Konu başlığındanda belli zaten ben onu çok seviyorum ama o bana beni unut başkasını sev falan diyo ne yapmalıyım sizce

Konu başlığındanda belli zaten ben onu çok seviyorum ama o bana beni unut başkasını sev falan diyo ne yapmalıyım sizce

Kalp kırıklığı hayatın kaçınılmaz gerçeklerinden biridir ve bazen sevdiğimiz insanlar duygularımıza karşılık veremeyebilirler. Bu durumla karşılaştığında duygularını nasıl yöneteceğin ve bu durumdan nasil güçlenerek çıkacağın önemli hale gelir. Sevdiğin kişi seni sevmiyorsa işte bu zorlu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatman için bazı önerilerim olacak.

Öncelikle duygularını kabullenmekle başla. Karşılıksız aşk yaşanılan duygusal yükü anlamak ve kabul etmekle daha kolay yönetilebilir. Bu durumda kendine dürüst olmak hissettiklerinin normal olduğunu ve birçok insanın benzer deneyimler yaşadığını anlamak önemlidir.
İletişim kurma konusunda açık ol. Eğer duygularını ifade ettiysen ve olumsuz bir yanıt aldıysan bu durumu daha fazla zorlamaman gerektiğini anlamalısın. Karşındaki kişinin duygularına saygı göstermek kendi duygusal iyileşme sürecini de kolaylaştırır.
Kendine odaklan. Kendi kişisel gelişimin ve mutluluğun başka birisinin onayına veya karşılık vermesine bağlı olmamalıdır. Kendine yatırım yaparak kendi hedeflerine ve ilgi alanlarına yönelerek bu süreci bir dönüşüm fırsatı olarak kullanabilirsin.

Platonik aşkını aşmanın anahtarı duygusal bağımlılığı kırmak ve kendi kendine yeterli olmayı öğrenmektir. Bu hisleri yaşamakta yalnız olmadığını bilmek ve bu duyguları zamanla azaltacak stratejiler geliştirmek önemlidir. Kendi sağlığını ve mutluluğunu önceliklendir, sosyal çevreni genişlet ve yeni insanlarla tanışmaya açık ol. Aynı zamanda duygusal yatırımını çeşitlendirerek, tek bir kişiye odaklanmaktan kaçın.

