifade etmiyor. Anama mi saldirmis aleviler, ne bu siddet?
04 Yorumla- +1 yıl
Salaklik Yemin ederim.
- +1 yıl
Anlatmak zorunda hissetme.
+1 yılSuç bu toplumun bilinçsiz olmasında cahil kalmasında. Önce şu kafaları değiştirmemiz lazım.
02 Yorumla- +1 yıl
Birtek onunla bitmiyor iş. Toplum olarak birşeyler yapmalıyız. Önce din tüccarlarını ayıklamak lazım.
+1 yılAblacim yaşım tutsa hiç dusunmez alirdim seni. Takma kafana seven insan elbet sevilir. Sevildigindede o adam alir seni baban vermese bile zaten.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılAklima Havva a. s yasak elmayi yemeseydi ne gibi sonuclarla karsilasacagimiz geliyor ama yokk bilemiyorum. Insan insana yasak be gulum. Yasak demek de yasak.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılalevi olmak suç değil. alevi olmayı sorun olarak gören kendi kafasındaki önyargılardan dolayı düşünce yapısı en büyük suçtur.
22 Yorumla- +1 yıl
dine bağlı olduklarını sanıyorlar aslında ama önyargılarından ve tek taraflı düşünmelerinden başka bişi değil.
alevi olmak grur verıcı bence bıdaha dunyaya gelsem yıne alevı olmayı ısterdım bosver takma senı alevısın dıye dıslayanlarda hata
010 Yorumla
+1 yılKardeşim sen ilk baştan hata yapıyorsun erkeklere fazla güvenme hemen Aşkın'ı ilan etme ve fazla yüz verme acık verme sır verme baktın durum ciddi o zaman bunları hepsini yapa bilirsın
00 Yorumla
+1 yılBir daha kendi toplumundan ayrılma. Seni en iyi, sen gibi olanlar anlar. Bizden biriyle evlen :)
19 Yorumla- +1 yıl
Gel tanısalım belki anlaşırız he :) :)
- +1 yıl
valla bak hem okuyom ben sana gelir yani. Tertemiz adamım daha ne istiyon. Bakirim bide bak :)
- +1 yıl
92 dgumluyum işte :)
- +1 yıl
hımm o zaman üzüldüm :)
- +1 yıl
sen kaçlısın ki :)
+1 yılne saçma bir soru- insanları dil din ırk yüzünden ayıranlara gtmle gülüyorum
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde bir sevgilimin ailesi alevi idi ben sunniyim diye istemediler kuzeniyle evlendirmeye çalışıyorlardı
10 Yorumla
+1 yılAblacım alevi kesimin bir kısmı din karşıtı gibi davrandığı için insanlarda alevi konusunda genellemeler yapıyor.
01 Yorumla
+1 yılSuç mk suç bu ülkede insan olmak bile suç, adamlar faşizme, ırkçılığa hayatını adamışlar alevi olsan ne olur, kürt olsan ne olur bide bize cahil derler, asil cahil sizlersiniz
00 Yorumla
+1 yılSuç tabikide hiç laf etmeyin ama alevi ne kadar kız tanıdıysam namusu yoktu 1-2 sevgilim oldu alevi olan hepsinin gerçek yüzünü gördüm şimdi bütün alevileri aynı kaba koyuyorum ister istemez
05 Yorumla- +1 yıl
l*n * şurdan alevilik nedir l*n uydurulma birşey
- +1 yıl
ögrenmezsem nolcak uydurulmuş birşeyi mezhep din die tutanlar var
- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam