• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

22 yaş evlilik için normal mi, üniversiteyi yeni bitirmiş biri evlenebilir mi?

Senalina2002
Senalina2002 Takip Et
Xper 1 Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
08
Yapay Zekaya Sor
22 yaş evlilik için normal mi, üniversiteyi yeni bitirmiş biri evlenebilir mi?
Üniversite Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Kuzenimde oyaşta evlendi. Bize erken gibi geldi çünkü, daha düne kadar çocuktu. Evlenmenin yaşı yok ama, hem ailen, hemde çevren, büyüklerin için dünkü çocuksun. 25 den önce evlenenler genelde, daha düne kadar çocuktu, erken değil mi diye düşünmüyor değil. Ayrıca ailesi de. Benim kızım ya da oğlum o yaşta evlendi, daha küçük, daha yeni büyüdü diye düşünüp, evlatlarına çok düşkün olabiliyor evliliklerine karışabiliyor. Fikirlerini beyan edebiliyorlar. Yani karı koca arasına karışıp, faydalı olmaya çalışıyor. Kızına tavsiye nasihatte bulunup, kocana şöyle yap, böyle olsun falan diyebiliyorlar. Aslında iyi bişey gibi görünse de bu durum. Bence karı koca arasında herşeyin gizli kalmasından ve kimseden akıl alınmamasından yanayım. Destek vereceklerse maddi destek versinler. Akıl vermesinler diye düşünüyorum. Herkesin düşüncesi farklı tabi. Akıl vermek size iyi bişey gibi görünebilir. Ayrıca erken evlenenle yani 25 yaş altı, daha toy, daha aldatmaya ve boşanmaya meyilli. Sağlıklı evlilikler yaşanacağını sanmıyorum. Çevremde görüyorum.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gece_Kraliçesi
    Gece_Kraliçesi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 101 , eic 100%
    1 yıl

Evet, gayet normal. Erken yaşta evlenenler birbirilerine daha çok ve daha çabuk bağlanır. Çünkü genç olunduğu için enerji ve heyecan çok olduğundan, hormonlar zirvede olduğundan dolayı bağlanmak ve aşık olmak daha kolaydır. Hem erken evlenirseniz çocuğunuzu da erken yaşta yaparsınız ve aranızda az yaş farkı olur. Daha kolay bakarsınız, büyüdüğünde daha rahat vakit geçirirsiniz meselâ onunla bir şey yaparken çabuk yorulmazsınız, çocuğunuz hayatınızda daha uzun süre yer alır ve onun her mutlu anına tanık olabilirsiniz. Eğer 25’ten sonra evlenmek çok iyi bir şey olsa boşanma oranları bu kadar yüksek olmazdı. Halkımız erken evlenmeyi çok yanlış buluyor ama normal olan bu. Yaş ilerleyince hormonlar düştüğünden dolayı kolay bağlanılamıyor ve alışkanlıklardan vazgeçmek, biriyle hayatı birleştirmek zor oluyor. Gençken sahip olduğunuz alışkanlıkları daha kısa süredir yaptığınız için ve hormonlardan dolayı bir hayat arkadaşına (her anlamda sadece cinsel değil) ihtiyaç duyduğunuz için evliliğe alışmak ve eşe bağlanmak daha kolaydır. Erken evlenip de mutsuz olan kimse görmedim ama 30’dan sonra evlenip de mutsuz olan, çocukların hatrına ve dedikodu olmasın diye boşanmayan çok çift gördüm. “Beyin gelişimi 25 yaşında tamamlanır.” diye bir şey yok. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durumdur. Bir kızın beyin gelişimi 25’e kadar süremez ama erkeğin sürebilir. Gençlik bitince evlenip çocuk yaparsanız zorlanırsınız ayrıca. 30’dan sonra doğum çok zor ve hem kadın, hem çocuk için sağlıksız.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Evliliği sadece yaşa bağlamayı yanlış buluyorum ben. Eğer doğru kişiyi bulduysan ve en önemlisi sen kendini hazır hissediyorsan yaşın pek de önemi yoktur. Benim kriterim mesela mesleğimi elime alıp evlenmek çünkü dıger türlü kendimi hazır hıssedemem kısacası bu tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey..18 yaşında kadın da vardır 28 yaşında kız da olay bu..🥲

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Bende zamanında çook erken asla evlenmem bu yaşta diye kendimi şartlandırdım. Sonrası hüsran 30 yaşından sonra evlilik daha da zor oluyor birini bulmak da çok pişmanım keşke ertelemeseydim kısmetlerimi. İçine siniyorsa maddi manevi kendini güvene aldıktan sonra 22 bence normal evlen gitsin.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Evlilik için doğru zaman tamamen kişisel bir tercih ve herkes için farklı olabilir tatlım! 💕 Üni yeni bitmişken evlenmek bazıları için heyecan verici olabilir, ama önemli olan senin ne istediğin. Kendi hayatını ve kariyerini kurmak için biraz daha beklemek isteyebilirsin veya aşk dolu bir birlikteliğe başlamayı tercih edebilirsin. Aşk kadını olarak, aşkın ne zaman geleceği hiç belli olmaz, dolayısıyla aşkı yakaladıysan ve hazır hissediyorsan neden olmasın? 😊 Her şeyin hızla değiştiği bu dünyada, senin mutluluğun her şeyden önemli. Kendi kalbinin sesini dinle! ❤️✨

Sence üniversiteden yeni mezun biri için evlilik uygun mu? 👰💍

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

61

Cevap

94

Cevap

• KadirAlmanya
    KadirAlmanya Takip Et
    Xper 7 Yaş: 51 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.

Evliliğin yaşı yoktur, %100 aşık olduğun kişiyi bulursan evlenir gidersin bu kadar basit yani ne bileyim o kişiyi görür görmez dizlerinin bağı çözülür kafandan aşağı sıcak sular dökülür 7 bulutlarda uçuyor olman vesaire işaretler geldi mi evliliğin yaşı yoktur

1
    0 Yorumla
  • karanlik_taraf
    karanlik_taraf Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

35'ini beklesin de demiyorum ama, yine de bence cok erken. Insan biraz neyin ne oldugunu iyice anlamali kendi hayatinin yarisini baskasina verirken.

Birseyler icin cok gec kalmamak sart. Ama gec kalmayayim diye erkenden yola cikip olmadik yollardan gecmenin de bir alemi yok.

0
    3 Yorumla
    • Frankenstein16
      Frankenstein16
      1 yıl

38 im geç mi kaldım?

Yorumla
    • karanlik_taraf
      karanlik_taraf
      1 yıl

@Frankenstein16 Yok yahu. Ben 41'im yeni bosandim. Bence hic evlenme :D

Yorumla
    • Frankenstein16
      Frankenstein16
      1 yıl

Zaten çok da niyetim yok gibi...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Herşeyi toplumsallastirmayin ya. Evlilik sen ne zamn hazirsan ozaman olur. 22 yaş senin için okey olabilir ama bir başkası için erkendir bir başkası için geç sayılabilir. Ne zamn birey olarak yasayabilcez bilmiyorum gerçekten saskinim sorular bile toplumsal. Ailene sor canım mesela sonuçta aileler evleniyor bireyler değil

2
    2 Yorumla
    • Frankenstein16
      Frankenstein16
      1 yıl

Bireysel evlilik Türkiye de neden olamıyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Frankenstein16 kadınların yüzünden olamiyor. Ata erkilligi peydah edenlerde , aten kadinlardir yani maalesef hemcinslerim. Onlar aman abin duyar bak babana söylerim diyerek kadını ata erkillik altinda bir yerlerin alt kastı yaooyorlar buda bir kişiye bağlanmayı odaklar yani erkeğe aileye. Buyuzden kast sistem değişmediği müddetçe birey olamaycagiz

