𝕊𝕚𝕫𝕖 𝕘ö𝕣𝕖 𝕓𝕚𝕣 𝕒ş𝕜 𝕟𝕒𝕤ı𝕝 𝕠𝕝𝕞𝕒𝕝ı 𝕪𝕒𝕕𝕒 𝕙𝕒𝕪𝕒𝕝𝕚𝕟𝕚𝕫𝕕𝕖𝕜𝕚 𝕒ş𝕜 𝕟𝕖𝕕𝕚𝕣...

##𝕮𝕰𝕹𝕯𝕰𝕽𝕰
𝕊𝕚𝕫𝕖 𝕘ö𝕣𝕖 𝕓𝕚𝕣 𝕒ş𝕜 𝕟𝕒𝕤ı𝕝 𝕠𝕝𝕞𝕒𝕝ı 𝕪𝕒𝕕𝕒 𝕙𝕒𝕪𝕒𝕝𝕚𝕟𝕚𝕫𝕕𝕖𝕜𝕚 𝕒ş𝕜 𝕟𝕖𝕕𝕚𝕣...

##𝕮𝕰𝕹𝕯𝕰𝕽𝕰
Aşk, kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösteren bir kavramdır.
Mesela;
- Bir kadın hem anne hem de aşık olamaz! Bundan mütevellit, bir annenin evladına duyduğu ileri seviyedeki yoğun ve kronik duygunun adıdır gerçek aşk.
- Bir erkeğin bir kadını dış güzelliğine bakmaksızın (biliyorum erkekler için güzel bir yüz, kalça ve göğüsler hiç önemli değil) bütün ruhuyla sevebilmesi gerçek aşk.
- Bir kadının bir erkeği mal, mülk, para ve statüsüne (biliyorum kadınlar için bunlar hiç önemli değil) bakmazsızın bütün ruhuyla sevebilmesidir gerçek aşk.
Peki bunlar Aşksa Gerçek nedir?
Gerçek şudur;
Buna bir sözleşme gibi bakmak lazım.
Yani?
Karşılıklı sadakat varsa, güven varsa, daha önceden de söylediğim gibi kadınlar için hiç önemli değil biliyorum ama para da varsa mutlu bir ilişki veya evlilik için şartlar sağlanmış demektir.
Çünkü kadınlar her zaman şartlı sever, çocukları hariç. Bu şartlı sevme de ztn çocukları ve kendilerinin hayatta kalabilmesi ve yine kendisi ve çocukları için daha konforlu bir hayat yaşamak istediği içindir.
Erkeklerde ise kadın kişisinin sevgisini, merhametini, annesi gibi sevme isteğini filmlerin de etkisinde kalarak 20 yıl hayal ederler.
Sonra o yukarıdaki gerçeklerle karşılaşınca "gerçek aşk yoktur, kadınlar şöyledir, kadınlar böyledir diyerek hayatı ve kaderini suçlarlar.
Hâlbuki bir erkek için gerçek sevgi annesinin onu sevmesidir e yine dolaylı yoldan ne demiş olduk kadınlar sadece çocuklarını koşulsuz sever. İşte böyle de ilginç bir dilemma..
Bu olay hayvanlarda da böyledir;
Bir belgeselde bir aslan ailesinin 15 yılını çekmişler. 10 tane dişi aslan var bir o kadar yavru var, bir de erkek aslan var.
Dişi aslanlar her sabah, gün içinde ve her avdan sonra sırayla erkek aslana sürtünüyorlar, sevgilerini gösteriyorlar.
Kimisi kulağını yalıyor, kimisi yelesini tarıyor, ayaklarını yalıyorlar, kimisi yüzünü yalıyor vs.
Peki neden?
Dışarıdan bir tehlike geldiğinde kim savaşacak? Sırtlanı var, ejderyası var. Yani erkeğine veriyorlar gazı. Kral aslan için de sorun yok, et var, dişileri var, yavruları var iki taraf için de sorun yok hayat güzel.
Peki işler ne zaman değişiyor?
Belgeselin sonlarına doğru sürüye başka bir erkek aslan rakip çıkıyor.
Dişiler bizim kralı yalayıp gönderiyorlar cenk etmeye. Gidiyor dövüşüyor ve o sırada dişiler bunları izliyor.
Kavgaya dişiler müdehale edemez mi? eder tabi. Kocaman bufaloyu indiren iki dişi aslan kocasına yardım etmeyi bilmiyor mu biliyor.
e amaç ne?
İş sözleşmesi, hala güçlü müsün yoksa kofti misin dişiler bunu öğrenmek istiyor. Tıpkı kadınların güçlü erkeği seçerken test etmesi gibi Gerçek aşkı yaaaniiii.
Sonra ne oluyor?
Yeni gelen aslan bizim yaşlı kralı hacamat ediyor ve kovalıyor. Yaşlı aslan da dişilerine koşuyor. Peki daha az önce yaladıkları o erkeğin yenildiğini gören dişiler ne yapıyor onlar da saldırıyor. Yaşlı kral dişilerden kaçarken bir tanesi arkadan yaklaşıp testislerini bile tırmalıyor.
eee hani n'oldu şimdi 15 yılın hiç mi hatrı yok?
İşte şartlar değişince dişilerin tutumu da değişti.
Neden? Çünkü kendileri ve çocuklarının hayatta kalabilmesi için güçlü aslanın olması gerekiyor.
İşte gerçek aşk'ın gerçek tarafı bu.
Hee filmlerdeki de güzel ama adı üstünde film işte.
Çok güzel anlatmissin kardeşim
Rica ederim
"gerçek aşka ulaşmak için gerçek aşkın tescillenmiş somut bir örneği olmalıdır, bu örnek olmadığı sürece gerçek aşka ulaşmak na mümkündür
tükenmez sevda, dinmez hayranlık, yetinmek, şefkat göstermek, saygı, itikat vs. gibi gerekliliklerin hepsini fedakârlığın barındırması neticesinde var olabilecek ulvi aşk... ve lakin "kari milleti" ile mümkün değildir.
gerçek aşk varsa sahtesi de var demektir ki bu da aşk tanımına yapılabilecek en büyük ihanettir. aşk'ın tanımı herkesin kendi dünyasında farklı olduğu için bunun mutlak olması imkansızdır, herkesin aşkı kendine. duygularından emin olmayan, tutkuyla aşkı karıştıranın hislerine "aşk" adı koyması onun kabahati, gerçek aşk tanımı kimin kabahati acep?
