Sevgililik sürecimizde de eşim oyun oynardı bilgisayarda cok ama ben o aralar calısıyordum gözüme batmıyordu Şu an calısmıyorum henüz. Ama evlendikten sonra cok rahatsız olmaya basladım. Çünkü paylaşımlarımız yok oldu neredeyse. İşten geliyor bilgisayar basına otıruyor oyun acıyor uyku saatine kadar oynuyor. Bir de kulaklık takar genelde müzik dinler.. Çocuk düşünmüyoruz. evimiz de kedilerimiz köpeklerimiz var. Onlarla bile işten sonra ilgilenmiyor oyun oynatmıyor. Ben ona köpekleri yürüyüşe cıkaralım demesem ona kalsa 3-4 günde bir cıkarcaz köpekleri. Hasta olduklarında götürür veterinere allahtan. Mesela önceden birlikte film izlerdik artık onu da yapmıyoruz. O nadiren acar bir sey izler oda da beni bile cagırmaz. İzin günlerin de sürekli oyun oynuyor ve uyuyor. Ben diyorum bazen suraya gidelim gezelim diye. Bazense dinlensin diyorum ama o yine oyun oynuyor. Ama işten sonra arkadasları cagırsa yorgunum demez gider. Gecen gün iş arkadasının canı sıkkın diye onu teselli etmek için buluştu onla işten sonra. Ben tartıstıgımızda surat asıyorum konusmuyorum gönlümü bile almıyor. Normalde surat asmam ama artık cidden cabalayacak mı diye deniyorum. 14 gündür konusmuyorum onunla şu an. Ve kendisi hiç bir sey olmamıs gibi konusuyor benle ama ben yüz vermiyorum. Ve hala sorunu cözmek için ugrasmıyor yine oyun oynuyor. Ben şunu bunu yap dersem yapar ancak. Kedilerin kumunu temizle bari diyorum onu da aklına estikce yapıyor. Eşimle 2 kez aldım karsıma ilişkimiz hakkında konustum. Tekrar mı alıp konusayum? İnanın isteğim kalmadı artık. Her istediğimi yapar alır sanırım tek iyi yanı bu şu an eşimin. Bu yanına tutunuyorum sadece. Onun dısında kendimi görünmez ve degersiz hissediyorum. Çünkğ eşimle tartısamıyırum bile. Tepkisiz sessiz duvar gibi duruyor karsımda. Tek basıma tartısıyorum ben. Sonrasında da gelmiyor konusmaya gönül almaya. Oysa ben onun bana yaptıklarını yapsam, o benim gibi davransa , ben üstüne giderdim çözmek için sorunu... Ve eşim asla sinirlenmiyor arkadaslar benimle ilgili. Baska seylere sinirlenir ama benimle ilgili hiç sinirli tripli görmedim onu.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden önce bilip böyle kabul etmişsin. Ya sonuçlarını ön göremedin ya da değişeceğini umdun. Oyun bağımlısı bir insan bu işe zevk olarak bakıyorsa sanalda yaşıyordur. Gerçeklikten kopuk yaşar. Sana iyi davrandığı için her şeyin yolunda olduğunu var sayıyor. Belki çocuk olursa bu durum değişir ama çok sorumsuzmuş. Yurt dışında bir kaç ülke de özellikle 20-40 arası çiftlerin boşanmasındaki ilk sıra eşlerinin oyun bağımlılığı. Bence bizde de yeni nesil çiftlerin en büyük sorunu bu olacak. Ona sorumluluk yükleyip bu alışkanlığından kurtulması yönünde bir ders vermezsen asla değişmeyecek ve günden güne daha kötü olacaktır durum senin için. Tepkileri yavaşlar. Reaksiyon verme hızı çok düşer...
113 Yorumla
Soran1 yılSizce nasıl bir sorumluluk yükleyeyim ona? Nasıl bir ders vereyim? Gidecek yerim dd yok ki uzak kalalım birbirimizden bir süre diyeceğim ama yok.
- 1 yıl
Yok uzak durmak ona ders olmaz. Tatil gibi gelir. Oyunları evde oynadığını farz edersek haftanın 5 günü dışarı çıkın. Arkadaşlarınızı ziyaret edin, ne biliyim gezmeye gidin. Akraba ziyareti yapın. Ya da ortak bir hobby edinin. Koşu yapmak olabilir, yüzmek olabilir, birlikte kütüphaneye gidip kitap okumak olabilir hatta aklıma gelmeyen saçma sapan şeyler dahi olabilir. Onun şu an gördüğü en güvenli yeri (bilgisayarda oyun oynadığını farz edersek) bilgisayarın bulunduğu o oda. Hatta gıcını koyduğu o sandalye diyebilirim. Onu buradan uzak tutacaksın bir süre 2-3 ay. Ona da iyi gelecek aslında. İlk başlarda huzursuzluk yapacak ama sonra diyecek ki ''Aslında cs de lig atlamasam da hayat iyi ben neden kendimi hiç bitmeyen bir döngüye sokup duruyorum ki?'' Haftanın 5 günü dedim çünkü tamamiyle bırakmasını beklememek gerekir. Haftanın 2 gününü oyun günü yapsın kalan 5 günü gerçek hayatla eşiyle eviyle arkadaşlık ilişkileriyle ilgilensin. Bunu yaptıkça zaten oyun bağımlılığından kurtulur. Ben böyle kurtuldum ki 6 yaşımdan 30 yaşıma kadar oyun bağımlısıydım. Bekarım da ama hayatın böyle gitmeyeceğini daha yuva kurmadan bu durumu düzeltmem gerektiğini gördüm. Sırf eve gitmemek için mutlaka bir arkadaşımla plan yapıyordum. Şimdi bilgisayar yatağımın dibinde olmasına rağmen açasım bile gelmiyor. hafta da 1 oyun günü yapıyorum, o da işim gücüm yok ise...
