Tamam seviyorsunuz, gözlerinin içine bakıyorsunuz, ama bir denge kurulması gerekmez mi? Hangi taraf tahterevallinin bulunduğu kısmına ağırlık verirse diğeri yüksekte kalır ya, yani halk dilinde totosunu kaldırmak diyelim, böyle bir durumda fazla verilmiş ilgi yalakalık olmaz mı 😅
Gönül işlerinde yalakalık denmez buna.. İlgilenmek zaten kişinin yapısı gereğidir.. Kıskançlık nasıl ki elimizdeki bir şey değilse, ilgi de öyledir.. Herkesin ilişkiyi yaşama şekli değişkendir çünkü.. Kiminin totosu kalkar, kiminin hoşuna gider.. Aynı davranışlar her insanda aynı hisleri uyandırmıyor..
Bence değildir ama orada İnce bir çizgi var.. sınırı aşmamak gerek her konuda dengede.. birde bunun yani ilginin kimden geldiğine bağlı samimi olmadığım birinin o tavrı yalakalık olur benim nazarımda ama sevgiliden gelen çok abes gelmez bana tabi aşırı mıy mıy olmadıkça..
Kimisi duygularını aşırı belli eder, kimisi daha sakin yaşar, yansıtır.. o dozu ayarlamaya çalışmak, mantıklı yaklaşmak vs.. kişinin kendisini kalmış artık.. ama insanın sevdiği kişiye gösterdiği ilgilin yalakalıkla uzaktan yakından alakası yok bana göre
İnsanın sevdiğine fazla ilgi göstermesi neden yalakalık olsun ki sonuçta "yalakalık" sevdiğin insana yapılmaz, sevmediğin insana yapılır benim bildiğim
İlgi karşılıklı ve dengeli olmalı, abartılı kelimeler ikiyüzlü ve samimiyetsizlik içerebilir, inandırıcı gelmez. Lafla kalmak yerine icraat içeren, kâlpten çabalarla gösterilen ilgi ve sevgi olmalı.. Samimi ise yoğun ilgi de güzel.
İlişki içerinde iki kişi de bu değeri birbirine veriyorsa güzel olan o ama dışarda mırç mırç yaşandığında midem bulanıyor. Tek taraflı yaşanıyorsa o yalakalıktan ziyade sevgisizlik ve değersizlik oluyor
Sevdiğin kişi söz konusuysa eğer tabiki yalakalık değildir. Ama normal sıradan bir insan ise bana göre çok aşırı ilgi yalakalıktan başka bir şey değildir. İlginin kime verildiği önem arz eder.
Çok sevse de her şeyin bir dozu olmalı. İnsan, hata yapmaya çok müsait. "Severken ölçülü sevmek ve nefret ederken de ölçülü nefret etmek" tavsiye olunmuştur hadiste.
Mantık cidden devreye girse aşk olmaz. Mantık sevgiyi değer verir, duygular aşka. Duygular da bir zaman sonra değişebilir, bu sebeple aşkın ömrü kısadır.
Bilmediğini tahmin ettiğim için sordum brnde ayrıca gözü kör eden mantığı devre dışı bırakan duygu sonradan olur öncesinde gözün ve mantığın da kabul eder duygular yoğunlaştıkca dediğim yoğunluk oranında olur