1 yılYani iyi bir psikiyatristi de gözükebilirsin normal olabilir yani insanız yani ne diyebilirim ki hani teşhis koymak gibi benim burada bir şeyim yok yetkim yok ama ben tahmin ettiğim şey şu Büyük ihtimal bipolar veya kişilik bozukluğu olabilir
04 Yorumla
Soran1 yılTravma sonrası stres bozukluğum var biris bordirline kisilik bozukluğu dedi
- 1 yıl
Yani bir şey diyemem Doktor ne dediyse o geçerlidir benim görüşüm yani Border olayın sınırda kişilik bozukluğu da ayrı bir problem zaten Yani bilmiyorum ilaçlar neyse onu kullanacağını artık yani bir şey diyemem ama doktor ne diyorsa o geçerlidir Hoca
Soran1 yılilaç falan kullanmam
- 1 yıl
Hani ilaç kullanmayı bilirsin kullanabilirsin benim tercih senin Ama bunun etkisini gördüğüm bir çevreye zarar verdin mi İlla seni bir şekilde ilaç kullandırırlar sana hani kullanırsın kullanmasın bilemiyorum Çünkü zaten travma sonrası stres bozukluğu ayrı bir şey sınırda ki bozukluğu ayrı bir şey bilmiyorum senin tercih senin beni bağlamaz
En İyi Cevaplar
bunun ne zamandır olduğu önemli, eğer sürekli oluyorsa hastalık uzun zaman aralıklarla oluyorsa depresyon denilebilir, geçmiş olsun sakın ilaç felan kullanayım deme.
022 Yorumla
Soran1 yıl5 6 aydır böyle
Soran1 yılYa şaka mı kendimi öyle hissetmiyorum hem bipolar olam kişinin intihar eğilimi oluyormuş benım 2 3 yıldır öyle bi istegim yok
Soran1 yılDüşünüyor internrttr çoğu hastane sitesindeki belirtilerde yazıyor bu sen bak neyin ne olduguna
- 1 yıl
Manik belirtiler şunlardır:
Mutlu, neşeli ve coşkulu hissetme
Kendini önemli hissetme
Hızlı konuşma
Konsantrasyonda azalma ve dikkatin dağılması
Cinsel istekte artış
Riskli kararlar vermek
Uyku problemleri (uyku ihtiyacında azalma)
Çok para harcama
Yargılama kapasitesinde azalma
Düşünme ve konuşma içeriğinde artış
Tahrik edici, uygun olmayan davranışlarda artış
Alkol ve madde kullanımında artış
Soran1 yılSen bipolarsın o zaman jahskajzkajxa
Soran1 yılBende de var ya mesela biri konusurken aklımda bir sğrü söyleyecek seyim oluyor karşı tarafı dinleyesim olmuyor asla
Soran1 yılAlkol hariö bende de hepsi tik
Soran1 yılDuygu değişimleri oluyor mu benim gibi
Soran1 yılYok bu duyguların bir de çöküşü var bende tam tersi olmasın kötü bişi
Soran1 yıloff benim travma sonrasi stres bpzullıgımda var depresyondayim saniyordum doktora gitmek istemiyorum
Soran1 yılNasıl alistinn benim 10 dk önceki ruh halim gidiyo genelde ruh deiisimlerim bazi seylerde sabit mesela secx masxt gibi seylerde onun disinda hep bi değisken
- 1 yıl
senle benzeriz benim bir iki yıl önceki halim gibisin ben 2 sene öncesine kadar ölmek istiyordum sürekli, şu an ne kadar zorlarsan zorla bir şeyleri değiştiremezsin, çok çok iyi bir doktor işini çözebilir ama gitmek istemiyorsan üstesinden gelmen gerek. negatif arkadaşın olmasın birde sana farklı şeyler hissettirecek müzikler dinle sözlü olmasın sende bir şeyler uyandırsın emin ol çok etkisi oluyor.