Soran1 yılEşim köpekleri bile zor cıkarıyor yürüyüşe işten sonra. Ben demesem günlerce cıkarmayacağız hayvanları. Valla haftanın 5 günü işten sonra aktivite yapacagını sanmıyorum. İzin gününde bile kendi aracımızla bir yere giderken arada ayy yorgunum diyor yolda. Huzursuz ediyor keyfimi kacırıyor.
- 1 yıl
Arkadaşların çağırmaz mı? Kafeye gidelim, bize gelin falan . Bak şey bile olur birlikte okey oynayacağınız ne biliyim monopoli oynayacağınız bak tabu çok iyi olur sessiz sinema vs. Yine oyun oynayın ama pc de playstation da değil. Söylene söylene yapar bence başkaları çağırırsa. Sen teklif edersen red edecektir zaten eminim.
Soran1 yılBenim arkadasım yok yaşadıgımız yerde. Onun arkadasları var ama herkes işinde gücünde. Ben ona dısarı cıkmayı teklif etsem red etmez. Tamam gidelim der. Ama onun davranısların bakıslarından anlıyorum ben sıkılıyor hemen gibi. Yorgunum demeye baslıyor.
- 1 yıl
Bir şey olmassss zorla onu. Bu yorgunluk işte oturup saatlerce oyun oynamaktan kaynaklı. Vallahi aklıma başka bir şey gelse onu yap derdim ama ben ve çevremde bir kaç kişinin bu şekilde kurtulduğunu biliyorum. 8 yaşında çocuk iken arkadaşımda kalacam deyip arkadaşımı ayarlayıp internet cafelerde sabahlardım. Böyle arkadaşlarım vardı.
Soran1 yılEşimin de cocukluktan geliyor oyun hobisi. Tek sorun oyun oynamayı abartması değil işte. İlişkimizi beni görmüyor. Düşünmüyor ilişkimiz hakkında. Zorla ben düşündürtüyorum. Sorular soruyorum alıyorum karsıma konusuyırum. Bir düşğn diyorum. Bir sorgula diyorum kendini beni ilişkimizi. Ya bunun için itmeye verek var mı deger veren bir insanı? Zateb deger veren biri sence hissetmez mi görmez mi bir seylerin yolunda gitmediğini. 14 gündür surat asıyorum , insan yolda aglayan birini görse gider yardımcı olmak ister. Ben hele ki evde sözde deger verdiğini insanım. İş arkadasını teselli etmeyi düşünebiliyor, canı sıkkın bir gideyim yanına diye düşünebiliyor. Neden bana aynı sekilde yaklasmıyır?
- 1 yıl
Bu söyleyeceğim garibine gidiyor olabilir ama gerçekten oyunla gerçek dünyayı karıştırıyorlar. Farkında değiller. Seni bir oyun görevi gibi görüyor. Evlendik, seviyorum, o benim yanımda, ben onun yanındayım açta açıkta değiliz. Ben mutluyum. Ona da iyi davranıyorum o da mutludur. Seni bir görev olarak görüyor. Değer vermediğinden değil ama farkında değil. İnşallah bir şekilde aklı başına gelir ne diyim Allahh yardımcın olsun.
Soran1 yılValla ben artık 2 kere ilişkimiz hakkında konustum ciddi olarak. Agladım anlatırken. Özür diledi. Farkına varmıs olaması gerekmez mi artık ne duygu durumu içinde oldugumu ve beklentimin ne oldugunu?
- 1 yıl
Anlaması lazım. Alakasız ama aslan burcu mu? Partnerinin duygusuna cevap veremiyor aslan erkeği. Gerçeklikten kopuyor. Bu kadar ileri gidebileceğini düşünmemiştim. Belki de ilk mesajında yazdığın gibi bir süre onu terk etmen kavga edip ayrılman mı lazım anlaması için? Psikologa gitmeyi de kabul etmez %99 böyle kişiler. Kendimden biliyorum. Zor bir durum. Ortak bir arkadaşınız var ise onun uyarması da işe kardeşim.
Soran1 yılPsikologa gidiyor kendisi. Ama baska bir konu için gidiyor. Göstermelik gidiyoe rapor almak için. İstese o psikologuyla da bu ilişkimiz hakkında konusurdu bence. Ama konusmuyor anladıgım kadarıyla. Ha ben ayrı olarak cift terapisine falan gidelim desem gelir. Katılır. Ama maddi olarak Şu an ona ayırcam durum yok. Burcu da oğlak.
- 1 yıl
Götür bence onu da bütce ayırdığınız zaman. İşe yyarayacağını düşünüyorum. Böyle uzun yıllar yaşamak zordur muhtemelen.
Soran1 yılOna şimdi gidelim desek kredi kartına borclanır yine gideriz. Ona da ses cıkarmaz. Ama ben tercih etmem. Strese girer borctan daha cok oynar 😀
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 770 cevap paylaştı. Yanlış anlama ama sizin bir ilişkiniz yok. Siz mecburi ev arkadaşısınız ve ben açıkçası eşinizin size değer verdiğini bile düşünmüyorum. Ne evle ne de sizle ilgisi yok, arkadaş dostsunuz sadece. Size bir şey alması demek değil ki size çok değer veriyor. Sizin de işiniz olsa kendinize de alırsınız zaten? Yani ne bileyim ki evlilik öncesinde de böyleymiş hala aynı şekilde yaşamaya devam ediyor. Senin var oluşun ya da olmamam çok önemli değil sanki onun için
045 Yorumla
Soran1 yılBen de ona bunları söylediğimde kabul etmiyor. Deger verdiğini sevdiğini söylüyor. Sonra özür diliyor. Daha ne yapayım? Çünkğ aklım cok bulanık. Saglıklı düşünemiyorum. Ve ne yapacagımı sasırdım. Cünkü kendini ve ilişkimizi sorgulamayan biri var karsımda. Sorgulamazsa içindeki gercekleri nasıl bilebilir dimi? Sorguluyor olsa benim gördüklerimi o da görürdü. O yüzden sanırım gerçekleri onun agzından duymaya ihtiyacım var. Aksi takdirde bu ilişkinim gercek yüzünğ göremiyorum.
