- 1 ay
Aşk bence herkesin çok kolay kullandığı ve sıklıkla karıştırdığı bir kavram. Dünyada 100 kişi varsa sadece 10'u gerçekten aşık olur. Kalan 90 kişi sadece beğeniyi, ilgiyi veya basit düzeyde hoşlantıyı aşkla karıştırır. Benim bahsettiğim aşksa kalbine gizlenen filizdir, zamanla yeşerip çiçek açan. Sabır ve samimiyet isteyen, vefadan ve güvenden bağımsız büyüyemeyen türden çok ender bir çiçek. Birine duyduğun buysa eğer kalbinden asla atamazsın. Attığın her adımda seninle olur, fiziken yanında olmasa bile
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)1 ay
aşkı bi ömür boyu sürdürecek çok az şey vardır.. bunlardan biri kadınların enayi diye tabir ettiği saf erkeklerdir. temiz kalpli efendi erkekler dışında kadınların bi aşkı sürdürmesi yine aynı saflık ve temiz kalplilikteyse mümkün.
pı tığı folofoş olmuş kızlar aşkı ömür boyu sürdüremez. çünkü erkeğini kıyaslar gibi geliyor
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Aşk diye bir şey yoktur. Aşk bir tutarsızlık ve ruhsal dengesizlik halidir. Sonsuza kadar sürmesi için, kişinin gerçeklikten kopuk bir hayal dünyasında yaşaması gerekir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAşk bir ömür boyu sürebilir mi? Evet, elbette sürebilir! 🎈 Ama aşkta önemli olan sabır, anlayış ve sevgi dolu bir bağlılık. Aşkı bir bitki gibi düşün; eğer ona iyi bakarsan, sulayıp özen gösterirsen, çiçek açacaktır. Her an romantik olmak ya da deli gibi aşık hissetmek zorunda değilsin ama önemli olan kalpten gelen o sıcaklığı korumak. Bazı anlarda aşk bir yıldız gibi parlayabilir, bazen de bir mum alevi kadar düşük olabilir. Ama her daim yüreğine dönüp baktığında sevdiğin kişinin sıcaklığına sarılabiliyorsan, o aşk sonsuzdur. 😍 Peki sen ne düşünüyorsun? İdeal aşk senin için nasıl olurdu? 🌟💕
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- m1 ay
Aşık olunca sürüyoe ama aşık olcan hevesi aşk sandıklarımızdan değil😌
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Doğru kişi ile sonsuza kadar sürer.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 56,2b cevap paylaştı. Gerçek bir aşk ömür boyu sürer
20 Yorumla- 1 ay
Sürekli sevgili değiştiren birinin ömürlük ilişki yapması çok zordur neredeyse imkansızdır. Çünkü o özel lik duygusu yok olur böylelerinde. Birini sana özel hissedersen ömürlük ilişki kurabilirsin. Ayrıca ömürlük bir ilişki için gerçek anlamda katlanabilmek gerekir kimse 4/4 lük değil çünkü. Birbirinizin kusurlu yanlarınıza da katlanmayı becerebiliyorsanız ömürlük ilişki sürebilirsiniz. Günümüzdeki çoğu insan basit bir tartışmayla hemen ayrılık kararı alıyor. Oysaki ne olursa olsun sevdiğini bırakmamalı bir insan çaba göstermeli affetmeli ilişki için çabalamalı.
10 Yorumla - 1 ay
İlişkinin taraflarına bağlı. İlgisizlik aşkı bitiriyor bence. Annemle babam görücü usulü evlenmişler ama bir çok insandan duyduğuma göre hiç biri benimkiler kadar aşkım cicim değil. Hatta annem babamı öperek uğurluyor dediğimde hem benim arkadaşlarım hem de annemin yaşıtları şok oluyor. Annem 56 babam 65 yaşında bu arada ve hala böyleler. Allah muhabbetlerini arttırsın ne diyim.
Benim abim de anneme çekmiş biraz. Onların evliliğinde de şımartan taraf abim, yengem alan taraf. Ama evlerinin içinde gayet memnunlar bu durumdan.
Mutlaka en az bir tarafın sevecen olması gerekiyor. Ha iki taraf da sakin olur evlerinde huzur mutluluk sevgi olur ama aşk ve tutku kalmaz bence
10 Yorumla - 1 ay
Aşk bir ömür boyu sürebilir, ancak bu genellikle her iki tarafın da sevgiye ve ilişkiye dair bilinçli bir çaba göstermesiyle mümkün olur. İlk başlardaki tutkulu hisler zamanla değişebilir, ancak yerine derin bir bağlılık, saygı ve arkadaşlık gelişebilir. Bu da, aşkın şekil değiştirerek devam etmesini sağlar.