"aşkı yozlaştırdılar, saçma sapan hallere büründürdüler biz de o yüzden gerçek aşk diye bir şey yaptık, bz orada takılıyoru artık" denebilir. e o zaman ilerde "öz gerçek aşk", "hakiki öz aşk","tescilli gerçek aşk" gibi şyler görürüz ki hiç şaşırmam.
ayrıca, gerçek aşk denilince akla mutlak bir tanım gelmesi gerekiyor sanki:
"ayy gece yattığında onu düşünüyor musun?" (hayır, koyun sayıyorum daha kolay oluyor uyuması)
"onu görünce heyecanlanıyor musun? dilin damağın kuruyor mu?" (bi su içiyorum geçiyor)
"onun için her şeyi yapar mısın? ha, yapar mısın?" (niye? yolda soyun dese soyunmam, keriz miyim ben?)
Çok güzel doğru söylemişsin kardeşim
Aşk konusunda o kadar kötü tecrübelerim olduki kimse kimseyi gerçekten sevmiyo ya da sevdiğini sanıyor ilk başta aşırı mutlu ediyo sonra ağlatıyor çok kez yaşadım keşke beni gerçekten her halimle sevicek biri çıksa ya da o kişinin kim olduğunu ne zaman geliceğini öğrensem 10 sene bile olsa beklerim aşk sabırla beklemektir bence dış görünüş hiç önemli değil güzel baksın güzel gülsün yeter güldüğündeki o sıcaklığı hissetmek istiyorum aşkı gözlerinde görmek istiyorum ben söylemeden anlasın beni kırıldığımı üzüldüğümü hemen anlasın ve beni kestirip başından atmasın sadece bana baksın bana gülümsesin herşeyiyle bana ait olsun yalnızca beni sevsin onunlayken başkalarının aşklarını kıskanmama izin vermesin beni hiç bırakmicağını söylemek yerine hissettirsin hakkımda hiçbir şeyi unutmasın en ince detayına kadar bilsin bazende o çözsün beni ben söylemeden anlasın benle ilgili şeyleri para da gözüm yok en ufak şeyi bile kabul ederim yeterki düşünsün beni dokunmaya kıyamasın gözü gibi korusun beni çok kıskansın kendinden bile aşk böyle olmak değil midir zaten bunlar istek değil olması gerekendir zaten 💔💔
Ama işte bize çıkmıyor demekki
İyi insanlar kötü şeylerle sınanır bu iyilerin sınavı bitermi bilemem belki de en sonunda doğru insan çıkıcak hakettiğimizde aslında ben çoktan hakettimde hala niye sınandığımı anlamıyorum sürekli terk edildim aldatıldım önceden kendi yaptıklarımın karmasını da yaşadım fazlasıyla ama hala bitmiyor niyeyse umarım doğru insanı buluruz hakettiğimi düşünüyorum fazlasıyla
Bencede bekle doğru gelir sen bekle
Kaç senedir bekliyorum geldiği falan yok ben onu beklerimde o beni bulana kadar kim bilir kaç kişiyle sevgili olucak neler yaşicak
Onumu dusundun kıskançlık burç ne senin
Kova
Bi İnsanın geçmişi önemli insan pek değişmez zaten 7 sinde neyse 70inde de öyledir geçmişine bakıpta belirlersin nasıl biri olduğunu gerçi adı üstünde doğru kişi iyidir herhalde
Doğru iyidir söyle düşün 5 kişiden 1 kişi doğru insan bu zamanda
Tabi öyle
Gerçek aşkı anlatmaya kelimeler yetmez.. Seven aşık olan insan her ne yaşarsa yaşasın yaşadığı anıların hatırına sevdiğine tek bir kötü kelime söylemesine müsaade etmez.. Hatta bazen bizler normal kelime yazarız ama aslında kapak olacsk cinsten olur..
Gerçek aşk herşeye göğüs germek.. Zaman zaman tatlı tatlı didişsek de güzel yanı birbirinden kopmamaktır.. Kötü niyetli her insandan cesurca korumaktır..
Çok güzel söylemişsin nasıl keyif bakım
Teşekkür ederim.. Eh işte idare eder..
Rica ederim idare etmesin kafanı biseye takma
Olduğu kadar diyelim..
Hadi üzgün durma canlan biraz uğraşırım seninle 😂
Hastamız var aklım orada..
Geçmiş olsun neyi var
Teşekkür ederim.. Beyin kanaması.. 🥺
Üzüldüm kim
Anneannem.. Duaya ihtiyacımız var elimizden başka bir şey gelmiyor..
Dualarım sizinle inşallah iyi olur teyzem 🥺
İnşallah çok teşekkür ederim.. 🥺
Rica ederim üzülme sende bak kendinde hasta olursun
Elde değil ki.. Hastahaneye kontrole giderken olanlar insanı üzüyor..
Uzer ama bak senin durum sıkıntı olur dikkatli ol gene tamam
Dikkat ediyorum olduğu kadar..
Olsun bak sen hastalanırsan kötü olur ok dinle beni
Anneannem iyi olsun da ben toparlarım bir şekilde..
İnsallah olur
İnşallah..
Gerçek aşk mı? Ah, o biraz sihirli bir şey, tam da peri masallarından fırlamış gibi! 💖 Bence gerçek aşk, iki kişinin birbirine karşı koşulsuz sevgi ve saygı duyması, birbirini olduğu gibi kabul etmesi ve birlikte her anın tadını çıkarmasıdır. Elbette tartışmalar ve anlaşmazlıklar olabilir, ama sonunda el ele tutuşup barış içinde kalmaya devam etmektir önemli olan. 😊 Hepimizin gerçek aşkı bulabilme umudu var, yeter ki kalbimiz açık olsun! Senin hayalindeki gerçek aşk nasıl? 💬
Cevap
51Cevap
Gerçek aşkı yaşayacak delikanlı bir kadına henüz rastlamadım. Şimdi anlatsam bunu anlayacak olur mu şüpheliyim. Sürekli kara sevda yaşadık, aşkın kendisini yaşayamadık.
O kötü ben yaşamadım o yönden iyi yasattirdiysamda affola
Affederler inşallah
Ederler sanırım müzik dinlettirdiklerine göre ediyolar 😂
Sana mı dinlettiriyorlar
Evet
İlginç 😃
İlginçler hep beni bulur 😂
En son hangi şarkıyı attılar sana, söyle bakalım bi 😃
Yıldız Tilbe'den 😂
Şarkı adını yaz bakalım sözleri nasıl 😃
Sığınırım anılara diye yaz çıkar 😂
Sevememiş ayrılığı 😡 o kadın sana beddua eder 😃
Yok ya sende bizi oldurcen harbi 😂
Yok o öldürür seni:)
Sen illa beni öldürtcek karşı cinse 😂
He öldürtçekler seni 😃
Ulan ben gibi adam giderse napcaniz bari hayrina yemek ver 😂
Gidince KS hesabını bıraksana bana 😃
Napcan hesabı 😂😂
Cendereyi yaşatıcam burada 😃
Anladım 😂 fotolarimda birakim video felan beni yaşat burada 😂
Onları bırak evet isteyen olur:)
Karşına senmi çıkacan onların ne dicen ben Cendere mi 😂
Ooo mod olmuşsun kusura bakma tehlikeli şeyler yazdım:)
Hahah lan sesli güldüm he oldum sana bişey olmaz kardeşim korkma 😂
Yok Uber olup geliyorum 😬
Hemen ol ama ben olmayim senden önce 😂
Aşk diye bir şey yok bence güzel ilişki de zenginle olur🙄
Zengine bu ara taktin sen 😂
Para olsun yeter galiba ya djfkgj
Para göz 😂 para mutluluk verirmi😂
Gerçek aşkı tanımlayamam ama birisini zaafım olarak görür isem aşık olmuşum demektir..
Zaaf oldugunda onu kullanabilirler ama
İşte o yüzden aşkın her zaman çok tehlikeli bir hissiyat olduğunu düşünmüşümdür..
Bende öyle ondan kimseyi sevemiyorum bak
Eeeeee nerden başlasam bilmiyorum,
Gerçek aşkı iliklerine kadar yaşayan bir insan olarak kimseye tavsiye etmiyorum bedeli ağır oluyor yemeden içmeden kesiliyorsun bir saniye bile
onu düşünmeden yapamıyorsun sürekli onu kontrol ediyorsun hükümsüz bir hayat sürüyorsun ayrılalı dokuz yıl oldu sanki bir gün karşıma çıkacak gibi hissediyorum alışıyorsun unutmuyorsun baska tenler baska bedenler çare olmuyor
psikolojim bozuldu alti ay tedavi gördüm bir birimizi çok sevdik ama olmadı eminim onun hayatında birisi vardır elbet ama onu beni sevdiği gibi sevemeyecek!
ama bana gelince kabuğuma çekildim hic bir kadıni yara bandı olarak kullanmıyorum veshasil kelam herkese aski yasamayı tavsiye ederim ancak ondan sonra olgun bir beyne hayata bakış açınız değişecek keske sonunda ayrılık olmasa.
Teşekkür ederim iyi akşamlar.
Üzüldüm bak şimdi geri aramadı mi peki
Kötü olmuş sonra işte aşka neden inanmıyorsun derler bana
GERÇEK AŞK
ARAMAKTIR
Sevgiyi
Güzeli
İyiyi
Mükemmeli
BULMAKTIR
bir çiçeği
Gün batımını
Seyretmekir
Bulutların dansını
İZLEMEKTİR
toprağın
Sevdiğinin
Kokusunu
doyasıya
KOKLAMAKTIR
Aşkın
MABETİ TAPINAĞI
KALBİNİN İÇİDİR
RUHUNDUR
AKLINDIR
GÖNLÜNDÜR...❤️🌸💓
Güzel yazmışsın valla
Rica ederim
Gerçek aşk, iki insanın birbirini koşulsuz kabul ettiği, kusurlarıyla sevdiği, güven ve saygıyı temel aldığı, yalnızca duygulara değil aynı zamanda bağlılık ve anlayışa dayanan bir bağdır; birlikte büyümeyi, paylaşmayı ve zor zamanlarda el ele vermeyi içerir.
Çok doğru böyle olmalı yoksa olmasın
Aynen öyle
Gerçek aşk bütün zorluklara rağmen hayatında çiçekler açtıran, kalbine yeni pencereler açtıran doya doya nefes aldıran, senin için ilmek ilmek emek veren , yolda dikenler çoğalınca elini gönlünü bırakmayan, sen ben değil biz olandır. Aşk iki taraf için de doğru kişidir, bilerek kırılmamak yıpratmamaktır. Ve aşk denge ve uyumdur..
Cok güzel aciklamissin ama şu an su devirde bu dediklerin gerçekten ama oluyormu
Tecrübe işte bütün herşeyin anahtari
Çıkarsız, sadece fiziksel beğeniyle değil karşındakinin her şeyini sevmek, tutulmaktır bence. Karşındaki insanın kendini güncellemesine, gelişimine de saygı duyup , saygı duymaktır.. Hatta her yıl ilişkiyi güncellemek gerek. İnsanin duyguları düşünceleri değişebiliyor her yaşta..
Doğru olgunlaştıkça insana bakış açısında değişiyor
Puzzle gibi tamamlayıcı olmalı. Her bir parçan her bir parçasıyla örtüşmeli biri bile denk gelmez zor oturur ise eser bozulur, böyle de olur göze çarpmıyor dersin ama büyük hata yaparsın. Aşk farklı bakış açıları geliştirmeni sağlar o parçayı ona nasıl denk yapacağını nelerden ödün vereceğini ya da karşıdan neler bekleyececeğini nasıl bir insan olduğunu gözler önüne serer. Normal insan ile aşık bir insan çok ayrıdır.
Puzzle doldurmak bu zamanda zor
Bu soruya ciddi cevap vericem bak böyle mesela aşık olduğun biri vardır onunla bi yerde karşılaşınca karnın kasılır kalbin yerinden çıkıcak gibi çarpar onu mutlu etmek için herseyi yaparsın böyle bazen yanında sadece onu istersin verhasılkelam aşık olursun…
Güzel karın kasılır diyosun
Yalansız, net ve sadakatle olmalı... Onu artısıyla, eksisiyle her haliyle onu o olduğu için sevebilmek... Kalbini , ruhunu benimsemek... Onu düşünebilmek, benimsemek, anlamak, anlaşılmak... Bir çıkar olmadan neden niçin olmadan bağlanabilmek. Gözlerine baktığında gülümseme olmak. Uyumlu olmak kalben , ruhen, bedenen... Her anlamda birbirine karşı sevgiyle yanında olmak. bu işte gerçek aşktır...
Doğru
Hoslanmayla, etkilenmeyle , sevdiğini zannetmeyle ve bir anlık bakışla olduğu gibi bir anda bitmeyen bir şey olması gerçek Aşk.
Ne desek boş.
Yine bilen bildiğini okumaya devam edecek.
Bizim gibilerde sadece uzaktan sessiz sedasız izleyecek.
Sizede pısırık , kendine güveni yok denilecek.
Sessiz insanlara bundan önce dedikleri gibi.
Bence öyle dedirtme onlara dedirten ol
Adam dediğin bir defa aşık olur.
Sevmek başka , aşk başka bir şey.
Aşık oldum zanneden de haddinden fazla.
Böyle hayat güzel.
İzmir güzel , deniz güzel, hele ki motorla gezmek başka guzel.
Yalanlar hükümdar olmuşken yer yüzüne bana bu hayat daha güzel.
Onu bende görüyorum her elde ama aşık insan
Alıştım yanlız yaşamaya.
şu an kafamı karıştıran biri olursa ne yaparım.
Onu bilmiyorum.
🤣
Doğru yalnızlık ayrı bir lüks 😂
Yanlız şuna artık eminim Samsun Ardahan'dan daha soğuk.
Anladım demekki orası hiç olmaz 😂
Ama eti çok güzel ya.
Samsun'un da pide güzel.
Urfa'nın da şöbiyeti
Tokat'ın kebabı
Afyon'un sucuğu
Birşeyler birşeyler.
Doğru güzeldir hepsi
Gezmek güzel şey.
Bencede bakalim bende düşünüyorum ülkenin her yerini gezmeyi
Gitmediğim 3 yer kaldı bakalım ne zaman kısmet olacak.
Valla güzel dolasmissin soleyim
Seviyorum.
Yeni yerler , yeni yüzler , iklim , yemek.
Türkiye turu var aslında kafamda motorla.
Dur bakalım nasıl olacak.
Motorla güzel olurda dikkat et biliyosun tehlikeli
Tehlike ülkemizde her zaman var.
Dünyaya bir defa geliyoruz.
Kötüler var diye bazı şeyleri yapmamak bana göre değil.
Depo her zaman full
Aşk onun gözlerinin kahve tonunda huzuru bulmak, teninin beyazliginda kaybolmak, gülüşünü her duyduğunda tekrar tekrar aşık olmaktır. Aşk hiç sıkılmadan gün boyu konuşmak ve zamanın sanki elinden kayıp gitmesidir. Aşk öyle birseydirki hiç beklemediğin zamanda hiç beklemediğin birine bürünüp karşına çıkar. Aşkı anlata anlata bitiremem aşk odur onu anlatabileceğim milyonlarca kelimedir.
Güzel o kelimeler doğru kişide
Sevginin, saygının, merhametin aşık olduğu ilişkidir. Biribine destek olduğun, ilişkide birbirini görmek değer vermek. Buyuk şeyler değil mesela beni kirdiginda pahalı bir hediyeyle gelmek değil, hatasını düşünüp anlamak benimle samimi bir skeilde konuşup özür dilemek hatasından ders çıkarmak. Biribirinin özel hayatına saygı duymak sınırlarına dikkat etmek. Karsimizdaki kişiyi hiç incitmemek değil de incitmemek için çaba sarfetmek, incittigimizi görüp bunu iyileştirmeye çalışmak, emek vermek
Bunların hepsi olması lazım ama nerde
İnşallah
Gerçek aşk insanın kimyasını bozar gerçek kalp ritmini arşa çıkartır gerçek aşk vaz geçmemektir o senden gitse bile gözlerine kilit vurup ondan başkasını görmemektir gerçek aşk gecenin bir yarıdı kalkıp dualarına onuda katıyorsan ve hep onun iyi olmasını diliyorsan dadır bana göre
Ayrılınca da beddualarmi ediyolar peki 😂
Valla eden çok heleki kadınlar
Bak senin gibi düşünen nadir ama
Helal len sana more kadın ya 😂
Helal ben sana dedim duruma demedim 😂
Haklısın
Ben yalnız kalmam ama soleyim 😂
Bende edileyimmi len kast 😂
Niye kalmam ama her şey benim elimde 😂
Doğru oğlaklar zor olur bak orası kesin😂
Yani yok doğru hepsi 😂
Bak sen damat kim 😂
Aday cokmu yok ya 😂
Yani öylesin bak bilirim seni 😂
Bilirim bilmez miyim
Anladım bilirim 😂
Yani benden başka kim bilir😂
Yani ben bilirim seni
Birisine cevap yazdım gay dadandı
Ne olur sence
Neden olmasın 😂
Tersledim de işte ben o tarz insanı sevmem adam sitede herkesin yoruma salça olmuş
Yani hemde ne ters 😂
Aminn 😂
Yok ya kim o 😂
Yok ya değişik.😂
Sana değişik dadandı anladım oğlaklarin başına geliyor demekki 😂
Takma salla uzak dur onlardan 😂
Yok ya 😂
Oluyor hayat bozdu gibi 😂
Belli insanlar bozulmaya başladı 😂
Valla bende şaşkınım ben ters adamım bana gelmeyin 😂
Ne davası accan avukat 😂
Affetme valla bende acımam biliyosun öder 100 bin başlıyor avukat masrafları felan 😂
Valla bilen iyi bilsin affermem o konuda avukatlar bol 😂 ki onların işine geliyor
Var var kendi avukatlarim ayrı
Yaa 😂
Alındınmi naptın 😂
Sende benim bir avukatimsin değilmisin 😂
😂😂😂 sende varsin 😂
Gerçek aşk nasıldır biliyor musunuz?