- 1 yıl
Kabul etmeyecek bir şey yok. Arkadaşımızın canı sıkkınsa 14 gündür ki beyefendi canım sıkkın demiş ve gitmiş arkadaşına sen bir kadınsın ve aynı evdesin. Fark etmeme lüksü yok. Umursamıyor o belli. Senin onun kabul etmesini sağlaman lazım sanırım, kabul eder mi sanmıyorum ama sana en azından değer vermediği umursamadığı bir net. Sana sinirlenmiyor oluşu, kıskanmaması bile sana ne kadar değer verdiğini belli ediyor sanki
Soran1 yıl14 gündür ben onla konusmuyorum baska konudan dolayı. İşte demek ki düşünebiliyor ki arkadasının canı sıkkın diye teselli etmesi gerektiğini biliyor. Ama beni farkettiği halde etmiyor. Fatkındayım ben durumun. Ama onun agzından duymaya ihtiyacık var. Kolay değil yıllarını verdiğin ilişkini bitirmek.
Soran1 yılDaha önceden dd sormustum. Neden gelmşyorsun benle konusmaya diye tartısma sonrası. Bana dedi ki sen hala sinirli görünüyordun ve sanki benle konusma diye bir hava veriyordun dedi. Ne yapmamı bekliyor? Bir sey olmamıs gibi davransam da konuyu acmıyor öyşe kapanıyor üstü
- 1 yıl
Çok mantıklı bir cevap vermiş aslında ama dediğimiz gibi işte kendinde hata görmek yerine en basitini yapmış suçu sana atmış. Sağlıklı bir iletişim olmayınca işte böyle sonuçlar çıkıyor ortaya. Yani adam akıllı karşıya alıp konuşmak gerekiyor ya da oyunlardan uzak tutup dış dünyaya açmak lazım, ki o da ne derece mümkün olur bilmiyorum
Soran1 yıl2 kez cok ciddi konusmustum. Tabş sadece oyuna pc ye olan bagımlılıgı üzerine değil. Genel olarak ilişki durumumuz ve kendi hissetiklerim hakkında 2 kez karsıma aldım konustum ciddi sekilde. Tutamadım kendimi nasıl dolmussam aglamaya basladım hep anlatırken. O da özür diledi. İşte ben kendime hangi soruları sorduysam ona da sordum. İlişkiyi birlikte sorgulayalım diye. Gecen gün misal içimde kötü bir his var dedim. O bilgisaysr basındaydı. Genelde kötğ his olunca kötü bir sey olur hayatımda. O da dedi ki allah allah inşallah kediciklere bir sey olma falan dedi o kadar. Hani alıp karsısıma neden böyle hissediyorsun falan diye sorgulamadı. Ben olsaydım sorgulardum derdin mi var diye
Soran1 yılGünlük hayatımız hafta için eşim aksam 5 bucuk gibi evde olur. Duş alır. bilgisayarı acar haber izler. Ben sofrayı hazırlarım. Yemek yeriz birlikte. Sonra tabagını falan kaldırır. Oyuna başlar. Yatana kadar oyun oynar. Köpeklerle kedilerle evde pek alakası yoktur. Ben mamaların ver derim. Şunu yap derim. Hafta sonu mesaisi yoksa bazen dokunmam dinlensin diye. Ama o sürekli oyun oynar ve gğn içinde uyur. Kalkar yine oyun oynar. Ben desem ki gidelim dısarı cıkalım o zaman cıkarız. Ya da ben cok sıkıldım dersem cok üstünde durmaz. Bazense işte haftta sonu ailesi yemek yiyelim birlikte der amcası falan cagırır onlarla geceririz tatilini. Sonra ki haftayı beklerim dısarı cıkalım diye birlikte ya da baktım cok yorgun görünüyor bir sey demem. Ama tam da o an arkadası arasa annesi amcası arasa dısarı cıkar. Tabi ki benle. Sonra eve gec gelmezsek yine bilgiaayarı acar oynar.
- 1 yıl
Robot gibi yani, komutla yaşıyor. Kendi çok bir şeye karar veremiyor ve düşünmüyor. Gerçekten de bir bağımlıymış ya, yani sizde dokunmayınca doğal olarak kendi kendine odada bilgisayar telefon başında geçiriyor hayatını çok garip. Yani bu kadar bağımlı olunacağı oyunlara ilginç gerçekten
Soran1 yılAynen öyle ben dürtmesem ve çalışmıyor olsa var ya sabahlara kadar oynar. Bir ara iş arama sürecinde sabahlara kadar oynuyordu. Yatma saati gelince bu sefer yataga girer telefonda kitap okur ya da bir sey izler takılır uyumadan. Şu an gitsem kızsam bagırsam bilgisayarı kapatır bir kaç gün açmaz. Ama sonra yavas yavas eskiye döner. Artık ya oyun ya ben diyeceğim resti cekip bu canım teklifi yapacagım artık.
- 1 yıl
Bağımlılıkların cidden her türlüsü kötü, alkol, uyuşturucu, kumar... Bu da bir tür bağımlılık ve aileye vakit ayırmaması ve eşini görmezden gelmesi cidden kötü. Yani laftan sözden anlamayan biri varsa karşınızda bu saçma teklifi yapmak mantıklı. Zaten kalkıp da oyun diyecek hali yok bu konuda ama ne derece kendini toparlar onu hiç bilmiyorum
Soran1 yılEn kötü ihtimal deneyeceğim bu teklifi. Ona göre yol alacagiz artık. Kimileri de diyor ki ne güzel işte dısarda takılmıyor, kumarı yok, dizinim dibinde kocan diyorlar. Zaten olmaması gereken seyler lutuf gibi görüyorlar
- 1 yıl
Normal bir insanın yapmaması gereken şeyler zaten bunlar. Onu da geçtim tamam bunları yapabilir ancak dışarıda eşiyle takılabilir? Bunun nesi kötü. Ya da karısıyla oturup film açıp yemek hazırlayıp yemesi ne kadar kötü, yani eşine ilgisini evde vermeyen ne yapacak, neden evliyiz o zaman? Ki hayatında mutlu bir kadın varsa, erkek de çok mutlu olur bu açık ara her zaman böyledir
Soran1 yılEşime zamanın da dedim ki mesela kadın ne ister, ilişki ne ister. Evlilik ilişki nedir. Arastır oku dedim. Ben okuyorum sen de oku demiştim. Telefonunda kitap satın aldı bir ara okuyordu ama sonra bıraktı. ve demiştim ki ona. Benim herseyime, her isteğime tamam olur demen beni seviyorsun demek değil. İlişki böyle yürür demek değil. Farkında mısın arkadas gibiyiz evde. Sadece iyi anlasan iki arkadasız demiştim. O da nesi kötü bunun? Arkadas olabilmelte iyi bir sey değil mi ilişki de demişti. Benim neyimi seviyorsun demiştim. Güzelsin, iyi birisin, beni daha iyi insan yapıyorsun falan filan demişti.
- 1 yıl
Senin kadar iyi birini bulması onun için de mi mucize olmuş acaba ya? Bence ilişkilerde inatlaşmak ve bir şeyleri tartışmak hep daha ileri götürür. Ne o öyle robot gibi tamam demek. Arkadaş olabilmek iyi evet ama bazı anlarda iyi, yoksa zaten neden evleniyoruz? Beni daha iyi insan yapıyorsun bu ne demek ya, benim hayatım yok seninle mi iyi olacağım demek? Peki sen günün birinde çirkin olsan ya da kötü biri olsan yanında durmayacak mı bunu mu anlamak gerekiyor..
Soran1 yılYa cirkin olsam bşr sey olsa yanımda durur gibime geliyor acıkcası. Ne bilim zamanında ailem yanımda değilken ameliyat olmustum bir kaç kez. Sevgiliydik o zaman. Eşim bakmıstı bana. Offf bilmiyorum ya insanoğluyuz işte. Değişebiliyoruz.. eski zamanları hatırlayınca ona karsı yumusuyorum. Normal mi? Ama su var ki ben bir konuda cok büyük bir fedakarlık yaptım onunla aynı sehirde kalabilmek için. Bu bende kalsın ne oldugu. Fedakarlık yarıstırmıyorum ama bu yaptıgım fedakarlık beni psikoloij olarak alt üst etti o dönemde. Benim tercihimdi onu suclayamam. Ama geri dönüp bakıyorum da, o an farkedememiştim, bakıyorum da tam olarak duygusal olarak yanımda oldugunu hissedememiştim o dönemç fiziken yanımdaydı. Sözlü teselli edilememiştim.
- 1 yıl
Ama bunu sana sadece güzelsin diyerek söylemesi yanlış. Ne güzel vefalı da biri hayret o zaman bilgisayardan oyunlardan başını kaldırmış... Yumuşaman neyden kaynaklanıyor bence hala onu seviyor olmandan ve ondan çaba geldiği takdirde daha mutlu olacağını düşünüyor olmandan kaynaklanıyor. İşte zaten bu aydınlanmayı o an yaşasaydın belki de evlenmeyi erteleyecek veya evlenmeyecektin? Çünkü o an acaba duygusal olarak yanımda mı, duygusal olarak beni seviyor mu vs diye düşünecektin sanırım
Soran1 yılEbet kendisi merhametli vefalı biri. Hem insanlara hem hayvanlara karsı dayanamaz. O an evde bana bakarken de oyun oynuyordu zaten 😅 Yemek yapardı , işlerini hallederdi sonra oyuna otururdu. 😂 Sanırım vefalı olusuna tutundum ben. Ama Şu an hiç de vefalı biri gibi değil. Vefalı olan insan gözünün önünde mi mutsuz insanı görür heralde ya da işine geldiği gibi bilmiyorum. Acaba umudum var mı hala inan kafam cok karısık. Zamanla ben de değiştim ona karsı. Oma benzedim. Bence o da negatif hisler barındırıyor benim gibi Şu an onun için hissettiğim gibi. Ama agzından bu cıkmaz. İtiraf etmez eminim. Çünkü değişim hiç bir zaman karsılıksız olmuyor.
- 1 yıl
Şaşırtmadı ya bu söylediğin bağımlı çünkü 😂 Tabiki öyle en azından seni görür ne sıkıntımız varsa oturalım halledelim modunu açardı. Umudunu bilmiyorum ama içinde sevgi olduğu için de böyle düşünüyor gibisin bence o yüzden demiştim. Negatif hisler de olmasa kadınının halini görür, onu teselli eder ve onun için çaba sarf ederdi belki de ki zaten olması gereken de bu ama sen çok yorulmuşsun ben öyle hissediyorum
Soran1 yılEvet yalnız hissetmekten, görünmez hissetmekten cok yoruldum. Bir seyleri sürekli bemim söylememe hatırlatmam beni yordu. Düşünüyorum uğrasmaya hevesim gücüm kaldı mı diye. Bak mesela az önce uyumaya gitmiş. Elinde telefon var. Ve kedilerin kumunu kontrol etmemiş bile yine. Özellikle bari bunu yap ufak detyı yap beniö için demiştim bir kaö gün önce. Unutuyor herhalde. Ama sürekli sürekki de hatırlatmak söylemek beni cok yordu ve artık öfkeleniyorum hemen. Elin telefona bakıyor yatakda yatıp. Böyle zamanlarda bir anlım sinirle boş ver cekesim geliyor. Daha da degersiz hissediyorum. Söydiklerime önem vermiyor gibi. Bir de 14 gündür konusmuyorum. Dün de bir seyler izliyordu gelinde gülüyordu falan. Ay iyice sinir oldum
- 1 yıl
En sıkıntısı o ya, bir de birine bir şey diyorsun tamam diyor evet ama yapmıyor. Kaale almıyor gibi oluyor o saatten sonra. Unutuyor mu, yoksa umursamaz mı? O da önemli. Karşında bir çocuk yok ki; ne derece sürekli hatırlatacaksın kendi sorumlulukları olan ve bilincinde olan birisi olmalı. 14 gündür nasıl dayanıyorsun ya? Temas vs de mi yok? Sakin ol sinirlenirsen saçma kararlar verebilirsin
Soran1 yıl14 gündür içim içimi yiyor laf carpmamak için. Temas da yok evet. Zaten sırf cinsellik için gönlümi almaya gelcekse daha da kötü degersiz hissederim ve asla yanaşmam ona. bekliyorum bu 14 gün kaç gğne cıkacak. Ve o ne zaman sesini cıkaracak yeter diyecek. İlk defa bu kadar uzun süre konusmamazlık yapıyorum onunla. Onun aklından neler geciyor acaba bu küslükle alakalı onu merak ediyorum. Ya da iplemiyor hiç
- 1 yıl
İyi bile dayanmışsın gerçekten söylüyorum. Tabiki yani de erkekler genelde dayanamaz bu konulara ya o yüzden gelir ben o açıdan sormuştum o bile doğru dürüst yok demekki. Ne kadardır evlisiniz ki? Bence iplemiyor, iplese ne oluyor ya küs müyüz diyebilir sanki, yani insan karısına 14 gündür nasıl dokunmaz absürt
Soran1 yıl2 yıldır evliyiz. Ama ömcesimde bir kaç yıl da sevgiliydik.
Soran1 yılBakalım sonucu ne olcak. Merakla bekliyorum ben de.
Soran1 yılOna bıraktım tamamen ben artık. Kaybetmek aklına gelip korkuyorsa kaybetmekten gelir konusur herhalde baktı iş daha da uzuyor küslük falan. Herhalde her zaman ki kendikç kendime zamanla onunla konusurum normale dönerim sanıyor. Ama öyle olmadıgını idrak etmeli artık. Kötüye gitmesin istiyorsa gelip konusacak o zaman
Soran1 yılEvet doğru anlamıssın. Cabasını görmek istiyorum onun.
Soran1 yılAma napim yine gidip ben konusmak istemiyorum bu sefer hiç içimden gelmiyor. Bu döngü kırılmalı diyorum ama yanlıs mı düşünüyorum? Bir de cok tesekkğrler bu arada valla ciddi ciddi saatlerce yorumlastın benimle. Senin zamanından calıyorum gibi hissettim birden. Lütfen kendini mecbur hissetme cevap yazmak için
Soran1 yılTesekkür ederim tekrardan. Beni uzun süre bu kadar dinleyen ve bastan savma cevap vermeyen bir kişi olmamıstı baya zamandır. İyi geldi bana baya.
Soran1 yılHelal olsun diyorum. Bu zaman da kimse kimsenin derdini dinlemek istemiyor, ugrasmak istemiyor. Valla sen beni tanımadıgın halde daha da dinlerim diyorsun.
Soran1 yılTesekkür ederim cok:) bu arada bugün se kendisi gelip çözmeye calısmadı sorunu, küslüğü bitirmeye çalışmadı. Hayret ki bu gün 1 saat bilgisayarda takılıp uyumaya gitti sonra. Grip olmus bir kaç gündür grip. Ama hiç ilgilenmiyorum onunla yine. Aklıma bemim regl dönemlerim geliyor. Odadan saatlerce cıkmazdım agrım var diye o oyun oynuyordu. Odaya gelip bakmaz bile iyi misin daha iyi oldun mu diye sormaz. Sadece evde agrı kesici var mı yeterli diye soruyor 😅
Soran1 yılAynen hasta diye herhalde kafası kaldırmadı bilgisayarı 😀ya yemeği sorun yapan biri olsa yemek yapmayı bırakacagım. Ama yemek yapmasam bile niye yemek yok yapmadın diye sinirlencek biri değil. dısarıdan söyler ya da abur cubur yer.
Soran1 yılRica ederimmm. Ben tesekkür ederim kimsenin kimeseye vaktiğini ayırmak istemediği bu dönemde vaktini ayırdıgını için 🙏
Çok haklısın ama evlenmeden önce olan ve senin bildiğin birşeyi değiştirmeye çalışman seni itici yapar bunun yerine güzellikle o oyun oynarken onun yanında sende hoşuna gider gibi vakit geçiren biri olarak davran sen onun üstüne gitmeyip aksi davranışta bulunursan oda seninle vakit gecirmedigini ilgilenmediğini anlayacaktır
112 Yorumla
Soran1 yılTamam da ama öncesinde paylasımlarımız vardı. Hiç yoktan yürüyüşe cıkardık birlikte. Ne bilim yazları pikniğe giderisk sık sık. Sohbet ederdik. Şu an paylasımlarımjz neredeyse hiç yok. O yüzden kötü ve yalnız hissediyorum. O oyun oynarken ben de bazen yanında duruyorum telefonumdan bir seyler izliyorum. Onda kulaklık takılı oluyor genelde. Resmen ev içinde aç mısım, yemek yiyelim mi, ne yiyelim, köpekleri dısarı cıkartalım, ben yatıyorum, afiyet olsun, yer misin içer misin diyaloglarından baska bir sey yok. Artık dayanamayıp o bilgisayarı kırıcam atıcam sen işteylen bir gün o zaman gervcek dünyaya döneceksin demiştim. Bir kaç gün uzak durdu ama sonra yine aynı. Ben oynamasın demiyorum ki. Ben arkadaslarıyla görüşmesine de asla karısmam. Ama dozunda olmalı. Valla 2 yıldır böyle gidiyor 2 yıldır evliyiz. Daha nasıl anlatayım ona? Yeri geldi mutsuzum dedim içimde kötü his var dedim. İki kelime etti. Sonra oyununa geri döndü. Bana hislerini düşğncelerinde dürüst ol anlat diyorum her zaman ona. Ama ne biliyim duvar var karsımda iki kelimeden öteye gidemiyor. Sadece sanki konusmak için konusuyor ben sorunlardan bahsederken.
- 1 yıl
O zaman kısasa kısas gerek biraz kıskandırmak birazda kaybetme korkusu iyi gelecektir ona
Soran1 yılNe önerirsin bir erkek olarak? Nasıl kısas yapayım? Nasıl kaybetme korkusu vereyim? Bazen tartısırken bir gün gidicem sabrım tükeniyor , beni sonra cok arayacaksın dedim bir kaç kez. Yine susuyordu. Aslında kızgınlıgım oyun oynamasına değil görünmez duyulmaz hissediyorum kendimi. Öfkelendiriyor bu beni.
- 1 yıl
Bak öncelikle gidecem bosanacam bu tür kelimelerin anlamları ağır asla kullanma seni daha itici yapar o evde iken yemek hazirliyorsun ya oncelik telefonuna sifre koy ikincisi mutfakta yemek hazirlarken telefonun tezgahta olsun iki is yap bi telefona bak yemegi sofrayı hazirla sofradad ayni hatta arada o bise dediginde duymamış ol telefonla ilgilenmeye devam et ve ozellikle telefonla uğraşırken çok hafiftir yüzünde tebessum olsun ve esinin işten gelme saatinde saçların yaş olsun arada banyo yap eşin mis gibi falan degince yok biraz terler gibi oldum sanki deyip duş aldım de yani onun için olmadığını belirt
Soran1 yılBen onun yanında bilerek oturuyorum oyun oynarken. Bir seyler izliyorum gülüyorum falan. Hiç oralı değil. Benim telefonumu neredeyse hiç eline almuyor ki. Şifreyi herhalde cok sonra farkeder. Dün kulaklık taktım ben de. Bir sey sordu duymamazlıktan geldim. Sonra elini salladı duyıyor musun gibisinden. Ne oldu dedim falan. Pc yi kullanacak mısın kapatacgım dedi. Yok dedim. Uyumaya gitti
- 1 yıl
İşte bunları yaparken onun yaninda olma uzaklas ya diğer odada yafa yatakta bekle onu gelince dön arkanı uyu
Soran1 yılBizim 2 yıldır evliliğimiz böyle geciyoe zaten. Yanında oturuyorum o oyun oynarken. Sonra odaya kapanıyorum bir seyler izliyorum falan. Gelip napıyorsun demiyor. Biliyor bir seyler izlediğimi falan ondan. Yaptıgım seyleri biliyor hep. Ya da uyuyorum işte odada. Bazen o odaya geliyor uyumaya, ben cıkıyorum odadan. Ben hep kendi kendime barıstım onla. Sinirim gecti normale döndük hep ama birikti ben de bu duygu.
- 1 yıl
Bu duygu sende patlama yaparsa kötü olur işte oda bunun farkinda değil alışmış öyle sen alttan aldığın için o yüzden onun fikirlerini defistirmek senin elinde o seni ezberlemiş hangi zamanda ne yapacağını öğrenmiş o yüzden o düşüncesini çürüt kendini değiştir önce
Soran1 yılDısarıya cıkayım diyorum süslenip hazırlanıp. Ama buraya yeni tasındık yurt dısındayım. Nereye gideyim bilmiyorum ya arkafasım da yok.
- 1 yıl
Yok o kadar olmamasi lazım bence çünkü seni tahmin ediyorum o kıskançlık kavgayla sonuçlanır ama dışarı cikmadan çıkmış gibi yapmalısın
Soran1 yılBelkş cıkmıs gibi yapabilirim evet. Bakalım deneyeceğim
- 1 yıl
Tamamdır
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu yenmek için onun ilgi alanını değiştirmek lazım kendini o dunya da daha mutlu hissetmeye başladığı için artık tepki bile vermiyor bu kadar uzun anlattığınıza göre iyi bir kariyer sahibi de biri diye düşünüyorum başka bir ilgi alanı yok mu acaba sizin fark etmiş olmanız lazım
021 Yorumla
Soran1 yılİyi bir kariyer sahibi değil. Ama işini seviyor. İşinde yükselmek için çabalıyor. Ara ara işi hakkında soruyorum ben memnun musun işinden, yoruluyor musun cok vs diye. Baska bir ilgi alanı beyzbol maçlarını izlemek. Ama cok aşırı değil. Futbol, beyzbol, voleybol maclarını takip ediyor. İlgisini ceken takımın maçı varsa izler sadece. Genelde plan yapan taraf benim şuraya buraya gidelim diyen taraf genelde benim. Ona kalsa sadece dısarda yemek yemek yeter herhalde zaman gecirmek için birlikte. Ve izin günlerinde her gün dısarı cıkmıyoruz zaten ona alan zaman tanıyorum ben çalışıyor diye genelde ama bokunu cıkardı artık. Neymiş işten sonra stresini kafasını oyun oynarak atıyormus. İsten sonra bazen hiç bir sey yapmadan yalnız olmak istiyormus. Bu sekilde bir cevap vermişti. Bu tükenmişliğimin sebebi elbette anlık değil. Bazı seyler içimde birikti. Bir kaç hareketi kendimi degersiz hissettirdi zaman zaman. Ona hislerimi acmıstım ne hissettiğimi mutsuz oldugumu dahi söylemiştim. Sadece beni dinledi. Ne yapmak istiyorsun dedi. Bilemiyorum dedim. Sadeve bu kadar. İnsan deger verdiği insan mutsuzum kendimi kötü hissediyorum derse onu iyi hissetirmek için bir seyler yapmaz mı? Ben olsam yapardım. Mesela bunun için bir sey yapmaması bile kötü hissettiriyor bana. özel günlerde çiçek alır, sevdiğim pastadan alır sadece. Ne biliyim maaşını hesabıma atar, ihtiyaclarımızı en iyi ben bildiğim için almam için. Aldıklarımı sorgulamaz, alma demez. Yapma demez. Söylediğim hiç bir seye hayır demez karsı cıkmaz. Diyorum ya bu huyuna tutunuyorum Şu an o kadar degersiz hissetmeme ragmen. Ama bu huyu ihtiyac düşünme sorumlulugunu benim üzerime yıkmak için mi var yoksa bunun deger vermekle alakası var mı?
Cevap sahibi1 yılO sadece görevlerini yerine getiriyor onda alışkanlık olmuşsun birde sevilmedigini düşündürüyor, aslında senin burada yaptığın tanımlamayı ona senin için sormak lazım acaba bu kadar net açıklayabilecek mi.
Siz şu an sorguluyorsunuz içinde bulunduğumuz durum oldukça mutsuz hissettiriyor herşeyi size yükleyerek kenarda rahatına bakıyor
Soran1 yılBen Şu an size anlattıklarımı ona anlatsam tekrar. Karsımda susuyor olacak. Sadece dinliyor olacak. Adam konusmuyor iki kelimeden öteye gitmiyor. Konus söyle anlat düşünceni hissiyatını. Ben de sikayetci oldugun sey ne diye soruyorum. Aklıma gelmiyor bir sey diyor. Kızacagım diye korma diyorum ya cocukla konusır gibi. Sakince komusuyorum bir de. Ona ilişkimizde sorun var mı sence dediğimde. Bence yok diyor. Sence var mı diye bana soruyor. Benim ona sorduklarımı bana geri soruyor. Ama kendisi merak edip bir soru yöneltmiyor düşünerek.
Cevap sahibi1 yılKendi içinde bir dünya yaratmış ve bu size büyük bir kaos yaşatıyor bunu çözmek epey zor olacak onun biraz sinirlendirmeniz gerekli olacak
Soran1 yılNe yapabilirim? Şakayla karısık laf carpıyorum olmadı. Ciddi ciddi bilgisayarını kırıcam bir gün atıcam dedim sadeve bir kaç gün uzak kaldı bilgisayardan. Daha napim nasıl sinirlendireyim? Adam sinirlenmiyor valla bak. Baskasına sinirlenir ama bana sinirlenmiyor. Ya da kendini tutuyor bilmiyorum ki anlatmıyor söylemiyor tartısmıyor ki bileyim aklındakileri. Hayır baska bir seye kızdıgımda baska konu için bile tartısmaya girmiyor. Tartısma sonra gelip konusmuyor. Bu cabasızlıgı da bütün gün oyun oynamasıyla gözüme batıyor
Cevap sahibi1 yılO yokmuş gibi davran bakalım nasıl tavır gösterecek
Soran1 yılDiyorum ya 14 gündür susuyorum. Onunla konusmuyorum. O ufak ufak konusmaya calısıyor bir sey olmamıs gibi. dün işiyle ilgili bir fikir istedi ben de bilmiyorum dedim. Yüzğne bakmadım hiç. Fikrini söyle dedi. Bilmiyorum dedim. O kadar. Uzatmadı da oyun oynadı sonra. Gerekmedikçe konusmuyorum zaten.
Cevap sahibi1 yılİyice kopmuş gerçekten ailesi ile arası nasıl çocuk yok galiba
Soran1 yılCocugumuz yok. Daha hayvanlarımızla düzgün ilgilenmiyor hasta olduklarında veteriner götürür getirir falan yani o., asla cocuk yapmam ki o da ben de cocuk istemiyoruz. Ailesiyle arası iyi. Tek cocuk kendisi zaten. İşten sonra annesi gel bilgisayar telefonuma bir sey oldu bak dese. Gidiyor bakmaya. Amcası bir tane alkolik bekar. İzin gününde plan yapıyoruz mesela. Amcası mesaj atar gelin birlikte yemeğe gidelim diye. Eşim de agzımı arar amcam böyle diyor diye. Gitsek mi gibisinden. İşte o zaman cok öfkeleniyorum. ya da bir plan yaparız annemleri de cagırsak mı der. Zaten zar zor plan yapıo nadiren dısarı cıkıyoruz. Bir de ailesini amcasını araya sıkıstırmak istiyor. Tam net söylemiyor ama anlıyırum ben. Ha bu arada izin günlerinde ailesiyle de yemepe gideriz arada. Hani onlarla zaman gecirmiyor değiliz hiç. En sonunda işte kızdım gitmiyorum ben plan falan iptal git amcanla ye dedim. Ya şaka yaptım falan demeye basladı sonra. Ama o gün cıkmadım dısarı onunla. O da cıkmadı.
Cevap sahibi1 yılSiz onunla arkadaş gibi olmuşsunuz o yüzden hiç umurunda olmuyor birde tek çocuk ayrıca çocukta istemiyorsunuz bağlayacak bir şey de yani ev arkadaşı gibi davranır olmuş diyelim
Soran1 yılCocuk yapınca düzeleceğini sanmıyorum ki bu sebepten de cocuk yapmam asla. Beni ne olarak nasıl seviyorsun diye sormustum bir kez. Neyimi seviyorsun demiştim. İyi bir insan falan filan cümleleri kurdu. Zateb anne babası da hep uyarır onu. O kız gibisini bulamazsın cok iyi biri. Onu üzme falan gibisinden herkes ona söyler.