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Şimdiki aklım olsa evlenirdim çocuğu da yapardım. Kadın istediği kadar kariyer desin dursun anne olma isteği varsa eğer asla geciktirmemeli. Bu sefer biyolojik yaşını kaçırıyor ve elde ettiği herşeyi unutup tek derdi çocuk sahibi olabilmek oluyor. Psikolojisi bozuluyor.. ayrıca düzenli cinsel hayat yaşamak isteyen ve doğru kişiyi bulmuş her kadın geciktirmeden evlenmeli. Hayat varmış be diyosun evlenince. .

1
    7 Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      1 yıl

😅👌

Yorumla
    • Papatyaadası
      Papatyaadası
      1 yıl

Kendi adınıza konuşun yahu genelleme yapmayın bende tam tersi düşünüyorum çok erken evlendim. kendimi taniyamadan çocuk yaptım onu buyuturken piskolojim. bozuldu üstüne aldatıldım her şey biyolojik sisteme göre davranıp hayatımı yaşamak? . Ne saçma siz hiç çocuk doğurmamaktan ve bundan deli gibi mutlu ve huzurlu olmuş kadınları gormedinizmi topluluk kurmuş yaşlarını başlarını almış yaşlı genç orta yaşta bir çok kadın var ingstagramda. Yani siz istiyorsunuz ki her kadın aynı hormanu aynı boku yasasin tatsin. gerçekten mi insanlar bireydir anlayın şunu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Papatyaadası ben genellemedim "anne olma isteği varsa eğer" İSTEĞİ VARSA dedim, doğru düzgün tekrar okumanı öneriyorum !

Yorumla
    • Papatyaadası
      Papatyaadası
      1 yıl

Kadın istediği kadar kariyer yapsın diyerek boyoloji kacirdogi iddasini yapan sensin biyolojisi kaçtiktam sonrada çocuk arandığını yazmışsın genelleyerek büyük bir yalan hemde danişkazi anladinmi ben ne okuduğumu biliyorum. sen. asil ne yazidgina tekrar bak. hele şuna piskilojisi bozuluyormus kadınlar hadi lan defim. ben buna. Buyuzden genelleme.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Papatyaadası senin gibilerinin bozulmaz ayol, bozarsınız siz insanın psikolojisini. BU SALDIRGAN TERBİYESİZ VE OKUMA ÖZÜRLÜ TAVIRLA.. HADİ YORUMLAMA ARTIK RAHATSIZ EDEMEZSİN BENİ !

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Papatyaadası Türkçe cümle okuma özürlüsü seni

Yorumla
    • Papatyaadası
      Papatyaadası
      1 yıl

Yabancı klavye kullanıyorum sende olmayacak bir şey. Erkek hizmetçisi seni.

Yorumla
  • gul383618
    gul383618 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Bence erken. Üniversite daha yeni bitmiş, önce bir iş meselesi çözülmeli, kariyer bir süre rayına oturtulmalı, kendi kazancının ve onu yönetmenin tadına varılmalı, sonraları düşünülebilir.

2
    2 Yorumla
    • Senalina2002
      Senalina2002
      1 yıl

İki yildir calisiyorum hem okuyup hem calisiyorum zaten ama biraz olgunluklada alakalı 25 öncesi bana da erken geliyor evlilik icin

Yorumla
    • Frankenstein16
      Frankenstein16
      1 yıl

Kariyerin rayına oturtulması ne demek?
      Özdl sektörde kimin iş garantisi var ki?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Evliliği sadece yaşa bağlamayı yanlış buluyorum ben. Eğer doğru kişiyi bulduysan ve en önemlisi sen kendini hazır hissediyorsan yaşın pek de önemi yoktur. Benim kriterim mesela mesleğimi elime alıp evlenmek çünkü dıger türlü kendimi hazır hıssedemem kısacası bu tamamen kişinin kendisine kalmış bir şey..18 yaşında kadın da vardır 28 yaşında kız da olay bu..🥲

