Kriterlerinizi çok yüksek tutmak, bazen gerçekçi olmaktan çıkabilir ve "şımarıklık" gibi algılanabilir. Çünkü her insan, mükemmel olamayacak kadar karmaşıktır. Gerçekten derin, sürdürülebilir bir bağ kurmak, bazen idealize ettiğimiz kriterlerin dışına çıkmayı, eksiklikleri kabul etmeyi ve karşınızdaki insanla birlikte gelişmeyi gerektirir. Eğer kriterler o kadar katı olursa ki hiçbir insan onları karşılayamıyorsa, bu durum yalnızlık ve hayal kırıklığına yol açabilir.
Hayır sonuçta karşımdaki benim gibi birini istiyorsa kriterlerinin de benimle uyuşması gerekir. O bizi isterken iyi de biz kriterleri yüksek tutunca mı şımarık oluyoruz. Ben de buna uyuz oluyorum arkadaş. Adam güzel, akıllı zeki kız ister ama bu kız yakışıklı ve zeki birini isteyince şımarık sayılır. Kendi kendime sinirlendim şu an😂
Şımarıklık. Bir yakınım var mesela kendisiyle oturup iki sohbet edemezsin ama kriterlerini görsen sanırsın First Lady. Parasız, doktor olmayan, evi arabası olmayan adama dönüp bakmıyor ki doğal olarak o tarz insanların da dikkatini çekmiyor. İnsan biraz da dengini istemeli, diğer türlü aşırı komik duruyor.
Hayır değil. Sonuçta kriter bu. Herkesin sevdiği, istediği, düşündüğü şeyler farklıdır ama tabiki kimse kimsenin kriterlerini %100 karşılayamaz çünkü dört dörtlük insan yoktur. Bir de bazen karşına öyle biri çıkar ki bir çok kriteri yok sayabilirsin yani hayat bu
Şımarıklık değil hayatta biraz bencil olmak lazım. Diyelim ki sende yüksek kriterli birisisin fiziğin iyi maddi durumun iyi kendini geliştirmişsin vs vs o zaman kriterlerinin yüksek olması hakkındır ve hayatının geri kalanını o adamla ve o kadınla geçireceksin. Şöyle düşünün hayatınızın geri kalanını mükemmel bir adamlamı geçirmek istersin? Kendini geliştirmemiş vasat birisiyle mi? Seçim sizin cennet mi? Cehennem mi? Yoksa arafta mı kalacaksınız?