Birini unutmak zaman alır ve bu süreçte sabırlı olmak gerekir. Onu unutmaya çalışmak yerine onunla ilişkili anıları anlamlandırmak ve bu anıları yaşamın bir parçası olarak kabul etmek daha sağlıklı olabilir. Bunu yaparken yeni deneyimler yaşamaya ve yeni insanlarla tanışmaya açık ol. Duygusal destek için dostlarınla zaman geçir ve gerekirse profesyonel yardım al.
Sevdiğin kişi tarafından sevilmediğin zaman bu durumu kişisel bir başarısızlık olarak görmemeyi öğren. Herkesin duygusal tercihleri ve hayata bakış açıları farklıdır ve bazen iki insanın duygusal yolları aynı yönde ilerlemeyebilir. Kendini sev ve kendi mutluluğunu kendi ellerine al.
Sen aslında bukadar cok sevmiyorsun onu istemediği icin biraz takintı haline getirmişsin biraz kendini ondan çek ulaşilmaz ol bak onun gözünde nasıl kıymetleniyorsun.
Yapacak birşey yok. Dediği gibi yapmak zorundasın, zorla güzellik olmaz.
İboyu dinle..:)
:)) öyledir :))
Cevap
37Cevap
Merhaba, bence sevmiyorsa zorlamayın yani kolay kolay fikri de değişmez ve aklınız onda takılıkaldıkça da daha çok üzülürsünüz. O yüzden onu ardınızda bırakıp devam edin hayatınıza.
Seni istemeyen bir erkek için neden vaktini harcıyorsun ki dünyada erkekten bol ne var allasen.
Seni seveni zehir olsa yut, seni sevmeyeni bal olsa da unut...
1 sene olcak neredeyse konuşmayı bitirdik ve karsilikli bitti gibi oldu karsidan beni gördü o an refleksle yana kaydı ne yapacağını bilemeyip sonra orada bir kapı vardı aklina geldi sanırım ordan geçti sizce bu şekilde refleksle tepki vermesi neden umursamayan insan tanımazdan gelip geçmez mi?
@Uzgunkiz110 peki umursayan insan madem gördü karşılaştınız neden konuşmadı.
Bunu yaşamak gerçekten zor bir durum, özellikle sevdiğin birinin seni sevmediğini bilmek. Öncelikle, hislerini kabul etmen önemli. Sevdiğin kişiye karşı olan duygularını bastırmak ya da yok saymak, sağlıklı bir yaklaşım olmayacaktır. Kendine dürüst olman gerekiyor. Sevdiğin kişiye karşı hislerin seni olumsuz etkiliyorsa, ona biraz mesafeli olman da faydalı olabilir. Sürekli onun peşinden gitmek ya da ona ulaşmaya çalışmak, duygusal olarak daha fazla zarar verebilir. Kendine biraz zaman tanı, hobilerinle ilgilen ve kendi hayatına odaklan. Kendi değerini ve mutluluğunu inşa etmeye çalış. Zamanla duyguların hafifler ve iyileşmeye başlarsın. Unutma, başkalarının seni sevmesi, senin değerini belirlemez. Senin değerini en çok kendin belirler.
Gerçekten zor bir durumdasın ve duygularını anlıyorum. Ama birini ne kadar sevsen de, karşılığını alamıyorsanız kendine haksızlık etmemelisiniz. Onun duyguları değişmeyecek gibi görünüyor ve bu durumda kendine değer verip, kendi mutluluğunu ön plana alman en sağlıklısı olur. Zamanla bu duyguların hafifletecek ve daha sağlıklı ilişkiler kurabilecek birisin. Kendine iyi bak ve unutma, hak ettiğin sevgiyi bulmayı hak ediyorsun. Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz bazen zamana bırakmak gerekiyor.
Sen platonik aşık olarak kalmışsın canım. Sende gönlü olmayanın daha fazla peşine düşme bence. Açıkça demiş zaten sana bir şey hissetmediğini. Karşılıklı birbirinizi sevdiğiniz aşık olduğunuz bir insanla vakit geçir. Zamanla sen yorulursun onu düşünmekten ve takıntılı aşka dönüşür sendeki.
Ablam korkaklığa filan bağlayıp kendini avutma ilk önce. Aşkın gözü kördür herşeyi yaptırır. İkincisi kendini ondan düşük hissetme. Onca ercake varken ona bakmışsın yatsın kalksın şükretsin. Son olarak da soruna gelirsek abla büyük ihtimal aklında başkası var. Farkındayım zordur ama kafanı onu unutturacak şeylerle doldur. Daha iyileri karşına çıkar illaki. Kafana taktıkça, hatırladıkça takıntı yaparsın. Onla çok görüşmemeye çalış. Yeni insanlarla tanış. Safe place'de hissettirecek şeyler yap. İnan bana geç de olsa unutursun. İleride belki "Ben bunun için mi zırladım? " dersin. Umarım yardımcı olmuşumdur. 💗