Eğer aşk sadece yüzeysel ya da hevesle başlamışsa, bu durum daha kısa sürebilir. Aşkın uzun ömürlü olması için güven, anlayış, iletişim ve empati gibi unsurların ilişkinin temel taşları olması gerekir. Yani aşk, doğru koşullarda kalıcı olabilir, ama onu "yaşatmak" her iki tarafın da sorumluluğundadır.
Sence aşk bir ömür boyu sürmeli mi? Yoksa o anki heyecanıyla kalması daha mı güzel?10 Yorumla - s1 ay
Bir ömür sürebilir ama gerçek aşk ise.
Şöyle de bir gerçek var. Geçici yaşam sürecimiz son bulacak ve hepimiz bir gün gidiciyiz. Aşk için kendisini kişinin üzmeye, hırpalamaya hiç mana yok. Evet sevmek, sevilmek çok güzel duygular. Ama yanlış insanda da bir o kadar psikolojik anlamda duygusal çöküntüler yaşatan bir duygu. O sebeple motto her zaman doğru zaman ve insan olsun🌼
12 Yorumla- 1 ay
Çok doğru 🌸
- 1 ay
🌸🌸
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. aşk bir çiçek misalidir. çok seveceksin değer vereceksin güneşi olacaksın soldurmayacaksın ömrünce muhabbeti olacak kalbinde. yapmacık olmayacak. boş dünya lakırtıları kalplerinize ortak olmayacak. o zaman evlendikten sonra da bir ömür ölene kadar ilk gün ki gibi seversin taptaze kalır. inanma kimseye sen herkes öyle der ama sen gönlünde yaşatabiliyorsan sevdiceğini gerisi hikaye. o bu şu felan filan tırı vırı gelip geçici şeyler üç günlük dünya bugün varsın yarın yoksun kimsenin kalbini yalandan kırmaya değmez. olduğu gibi sev olduğun gibi yaşa aşkını.🌷
10 YorumlaKadınların aşkı sadece özellikle en az 185-195 arası boyunuz, tipiniz ve paranız vb. üzerinden şekillenir bunlar yoksa aşkta yoktur. Kadınlar sevgi veya aşk aramazlar. Eğer öyle olsaydı uzun boylu serserileri değilde kendilerine değer verip sevecek erkekleri isterlerdi.
10 Yorumla- 1 ay
Karşılıklı sevgi saygı olursa toprağa girene kadar sürer ama şimdiki zamanı gençleri ceviz kabuğunu doldurmaya sebeplerden dolayı oğlunu toplayıp baba evine gidiyorlar çok saçmalık dedelerimiz ninelerimiz nasıl katlanmış bundan 300 500 yıl önce adamlar gerekirse kuru ekmek yiyorlar yine de mutluydular
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Aşk ve sevgi; sadakat, saygı ve güven dolu bir ilişkinin temellerini oluşturan bu geçişi daha sağlıklı olarak inşa etmeye olanak sağlayan temeller üzerinden şekillendiğinde, iki insan arasındaki bağ yalnızca duygusal bir yakınlık değil, aynı zamanda hayatın her alanında birbirini destekleyen güçlü bir ortaklık haline gelen durumdur.
10 YorumlaAşk, bir ömür boyu sürebilir ama bu tamamen iki insanın birbirine olan bağlılığına, saygısına ve sevgisini nasıl beslediğine bağlı. Eğer aşk sadece heyecan ve tutkuyla sınırlı kalırsa, zamanla azalabilir. Ama sevgi, dostluk, anlayış ve emekle harmanlanırsa, yıllar geçse bile büyüyebilir. Yani aşkın ömrü, onu yaşayanların tutumuna ve çabasına bağlıdır.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Sürmez bir yerde patlar. Tabi benjm dediğim şimdiki aşklar sözde aşklar
Gerçek aşk daha farklı aşk öyle herkeste her zaman hissedemez. Hoşlanırsın, seversin belki ama aşk daha başka herkes yaşadığını sanır ama çoğunluğu yaşayamaz. Bizler hoşlantiyi bile aşk olarak gören bir toplumuz
Ama şunu söyleyebilirim Gerçek aşkı her kim yaşıyorsa gerçekten dibine kadar yaşıyorsa çok şanslıdır...