Yapay Zeka Cevapladı
Duyguların karman çorman olduğu anlar bazen bizleri ziyarete gelebilir. Senin hayatında da böyle bir dönemdesin anlaşılan. Yaşadıkların ve hissettiklerin arasında sıkışıp kalmak hepimizin başına gelebilir, merak etme. Değişken ruh halleri bazen kafamızı karıştırır ama aslında kötü de değil, farklı duyguları deneyimlemek de güzeldir. Belki biraz kendine zaman ayırıp içindeki hisleri anlamaya çalışabilirsin. Kendine yüklenme ve seni mutlu eden şeyler bulmaya çalış. 🍕🧁 Unutma bizler birer Şef Orço değiliz belki ama hayatı tatlılaştırabiliriz.💕 Sen neler yapıyorsun mesela modunu yükseltmek için?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılşu an de desem olmaz manik depresiftede bu belirtiler var bibolar bozukluğunda çoklu kişilik bozukluğunda da bu sorunlar var doktora görünmen şart
06 Yorumla
Soran1 yılManik değresif ve bipolar aynı sey. Ben depresyon diye düşünüyorum intihar düşüncem yok çok uçlarda yaşamıyorum
- 1 yıl
sen bilirsin yol yakından doktora git geç kalma için rahatlasın
- 1 yıl
aynı şey değil ama manik depresifle
Soran1 yılGoogle da öyle yazıyor
- 1 yıl
bibolar etrafa zarar veren ilk başlangıçda duygu durum değişkliği manik depresif bazen gülerken bir anda ağlamak ağlarken gülmek
Soran1 yılAğlarkem gülüyorum o da oluyor gün içinde saçma sapan şeylere gülüyorum 10 dk önce ağlarken sonra mutlu hissediyorum
1 yılBorderline/sınırda kişilik bozukluğu olabilir.
037 Yorumla
Soran1 yılof ama bazıları bipolar dedi
- 1 yıl
Bipolarda en az 2 hafta depresyon, 2 hafta da mani/taşkınlık hali olur. Bahsettiğin kadar ani değişimler ise borderlineda olur.
Soran1 yılYaklaşır 5 6 aydır depresifim
Soran1 yılAma 2 hafta mani olmuyor yani şöyle bi süre mutluluk bir süre üzgün değilim mesela sabaj mutlu uyanıyorum ikindi ağlyorum aksam mutluyum gece 12 de bi ağlama krizi sonfa mutlu uyuyorum
Soran1 yılBipolarda aşırı mutluluk oluyormuş bir kaç gün bir kaç gün değresif ben öyle değilim benım gün icinde öyle oluhor
- 1 yıl
Hiç mani yaşamadıysanız bipolar olamaz. Borderline + depresyon gibi duruyor sizinki.
Soran1 yılTravma sonrası stres bozuklugum var bunun disinda
Soran1 yılManide oluyor gün icinde depresifte oluyorum ya cok karısık düsünmeyi unutuyorum bazen ne oldugunu anlasam bi
- 1 yıl
Yüzde 90 borderline.
Soran1 yılBorddrline da terkedilne korkusu varmış yorun şekilde benim öyle bir şeyim yok
- 1 yıl
Bipolar teşhisi gün içerisindeki duygu değişimleriyle konulmaz.
Soran1 yılİyi de terkedilme korkum yok
Soran1 yılBelirtileri bana uymuyor
- 1 yıl
Tüm belirtilerin uyması gerekmez teşhis için. Psikiyatri kitaplarına göre mesela 7 kriterden 4'ü uyuyorsa hastalık teşhisi konur.
Soran1 yılOf napıcam bunun sebebi ne pekii kafamda cok kuruyorum bazen
Soran1 yılkisilik bozukluklarının tedavisi yok diyorlar yok mu
Soran1 yılŞu an 18 yaşındayım. 1 yıldır böyle hissediyorum son 5 aydır daha yoğun. Bir anda ortaya çıkması garip değil mi
- 1 yıl
Beyindeki serotonin, dopamin gibi sıvıların dengesizliğinden oluyor. Bende de OKB ve anksiyete bozukluğu var mesela. Bir psikiyatristten yardım almanız lazım. En yakın devlet hastanesine başvurun.
Soran1 yılBir sürü cocukluk travmam var ben histrionik kişilik bozukluğum oldugunu da düsünüyorum off travmalarımdanndolayi 7 8 yaşlarında hatta ortaokılfa bile cok mutlu kaygısızfım lisede cocukluk travmlarım tetiklenince olayları detaylı hatirlamaya baslayınca o dönemler ailrvi sorunlarım da vardı kafayı yemek üzereydim sınra sakinlestim bi kaç ay sonra depresiflesmeye basladim o gunden sonra hep böyleyim mesela birisinin yanlısını gördügüm an siliyorum birisini seviyorsan cok seviyorum of aklım cok bulanık hissediyorum bazen
- 1 yıl
Kişilik bozuklukları tam tedavi edilmezse de kontrol altında tutulabilir. Her zaman yaşamanız gerekmez, bazı zamanlar hastalık alevlenebilir.
Soran1 yılPeki bu büyük bi sey mi yani intihar düşüncelerim olmuyor bedenimi seviyorum histronik kişilik bozuklugundaki cogu belirtide beni anlatiyor doktora gitmek istemiyorum mesela dabah agliyordum makyaj yaparken bir anda ben neden agliyorum diyedek dans etmehe basliyorum bos bos bi yerleri izliyorum bazen cok alınganım herkes arkamdan bisi cevircekmis gibi geliyo
Soran1 yıl2 yıl önceye kadar insanları kıskanmazdim hic. Şimdi cok kıskançlık oluyor bazen ya da herkesin beni kıskandıgını özendiğini düsünüyorum
- 1 yıl
Hiç psikiyatriye gittiniz mi bunlar için?