sevgi karşılık iken güzel
birisi sever diğeri sevmezse hayat zindan olur
tavsiyesini dinleyin
O seni sevmiyorsa bence zorlama adam direkt sana söylemiş zaten sende hergun uzulmektense bir defa üzül ve ondan uzak dur belki o zaman kıymete binersin
Gerçekle yüzleşmek zorundasın. Bunu dediğim için üzgünüm ama gerçekler acıdır. Kaçan kovalanır o kaçtığı için sen ona daha çok yaklaşmak istiyorsun. Bu takıntı haline dönüşebilir.
Askinin pesinden git:) cabala belki sevmesini saglarsin tavlarsin:)
Seni sevmeyeni sen de bırak boşuna yük etme kendine severse döner dolaşır seni bulur merak etme
Sende onu sevmekten vazgeç hayatına bak seninde dertlerin seninde sıkıntıların var takılıp kalma
Onun için kolay tabi ama ne kadarda sevsen unutmaya çalış sevmediği halde sana umut verse daha mi iyi olurdu
Maalesef hayat böyle ömründe 2 defa bilemedin 3 defa aşık olursun ama bu hiçbir zaman karşılıklı olmaz unutmaktan baska çaren yok
Değersiz hissettiğin yerde kalmak için çabalama önüne bak derim
sen de sev insan biraz gururlu olur onun gittiği yerlere sokaklara bile gitme kendi yolunu çiz
Hiçbi şey yapamazsın, sevilmemek en kötü hissi dünyanın.
Basit. Sende onu sevmeyeceksın. Kımse vazgecılmez degildır
Ben birini çok sevdimmmm o beni hiç sevmiyorrrrr. kimdi o şarkıyı söyleyen ya :D
Aldtmalısın, sayısız erkeğe vurdurup b daha sormalısın iyi mi diye
Beni sevme, diyenden uzak durunuz. Yoksa başınız dertten eksik olmaz.
Yapacak bir şey yok ondan izak dur zamanla unutursun biraz aşk acısı çekeceksin
Doğru söylemiş sana karşı net olmayan birini unut ve başkasını sev
Kadına değer vermeyen kişileri önemsemeyin.
1 sene olcak neredeyse konuşmayı bitirdik ve karsilikli bitti gibi oldu karsidan beni gördü o an refleksle yana kaydı ne yapacağını bilemeyip sonra orada bir kapı vardı aklina geldi sanırım ordan geçti sizce bu şekilde refleksle tepki vermesi neden umursamayan insan tanımazdan gelip geçmez mi?
Ayrilcaksin sevmiyorsa
Unutmazsan daha çok kırılırsın üzülürsün onu kendine sevdirmek istiyorsan zorla olmaz bence. kendine odaklan kendini sev unutmak için gez dolaş onun olduğu yerlerde sürekli olma telefona bakma
Dediğini dinlesen iyi olur, Bu kadar ısrar edip birlikte olsanız bile sonrasında sevmediğin şeyleri gördüğünde , yaşayacağın hayal kırıklığını düşün. Kendini teskin et şimdiden en iyisi
Aslında o kadar sevmiyorsun sadece takıntı oldu bunu zamanla anlicaksın karşına gerçek hayat arkadaşın çıktığında bugünleri düşünüp keşke o kadar uzulmeseydim diceksin
Yapacağın pek 1 şey yok. Yaşlarınız kaç? Bu senin kaçıncı sevgilin olacaktı?
Yapabileceğin tek şey ondan uzaklaşma ve hayatına devam etmek
Kendi değerinin farkına varacaksın seni sevmeyeni sen de sevmiceksin
Neden öyle diyor? sevmediği için mi başka bir neden mi var?
Neden öyle bir şey söylemişdir sence 🤔
Kimseye kendini zorla sevdirecek halin yok ya
Seni sevmiyen biri ile ne isin var ya
Seni sevmeyeni s1ktir ediceksin bu kadar basit...
hırsından vazgeçmelisin..
bağlama büyüsü yap
Hayat böyle bir şey ponçik
Sevme onu başkasını bul
Onun dediğini yap
sen de baskasını sevmelısın
Olmuyo ama başkasını sevemiyorum
Seni sevmeyen birine zaman ayırma yol ver gitsin
hç bşy yapma senin değerini kıymetini bileni bul
Güzel degilsin demek
gönül işi bu gizliğğ :(
Gurur olmalı bıraz ;)