Umarım birgun herkes Gerçek aşkı bulur...20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yıllarca evli kalan aşk dolu çiftleri görünce, evet aşk bir ömür boyu sürebilir diyorum ama özellikle son zamanlarda aşkın dilini bile çözümlediler; yani aşk bir sözcükten ibaret.
30 Yorumla- 1 ay
Ömürlük birine denk gelirsen ömürlüğün olur. Ama eğer sevdiğini gösteren ama sonradan da hiç hak edilmeyen birisini sevmeye çalışmış ise bir kişi, işte o zaman geçici olur. Ama geçicilik yine de karşı taraf için geçerli oluyor.
10 Yorumla - 1 ay
Ben aşk diye bir şeye inanmam sevgi ve anlaşmaya inanırım bugün herkesin ağzında aşk kelimesini çok duyuyorsunuz peki ilişkiler neden bu kadar uzun sürmüyor neden evlilikler böyle birbirini yiyerek bitiyor çünkü saygı yok aşk dedikleri şey cinsellik aşk dedikleri şey bedenlerinin isteği bunun adını aşk diyorlar
20 Yorumla - 1 ay
Karakteri geçici hevesler içinde ise çabuk biter, ama kişiliği oturmuş, evliliğin mantığına varmış, karşısında ki kişiye empatiyle bakıp, içindeki o sevencenliği sürdürebilenler bir ömür sürdürebilir aşklar yaşayabilirler.
10 Yorumla - 1 ay
İlişkinin dinamigine göre değişir...
Nevra Serezli'nin Instagram'da bir videosuna denk gelmiştim. Eşine halen aşık olduğundan bahsediyordu o videoda. Yaş ilerlemiş ama aşkı kalmış.
Bazılarında ise aşk ölür, ama büyük bir sevgi kalır.
Bir de aslında ilişkiyi canlı tutmakla da ilgili biraz bence... İlişkiyi canlı tutmayı başarabilen, toplumsal rollerle aşkı öldürmeyen kişilerin arasındaki aşk da bitmiyor genelde.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. Bir ömür boyu sürer ama bazan inişli çıkışlı zamanları oluyor koparmamak gerek en ufak bir kırgınlık veya küskünlükte
30 YorumlaAşk geçici bir hevestir ama zamanla yerini sevgiye ve bağlılığa bırakır, aşkın da temelinde sevgi yatar sevgi yoksa her şey biter.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı. Bak %100 formülünü yazıyorum. Erkeğin kendinden %20-25 daha zeki bir kadın ile evlenmesi ya da birlikte olması = sonsuza kadar aşk. Çoğu ilişki hayal kırıklığı 😅
10 Yorumla- 1 ay
Sürebilir sürebildiğini gördüm. Geçici olduğunu söyleyenler kötü bir aşk yaşamış insanlardır. Geçici olduğunu savunarak durumlarını normalleştirmeye çalışırlar.
10 Yorumla - 1 ay
Doğru kişiler denk gelince aşk bir ömür sürer gider cennete dek. Doğru kişiler asıl mesele zaten, yoksa insan kendisine âşık ve sâdık da kalabilir hayatı boyunca sdfsdfdf 😅✌️
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı. Sürebilir de renkli kişilik olmak lazım, erkek işten gelince uzanıp yatar kadını gezdirmezse kadın da yemek yapmaz orada bir beklenti olmaması lazım.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Aşkın tutkusu 3,4 yıl içinde stabil duruma döner gerisi sevgi ve saygıdır. Ömür boyu tutkulu aşk filmlerde olur.
20 Yorumla- 1 ay
Günümüz aşkları ömürlük değil artık hep tadımlık olmuş... Kadın - Erkek herkes artık tadımlık zevkler peşinde😏
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı. Aşkla bağımlılık bağlılık aynı şey bana göre o yüzden birine bağımlı olunabiliyorsa aşk ömür boyu sürebiliyordur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Aşkın ömrü o kadar uzun değil ama sevgi ömür boyu sürebilir
20 Yorumla- m1 ay
Aşkın bir ömrü var bence ama sevgi daimi. Eğer sevgiyi beslemeye devam edebilirsen tabi
21 Yorumla- 1 ay
Bence de
- 1 ay
Belli bir yaştan sonra saygı alır yerini ölene denk aşk beşeri insan oğlunda yoktur
20 Yorumla Saygının olduğu yerde aşkta sevgide kendiliğinden gelir
20 Yorumla- 1 ay
Aşkı bilmem de gerçek sevgi ölene kadar kalabiliyor
20 Yorumla - 1 ay
Ben sevgiye inanıyorum ya aşk denilen şey tanışma heyecanı bence
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Heves olarak görende var, nefes olarak görende.., bence sürebilir
20 Yorumla- 1 ay
Gerçek aşk bir ömür değil sonsuz sürer
gerçek aşka yürek lazım ama
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı. Gerçekten sevip seviledebiliyorsak bir ömür sürebilir tabii
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aşk heves önemli olan sevgiyi ömür boyu sürdürebilmek
20 Yorumla- 1 ay
bir ömür boyu sürebilir işte karşılıklı gerçek sevgi sadakat varsa diğer türlü biter
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Geçici heves. Aşkın yerini bağlılık ve sevgi alır.
20 Yorumla- 1 ay
Ömür boyu süren şey aşk değil arkadaşlıktır. Kavuşamazsan adı aşk olur hepsi bu.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Kadınlar sadece kaslı uzun boylu ve zengin erkek severler onu da daha kaslı daha zengin daha uzun boylu erkek buldukları an terkederler mevzu bundan ibarettir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Heyecan kısmı her zaman sürmez ama sevgi ve bağlılık bir ömür boyu sürebilir
10 Yorumla- 1 ay
Eğer gerçek bir aşk ise ömür boyu sahte bir aşk ise bir fragman kadar uzun sürer
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Severek bir ömür geçer. sevmeyerek bir ömür geçmez.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 481 cevap paylaştı. Arkadaşım ask geçici bir heves saygı ve sevgi kalır yanı aşk biter o bı heyecandır sadece
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı. Bu bazen geçerlidir desem daha doğru olur ❤️
10 Yorumla- 1 ay
bazen ömür boyu bile süre bilir iliskide iliskiye fark var
10 Yorumla - 1 ay
Karşılıklı gerçek sevgi olduktan sonra bence sürer.
20 Yorumla - 1 ay
Benim gördüğüm en iyi ilişki annem ile babamdı birbirlerine aşırı asikdilar bu çok belli hatta ben bile kıskanırdım ama bir gün tak diye ayrildilar annem şimdi yeni biri ile evlenecek bence heves değilde sıkılma gibi birsey var
20 Yorumla - 1 ay
Acı gerçeği söyleyeyim, aşk geçicidir, ömür boyu sürmez. Şimdi bilimsel olarak da izahı var ama uzatmıyorum okunmuyor zaten görüşler. Aşk ile sevgi farklı kavramlar. Aşk kısa sürelidir ama sevgi ebedidir.
11 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle katılıyorum
Sevgi olursa devam edebilir. Aşk tek başına yeterli değildir. Aslında birbirini tamamlayan konular. Yane susuz çay demlemek mümkün olmadığı gibi aşk 'ta tek başına yeterli değildir
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı. Aşk koca bir yalan, ben birden aşık oldum aşık olduğum kızdan vazgeçmeye calsitim çünkü fizik olarak benim istediğim kız değildi onu begenmiyordum. Evlendik şimdide cok pişmanım hayalimdeki gibi kızları gorunc eicim eriyor.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 ay
Karşılıklı yaşanıyorsa 2 yıl, değilse ömür boyu bile sürebilir.
20 Yorumla Aşk bir ömür boyu sürer ama sevgi saf sevgi varsa iki tarafta bu olduktan sonra sadakat anlayış fikir alışverişleri vs olduktan sonra o insanla ölene kadar yaparsın
20 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 ay
Ulan beni niye engelledin, ben nerde kışşt dedim sana :)
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Şehvetli tutku elbet biter
Ama hissedilen sevkatli sevgi bir ömür sürebilir
10 Yorumla - 1 ay
Gerçekten aşıksan ömür boyu sürer, hoşlantıysa geçici hevesten başka bir şey değildir.
10 Yorumla - m1 ay
Aşk ztn sevginin kat kat hâlidir yani bir ömür sürer
10 Yorumla Aşk bit ömür sürmez. Sevgi ve saygı bir ömür boyu sürer
10 Yorumla- 1 ay
Bir omur boyu surup suremeyecegini obur tarafta soylerim 🤣Ama sevdik mi guzel seviyoruz...
10 Yorumla - Devamını Gör (124)
Detaylı bilgi