Seni senden daha çok düşünüyorsa , seni incitmekten korkuyorsa, seni her saniyede özlüyorsa, her zaman yanındaysa işte gerçek aşk budur benim için. Süslü cümlelerle değil, varlığını hissettirendir aşk 🩶
Varlığını hissettiren aşk farklidir
Aşkta kurallar, kriterler, planlar vs yoktur. Gerçek aşk şöyle böyle olmalıdır da diyemeyiz. Sadece bi bakmışsınız aşık olmuşsunuz. Ya da hayatınızdan çıktığı zaman fark edebilirsiniz veya çok daha sonra. Değişir. Ama anlayacaksınız "gerçek aşk" olduğunu. Umarım kimse kaybettikten sonra anlamaz
şu an kaybediyolar gercekten
Gerçek aşk bence kalbinin onu her gördüğünde şartsız koşulsuz atmasıdır. Onun her türlü sana çekici gelmesidir. Her zaman arkanda dağ gibi durmasıdır. Eller kenetlendiğinde Erdoğanın bile ayıramamasıdır😃
Haha ona güldüm bak ayırır sonra bak 😂
😂😂Anahtar kelimemizin ipuçları geliyor o zaman sayın seyirciler:İlk harf geliyor:
_ _ _ _ v _ _ _
😂 inşallah diyelim
Dur yanlış yazmışım: _ _ _ _ v _ _
Erken olsunn ama
Sıradaki harf?
Neymiş
Sen söyle
Ankara baskanimi
Hayır. Doğru cevap Silivri. Sevenleri Silivri ayırır Mansur ne alaka 😂😂adam niye ayırsın
Yok yeni geçecek insan 😂
Gerçek aşk yormaz, boğmaz, yıpratmaz. Aksine varlığıyla sizi pozitif birine çevirir ve hayattan keyif almanızı sağlar. Ufak tefek sorunları umursamazsınız zaten. Aşk bedel falan istemez, aşk sadece yaşanmak ister.
Yasanmak sadece yaşanacak kişiyle olur
Karşındakinin yaşanacak kişi olduğunu düşünmüyorsan zaten aşık değilsindir 🙃
İşte karsindaki iyi olsa yaşanır 😂
Gerçek aşkın özellikleri kısaca şu şekilde :
Karşılıklı Saygı
Açık İletişim
Destekçilik
Sadakat ve Bağlılık
Empati
Kişisel Büyüme
Bu unsurlar, sağlıklı ve kalıcı bir aşk ilişkisi için önemlidir.
Onlar olmazsa olmaz
Bunların sadece biri oluyor artık
Bencede biri belki oda olmaz
aynen
Gerçek aşk; zorluklara ve engellere birlikte göğüs gerebilmektir. Kendinden önce onu düşünmek, bazen de onun sayesinde kendini sevebilmektir. Aşk hemen gelmez ama geldiği zaman sert gelir. Onsuz bir gününün bile geçemediğini fark ettiğinde, aşık olduğunu anlarsın. Aşk bazen tehlikelidir ama nasıl tatlı bir tehlike…
O tehlike bazen yalanda oluyor
Gerçek aşk ve sevgi karıştırılmamalıdır. Aşkı iki kişi oluşturur, tek kişilikse yalnızca sevgidir.
Bende bu devirde aşk olduğuna pek inanamıyorum
Olmaz olur mu :) genelleme yapmak çok yanlış bence.
Genelleme değil bu zaman dedim eski zaman güzeldi ☺️
Tabii orası doğru, eski zamanın insanları bir farklı severmiş. Devir değişti, insanlar değişti.
Yani o sevgiler şaftı şu an saf sevgi görmedim ya da bana yapmacık geliyor şu an
Gercek âşk her hissi dibine kadar hissetirmeli heyacanı, sevgiyi , tutkuyu, özlemi, arzuları arada bir kavgaları aşk varsa tüm duygular üst seviye olması lazım stabil değil
var mı öyle aşk mesela
İlginç
Atom bombası gibi güzel söylemiş
Gerçek aşk, insana dünyayı unutturmaz; dünyayı, sevdiğinin gözlerinden yeniden tanıtır. İki kişinin değil, iki yarımın bir bütüne dönüşmesidir; eksiksiz, ama kusurlarıyla güzel. Sessizlikte yankılanan bir ses, kalabalıkta duyulan bir fısıltıdır. Ne bir zorunluktur ne de bir arayış; karşılaşır, yerleşir ve kök salar. Hiçbir şey istemez ama her şeyi verir; bir bakışla anlayış, bir dokunuşla sonsuzluk vaat eder. Ve aşk, insanın kendine sakladığı, kimseye söyleyemediği en güzel sırrıdır. ❤️
Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık
Teşekkürler. 🤗
Rica ederim 🌹
Bir şey olunca hemen ona anlatmak için koşuyorum, sonra hatırlıyorum ki o artık yok. Paylaşmayınca her şeyin kıymeti azalıyor
Üzüldüm bak şimdi
Yani kaybolmuyor
Sadece üzgün olduğunda seni sarıp sarmalamakla kalmayan mutluyken de sevinci sen kadar yaşayabilen bir insanla yapılabilen şey olmalıdır.
Bencede öyle olmali
O seni sevmiyorsa bile her koşulda onu sevmek ve onun canı acıdığında mutsuz olduğunda onunla birlikte hüzünlenen o Mutluyken mutlu oluyorsam ben buna gerçek aşk derim
var mı böyle peki birisi sanmıyorum
Var
Güzel ozaman
Gerçek aşkı bilmem ama sevmek herşeye bedeldir sevmek herşeye rağmendir, şartız, şüphesiz, her şeye rağmen...
Sevmek güzel sevilmekte
☺️🌹
Karşılıksız, menfaat olmadan sadece kişiyi o olduğu için seven ben bu arada aşka inanmıyorum. Sevgiye inanıyorum.
Bende inanmiyorum sizde bana çektiniz 😂
😂
Gerçek aşk, birinin kusurlarını kabul edip onunla birlikte güzel ve karmaşık bir hikaye oluşturmaktır.
Kusurları kabul etmek güzel bu devirde zor ama
Gerçek Aşk güvendir onu dusunmektir o söylemeden nasıl olduğunu anlamaktir koşulsuz her şekilde sevmektir bence
Koşulsuz sevgi işte kilit nokta bu
Gerçek aşkı yaşadım. Gözlerin kapalı güvendiğin biriyle olur gerçek aşk. Güven yoksa şüphe ile aşk bir arada mümkün değil.
Aha boğa kadını geldi neşe geldi gibi şu an bak sen tam aşk kadınisin 😂
Boğalar güvenmediğine aşık olmaz bileessiiin ajajsjsjsjdjdkxkd
Sen iyi bogasin severim kötü bogalarda var sen ayrisin😂
Eee her zaman çürükler çıkar arada 😂😂
Yani çürükler var sen iyisin valla sen gelince insan ister istemez güzel enerji alıyor bak 😂
Allahın lütfu gibiyim ama kıymetimi bilmiyorlar ah ah Cendere ahahshshsjdjdjdjd
Niye bilmiyorlar sen çok guluyonmu sesli ama karşındakilwre 😂
Yok yahu kişiye ve duruma göre değişiyor sürekli gülmüyorum tabii ki
Valla ben seni nasıl hayal ettik böyle bademcigi görünen kisiler olur ya öyle 😂
Hollywood gülüşümle hayal edebilirsin hahahshshshdh
Haha o nasıl oluyor bir ara gül bakcam 😂
Gülüyorum bak ahsjsjsjsjdj
Bundan anlamam ben 😂
Gülüşümü kelebek görse ömrü uzar senin ömründen ömür götürmesin sonra 😂😂😂
Götürmez benim ömrüm kelebek gibi değil duymak lazım 😂
Sonra dersin ki güneşi gülüşüne nasıl sığdırdın ahahahshshshdjdjd kendimi övme günüm
😂😂 yok ya dermiyim sence ben öyle 😂
Sen deme ben aynaya bakarken güler kendime derim ahahahshsjdjf
Hahah karizmayı bozmuyor bak sen boğaya 😂
Karizma önemli 😎
Bozulmasın karizman ama o gülüşü duyacam 😂
Bugün niyet et bakalım rüyanda belki duyarsın ajajajsjsjsjskdk
Haha bak sen niyet etmem söylerim sende gülersin 😂
Komik olsaydı gülerdim muhakkak 😈
Güldüğünde dedim zaten şeytana büründü aha 😂
Şeytani frekansa geçtim kötüyüm artık ayık ol ahahahahshs
Ayık ol 😂 banadami kötüsün 😂
Sana torpil mi geçeydim ajsjsjdjd
Tabikide geçeceksin sen nasıl hemsehrisin 😂
Doğru ya tamam sana kıyak geçiyorum bu seferlik
Geçmen lazım getirme beni oraya Ankara ayazında dondururum seni 😂
Ben bugüne kadar donmadıysam Ankara ayazında artık hiç donmam bi kere bu konuda idmanlıyım 💪😂😂
Yok ya ben sana bir spor yapirrim bakım ve dışarda nasıl donuyorsun 😂
Spor nerden çıktı hiç de sevmem ahajsjsjsj
Soğukta kosturcam seni donmamissin hiç 😂
İşim olmaz valla lisede de beden öğretmeni beni en öne alır tüm sınıfı arkama dizer yarım saat koştururdu nefret ederdim hiç kondisyon yok bende sen buyur önden koş ben almayım akskskdkdkdk
Oldu başka bu boğalar neden hiç sporu sevmiyorlar sade sen değilsin geneli 😂
Rahatımıza düşkün insanlarız biz ondan
Boğazınizada duskunsunuz maşallah boğalardan iyi gurme olur 😂
Tüm keyif işleri bizde, rahata düşkünlük bizde keyifli insanız ne yapalım yani
İşte boğa burcu yemek biliyor siz ohhh ama kendine Müslüman 😂
Yooo hiç öyle değil paylaşmayı çok severiz aksine
İyi bir ara bana biseyler hazırla soru Sor bakcam yemeklere 😂
Bu ara o kadar çok şey hazırladım ki inan mutfağa uzunca süre giresim yok ajajajsjsjsaj Tatlılar, kurabiyeler, börekler, pizzalar, mezeler oooooo şefleri aratmadım inan olsun 😎
Hani nerde fotoları görmedim gormem lazım 😂
Görmeden inanmam mı diyorsun :))
Evet inanmam 😂
Aman inanma ispatlayınca sanki bana madalya takacak ahahahahahaha
Takcam yap sen😂
Nazarlara gelirsem senden bilirim ona göre ajsjsjdkdk
Tamam sen göster nazar benden olsun 😂
Helal olsun sana hiç beklemiyordum böyle bir şey hamaratsinn sen 😂
Öyleyimdir övünmek gibi olsun 😎
Helal valla hani ses gülme sesi 😂
O kadar da değil sende abartma artık
Yoo ciddiyim ben 😂
Ben de ciddiyim gayet
Gülmedin ciddilesti boğa 😂
Şimdiki nesil bedel ödemek gerek deyiminden maddiyat çıkarıyorlar , halbuki o bedel para değil.
Bencede değil işte anlamiyolar
Aşk anlıktır ama etki süresi değişir bazen bir bakışı ya da isminizi söyleyişi bakışı gibi ben ona aşk diyorum
Bak güzel ismini söylemesi bile hoşuna gider
Gerçek aşk emek ve fedakarlık ister saygı ister.. Eğer bunlar olursa gerçek aşk doğar bunlar yoksa nefret doğar.
Nefret doğunca kötü oluyor
Bu dünyanın kötülüğün kazanma orantısı %95 %5 iyilik kazanıyor.
Yani güzel olan her şey az ve kısa
İşte keşke iyiler kazansa ama nerde git gide kötüye gidiyoruz
Gerçek aşk karşılıklı saygı ve güven ortamıdır. Ayrı hayatlar yaşasalar bile birbirlerinin sığınaklarıdır. Yardım elidir. Dostdur. Dert ortağıdır
Bencede bunların olması lazim
İki kişinin bir birine ne olursa ama ne olursa olsun sımsıkı sarılması her zorluğa yan yana olmasıdır aşk
Bencede o olmali kardeşim
'Ben' değil 'biz' olgusu oluşmalı mutlaka.
Bu bağ oluşunca fedakarlık, güven, bağlılık, aidiyet hepsi de kendi yerini bulup oturur.
İşte o biz olmak önemli genelde hep bene gidiyorlar
Gerçek olmalı
İmkansız olmalı
Sınırları zorlamali
Ölümsüz olmali
Kolay olmamalı zor olmalı ki kıymetli olsun
Kolay oluncada hemen vazgecilmezmi bakim
Yok bence vazgeçilmez
onca badireler atlatmış çiftler asklarinin kıymetini daha cok biliyorlar
Ben aşkla bakan çifte görmedim harbi bak
Yani bence öyle
Yani bitmiş bak demekki
Sana göre herkes oyle kolay elde edemiyor aşkını
Yani bitmemiş bak
Bende zor ben aşkı zor severim kolay sevmem
Sende öyle olması olmadığı anlamına gelmiyor sorun sende aşkta degil
Bende ne sorun olcak ben insan sarrafiyim neyin kimin ne olduğunu anlarim unutma
Biliyorum unutmadım ama inanmayan sensin millet çatır çatır aşık aşık oluyur ve ömur boyu sürüyor yoksa nasil oluyor
Bende olurumda bende şıpsevdi yürek yok 😂
Olmasi gereken o zaten sen adamsın ondan öyle
Yani yoksa açsak kalbimizi çok kişinin günahına gireriz gerek yok
Katılıyorum sen böyle kal 😂😂😂
Sağol kalırım sende kal böyle 😂
Heyecan, tutku ve akıl dışı birçok faktör bir araya geldiğinde elimizde kalan duygunun adına aşk diyoruz.
Ama işte devami geliyor mu orası sıkıntı oluyor
Devamı gelmez ki. O akıldışı duygular akıl devreye girdiği anda yok oluyor.
İşte akıl girmesi lazım yoksa kötü sonuçlar hep olur
Akıl devreye girmeyince de takıntı oluyor zaten.
Var var oyle takıntılı insanlar bak onları çok gördüm
Aşık olursam anlatırım 😄
Olursan anlat belkide olmussundur 😂
Seni Züleyha yaptım bundan sonra 😂
Yani istiyonmu kız Yusuf 😂
Ben seymisim lan bulcam şuna bak iyice coştu sana erkek Merkek yok 😂
Ya bu ne dir yaa aşk yokttur gerçek aşk hiç yokttur
Bende diyorum yoktur diye anlamıyorlar 😂
Kendini ozaman fazla yorma anlamayan lar için
Bak bu doğru. Bir histir gerçek kelimesi çok saçmadır
Doğru diyosun bendensin sende
👍🏻👍🏻
Gerçek aşkı bazıları hiç beceremez, aşkın karahteri konuşur 😌
Bak sen filozof gibi konuştu 😂
Denizler bile taşıyor o yüz den 😌
Tasarmi denizler 😂
Köpürdüğünü gördüm bir ara hemen kaçtım 😌
Yok ya deniz köpürur asi olur sinirli olur 😂
🙄😂
Çokmu sinirliydi peki 😂 ama o kıyamaz
Geride kaldı artık bir önemi yok abi
Yani ama yanlış anlama çok ona göre
Beni ilgilendirmiyor artık , iyi akşamlar
Küsmus ciddimisin 😂
Gerçek aşk çıkarcı ve daima birlikte olmayı düşünen insanla olur
Bencede daima birlikte olan insan
Kısa olmalıdır sonrası çöpe dönüyor aşkta kirleniyor
Kısa askmi olur
Kısası aşk olur uzunu sevgi
Bak bu oldu şimdi şu an var mı yok
Kaoslu böyle kavga edeceksin didişeceksin falan
O daha iyimi oluyor bakım 😂
Tabiki 😄
Nerden bulcaz kaoslu kavgalı birisini 😂
Arayan mevlasini da belasını da 😂
Belayim kaçın diyosun 😂
Yeap 👻👻
Bakım korkmadım bela senden 😂
Ben gercek aski yasadim ama onun hisettigi gercek ask degildi cekti gitti
Tek taraflı seninkisi ozamab
Nasıl sinirden
şimdikiler hep beden sadece beden istiyorlar
O aşk değil onlardan uzak dur sen
uzağım zaten
Sevindim uzak olmana
Arkanda duran bir dağ misali ona güvenmektir aşk
Dağ gibi güvenmek guzel maviş
Kesinlikle öyle canım 👍 insan sevdiğinde o güveni hissetmek istiyor
Doğru diyosun maviş ama işte o güveni verende yok işte kolay kolay
Aşk emektir bilmem nedir bunlar kuru hikaye paranız olsun. 😂
Yani para her halükarda kazanilir bak
Kazanmak önemli değil ne kadar kazandığın önemli
Eee güç varsa istedgin kazanırsın ama bu sevgiyi vermez seni sahteden sevenleri çıkarır
Gerçek aşk diye bişey yok bence gerçek uyum varsa vardır ötesi yok be kral
Bencede öyle uyumsuz olmaz
Aynen uyumun yanında birde maddi güç varsa olur o yüzden aşk safsaftası yalan dostum bu devirde çok gördük...
Maddi her halükarda olur ama sevme kolay olmuyor
Maddiyat evet ama artık sevmeler değilde vermeler kolay olduğu için artık aşk meşk yok biladerim🤣🤣
Bencede sevgi kalmamış
Evet baksana sevgi yok şöyle bakıyorum da bitik yani menfaatinde millet
Menfaat bitince çıkarlar başlar der doğru demişler baban nasıl oldu bakım kardeşim
Evet öyle maalesef bu konu o yüzden boş geliyor bana ) neyse çok şükür iyi sağol sorduğun için yorumda değilde normalden soraydın iyiydi ama olsun🤗
Normalde sordum zaten siteye akşamları giriyorum gece 1.2 kadar sonra site yok benim için
Normalde derken msjla dedim bro anladın sen onu valla bende sitede bir varım bir yokum zaten eskisi gibi değil soru sorup ya da görüş verip çıkıyorm
Bu aralar kafam da yoğun ondan kardeşim
Benimde yoğun hele önümüzdeki ay yıl sonu şeysi streesi bastı işler güçler falan derken birde sağlıksal durumlar aile ve kendim valla bu ara ben bende değilim
İşte senin durum kötü bir baban var ondan bak sahip çık ailene işten önemli o
Ben zaten gerekeni yapıyorum merak etme kardesm benim durum normalleşir de kimseyle işim yok kendi hayatıma odaklıyım sende öyle ben gibi yapmalısın👍
Benim öyle zaten burası benim için gırgır he bazı insanların gerck yüzünü gördüm uzaklaştım o kadar
Burası benim içinde öyle farkındaysan herkesin yüzünü ben çok net gördüm hee zor günümdede gördüm yani ama burası çöplük de olsa gırgır şamata iki stres atıp çıkıyoruz arada düzgün insanlar var onlar hariç tabiki öyle bir yer burası stres için
Yani görünen köy kilavuz istemez
Aynen öyle burasının resmi çok net belli zaten burada bir çok soruyu sorsan bile anlamayanlar var ya da işine geldigi gibi görenler var
Yani ben misal soruyu normal sorarım bazıları üstüne aliniyormus iyimisiniz siz kardeşim ne yaşıyorsunuz bu sitede 😂
Bende soruyorum mesala sordum soruyu şey yaptım boruyu gibi anlıyorlar😂 değişik kafa yapısıı var hepsi kırık valla
Valla bende anlamadım gene soleyim kimse için soru acmam ve benim sevmediğim insan kendini bilir zaten
Aynen öyle bende öyle ben kendim ve o an kafamda ne varsa onu sorar geçerim kimse için açmıyorum kimseyle çekişmiyorum kafama göreyim bilen bilir zaten sende biliyorsun
Yani alinmalar komedi ben yapmam klasima uymaz burada öyle soruyla çatışma gözümde değeri olmayan insanlara sorumu açım birde
Öyle zaten bura belli kimseyle işim yok bilen bilir gelen gelir gelmeyen gelmez sorularıma mesala az öncede sordum kimse için de gelmiyorm zaten birde zaten gözümüzdem düşenler için değil ben kendimi biliyorm ya o yeterli bence dedigim gibi kral🤗
Doğru valla anlayann ne anlıyorsa psikolojisinde anlar
Evet aman neyse ne boşboş şeyler kim nasıl isterse anlasın salla gitsin
Yani öyle 😂
Hayırlısı be kardesss😂
Yani 😂
Biz böyle iyiz 🤣🤣
Tabiii😂
Evet 😂
O üzülmesin mutlu olsun diye mutsuzluğu can yoldaşı yapabilecek durumda olmak
Çok güzel düşünce
Yanında olunca her şeyin yerli yerinde hissettirdiği bir duygu
her şey olursa güzel olur
Çocuklarıma duyduğum sevgi her şeye bedeldir. Gerçek aşk onlar 🥰
Valla doğru gercek aşk odur ☺️
Gerçek olmalıdır samimi özverili saygılı sevgili tutkulu
Bunlar olsa işte insanlar yalnız olmaz nerdeee☺️
Gerçek aşklar artık masallarda kaldı. Aşk vazgeçmemektir bukadar
Masallarda güzeldi bak eskiden
Hee yeni gördüm cvbını evet guzeldi sende Bi eskilerden olarak bilirsin yani 😂😂😂
Bilirim işte eskilerden yağan kar bile aşkla yağıyordu düşün 😂
Bilmemmi şimdiki kar bile sinirli sinirli yagıyor fırtınalı
Yani oda öfkelenmis
Heyaa aşklar ne güzel di bilyonmu anlamı vardı her buluşmanın sevmenin hediyenin bile şimdikiler geri istiyor bu nasıl kafa
Yok ya geri isteyen varmiymis
Heya burada görmedinmi devamli soruyorlar öyle hediyelerini istemiş kızda erkekte
İlginç ozman ne diye hediye aliyolar 😂
Aşk Alev alev yanmaktir. Ansızın olur sana sormaz. Güzeli çirkini yoktur aşkın ama Aşk koca bı yalan.
Bencede yalan bak
Ben aşık olarak evlendim evlendikten sonra yalan olduğunu anladım geç oldu ya çok ansızın oldu benim çok planım varfi evlilik hepsine engel oldu ah ah
Bunu diyen çok oluyor biliyomusun
Doğrudur. Ya ben istemedim aşık olmayı ya hayatimd ahic sevgilim olmadı belkide o yüzden kendimi çok kaptirdim
Olsun oda senin tecrüben oldu kafana takma
Sağlık olsun esiki sadece fiizk olarak beğenmiyorum benim hayalimdeki kadının tam tersi
Belki şu an hayalindeki çıkacak karşına
Nasıl yani evliyim dostum
Hala evlisin şu an daha kötü sevmiyosan nasıl dayaniyorsunki peki
Sevmiyor degilimde fiziğini hiç beğenmiyorum mutsuuzum ama boşanmak zor geliyor
O biliyormu peki
Biliyor üzülüyor çok ne bileyim çocuk var bosansak olmaz bosanmasak ben mutlu değilim imtihanim bu benim sabretmem lazım hayalimdkei kizlair gorunce çok üzülüyorum çünkü evlenebilirdim onlarla
Ailene bir danış onlar ne diyor
Babam kafanı kirarim dedi tabi boşanacak demedimde bu mevzuyu duydu herkes evliliğine sahip çık diyor
Çocuk için mecbur cikcaksin ya da kafanda başka birisimi var
Yok kanka ama böyle flört etmek ortamlara girmek istiyorum hayalimdkei kızları görünce çok etkileniyorum çocukken çok utangactim hiç kızlarla. konusamadim şimdi o durumu astım. Ama evliyim
Ama evlisin yazık yine çocukta var bence yanlış soleyimde
Aynen yapmıyorum ama istek geliyor
Olsun nefis o herkeste olur
Aynen nefis insanın düşmanı zaten
İşte sen kendine dikkat et çocuğunu düşün
İnşallah namazlarını kılıyorum sürekli dua ediyorum ama şeytan yakamı birakmiyor
Olsun o vesvese veriyor sen onu düşünme doğru yoldaşın şu an
Tamam dostum çok sagol
Ne demek dostum dikkat et kendine
Eyvallah
gerçek aşk yazılarla, sözlerle anlayabilceğimiz bir şey değildir bence... gerçek aşkın bir tanımı yoktur benim gözümde, anca yaşayınca onun gerçek aşk olup olmadığını anlarsın... yaşayanlar bilir bunu.
Yaşamayan anlamaz diyosun
Olmayan bir şeyi tanımlayamam :) Gelir birazdan felsefeciler
Var çok şu an sende olmaz diyenlerden ben gibi
Cinsellik olmayan fekadarlık, naziklik, düşüncelilik, sadakat olan saf bir sevgidri gerçek aşk ben onu bulmuştum ama bütün fırsatları değerlendirmediğim için şimdi pişman oldum...🤦🏼♂️😕😞
Yani kaçırdın bak üzüldüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?