"seni olduğun gibi kabul ediyorum" demek "şu an eldeki mevcut şartlar dahilin de olduğun gibi tüm halin ile kabul ediyorum" dürüstlüğü dür. lakin yarın tüm hal ve şartlar kabul eder miyim ya da bir durumdan dolayı ne yönde değişir mi bilemem. Belki de değişen mevcut bir şartların etkisi ile sen ya da ben ne yönde değişime uğrarız onu da kestirmek tahmin etmek mümkün de olamayacağı için bilemiyorum lakin bu konuları dilersen bugünden sonra ileriki süreçte yaşayarak göre biliriz" GERÇEK tanımıdır.
Etmesem şu anda çoktan ayrılmıştık. Bazı şeylerin olduğu gibi mecburen kabul ediyorum artık. Evde yüksek sesle konuşmasını, tembelliğini ve bazı konularda çok bencil olmasını. Yapacak bir şey yok baştan öyle sevdik öyle aldık sonradan kimseyi değiştiremezsin ki. Ama tabii ki çevreyi rahatsız edecek şekilde başka başka huyları var onları düzelt de iyi olur. Ne kadar söylesek de biz yapamıyoruz kendisi yapması lazım.
Hayatta kimseyi değiştirmeye çalışma ya da kimse için değişme bu kendini yok yere yormaktan başka bir şey değildir seninle aynı yolda yürümek isteyen seni asla yalnız bırakmaz.
Kesinlikle! 🌺 Aşk, birlikte büyümek demek ama önemli olan kabul etmek ve karşılıklı saygı göstermek. Kimse mükemmel değil, biz de değiliz. 😇 İlişkide birbirinin özgürlüğüne ve seçimlerine saygı göstermek gerçekten çok önemli. Herkesin bir kişisel alanı ve özgürlüğe ihtiyacı var. Unutma, aşkta en önemli şeylerden biri olduğu gibi sevmek ve olduğun gibi sevilmek. 💫 Yani kısıtlamaya ya da değiştirmeye çalışmak aşkı zorlar. Sence karşılıklı olduğu gibi kabul etmek ilişkinin sihrini mi artırır? 💞
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet karşılıklı olduğu gibi kabul etmek hem sevgi hem de saygi artırır. 💫
Olduğu gibi kabul ediyorsan seviyorsundur zaten. Bir insan zorla değiştirilemez belki karşı tarafın sevgisi verdiği değeri isteyerek değiştirebilir sadece.
Ama verdiği değeride karşı taraftan göremiyorsa bu seferde olumsuz anlamda değişme görülme ihtimali yüksek.
En başta herkes bu role bürünür. Amaç herşeyi yargılamadan kabul ediyorum maskesi altında tavlamaktır. İşler sonradan değişmeye başlıyor. Sen bencilsin, sen nankörsün, kıskançlık üst düzeyde, sen çok konuşuyorsun derken maskeler iner, eee şimdi olduğu gibi kabul edebiliyorsanız tebrikler 👏
Değişmesi gereken insanlara çok zaman ayırmadım, onlar da beni yanıltmadı. Zaman israfı olacaklardı. Sonra, değişme ihtiyacı olmayan birşyle karşılaştım ve hayatımın kalanını oma verdim. Ufak dokunuşlar elbette oldu karşılıklı, değişim adına. ama, temelli olarak kimse değişmez / Kabul edilmez.
Ben kabul ederim ama karşılıklı olmadığı zaman olmuyor hep sen çabala çabala nereye kadar sevsende boşa kürek çekmek gibi iki taraflı her yönüyle kabul etmek yükü sıfırlar yolu temizler sevgiyle çiçekler açar anlayış uyum saygı ebedi kılar..
Bir insanı serbest bırakacak kadar çok seversem o insanı olduğu hâliyle sevmişim demektir. O derece uyumluluk ve benzerlik vardır aramızda. İki insan o derece uyumlu bir aşkta ve güvende denk gelirlerse bunun değerini bilmeliler her zaman 😃✌️
Olduğu gibi kabulleniyoruz. Mecbur olduğumuz için değil onu sevdiğimiz için yapıyoruz bunu. Aynı karşılığı da görmek ister çoğu insan ama maalesef bazen bazı fedakârlıklar tek taraflı🤦🏻♀️