Cevap sahibi1 yılİşte hep iyi olmak insana her zaman kazandırmıyor maalesef
Soran1 yılEvdeyken şunu bunu yapar mısın dediğim de yapar. Pc den kalkar yine yapar ama hızlı hızlı yapar özensiz. Bazen bir şeyi 10 kere tekrar ederim. Unutur. Onun yüzündem 100 kere tembihleme hastalıgına yakalandım. Huy oldu bende. Sonra da, tamam bir şeyi sürekli söyleme diyor. Bazen pc den kopsun beni görsün diye inadına ev işi yaptırıyorum. Sadece görünebilmek için ona. Evi hatırlatmak için. Yoksa hayatta düşünüpte bir sey yapmaz. Cok nadir yapar.
Cevap sahibi1 yılResmen labirent gibi bir adam nasıl bir tipi var acaba başka bir kadın olabilir mi diyeceğim
Soran1 yılHayır baska bir kadın yok eminim. Zaten ev iş, iş ev arasında gidip geliyor hep. Telefonu falan hepsi açık. Oyun sifreleri falan hepsi acık. Discord u acık. Ne biliyim sosyal medya hesapları acık. İnstagramla alakasj yok cok nadir kullanıyor. İnan ki baska bşr kadın olsa bu kadar caresiz hissetmez ve delirmezdim.
Cevap sahibi1 yılPeki özel hayatiniz
Soran1 yılCinsellikte de cok aktif değiliz. Çünkü ben degersiz ve ihmal edilmiş mutsuz hissetriğim için içimden ona dokunmak gelmiyor. Öfkeliyim sanırım ona. O da bana dokunsuz istemiyorum. Cinsellikte sadece aklı basına gelecek sonra yine oyuna dönecek. Olan sey bu zaten.
Cevap sahibi1 yılOyun bağımlısı ki bunun için bir terapi görmesi lazım ama nasıl ikna olur iste orası zor bir konu
Soran1 yılterapiye git dersem gider. İşte her dedğime olur tamam diyor. Ama terapiye gidip ona söylenenlerş ne kadar ciddiye alacak bilmem.
Cevap sahibi1 yılEn azından denemiş olursun seviyorsun bu yüzden elinden geleni yap ve bunları not et en sonunda ona bir zarfta uzat ve okumasını iste
Cevap sahibi1 yılUmarım her şey düzelir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanman lazım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılHiç hoş değil ama ilişkilerin genel problemi de bu maalesef. Benim eşim de oyun oynar hatta beraber oynarız ama aşırıya kaçınca sinirleniyorum. Bir kere gece geç saatlere kadar oynadı, kasti olarak yatakta bildiğin çapraz yattım gelmesin diye, gitti koltukta uyudu. Sabah da ya böyle böyle gelemedim yanına yer yoktu bana falan dedi, bilgisayarınla uyusaydın benimle işin ne dedim, daha da yapmadı o hareketi.. herkeste sistem farklı işler, konuşunca olmuyorsa başka yol denemelisin
12 Yorumla
Soran1 yılDeniyorun işte. 14 gündür susuyorum. Senin eşim yine sana acıklama yapıyor. Benim ki gelip acıklama yapmaz herhalde. Sabah izin günlerinde kalktıgında yaptıgı ilk sey bilgisayarı acmak oyun oynamak oluyor. Kahvaltı hazırlamaz bile. Hani ev işi yapması beklentisinde değilim çalıştıgı için. Ama arada böyle ince düşünceler yapsa diyorum. Ona da bunları dedim. Ama yok yani aynı
- 1 yıl
Oturup tüm gğn oyun oynamak istiyorlarsa evlenmemeleri lazım maalesef...
1 yılsende pc oyna evi bk gotursun ilgiyi de cek oyundakilerle samimi ol bakim napcak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBosuna evlenmissiniz
Yaslar kac
Bari para kazaniyor mu oyundan02 Yorumla
Soran1 yıl30 yasındayız. Hayır para kazanmıyor. Steam hesabı var. Bir sürü oyun var işte. Bir ara cok sıkıldım oyun oynamaktan dedi. Neden hayırdır dedim. Ne biliyim canım istemiyor dedi ama 1 gün sürdü 😀
Cevap sahibi1 yılSeks hayatiniz mi cok kotu boyle bi evlilik olamaz
İlişkilerde ne yazık ki aldatmalar bu şekilde ilgisizlikle başlıyor insanlar eskisi kadar partnerine ilgi duymuyor veya göstermiyor bu da çiftleri ilgi görecekleri yerlere itiyor
00 YorumlaHepsini okudum merak ettiğim çok şey var.
Kaç yıllık ilişki ve ne zamandır evlisiniz yaşlar kaç?06 Yorumla
Soran1 yıl4 yıllık sevgililik+2 yıllıj evlilik. 30 yaşındayız
Soran1 yılGelsin bana söylesin o zaman. Kac kez söyledim konustum hislerini düşüncerini bana söyle anlat dedim. Yok sus pus. Söylüyorum zaten diyor da bşr sey dediği yok. O iki kelime edince cok anlattıgınu düşünüyor herhalde. İnsan ilişkisinin eskisi gibi olmadıgını hiç farkına varmaz mı? Bir erkek olarak söyler misin?
Soran1 yılAnlamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBiz bulamıyoruz bulan da böyle yapıyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun kardeşim
00 YorumlaBilgisayarı boz
07 Yorumla
Soran1 yılDaha cok ona baglanır diye yapmıyorum ama com yapasım var. O vereceği tepkiyi merak ediyorum.
Soran1 yılBilgisayarı kapatsa evse telefona sarılıyor yataga gidil telefonda bir seyler izliyor.
Soran1 yılOnu yapsam gelir zaten oyunu bırakıp. Ama sonrasında yine oyuna dönecek. Ayrıca kendimi 2 dk benle ilgilensin de 2 dk değerli hissetirecek diye bu yola basvurmak istemiyorum. Cünkü gecici olacak eminim. Zorla resmen ilgisini cekmek bu
Gizli Üye(36-45)1 yılO oyundan dolayı seks hayatın bile etkilenir
00 Yorumla
1 yılÖyle eşi s*kiM
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım