Evlenme teklifi aldim. Çocuk 23 yaşında. Bana deli gibi aşık. Mükemmel desem inanmazsiniz belki. Çok ahlaklı, iyi kalpli , yakışıklı , maddi durumu iyi, benim gibi okumuş ve kültürlü bir insan. Çocuk univeristeden bu yaz mezun oldu ve ailesinin kuyumcu dükkanı var.
- Tereddütte olmamin iki sebebi var birincisi bu çocuk çalışmıyor. Evet zengin olabilir, bana çalışmadan da olsa iyi bir hayat yaşatabilir ama neden çalışmıyor yani. Univeristeden yeni mezun oldu yani bu yaz. Mühendislik mezunu. Açıkçası kendi mesleğini yapamaz turkiyede iş bulması imkansız. Diğer kardeşleri babalarıyla dükkana gidiyorlar ama o gitmiyor hep gezmede. Acaba yeni mezun olduğu için acele etmek mi istemiyor
- Ikıncı sebep ise yasi genç daha 23 yaşında ve evlenirsek her şeyi onun ailesinin elinin altından geçecek. Babası zengin ve para kaynağı ondan diye o sürekli babasının sözünü dinlemek zorunda yani mesela oturduğumuz şehirden taşınamayız eğer babası izin vermezse ve açıkçası ben univeristeden mezun olunca yurt dışına gitmeyi planlıyorum ve geleceğim için babasından izin almak zorunda kalacağım büyük ihtimal bu durum ya babası ölene kadar devam eder ki babası çok genç daha 50 yaşında bile yok ya da çocuk 30 yaşına falan gelir. Ha bu arada evet sürekli ailesi bazı konularda bize müdahale edecek ama ailesi asla kötü insanlar değil diğer gelinleri çok mutlular ama bilemedim.
napmaliyim sizce bunlar mantıklı sebepler mi? Bir tek bu iki konu kafamı kurcalıyor
Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar fenalık geldi , bayıldım falan diyip susmayın sebebini de söyleyin bilmem lazım
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
25 yaş altında evlilik kararı almayın. Sanırım tüm soruların cevabı olur bu
Ne kadar süredir birliktesiniz
Birlikte değiliz aslında ben onların musterisiyim sürekli dükkanda karşılaşıyorduk ve çocuk 1 senedir sürekli dm den falan mesaj atıyor benimle konuşmaya çalışıyor bir senenin sonunda da annesi annemle konuştu dediki bizim oğlan sizin kızı beğenmiş ciddi düşünüyor çok sevdik falan filan tanışabilir miyiz falan dedi annesi en sonda annesi ablası ve abisinin eşi bizim eve geldiler tanıştık çocuk da bizim eve 1 saat uğradı ve gittiler yani henüz çok bir birlikteliğimiz olmadı. Bundan sonra çocuk la çok görüşeceğiz yani birbirimizi tanıma amaclı bi 4 ay falan görüşürüz ardından Nisan olur
Anladım bir nevi görücü usulü gibi. Yani şöyle tamam zengin, yakışıklı vs olabilir ama sen bu çocuğu ne kadar tanıyorsun ki? Bu evlilik teklifi isteme işleri vs olmadan yani iş ciddiye binmeden birbirinizi tanısanız çok daha iyi olur. Evet şimdi gençsin ayakların yerden kesiliyor anlıyorum ama şimdi görmezden geldiğin her sorun yarın evliliğinizde ve senin hayatında büyük yaralara yol açabilir.
Gorucu usulü değil ama ask evliliği de değil yani çocuk sadece dükkanda bir kaç kez gördü beğendi falan ve bu arada direkt evlilik olmayacak yani birkaç ay çocuk la full görüşeceğiz o bizim eve gelir ben giderim ya da dışarıda görüşürüz maksat birbirimizi tanımak yani baktik anlaştık bir yüzük takarız ve Nisan sürecini ben uzun tutarım yani evleneceksem rahat 1 sene sonra
Tamam çok güzel bu zamanı iyi değerlendirmelisin. Onu tanımaya çalış, hedeflerinden bahset ona hedeflerini sor. Yalnız burada dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Örneğin şimdi seni aa çık iyi diye destekliyor gibi görünüp köprüden geçesiye ayıya dayı da diyebilir. Bu kadarını ayırt etmek sana düşüyor.
Ya o kadarını da anlarım herhalde 1 senede
Pek öyle deme de her şeyi de irdele şüpheci bak yani
Evlilik olmaz böyle içim daraldı okurken
Ya neden ki
Fenalık geldi okurken
Ya neden ki
İkinizin de yaşı küçük. Her ne kadar babası iyi olsa da babasıyla değil çocukla evleneceksin. Eğer babasının eline bakarsa ömür boyu onlara hesap vermek zorundasınız
Ya bilmiyorum
Şöyle diyim yani babası ve annesi çok karışmıyorlar yani aklına başka şeyler gelmesin yani sadece şu konuda karışırlar o da şu diyelim ki biz mesela şehir dışına taşınmak istiyoruz diğer insanlar gibi biz taşınma kararı aldık 1 aya kadar taşınmış oluruz demeyiz anladın mı taşınma kararını almadan önce babasına danismamiz lazım sadece önemli konularda fikir sormamız lazım. Abisinin eşi benim arkadaşım oluyor yani gayet mutlu. Yaş konusuna gelecek olursak da cidden çok çok çok erken yani biliyorum hatta çocuk da bu yaşta evlenmek istemezdi ama beni baya sevdi ve ertelemek istemedi ben de çocuğu beğendim ve reddedersem pişman olmaktan korkuyorum ama aklıma takılan bu 2 nokta var dediğim gibi çocuğa zaten aklıma takılanları soracağım ama önce size sorayim dedim
Niye babasına danışmanız gerekir sizin aklınız yok mu ablacım?
Ya para babasından geliyor ya. Anneme de söyledim kafamin bu konuya takıldığını bana dediki tüm zenginler böyle heleki yaşları küçükse yani 23 gibi. Yanı 30 a gelene kadar hep ailesi biraz karışacak bu şekilde
Çocuk babasının kuyumcu dükkânından yaşayacak. Dükkanda babasına ait eğer bir taşınma, yeni bir iş kurma gibi bir şeye kalkışırsak para babasından geleceği için ince babasının onayı gerek
Babasına bağlısınız kısaca
Sen kaç yaşındasın
20
Valla ben bu yaşlarda evliliği zor buluyorum. 24 olacağım hala ailemleyim, çocuk gibi görünüyorum diyorum. Bu yaşlarda insanlar kendilerini nasıl hazır hissediyor ben bilemiyorum. Bence onlara öyle geliyor. Bana göre 27den sonra ciddi düşünme başlamalı.
Ya ben de düşünmüyorum ama çocuk pesimden çok koştu ve beni cidden seviyor hayır dersem pişman olurum diye korkuyorum çocuğu da beğendim yani
Henüz hazır hissetmediğini söyleyebilirsin kısaca.
Olmaz olmaz