0
    0 Yorumla
  • 1İnciTanesi
    1İnciTanesi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Off yapmayın öyle hatalar şekerler. Boşanan kişilerin sayısı gün be gün artıyor, çünkü kolay bir iş değil evlilik. İş hayatına atıl, kendi paranı harcamanın mutluluğunu defalarca yaşa, insanları tanı ve 25'ten sonra düşün evliliği

0
    0 Yorumla
  • archiMadd
    archiMadd Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Yani biraz erken denilebilir. Mesleğini ve geleceğini netleştirdiysen sorun yok ama çoğu kişi için hayata yeni giriş yapılan yaşlar.

2
    0 Yorumla
  • alperhan0101
    alperhan0101 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 43%
    1 yıl

Bende 22 yaşındayım ama şu an evlenmeyi hiç düşünmüyorum

2
    2 Yorumla
    • Senalina2002
      Senalina2002
      1 yıl

Bende düsünmüyorum zaten ama çevremdeki herkes evleniyor hssjjs

Yorumla
    • alperhan0101
      alperhan0101
      1 yıl

Dünyanın rengine kapılıp evleniyorlar sonra pişman oluyorlar

Yorumla
  • Çimenlerinkokusu
    Çimenlerinkokusu Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

18 yaşını geçmiş erkek ve kadının evlenmesi normaldir. Reşitsin demektir yani.. Anormal olan 18 yaş altı evliliktir. 22 yaşındaki biri 4 senedir yetişkindir zaten.

0
    0 Yorumla
  • MFBH22 s
    MFBH22 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Bu kişiden kişiye değişir eğer eminsen birbirinize uyuyorsanız bence o zaman normal yanlız ikinizinde bir işi olması ikiniz için bir + olacaktır

0
    0 Yorumla
  • Ulubayalp
    Ulubayalp Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Önce egıtım veya kariyer -iş. Güçlü bır kadın olup kendi ayaklarının üzerinde durduğun an dusunebılırsın kı eğer hepsı su an sende tamam ve mevcut ıse neden olmasın

0
    0 Yorumla
  • Spartanian
    Spartanian Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Normal ama bence erken yani insan tek zorluğu yaşayıp evlenmeli bence

Para kazanma zorluğu, geçim vs diyorum

Aile evinden üniversiteden çıkma bakış açısı başka çünkü

0
    0 Yorumla
  • yusuf-kenan
    yusuf-kenan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl

erken kalkan yol alır, erken evlenen döl alır. evlenmeye acele değil. fetvayı verdim ben. evlen

1
    0 Yorumla
  • azelcan
    azelcan Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 66%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Bence kendilerini bilen, iyi yetişmiş insanlar için, ideal bir yaş. Geciktikçe, korkular artar.

1
    0 Yorumla
  • Burakerbek
    Burakerbek Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 35%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.

Evlenmek için çok erken bir yaş. İnsan biraz hayatı tanımalı , görmeli ve olgunlaşıp gelişmeli.

0
    0 Yorumla
  • İstavritliAşure
    İstavritliAşure Takip Et
    Yoda Yaş: 48 , eic 99%
    1 yıl

Dengeni bulursan evlilik cennettir yanlış seçim yaparsan dünyada cehennemi yaşarsın ona göre iyi düşün

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Kızım ne yaptın.

22 yaş çok genç

Önce bir işe gir, hayatını yaşa sonra 30 yaşına geldiğinde düşünün evliliği

0
    0 Yorumla
  • kimsesizqwer
    kimsesizqwer Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Evde çok severim şu an bizde kar yagiyor az önce çıktım oturdum disarda kar yagisini izledim valla güzeldi yağmur daha güzel ama 😀😀

0
    0 Yorumla
  • Yusuf_1244622
    Yusuf_1244622 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.

Hayır evlilik için illa 40 yaş beklenmelidir sonra eğer birini bulursan evlen beraber huzur evinde yerleşin direk

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bence biraz erken, en azından 25 olana kadar beklemeli. Erken yaşta evlenip pişman olan çok var. 20 ve 23 yaşında evlenen iki akrabamın eşi kumar oynayıp trilyonluk borç yaptı. Yani erken karar vermemek lazım.

0
    0 Yorumla
  • Հայերեն_և_քրդերեն
    Հայերեն_և_քրդերեն Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 91%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Işin varsa evlen yoksa adam kötü çıkarsa eline bakarsın adamin

1
    0 Yorumla
  • eskilerdentuba
    eskilerdentuba Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Hayatında ki insanla ortak karar almak onunda hazır olup olmaması etkiler

1
    0 Yorumla
  • Gizemlikadinn8
    Gizemlikadinn8 Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 519 cevap paylaştı.

Çok erken, bence evlenmeden önce işini bulmuş olmalısın.

1
    0 Yorumla
  • xqyssss
    xqyssss Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Bu zamanda çok normal geliyor bende 23 yaşındayım nişanlıyım yaza düğünüm var

0
    0 Yorumla
  • KSM-Y
    KSM-Y Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Evlenebilir tabi. Benim arkadaşlarımın çoğu, üni. den sonra evlendi. 🤷

0
    0 Yorumla
  • crazzy42
    crazzy42 Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 99%
    1 yıl

acelen ne git çalış yaşa 27 sinden sonra evlen

0
    0 Yorumla
  • DeaconnFrost
    DeaconnFrost Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    1 yıl

Tavsiye etmem ya, çok erken. biraz 26 falan, yaşayın o zamana kadar.

0
    0 Yorumla
  • BlackLeon16
    BlackLeon16 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Evlenebilir tabi çocuk bir süre yapmanızı tavsiye etmem

0
    0 Yorumla
  • birKarasevdali
    birKarasevdali Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Kimseye giydirmez Senin hesabın yani vücut senin

0
    0 Yorumla
  • battalgazi007
    battalgazi007 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Normal neden olmasın istedikten ve imkanlar el verdikten sonra

0
    0 Yorumla
  • YorgunBirCicek
    YorgunBirCicek Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

İşin gücün varsa karşındaki insandan da eminsen neden olmasın

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Bence çok erken, bir kadın 26 yaşından önce evlenmemeli.

0
    0 Yorumla
  • Xhaxx
    Xhaxx Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 63%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Saçmalama fikirlerin çok değişecek daha. İleride pişmanlık yaşama ihtimalin yüksek.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Mesleğini eline almışsa normal ama mesleği eline almayan için erken diyicem ama 22 yaşında evlenmek 25 ten sonra evlenmekten daha kolay 25 ten sonra erkekler kullanmak için karşına cikiyor

0
    2 Yorumla
    • Tükendimçok2
      Tükendimçok2
      1 yıl

Ne alakası var ya

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Tükendimçok2 öyle ama yaşını bilmiyorum ama nerde sapık iti kopuk varsa 25 ten sonra geliyor

Yorumla
  • bielmanınyarısı
    bielmanınyarısı Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Doğru kişiyi bulduysa kaçırmamalı o fırsat 1 defa geçer ele

0
    0 Yorumla
  • zezeile_
    zezeile_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

ben yas ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ya kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman olur

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Herkes aynı düşünmeyebilir ama ben bu yaşta olanları daha çok istiyorum desem yalan olmaz:) bende 29 yaşındayım sizce çok mu?

0
    0 Yorumla
  • Estasbien
    Estasbien Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    1 yıl

Gayet normal özelllikle kadın için ama erkek için pek olmayabilir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Hayatını nasıl idam ettireceğine bağlı...

Nasıl geçinecek?

Kirayı nasıl ödeyecek vs.

0
    0 Yorumla
  • cisemssscnm
    cisemssscnm Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    1 yıl

Benim çoğu yaşıt arkadaşım evli çocukları bile var ben de 22 yaşındayim

2
    1 Yorumla
    • Senalina2002
      Senalina2002
      1 yıl

Benimde öyle tüm arkadaşlarım evlendi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Ne kadar erken o kadar iyi. Bir bayanın en verimli yaşı ergenlikten sonradır.

0
    0 Yorumla
  • kenkir
    kenkir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    1 yıl

25 şe kadar erkek için normal askerden gelmiş işini gücünü kurmus ne yapcagına karar vermiş

22 gayet iyi tabi ömür boyu beraber yaşamayı göze aldığın biri varsa seni hak eden

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Bilmem evlensen mi? Böyle 5 sene sonra elinde 3 çocuğunla meslek sahibi olmadan yaşasan mı?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

burada 25-26 dan sonra evlenemedigi icin aglayan cok kız var talibin varsa evlen bence

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 yıl

Sandalyeye oturduğunda, ayakları yere değiyorsa, her türlü olur 😉

0
    0 Yorumla
  • mira0519
    mira0519 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    1 yıl

Yani bilmiyorum benim hayalim üni bitirip 2-3 sene rahatima bakmak ama ben uniyi ne zaman bitiririm bilmiyom ama sen 22 de bitirmissin 3 yıl 4 yıl daha gez calis kazan sonra zaten evlenirsin

0
    0 Yorumla
  • sıla-ist-33
    sıla-ist-33 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    1 yıl

Yani istersen evlenirsin ama bu çağda evlenmen için biraz erken derim 27 leri görmekte fayda var bahsettiğin yaşta boşanma yüzde 70 leri geçmeye başladı

0
    0 Yorumla
  • BikerAss4
    BikerAss4 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    1 yıl

Kanka bence erken ya ben mesela hem okuyup hem çalışıyorum üni sondayım İngilizce, ben ev almadan evlenmem djdjdhdhhdhdhdhd kirada oturamam abi ben

0
    6 Yorumla
    • BikerAss4
      BikerAss4
      1 yıl

Evlenme bu yaşta keyfini çıkar sende bu yaşları ararız valla ahhahahsjd

Yorumla
    • Senalina2002
      Senalina2002
      1 yıl

Yok ya zaten öyle bi düsüncem yokta tüm arkadaşlarım evlendi resmen arkadaşım kalmadı evlenince de kopuyosun biraz arkadaslarınla bence

Yorumla
    • BikerAss4
      BikerAss4
      1 yıl

İster istemez öyle yapıyorlar maalesef… ama önemli olan dost olmak o ayrı, sen de mi okuyup çalışıyorsun zor gerçekten ama yapacak bişey yok

Yorumla
    • BikerAss4
      BikerAss4
      1 yıl

Bende burada yeniyim de sende yenisin galiba, burası fena değilmiş galiba

Yorumla
    • BikerAss4
      BikerAss4
      1 yıl

Bana da kimse evlenme diyor 27 öncesi mesela, bi nevi hak veriyorum ya ama olgunluk vs yetişkinlik tam

Yorumla
    • BikerAss4
      BikerAss4
      1 yıl

Bu arada müsaitsen sende profildeki sorularıma gelebilir misin rica etsem, hem iyi olur kombinler hakkında sordum da

Yorumla
  • Arc-en-cieel
    Arc-en-cieel Takip Et
    Guru Yaş: 27
    1 yıl

Kişi kendisini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman olmalı

0
    0 Yorumla
  • Manolya2021
    Manolya2021 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 22
    1 yıl

İlk önce Kendi ayaklarin üzerinde durmayı öğren güzel bir kariyer için uğraş tabi varsa çok iyi bir yaş

1
    0 Yorumla
  • Eda7081
    Eda7081 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    1 yıl

Normal ama yani kişinin olgunluğuna ne beklediğine veya ne kadar sorumluluk sahibi olmasına falan bagli

0
    0 Yorumla
  • Fruy61
    Fruy61 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    1 yıl

Sevince yaş fark etmez bence neden olmasın sevmedğin biri yaş farkı az olunca ne oluyor bırıkın toplum ne der sözcüğünü herkes işine baksın

0
    0 Yorumla
  • aleyna_nazlinur
    aleyna_nazlinur Takip Et
    Xper 1 Yaş: 33
    1 yıl

22 yaş için bilmiyorum ama bende 24 yaşında evlenmiş biri olarak biraz daha sonrasına bırakılabilir diye düşünüyorum

0
    2 Yorumla
    • Rich_Sanchezs
      Rich_Sanchezs
      1 yıl

Sebeb?

Yorumla
    • aleyna_nazlinur
      aleyna_nazlinur
      1 yıl

aceleye gelmesin diye üzerine düşünülebilir onlara kalan bişey tabi

Yorumla
  • hera211
    hera211 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    1 yıl

Evlenmek istiyorsan hazırsindır bunun yaşı yok bence seven sevdigine kavuşmalı gerisi halledilir zorlukta olsa beraber gögsunu gerersin

0
    0 Yorumla
  • freelancem
    freelancem Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    1 yıl

Evlenmek istiyorsa evlen o sana bağlı neye göre anormal olsun ki

0
    2 Yorumla
    • Senalina2002
      Senalina2002
      1 yıl

Anormallik değil de kişiye göre değişir tabi benim evliliğe karsi biraz fobim olabilir belki çok saçma geliyor insanların da bakıs acısını almaya calisiyorum

Yorumla
    • freelancem
      freelancem
      1 yıl

Umarım herkese örnek bir aile olursunuz

Yorumla
  • Zeynep1384
    Zeynep1384 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    1 yıl

Ayy ben 16 yaşında evlendim şu an 20 yaşındayım iki kızım var

1
    0 Yorumla
  • beyzanisa02
    beyzanisa02 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    1 yıl

Evet normal ama hazır hissediyorsan ve karşıdaki kişi kaç yaşında

1
    0 Yorumla
  • bilebileladess
    bilebileladess Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    1 yıl

Bunu buraya sorma gerektiğini düşünüyorsan cevap belli

0
    0 Yorumla
  • mertankara00
    mertankara00 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    1 yıl

Bence tam zamanı gençken evlenecen yasayacan evliliği tadını çıkaracaksın bence doğru karar

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 22 yaş evlilik için normal mi, üniversiteyi yeni bitirmiş biri evlenebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Üniversite den mezun olur olmaz evlenmek normal mi? 11 cevap verildi
Üniversite bitmeden nişanlanmak ya da evlenmek normal mi? 15 cevap verildi
Üniversite bitince evlenmek ne kadar doğru? 29 cevap verildi
Lise mezunu ile üni mezunu evlilik olur mu? 8 cevap verildi
Lise mezunu ile universite mezunu evlenebilir mi? 15 cevap verildi
22 yaşında evlenmek normal mi? 41 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Erkekler ortamı çok olan kızları sever mi?
  • Günde 2 defa duş alan biri eriyerek yok olur mu?
  • Yanında şımarmak istediğin biri var mı?
  • Biten bir ilişkiye dönmek, hata mıdır?
  • Kan ve saç telinden tesbih yaptırmak iyi bir hediye fikri mi?
  • Erkeklerin hoşlandığını anlamak neden bu kadar zor, herkesle mi flört ediyorlar?
  • Çok mu sabırlısın?
  • Aşka cesur musun?
  • İkidebir seviyor musun diye soran insanlara tepkiniz nedir😅?
  • İnsanları idare etmesini alttan almasını bilirmisiniz, yoksa tepkinizi koyarmısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