Gizli Üye(30-35)1 yılKuzenimde oyaşta evlendi. Bize erken gibi geldi çünkü, daha düne kadar çocuktu. Evlenmenin yaşı yok ama, hem ailen, hemde çevren, büyüklerin için dünkü çocuksun. 25 den önce evlenenler genelde, daha düne kadar çocuktu, erken değil mi diye düşünmüyor değil. Ayrıca ailesi de. Benim kızım ya da oğlum o yaşta evlendi, daha küçük, daha yeni büyüdü diye düşünüp, evlatlarına çok düşkün olabiliyor evliliklerine karışabiliyor. Fikirlerini beyan edebiliyorlar. Yani karı koca arasına karışıp, faydalı olmaya çalışıyor. Kızına tavsiye nasihatte bulunup, kocana şöyle yap, böyle olsun falan diyebiliyorlar. Aslında iyi bişey gibi görünse de bu durum. Bence karı koca arasında herşeyin gizli kalmasından ve kimseden akıl alınmamasından yanayım. Destek vereceklerse maddi destek versinler. Akıl vermesinler diye düşünüyorum. Herkesin düşüncesi farklı tabi. Akıl vermek size iyi bişey gibi görünebilir. Ayrıca erken evlenenle yani 25 yaş altı, daha toy, daha aldatmaya ve boşanmaya meyilli. Sağlıklı evlilikler yaşanacağını sanmıyorum. Çevremde görüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvet, gayet normal. Erken yaşta evlenenler birbirilerine daha çok ve daha çabuk bağlanır. Çünkü genç olunduğu için enerji ve heyecan çok olduğundan, hormonlar zirvede olduğundan dolayı bağlanmak ve aşık olmak daha kolaydır. Hem erken evlenirseniz çocuğunuzu da erken yaşta yaparsınız ve aranızda az yaş farkı olur. Daha kolay bakarsınız, büyüdüğünde daha rahat vakit geçirirsiniz meselâ onunla bir şey yaparken çabuk yorulmazsınız, çocuğunuz hayatınızda daha uzun süre yer alır ve onun her mutlu anına tanık olabilirsiniz. Eğer 25’ten sonra evlenmek çok iyi bir şey olsa boşanma oranları bu kadar yüksek olmazdı. Halkımız erken evlenmeyi çok yanlış buluyor ama normal olan bu. Yaş ilerleyince hormonlar düştüğünden dolayı kolay bağlanılamıyor ve alışkanlıklardan vazgeçmek, biriyle hayatı birleştirmek zor oluyor. Gençken sahip olduğunuz alışkanlıkları daha kısa süredir yaptığınız için ve hormonlardan dolayı bir hayat arkadaşına (her anlamda sadece cinsel değil) ihtiyaç duyduğunuz için evliliğe alışmak ve eşe bağlanmak daha kolaydır. Erken evlenip de mutsuz olan kimse görmedim ama 30’dan sonra evlenip de mutsuz olan, çocukların hatrına ve dedikodu olmasın diye boşanmayan çok çift gördüm. “Beyin gelişimi 25 yaşında tamamlanır.” diye bir şey yok. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durumdur. Bir kızın beyin gelişimi 25’e kadar süremez ama erkeğin sürebilir. Gençlik bitince evlenip çocuk yaparsanız zorlanırsınız ayrıca. 30’dan sonra doğum çok zor ve hem kadın, hem çocuk için sağlıksız.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvliliği sadece yaşa bağlamayı yanlış buluyorum ben. Eğer doğru kişiyi bulduysan ve en önemlisi sen kendini hazır hissediyorsan yaşın pek de önemi yoktur. Benim kriterim mesela mesleğimi elime alıp evlenmek çünkü dıger türlü kendimi hazır hıssedemem kısacası bu tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey..18 yaşında kadın da vardır 28 yaşında kız da olay bu..🥲
