Bu insanla evlenmemem için mantıklı sebepler mi ( acil ) ?

Evlenme teklifi aldim. Çocuk 23 yaşında. Bana deli gibi aşık. Mükemmel desem inanmazsiniz belki. Çok ahlaklı, iyi kalpli , yakışıklı , maddi durumu iyi, benim gibi okumuş ve kültürlü bir insan. Çocuk univeristeden bu yaz mezun oldu ve ailesinin kuyumcu dükkanı var.

• Tereddütte olmamin iki sebebi var birincisi bu çocuk çalışmıyor. Evet zengin olabilir, bana çalışmadan da olsa iyi bir hayat yaşatabilir ama neden çalışmıyor yani. Univeristeden yeni mezun oldu yani bu yaz. Mühendislik mezunu. Açıkçası kendi mesleğini yapamaz turkiyede iş bulması imkansız. Diğer kardeşleri babalarıyla dükkana gidiyorlar ama o gitmiyor hep gezmede. Acaba yeni mezun olduğu için acele etmek mi istemiyor
  • Ikıncı sebep ise yasi genç daha 23 yaşında ve evlenirsek her şeyi onun ailesinin elinin altından geçecek. Babası zengin ve para kaynağı ondan diye o sürekli babasının sözünü dinlemek zorunda yani mesela oturduğumuz şehirden taşınamayız eğer babası izin vermezse ve açıkçası ben univeristeden mezun olunca yurt dışına gitmeyi planlıyorum ve geleceğim için babasından izin almak zorunda kalacağım büyük ihtimal bu durum ya babası ölene kadar devam eder ki babası çok genç daha 50 yaşında bile yok ya da çocuk 30 yaşına falan gelir. Ha bu arada evet sürekli ailesi bazı konularda bize müdahale edecek ama ailesi asla kötü insanlar değil diğer gelinleri çok mutlular ama bilemedim.

napmaliyim sizce bunlar mantıklı sebepler mi? Bir tek bu iki konu kafamı kurcalıyor

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar fenalık geldi , bayıldım falan diyip susmayın sebebini de söyleyin bilmem lazım
Bu insanla evlenmemem için mantıklı sebepler mi ( acil ) ?