Soran1 yılHayır gitmedim gitmeyi düşünmüyorum. histromik kişilik bozukluğunun belirtisinde dr mutluyken bir anda gelen ağlama krizleri var kıdkanclık ilgi çekme izlenim bırakma gibi beliritlerde bana uyuyor
- 1 yıl
Neden gitmeyi düşünmüyorsunuz? Böyle nereye kadar gidecek rahatsızlığınız? Kendi kendine düzelmez.
- 1 yıl
Psikiyatriye gitmezseniz şikayetlerinizde düzelme beklemeyin. Profesyonel yardım almalısınız.
Soran1 yılYaa sonucta anlık oluyor geçiyor duygularım.
Soran1 yılSen bordirline oldugunu mu düsünüyorsun nerden biliyorsun böyle bir yakının mı var
- 1 yıl
Psikiyatri makale ve kitaplarını okuyorum. Doktorlarla da irtibatım var.
Soran1 yılSadece bordirline mi oldugunu düsünüyorsun bende ama gerçekten iyi bir insanım insanlarin kötülüğünü istenem merhametli birisiyim
- 1 yıl
Borderline + depresyon yüksek ihtimal. Doğrusunu gideceğiniz psikiyatrist söyleyecek. Gitmemek de bir seçenek ancak ömür boyu sürecek bu durumda. Seçim sizin.
Soran1 yılŞu soru benim bakar mısın
Soran1 yılÖzelde konusabilir miyiz
- 1 yıl
Mesaj atmama Xper seviyem yetmiyor maalesef.
Soran1 yılBen atarım sana istegimi kabul et istek stıcsm simdi
- 1 yıl
Ben de istek attım.
Soran1 yılYazdm
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 1 yılManik depresif olabilirsiniz.
022 Yorumla
Soran1 yılBipolaarin diğer adı mı o
- 1 yıl
Hayır o başka bu başka. Duygu durum bozukluğu manik depresif
Soran1 yılÖyle yazıyor googleda
- 1 yıl
Evet bunu bilmiyordum. Farklı sanıyordum ben. Bibolar bozukluğu iş arkadaşım vardı. Felaket takıntılı biriydi. Bibolar bozukluğu biriyle arkadaş olmak bile zor.
Soran1 yılNasıl takıntılıydı
Soran1 yılÖrnek verir misin endiseleniyorımm depresyon diye düsünüyordum ben
- 1 yıl
Örneğin gece dışarı çıkar ailesine söylemez yanıma gelirdi. Sonra başını sürekli tehlikeye atardı türkü barlara giderdi. Ya yer içerdi vs. Erkek parasıyla. Uyardım onu nasıl güvenip gidiyorsun dedim. Üstelik biri hakkında bir şey derse Allahım o kız susmazdı iş yerinde. Bibolar bozukluğu olanlar intihar girişiminde de bulunuyor. Bazen çok neşeli bazen aşırı depresif.
- 1 yıl
Psikopat ruh hastası oluyorlar kısacası jlşşş
Soran1 yılBenım takıntılarım yok fazla alınganım bazen cok gegin oluyorum o kadar intihar düsüncem yok 2 3 yıldır
Soran1 yılKötüymüş ben majör depresyon oldugunu düşünüyorum
Soran1 yılKendim için
- 1 yıl
O da alıngandı. Soru ❓ peki alınınca ne yapıyorsun rahatsız hissediyor musun kum torbasına vurup hıncını çıkarmak gibi
- 1 yıl
Çok olayları dillendirmeye huyun var mı
Soran1 yılAlınınca iki türlü ruh halim var ya hic bir sey demeyip agliyorum ya cok geriliyorum anlık olarak karsındaki kisiden sinirimi cikariyorum
Soran1 yılbiraz var da o herkeste vardır
- 1 yıl
Onlarda bu iki kat var. Normal insan yatışır. Bibolar bozukluğu olan yatışmıyor kolay kolay.
Soran1 yılO alınınca nasıl tepki veriyordu
- 1 yıl
Evlerden ırak. Yani kız susmuyordu gerçekten.
Soran1 yılBen öyle değilim ya susarım bir noktada umursamam. Umursamazlıkta cok var unutkanlıkta bipolar miyim sence yoksa depresyom mu
- 1 yıl
Depresyon değil sanki bu ilk evre bibolar olabilir doktora görün. O teşhisi bırakır.
Soran1 yılKorkuyorum gidemem
- 1 yıl
Bak mesela ben sinirlenince çok sakinim. Sen bir görün korkma tersi de çıkabilir.