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende zamanında çook erken asla evlenmem bu yaşta diye kendimi şartlandırdım. Sonrası hüsran 30 yaşından sonra evlilik daha da zor oluyor birini bulmak da çok pişmanım keşke ertelemeseydim kısmetlerimi. İçine siniyorsa maddi manevi kendini güvene aldıktan sonra 22 bence normal evlen gitsin.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik için doğru zaman tamamen kişisel bir tercih ve herkes için farklı olabilir tatlım! 💕 Üni yeni bitmişken evlenmek bazıları için heyecan verici olabilir, ama önemli olan senin ne istediğin. Kendi hayatını ve kariyerini kurmak için biraz daha beklemek isteyebilirsin veya aşk dolu bir birlikteliğe başlamayı tercih edebilirsin. Aşk kadını olarak, aşkın ne zaman geleceği hiç belli olmaz, dolayısıyla aşkı yakaladıysan ve hazır hissediyorsan neden olmasın? 😊 Her şeyin hızla değiştiği bu dünyada, senin mutluluğun her şeyden önemli. Kendi kalbinin sesini dinle! ❤️✨
Sence üniversiteden yeni mezun biri için evlilik uygun mu? 👰💍10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
1 yılEvliliğin yaşı yoktur, %100 aşık olduğun kişiyi bulursan evlenir gidersin bu kadar basit yani ne bileyim o kişiyi görür görmez dizlerinin bağı çözülür kafandan aşağı sıcak sular dökülür 7 bulutlarda uçuyor olman vesaire işaretler geldi mi evliliğin yaşı yoktur
10 Yorumla
1 yıl35'ini beklesin de demiyorum ama, yine de bence cok erken. Insan biraz neyin ne oldugunu iyice anlamali kendi hayatinin yarisini baskasina verirken.
Birseyler icin cok gec kalmamak sart. Ama gec kalmayayim diye erkenden yola cikip olmadik yollardan gecmenin de bir alemi yok.03 Yorumla- 1 yıl
38 im geç mi kaldım?
- 1 yıl
@Frankenstein16 Yok yahu. Ben 41'im yeni bosandim. Bence hic evlenme :D
- 1 yıl
Zaten çok da niyetim yok gibi...
Gizli Üye(36-45)1 yılHerşeyi toplumsallastirmayin ya. Evlilik sen ne zamn hazirsan ozaman olur. 22 yaş senin için okey olabilir ama bir başkası için erkendir bir başkası için geç sayılabilir. Ne zamn birey olarak yasayabilcez bilmiyorum gerçekten saskinim sorular bile toplumsal. Ailene sor canım mesela sonuçta aileler evleniyor bireyler değil
22 Yorumla- 1 yıl
Bireysel evlilik Türkiye de neden olamıyor?
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 kadınların yüzünden olamiyor. Ata erkilligi peydah edenlerde , aten kadinlardir yani maalesef hemcinslerim. Onlar aman abin duyar bak babana söylerim diyerek kadını ata erkillik altinda bir yerlerin alt kastı yaooyorlar buda bir kişiye bağlanmayı odaklar yani erkeğe aileye. Buyuzden kast sistem değişmediği müddetçe birey olamaycagiz
Gizli Üye(30-35)1 yılŞimdiki aklım olsa evlenirdim çocuğu da yapardım. Kadın istediği kadar kariyer desin dursun anne olma isteği varsa eğer asla geciktirmemeli. Bu sefer biyolojik yaşını kaçırıyor ve elde ettiği herşeyi unutup tek derdi çocuk sahibi olabilmek oluyor. Psikolojisi bozuluyor.. ayrıca düzenli cinsel hayat yaşamak isteyen ve doğru kişiyi bulmuş her kadın geciktirmeden evlenmeli. Hayat varmış be diyosun evlenince. .
17 Yorumla- 1 yıl
Kendi adınıza konuşun yahu genelleme yapmayın bende tam tersi düşünüyorum çok erken evlendim. kendimi taniyamadan çocuk yaptım onu buyuturken piskolojim. bozuldu üstüne aldatıldım her şey biyolojik sisteme göre davranıp hayatımı yaşamak? . Ne saçma siz hiç çocuk doğurmamaktan ve bundan deli gibi mutlu ve huzurlu olmuş kadınları gormedinizmi topluluk kurmuş yaşlarını başlarını almış yaşlı genç orta yaşta bir çok kadın var ingstagramda. Yani siz istiyorsunuz ki her kadın aynı hormanu aynı boku yasasin tatsin. gerçekten mi insanlar bireydir anlayın şunu.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası ben genellemedim "anne olma isteği varsa eğer" İSTEĞİ VARSA dedim, doğru düzgün tekrar okumanı öneriyorum !
- 1 yıl
Kadın istediği kadar kariyer yapsın diyerek boyoloji kacirdogi iddasini yapan sensin biyolojisi kaçtiktam sonrada çocuk arandığını yazmışsın genelleyerek büyük bir yalan hemde danişkazi anladinmi ben ne okuduğumu biliyorum. sen. asil ne yazidgina tekrar bak. hele şuna piskilojisi bozuluyormus kadınlar hadi lan defim. ben buna. Buyuzden genelleme.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası senin gibilerinin bozulmaz ayol, bozarsınız siz insanın psikolojisini. BU SALDIRGAN TERBİYESİZ VE OKUMA ÖZÜRLÜ TAVIRLA.. HADİ YORUMLAMA ARTIK RAHATSIZ EDEMEZSİN BENİ !
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası Türkçe cümle okuma özürlüsü seni
- 1 yıl
Yabancı klavye kullanıyorum sende olmayacak bir şey. Erkek hizmetçisi seni.
Bence erken. Üniversite daha yeni bitmiş, önce bir iş meselesi çözülmeli, kariyer bir süre rayına oturtulmalı, kendi kazancının ve onu yönetmenin tadına varılmalı, sonraları düşünülebilir.
22 Yorumla- 1 yıl
İki yildir calisiyorum hem okuyup hem calisiyorum zaten ama biraz olgunluklada alakalı 25 öncesi bana da erken geliyor evlilik icin
- 1 yıl
Kariyerin rayına oturtulması ne demek?
Özdl sektörde kimin iş garantisi var ki?
Gizli Üye(18-24)1 yılEvliliği sadece yaşa bağlamayı yanlış buluyorum ben. Eğer doğru kişiyi bulduysan ve en önemlisi sen kendini hazır hissediyorsan yaşın pek de önemi yoktur. Benim kriterim mesela mesleğimi elime alıp evlenmek çünkü dıger türlü kendimi hazır hıssedemem kısacası bu tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey..18 yaşında kadın da vardır 28 yaşında kız da olay bu..🥲
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılOff yapmayın öyle hatalar şekerler. Boşanan kişilerin sayısı gün be gün artıyor, çünkü kolay bir iş değil evlilik. İş hayatına atıl, kendi paranı harcamanın mutluluğunu defalarca yaşa, insanları tanı ve 25'ten sonra düşün evliliği
00 Yorumla Yani biraz erken denilebilir. Mesleğini ve geleceğini netleştirdiysen sorun yok ama çoğu kişi için hayata yeni giriş yapılan yaşlar.
20 Yorumla
1 yılBende 22 yaşındayım ama şu an evlenmeyi hiç düşünmüyorum
22 Yorumla- 1 yıl
Bende düsünmüyorum zaten ama çevremdeki herkes evleniyor hssjjs
- 1 yıl
Dünyanın rengine kapılıp evleniyorlar sonra pişman oluyorlar
1 yıl18 yaşını geçmiş erkek ve kadının evlenmesi normaldir. Reşitsin demektir yani.. Anormal olan 18 yaş altı evliliktir. 22 yaşındaki biri 4 senedir yetişkindir zaten.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bu kişiden kişiye değişir eğer eminsen birbirinize uyuyorsanız bence o zaman normal yanlız ikinizinde bir işi olması ikiniz için bir + olacaktır
00 YorumlaÖnce egıtım veya kariyer -iş. Güçlü bır kadın olup kendi ayaklarının üzerinde durduğun an dusunebılırsın kı eğer hepsı su an sende tamam ve mevcut ıse neden olmasın
00 Yorumla
1 yılNormal ama bence erken yani insan tek zorluğu yaşayıp evlenmeli bence
Para kazanma zorluğu, geçim vs diyorum
Aile evinden üniversiteden çıkma bakış açısı başka çünkü
00 Yorumla
1 yılerken kalkan yol alır, erken evlenen döl alır. evlenmeye acele değil. fetvayı verdim ben. evlen
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Bence kendilerini bilen, iyi yetişmiş insanlar için, ideal bir yaş. Geciktikçe, korkular artar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek için çok erken bir yaş. İnsan biraz hayatı tanımalı , görmeli ve olgunlaşıp gelişmeli.
00 Yorumla
1 yılDengeni bulursan evlilik cennettir yanlış seçim yaparsan dünyada cehennemi yaşarsın ona göre iyi düşün
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılKızım ne yaptın.
22 yaş çok genç
Önce bir işe gir, hayatını yaşa sonra 30 yaşına geldiğinde düşünün evliliği
00 Yorumla
1 yılEvde çok severim şu an bizde kar yagiyor az önce çıktım oturdum disarda kar yagisini izledim valla güzeldi yağmur daha güzel ama 😀😀
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılHayır evlilik için illa 40 yaş beklenmelidir sonra eğer birini bulursan evlen beraber huzur evinde yerleşin direk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence biraz erken, en azından 25 olana kadar beklemeli. Erken yaşta evlenip pişman olan çok var. 20 ve 23 yaşında evlenen iki akrabamın eşi kumar oynayıp trilyonluk borç yaptı. Yani erken karar vermemek lazım.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılIşin varsa evlen yoksa adam kötü çıkarsa eline bakarsın adamin
10 Yorumla
1 yılHayatında ki insanla ortak karar almak onunda hazır olup olmaması etkiler
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 519 cevap paylaştı.
1 yılÇok erken, bence evlenmeden önce işini bulmuş olmalısın.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu zamanda çok normal geliyor bende 23 yaşındayım nişanlıyım yaza düğünüm var
00 YorumlaEvlenebilir tabi. Benim arkadaşlarımın çoğu, üni. den sonra evlendi. 🤷
00 Yorumlaacelen ne git çalış yaşa 27 sinden sonra evlen
00 Yorumla
1 yılTavsiye etmem ya, çok erken. biraz 26 falan, yaşayın o zamana kadar.
00 Yorumla
1 yılEvlenebilir tabi çocuk bir süre yapmanızı tavsiye etmem
00 Yorumla
1 yılKimseye giydirmez Senin hesabın yani vücut senin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılNormal neden olmasın istedikten ve imkanlar el verdikten sonra
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılİşin gücün varsa karşındaki insandan da eminsen neden olmasın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBence çok erken, bir kadın 26 yaşından önce evlenmemeli.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Saçmalama fikirlerin çok değişecek daha. İleride pişmanlık yaşama ihtimalin yüksek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMesleğini eline almışsa normal ama mesleği eline almayan için erken diyicem ama 22 yaşında evlenmek 25 ten sonra evlenmekten daha kolay 25 ten sonra erkekler kullanmak için karşına cikiyor
02 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var ya
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 öyle ama yaşını bilmiyorum ama nerde sapık iti kopuk varsa 25 ten sonra geliyor
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılDoğru kişiyi bulduysa kaçırmamalı o fırsat 1 defa geçer ele
00 Yorumla ben yas ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ya kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkes aynı düşünmeyebilir ama ben bu yaşta olanları daha çok istiyorum desem yalan olmaz:) bende 29 yaşındayım sizce çok mu?
00 YorumlaGayet normal özelllikle kadın için ama erkek için pek olmayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatını nasıl idam ettireceğine bağlı...
Nasıl geçinecek?
Kirayı nasıl ödeyecek vs.
00 Yorumla
1 yılBenim çoğu yaşıt arkadaşım evli çocukları bile var ben de 22 yaşındayim
21 Yorumla- 1 yıl
Benimde öyle tüm arkadaşlarım evlendi
Gizli Üye(30-35)1 yılNe kadar erken o kadar iyi. Bir bayanın en verimli yaşı ergenlikten sonradır.
00 Yorumla25 şe kadar erkek için normal askerden gelmiş işini gücünü kurmus ne yapcagına karar vermiş
22 gayet iyi tabi ömür boyu beraber yaşamayı göze aldığın biri varsa seni hak eden
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBilmem evlensen mi? Böyle 5 sene sonra elinde 3 çocuğunla meslek sahibi olmadan yaşasan mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılburada 25-26 dan sonra evlenemedigi icin aglayan cok kız var talibin varsa evlen bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSandalyeye oturduğunda, ayakları yere değiyorsa, her türlü olur 😉
00 YorumlaYani bilmiyorum benim hayalim üni bitirip 2-3 sene rahatima bakmak ama ben uniyi ne zaman bitiririm bilmiyom ama sen 22 de bitirmissin 3 yıl 4 yıl daha gez calis kazan sonra zaten evlenirsin
00 Yorumla
1 yılYani istersen evlenirsin ama bu çağda evlenmen için biraz erken derim 27 leri görmekte fayda var bahsettiğin yaşta boşanma yüzde 70 leri geçmeye başladı
00 YorumlaKanka bence erken ya ben mesela hem okuyup hem çalışıyorum üni sondayım İngilizce, ben ev almadan evlenmem djdjdhdhhdhdhdhd kirada oturamam abi ben
06 Yorumla- 1 yıl
Yok ya zaten öyle bi düsüncem yokta tüm arkadaşlarım evlendi resmen arkadaşım kalmadı evlenince de kopuyosun biraz arkadaslarınla bence
1 yılKişi kendisini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman olmalı
00 Yorumla
1 yılİlk önce Kendi ayaklarin üzerinde durmayı öğren güzel bir kariyer için uğraş tabi varsa çok iyi bir yaş
10 YorumlaNormal ama yani kişinin olgunluğuna ne beklediğine veya ne kadar sorumluluk sahibi olmasına falan bagli
00 YorumlaSevince yaş fark etmez bence neden olmasın sevmedğin biri yaş farkı az olunca ne oluyor bırıkın toplum ne der sözcüğünü herkes işine baksın
00 Yorumla
1 yıl22 yaş için bilmiyorum ama bende 24 yaşında evlenmiş biri olarak biraz daha sonrasına bırakılabilir diye düşünüyorum
02 Yorumla- 1 yıl
Sebeb?
- 1 yıl
aceleye gelmesin diye üzerine düşünülebilir onlara kalan bişey tabi
Evlenmek istiyorsan hazırsindır bunun yaşı yok bence seven sevdigine kavuşmalı gerisi halledilir zorlukta olsa beraber gögsunu gerersin
00 Yorumla
1 yılEvlenmek istiyorsa evlen o sana bağlı neye göre anormal olsun ki
02 Yorumla- 1 yıl
Anormallik değil de kişiye göre değişir tabi benim evliliğe karsi biraz fobim olabilir belki çok saçma geliyor insanların da bakıs acısını almaya calisiyorum
- 1 yıl
Umarım herkese örnek bir aile olursunuz
1 yılAyy ben 16 yaşında evlendim şu an 20 yaşındayım iki kızım var
10 Yorumla
1 yılEvet normal ama hazır hissediyorsan ve karşıdaki kişi kaç yaşında
10 Yorumla
1 yılBunu buraya sorma gerektiğini düşünüyorsan cevap belli
00 Yorumla
1 yılBence tam zamanı gençken evlenecen yasayacan evliliği tadını çıkaracaksın bence doğru karar
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat