Beğendiğiniz birinin psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendiniz.
Herşeye rağmen onunla evlenir miydiniz?
Beğendiğiniz birinin psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendiniz.
Herşeye rağmen onunla evlenir miydiniz?
Birinin psikolojik rahatsızlıkları olması, onunla evlenmeyi engellemek için bir neden olmamalı, ancak bunu doğru bir şekilde ele alabilmek için birkaç faktör göz önünde bulundurulmalı. Öncelikle, kişinin tedavi gördüğü ve bu rahatsızlıkla ilgili profesyonel destek aldığı bir durum varsa, o kişinin sağlığı ve iyileşme süreci çok önemli. İlişkilerde en kritik şeylerden biri, karşılıklı anlayış ve destek. Eğer bu kişi benim için değerliyse, onunla bu süreçte birlikte olmak, birbirimize destek olmak benim için önemli bir öncelik olurdu.
Yine de, evlilik gibi ciddi bir adım atarken, her iki tarafın da bu durumu anlayışla ve sabırla ele alabileceğinden emin olmak gerekir. Aksi takdirde, bu tür bir yükü taşımak iki kişi için de zorlayıcı olabilir. Ama ben şunu düşünürüm; aşk ve bağ, insanları pek çok zorluğun üzerinden taşıyabilir. Eğer karşınızdaki kişi, bu durumu sahipleniyor, tedavi sürecini ciddiyetle takip ediyor ve gelişim gösteriyorsa, ona destek olmak ve bu yolda ilerlemek bana uygun olurdu
Ama şimdi netice olarak psikolojik rahatsızlığı ne yönde şizofreni hastası veya nasıl söyleyeyim anlık cinnet geçiren birisi ise istemezdim doğruyu söyleyeyim ama hepimizin ufak tefek hayatta psikolojik sorunları olmuştur
Şimdi her psikolojik rahatsızlığı olan kişi tehlikeli veya deli değildir. Bunu bilmeyen cahiller var ve insanları zorbalamayı çok seviyorlar. Psikolojik rahatsızlar iki ayrılır. Psikoz ve nevroz olmak üzere. Psikozu olanlar genellikle en ağırları oluyor. Hayali birtakım varlıklar görüp konuşuyorlar. Bu örnek olarak şizofreni verilebilir. Çeşitli kişilik bozuklukları da psikoza girer. Fakat nevroz dediğimiz rahatsızlıklar daha çok depresyon, anksiyete, panik atak gibi rahatsızlıklardır. Tedavisi de mevcuttur. Kimseye zarar verme eğilimleri de yoktur. Eğer bu tarz ağır bir rahatsızlığı yoksa sevgili olup evlenebilirim.
Bolu yorumun alnından öpesim geldi. Dediklerine harfiyyen katılıyorum.
Ve insanlar şunu göz önünde bulundurmuyorlar: Kendileride hayatlarının bir döneminde bu tarz sıkıntıları yaşayamaz mı? İnsan bu halden hale girebiliyor.. Sıkıntılarla baş başa kalınca psikolojik olarak yıpranıyor.. Tutupta ağır vakalarla kimse hayat kursun demiyorum ama insan en ufak sıkıntısını söylemeye korkuyor. Dışlanmamak için..
😇🙏
Aşkın her hali kabulümüz değil mi? 💕 İnsanlar farklı zamanlarda zorluklar yaşayabiliyor ve bu normal. Önemli olan kişinin tedavi gördüğünü kabul etmesi ve bu yolda ilerlemesi. Eğer o kişiyi gerçekten seviyorsan ve birbirinize destek olabilirseniz, neden olmasın? İlişkilerde karşılıklı anlayış ve destek çok önemli. Kendini sevdiğin kişiye destek olmaya hazır hissediyorsan, bu ilişkinin altından kalkabilirsiniz. Ama unutma ki bu sadece senin kararın. 😊 Kendine sor, birbirinizi sevecek kadar güçlü müsünüz? 🌟💪
Cevap
17Cevap
hayir manyak misin... evlilik saglikta ve hastalikte vs vs tabi de hasta olani da al demiyor... ayrica ne konuda tedavi gordugu ne zaman basladigi niye o duruma geldigi o duruma gelene kadar neden duzelmedigi de onemli..
Psikolojik olarak kötü olan benim...
Karşımdaki benimle evlenirse manyaklık mı etmiş olur...
Bahsettiğin detayları öğrenince karar vermek daha mantıklı değil mi?
yine temkinli yaklasirim cunku senin beni ihtiyactan mi yoksa kendine inanarak sevdiginiden mi suphe ederim.. iyilestiginde de istedigin kisi ben olacak miyim sorusuna cevabim supheli olacak yani onu demek istiyorum.. tedavin insallah kisa surede biter huzura rahata mutluluga erisirsin..
Çok mantıklı yaklaşıyorsun. Kendini birtakım duyguların büyüsüne lapilmadan ilerisini düşünerek fikir beyan ettin. Sana katılıyorum. Ben olsam bende senin gibi yapmalıyım.
İnsan tabiki herşeye rağmen yanındaki kişi kendisiyle olsun ister ama senin ona ne niyetle yaklaştığında çok önemli..
sen hasta olduguna emin misin? bu kadar sert bir yaklasima soguk kanlilikla cevap verdin.. soylenin dogru olmasi kadar soylenme sekli de onemlidir.. ben bodoslama daldim ve sen bunu alinganlik yapmadan cevapladin.. anliyorum ki senin sorunun etrafindakilerin net olmamasi.. sunu mu demek istedi iyi niyetli mi art niyetlimi demekten yorulmus sinirlerin yipranmis.. birisi sana net tavirla gelince onu yonetebiliyorsun aslinda.. Kor badem gozlu olunca ilk kirdigi bastonu olurmus.. :) aslinda oyle de olmasi gerekiyor..
Çevrem bana ne kadar takıntılı ve hasta olduğumu söylüyor. Yaşadığım olayların etkisini uzun süre atamadığım için kötüye gittiğim söyleniyor..
Etrafım bencede beni çok yoruyor kötülüyor..
Teşekkür ederim iyi hissettim dediklerin sayesinde..
Baston olayını pek anlamadım ama..
Bende bastonumu attım o halde..
Bireyselleşmekten başka çarem yok. Ne bir baston ne de bir insan bana çare değil...
Teşekkürler. Seninde gönlünce olsun
droonnggg yanlis cevap bireysellesmek ayri bir durum kendi sinirlarini cizmek ayri bir durum.. bireysellik ice kapanikligi getirir ice kapaniklik seni daha kotuye surukler.. sosyalleseceksin.. iliskilerin olacak olmali ama bu iliskilerden beklentin iliski ozelinde kalacak.. yani bir ilikside uc eleman vardir sen o ve bir de kurdugunuz iliski. iliskinin hakkini verecek hakkini alacaksin.. ama bireyse sorunlarinda iliskiyi suclu veya kurtarici gormeyeceksin.. aile dost ve es adayi en yakin yardimcilarin olmak zorunda..
Var olan ilişkilerimde sınırlarımı çizemediğim ya da koruyamadığım için ve artık sınırlarım için savaşacak gücüm kalmadığı için bir anlamda kaçmayı tercih ettiğimin farkındayım.
Belki yeni ilişkiler bana iyi gelecek. Kendimi ilişkilerin dinamiğinde bir rol sahibi olarak ancak öyle hissedebileceğim..
Var olan ilişkilerimdeki insanlar nerdeyse tepeden tırnağa tüm dalgalanmalarımı gördüğü için kendimi kötü hissediyorum. Değersiz insan gibi...
droonnggg yanlis cevap hayatin seni vurdugu yerden hayati yenmeye calisiyorsun.. hos hayat yenilecek birsey degil yasanacak birseyy... seni yaralayan hep ikili veya duygusal iliskiler olmus sen hala onlar uzerinde ders aldim ben deyip yenisini deniyorsun.. bence bi es verr ara yanii.. ve o arada plates mlates yuruyus ne bilim sana ait senin icin sadece kendinle yapacagin birsey yap ve o sey birseye hizmet etmesin birseyden karsilik beklemesin sadece yapmak icin yappp---
Pat pat çözüm önerilerin var ne güzel. Neden ben böyle değilim? Yavaş fikir üretim, ürettiklerim de çoğu zaman aslında sağlıklı değildir..
totoma kacan kaziklar cok oldugu icindir... benim yerimde olmak istemezdin.. emin ol.. :) hayir su ana kadar verdigin cevaplar gayet iyiydi.. daha dogrusu ifade edis seklin cok iyiydi.. ifade edebiliyorsan dusunebiliyorsun da demektir. bu durumda urettiklerin degil dusunme seklinde bir sikinti var.. daha genis acidan bak ama daha spesifik noktadan basla.. kendinden.. ne severim kimim kimligim be ailem ne egitimim ne cografyam ne vs vs.. sonra taslari dizmeye basla.. bunu yapacak bir iraden var.. sadece yonlendirilme noktasinda sikintilisin o kadar..
Ailemin sevdiklerimin sözlerine aşırı duyarlıyım. Onlardan aldığım dönütler içimde çokça döner.. Onlara bağımlıyım sanki... Onlar iyi derlerse iyiyim kötü derlerse kötüyüm.. Her ne kadar dışımdan zaman zaman onlara meydan okusamda içimde aslında onların gözüyle bakıyorum kendime..
Peki bu yönlendirilme olayından kendimi nasıl alıkoyarım?
Ve dediğin sırayla kendimi analiz edeceğim..
Hastalığın boyutuna bağlı. Psikoz/psikoz turevleri ve kişilik bozukluklarının önemli bir kısmı ise kesinlikle alanında çok iyi bir psikiyatriste danisirdim
Kendimi bile bile yakmamak adına uzman görüşüyle hareket ederim diyorsun..
Öbür türlü her iki taraf için de huzursuz bir ilişki olabilir, bende de anksiyete bozukluğu var o yuzden muhakkak uzman görüşüne göre hareket ederim böyle bir durumda. Bahsettiğin hangi psikolojik rahatsızlık?
İmkansız demiyorum, ancak böyle bir ilişkiden verim alma ihtimalim var mı diye psikiyatristime kesinlikle danisirim; çünkü kişilik bozukluğu veya daha ötesinde olan durumlarda bilgisi olmayan birisi olarak hareket etmek doğru olmaz
Bende obsesyon var. Kendimi huzursuz edecek sıkıştıracak değersiz hissettirecek suçlu hissettirecek fikirler beynimde döner durur. Hhhh bu konu artık bitti kafama takılmıyor derim hoppp yerini yeni bir konu alır
Bence olaya çok mantıklı ve ayakları sağlam basacak şekilde bakıyorsun.
Ha okb cozulur ya benim anksiyete başlangıcında stres kaynaklı fiziksel hastalık takıntısı vardı, şimdi hastanenin yüzünü görünce sıkılıyom takma 😃
Okbden bir sey olmaz ama tedaviye inatlı, hırslı şekilde yaklaşıp doktorun dediklerini harfiyen yerine getirecekse; ben getirmiştim zamanında
Benim doktorum bana şunu yap bunu yap demiyor genelde. Ya onaylıyor ya reddediyor ve sanki az fikir beyan ediyor.
Okbnin ilerisi ankisiyete mi oluyor?
Anksiyete ve okb farklı ve ikisinin de etki aralığı kişilere göre değişiyor. Okb daha ağır ancak anksiyete daha uzun vadeli olabiliyor
Ayrı ama birbirine dönüşebiliyor mu orasını anlamak istedim. Bir arkadaş nasıl hissedip hissetmediğinle ilgilenme dedi. Birkaç gündür yapıyorum iyi geldi. Başka türlü zorlayıcı düşüncelere de aynı cevabı vermeye başladım. Tabii ki bunu uzmanada soracağım ama şimdilik bunu yapıyorum '/
Birbirlerine donusmezler diye biliyorum ki anksiyete okbye göre daha hafif, ama korkulardan geldiği için biraz daha sürebiliyor. Obsesyonlar için ise tıpkı anksiyetedeki ve bagimliliklar gibi elinden geldiğince kafanı başka şeylere ver
Yoga nidrayı öneririm çok iyi gelir bence
Haklısın. Benim 7/24 kendimi meşgul etmem lazım.. Obsesif düşüncelerden kaçmak için..
Kaçmak değil, izlemek... Normal seyrinde devam et, zorlandığını hissedersen dur bir ara verip düşüncelerini sadece izle
Yoga nidra ve Zen meditasyonunu dener misin?
Şimdilik deneyemem.. Diğer tavsiyeni ise dikkate alacağım
Tamamdır canını sıkma yenersin obsesyonlari
Eğer yeni tanışırken öğrenmişsem ileriye dönük konuşmam. Ama zaten sevgilimse ve sonradan çıktıysa bu sorun çok takılmam
Yeni tanıştığım bir insana bunu dememeliyim demek ki...
zaten evlenmeyi dusunmuyorum. dusunsemde aklima getirmem elin delisiyle isim olmaz.
:)))) o delilerden biri benim
o zaman seviselim. :))))))))))))))))))))))))
Hayır evlenmem ama sebebi psikolojik sebepleri değil.
Ne peki
Evet psikopat olsun arada dovsun beni sonra kendine gelince özür dilesin falan
Manyak :)
Karım değil mi dover de severde 🙃
Haklısın 🥲
Ben de çok akıllı sayılmam 2 deli geçinip gideriz (evlenmem)
Hastalığına göre değişir
Bencede öyle
Herkes degişir ve evet evlenirdim ama aşık olmam gerek
aynı kafada olduğumuz için evlenirdim.😂tek fark onun ilaç kullanıyor olması
Evlenirdim, tedavi görüp düzeldiyse sorun yok.
Tedavi görmüş ama hala bazı sıkıntıları devam ediyor
Eğer seviyorsam bende elimden geldiğince yardımcı olurum.
Ne güzel merhametli insanlar da varmış. burada kaç kişi sizin gibi yorum yaptı.
Sağolun, merhametimiz var çok şükür.
Uzak durmak en iyisi olur
Hayır kendi psikolojimi bozamam
Seviyorsam evet
Göze alırsın onunla yaşanabilecek sıkıntıları
tabiki
Elbette
Korkutmaz mı seni? Ne hale gideceğini bilmediğin bir insanla yola çıkmak
Helal olsun ne diyeyim
Umarım benim karşımdaki insanda böyle der
Umarım mı 🥲
İnsan yine de sağlıklı birini dilemez mi?
İnsanlar birilerine parmak sallayıp sen hastasın demeyi iyi bilir. Çuvaldızı kendine batırmaz..
Deli deliyi bulur
Yaaaa 🥲😇
Hıhı😊😊😊☺
evet evlenirim
Evet
iyileştiririm sıkıntı yok
evet
evlenirdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?