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBir çeşit ruh hastalığı olabilir
011 Yorumla
Soran1 yılNe tür
- 1 yıl
Bipolar Kişilik Bozukluğu
Soran1 yılDepresyon olamaz mı
Soran1 yıluclarda yasamıyorum mesela sabaj mutlu uyanıyorum ikindi ağlyorum aksam mutluyum gece 12 de bi ağlama krizi sonfa mutlu uyuyorum
- 1 yıl
Evet bipolar kişilik bozukluğu. Duygu durum bozukluğu olsaydı gülerken ağlamaya başlaman gerekiyordu.
Soran1 yılO da oluyor ağlıyorken gülüyorum ya da durup dururken oluyor gün icinde de gülesim geliyor sacma seylere
- 1 yıl
Allahtan sana şifa kocana da sabır diliyorum iyi geceler tatlım 🤣
Soran1 yılAma söyle neyim var hem gayet tatli biriyim
- 1 yıl
Bunun içerisinde bulunduğun dönemle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda geçirdiğin psikolojik bir travma bunu tetiklemiş olabilir. Psikolojik destek alabilirsin ama ilaç kullanmanı çok önermem açıkçası o tip ilaçlar sağlam insanları deli ediyordur.
Bunun yerine farklı aktivitelere yönelip sosyalleşebilirsin. İlgi duyabileceğini düşündüğün konularda kitaplar okuyabilirsin. Bunlar senin dikkatini dağıtacaktır. Tüm bunlardaki maksat beynini bir şeyle meşgul edip bu geçirdiğin nöbetleri sekteye uğratıp sonra da seyrelip yok olmasını sağlamak.
Soran1 yılTravmalarım var ama çok eski
- 1 yıl
Yani?
- Aşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yılBipolar bozukluk gibi
07 Yorumla
Soran1 yılNeeeyy
- 1 yıl
Üzüntü, ilgi kaybı, enerji düşüklüğü, uyku sorunları, iştah değişiklikleri gibi belirtiler görülür. Manik dönemler Aşırı neşe, enerji, uykusuzluk, düşüncelerin hızlanması, riskli davranışlar gibi belirtiler görülür.
Duygu durumunda çabuk değişmeler Kişinin ruh hali kısa sürede çok farklı olabilir. Bunlar varsa bipolar başlangıcı gibi
Soran1 yılTamam bunlar var ama depresyonda da aynı belirtiler vad
- 1 yıl
Olabilir kendini en iyi sen biliyorsun. Bipolar zaten ağır bir şey. Yaşadıklarına göre de olmuş olabilir bu davranışların. Çok fazla kafaya takmayın hayatı.
Soran1 yılBazıları bipolar demiş
Soran1 yılYanlış yazdım prdn
- 1 yıl
Sorun değil. Hayatındaki gelişmelere olaylara göre bunu belirleyebilirsin.
- Aşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı.
1 yılBelki duygusal birisindir.
02 Yorumla
Soran1 yılAmaa öyle değilll mesela sabaj mutlu uyanıyorum ikindi ağlyorum aksam mutluyum gece 12 de bi ağlama krizi sonfa mutlu uyuyorum
- 1 yıl
Hım. O zaman hormonlar veya kadinsal şeyler olabilir. Bende emin olamadım. 🤷🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı.
1 yılHormonların çok yoğundur
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılTiroid değerlerine baktır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılKadınlık hormonları da işte 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılgozlerine bakarak cektim
02 Yorumla
Soran1 yılsapık oe
Cevap sahibi1 yılzezeille
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşından dolayı olabilir mi
06 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum bipolar falan değiilimdir ins
Cevap sahibi1 yılİnşallah değilsindir
Cevap sahibi1 yılYaşın kaç
Cevap sahibi1 yıl?
Soran1 yıl18
Cevap sahibi1 yılYani öyledir bence. Henüz gelişmeye devam ediyorsun çünkü
1 yılbenden bahsediyorsun
11 Yorumla
Soran1 yılAğlayınca gözümden yaş gelmiyo bazen allahom cok aglıyorum galiba
Aşk İlişkileri konusunda 44,3b cevap paylaştı. Yaşamın seni olumsuz etkiliyor bence knk
00 Yorumla
1 yıldengesızsın cünkü
03 Yorumla
Soran1 yılSana cakarim bi tsne gorursun saka
- 1 yıl
zamanla duzelırsın ınsallah
Soran1 yıljashajhs kıyamam öyle demek istemedim tesekkürler
Bende de oluyor depresyonda mıyım anlamadım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılpsikolojin bozuk
00 Yorumla Bipolar?
00 YorumlaErkeksizlikten?
00 YorumlaMaskelisin ondan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
1 yılBu bendir mesela
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı. Depresyondasn
04 Yorumla
Soran1 yılGerçek mi
Soran1 yılBazıları bipolar demiş
1 yılİkizler?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem