1 yıl40 yaşından sonra evlenmek, günümüzde oldukça yaygın ve toplumsal olarak kabul gören bir durumdur. Bu yaşta evlenmenin birçok avantajı olabilir, örneğin, bireyler genellikle daha olgun, duygusal olarak daha dengeli ve ne istediklerini daha iyi bilirler. Ancak, biyolojik olarak bazı konular dikkate alınmalıdır, özellikle çocuk sahibi olmayı planlayan çiftler için.
Biyolojik Riskler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Kadınlar İçin Üreme Sağlığı:
Doğurganlık: Kadınlarda doğurganlık 35 yaşından sonra azalır ve 40 yaşından sonra daha da belirgin bir şekilde düşer. Bu, doğal yolla hamile kalmanın zorlaşabileceği anlamına gelir.
Gebelik Riskleri: 40 yaşından sonra gebelikte düşük yapma riski, preeklampsi, gestasyonel diyabet gibi komplikasyonların görülme ihtimali daha yüksektir.
Genetik Riskler: İleri yaşta hamilelik, bebeğin genetik anomali riskini (örneğin, Down sendromu) artırabilir.
Erkekler İçin Üreme Sağlığı:
Sperm Kalitesi: Erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliği yaşla birlikte azalabilir. Bununla birlikte, ileri yaşta baba olan erkeklerde bazı genetik riskler artabilir.
Sağlık Durumu: Yaş ilerledikçe genel sağlık durumu da doğurganlık üzerinde etkili olabilir. Kronik hastalıklar, obezite ve yaşam tarzı faktörleri üreme sağlığını etkileyebilir.
Genel Sağlık Açısından Dikkat Edilmesi Gerekenler:Kardiyovasküler Sağlık: 40 yaşından sonra evlenmek ve çocuk sahibi olmak, stres seviyelerini artırabilir, bu da kalp sağlığı üzerinde etkili olabilir.
Yaşam Tarzı: Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve genel sağlığın korunması, yaşla birlikte ortaya çıkabilecek biyolojik riskleri azaltmada önemlidir.
Özetle, 40 yaşından sonra evlenmek ve çocuk sahibi olmak biyolojik olarak bazı riskler taşısa da, modern tıbbi yöntemler ve sağlık hizmetleri bu risklerin yönetilmesine yardımcı olabilir. Bir kadın doğum uzmanına ve/veya ürolog/üreme sağlığı uzmanına danışmak, bireysel risklerin değerlendirilmesi açısından önemlidir 🎀00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvlenilmez çünkü;
1. Hayatın neredeyse yarıdan fazlası bitmiştir.
2. 40 yaşından itibaren beyin çalışması yavaşlar ve beyin %4 büzülür bu yüzden doğru eş seçimi yapılamayabilir.
3. Hormonların zayıflığından dolayı karı-koca birbirine bağlanamayıp aşık olamayabilir.00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
1 yıl31 yaşında bekar biri olarak kendim bile evlenmeyi saçma buluyorken kişilerin o yaştan sonra ilk evliliklerini yaptığını duymak ilginç geliyor. Evlenmek sadece çocuk sahibi olmak için gerekli bi durumdur. Bende tek başına yaşayan olarak kimseyi de hayatımın sonuna kadar yanımda görmek istemiyorum. İlerisi için ne olur onu bilmiyorum. Belki 40 yaşından sonra Evlenmek mantıklı gelebilir.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
1 yılBence erkeklerin belli bir yaştan önce evlenmemesi gerekir. Evlenmek istiyorum diyen erkeklere kapsamlı bir eğitim zorunlu olmalı. Evlilik içinde ehliyet tarzı bir belge alınması gerekir. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların çocuk gelişimi ile ilgili bir eğitim almalı ve annelik deneyimi yeni olan kadınlarla vakit geçirmeli.
03 Yorumla- 1 yıl
@Melbur444 Belli bir yaştan sonra evlenenler çocuk sahibi olmak için evlenmiyor mu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Büyük konuşmamak lazım. Her yaşta evlilik olur. 😂
216 Yorumla- 1 yıl
Doğru kişi kim? ne zaman gelir? o mu gelecek biz mi araycaz? ya doğru sandığım kişi yanlış çıkarsa? Yalnız mı yaşlanacağım? Beni çok seven kişiye şans verirsem o doğru kişi olur mu? Benim heyecan duymadığım kişi doğru kisi olabilir mi? Ve çok seven o oluyor onu üzersem onun için yanlış kişi ben oluyorum bu ilişkinin Bi heyecanı yoksa bu ilişki çok sıkıcı olursa ve veee... çıldırmalık
- 1 yıl
@yesmama
Sana şunu diyebilirim ki En iyisine sahip olayım diye düşünen bir kadın en çok hata yapan kişi olur. Kafada o kadar çok kriteri var ki hepsini 1 kişide toplamaya çalışır ve hiçbiriyle alakasız birini kabul eder. Bu hep böyle olmuştur.
Öncelikle Evlilikten ne bekliyorsun? kırmızı çizgilerin nelerdir? Karşındakinden ne bekliyorsun, bunları bir kendine sor.
Örnek, yakışıklı olsun, karizma olsun, zengin olsun, bilmem ne olsun diye beklersen mutluluk yok böylelerinde.
- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
u 1 yılEvlenilir, ve evlenen arkadaşlarım var.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,2b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenilir neden olmasın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılŞu yaşımda sevmediğim biriyle sırf evlenmek için evlenmektense ileri yaşlarımda gerçekten sevdiğim biriyle evlenmek çok daha mantıklı.
80 Yorumla
1 yılBizim millet üremek için sevmese de evlendiği için zaten mutsuz bir evlilik ve mutsuz ortamda büyüyen çocuklar oluyor. Sonra da gelsin boşanmalar veya inatla devam edip gelsin bağrış çağırış ve kavga gürültü içinde mutsuz bir çocukluk geçiren çocuklar.
20 YorumlaHayat telaşı mal mülk edınmek spor arkadaş ortamı derken bende evlenmedım. Nasıp kısmet belkıde karşıma çıkanlar benim doğrum degıldı. 47 yaşında evlenıp 50 yaşında ikizlerini kucağına alan abılerımız var cevremızde. Doğru ınsan ne zaman çıkarsa o zaman evlenılmelı ve 40 yaşından sonra daha olgun kararlı kendını bilir sekılde ne ıstedıgını bılerek yaklaşırsın ilişkine artıları çok..
11 Yorumla- 1 yıl
Dayı zorun ne bu yaştan sonra hayat boyu özgürce yaşa öl git işte
- Aşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yıl40 yaşından sonra evlenmenin dinamikleri farklı olmalı. Ekonomik olarak rahatsan, çocuk, geniş aile gibi beklentiler kurmuyorsan, kafa dengi, hoş sohbet, anlayışlı bir eş adayı bulmuşsan "hayatı paylaşmak" için evlenirsin.
40 yaşından sonra kimsenin derdi çekilmemeli, durduk yere hayatına sorun alınmamalı10 Yorumla
1 yıl40 yaşından sonra evlenilmez gibi bir kural yok. Her yaşta insanın hayatı farklı şekillerde gelişir. 40 yaşına gelmiş olsanız bile, doğru kişiyle tanışmak ve evlenmek hala mümkün. Hayatın her döneminde yeni başlangıçlar yapılır. Önemli olan, evlenmeye karar verdiğinizde bunun sizin için doğru zaman ve doğru insan olduğundan emin olmanızdır. Yaş sadece bir rakam, duygusal olarak hazır hissettiğinizde evlenmek, her zaman mümkündür.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAnadolu’da küçük bir şehirde yaşıyorsan genelde insanlar o yaşta hep evli oluyor bulmak zor
2. evliliğini yapan biri denk gelir
bekar denk gelmez
ancak İstanbul anlata gibi daha sosyal ve kozmopolit bir yerde yaşıyorsan 40 yasını geçmiş bekar birine rastlayabilirsiniz.
tabi ki nasip ve de şans işi00 Yorumla
1 yılHem de evliliğin en lezzetlisi olur en güzeli olur 40 yaşından sonra tabi doğru kişiyi bulursan ki bence 40 yaşından sonra bulmamak imkansız çünkü daha olgunsun daha ne istediğini biliyorsun bu iki taraf için de geçerli hem erkek hem kadın için
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir erkek için mantıklı fakat bir kadın için geç kalınmışlık demektir. 40 yaşından sonra erkeğin çocuk sahibi olmak için bir problemi yokken, kadın için problemdir. Çocuk sakat doğar, düşük yapar.
01 Yorumla40 yaşından sonra kadın olsun erkek olsun kimsenin nazını kaprisini çekemez o yüzden evlenmeleri zordur. genelde 2. evlilikler oluyor o yaşlarda
10 YorumlaNiye evlenilmesin canım 18 yasinda olanlar evleniyoda ne oluyo? 2 gün sonra kız agliyor beni aldattı aldatıldım diye. Üstelik 40 yaşına gelmiş bir olgun kadın aklı başında cahil olmayan bir kadın zaten muhteşemdir her erkeğin hayalini süsler. Aşk yaşa bakmaz sonuçta
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik her yaşta olabilir. Ama toplum evliliği daha çok üreme sebebi olarak gördüğü için sorun sizin geç evlenmeniz değil çocuk sahibi olamayacağınız bir evlilik yapmanız oluyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Gayette çocuk yapılıyor, 40 yaş sonrası evlenip çocukları olan bir sürü arkadaşım var ve hepside turp gibi maşallah. ilkbcicugunu 41 de doğuran ikinciyi 45 de üçüncüyü 47 de doguran. Bir öğretilmiş çocuk olmaz yok sakat olur, gençlerde de bu risk var
- 1 yıl
@Mineral2023 ben olmaz demiyorum zaten. O yaşa kadar evlenmeyen kişiler genelde işe güce kendini vermiş belli bir maddi güce ulaşmış oluyorlar. Çocuk sahibi olmaları zor değil. Zenginin horozu bile yumurtlar.
1 yılMerhabalar hanımefendi
Aşk ne saman gelirse o zaman evlenmek makul10 Yorumla
1 yılEwliligin yaşla hiçbir alakası yok kafa dengi birisini bulursan 20 lerdede gayet güzel olur yok bulamazsan 60 yaşındada ewlensen o ewlilikte huzur bulamazsın...
10 Yorumla
1 yılİnsanlar artık saçma sapan düşünceleri bıraksınlar insanları rahat bıraksınlar kim ne zaman hangi yaşta evlenmek istiyorsa evlensin
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Sağlıklı olduktan sonra evlenmek için bir mani yok... Arkadaşın eşi öldü evlenmeye niyeti yoktu çocukları evlendirdi şimdi çocuklarına dua ediyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
1 yılİnsan yaşama dair bir heyecan duyuyor, tutku besliyorsa ve içinde sevmekle ilgili güçlü bir istek varsa her yaşta evlenebilir, yaşla ilgili bir sınır olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. 40 'dan sonra sapıtılmadıysa eğer evlilik için ideal bir zamandır. Hayattan keyif alınmış ve dinlenmeye geçilmiş yaşlarda aklı başında olan evlilikte huzur bulur.
00 Yorumla
1 yılBu saatten sonra evlenen erkek maldır. 6284’te ve İstanbul Sözleşmesi tamamen kaldırılmadan ve feminizm yok edilmeden evlenen erkeğin aklından şüphe ederim
00 YorumlaEvlilik bir nasip kısmet olayı
Zaman sart ve koşullar eksenli
Ve tercih meselesi
Bıçak sırtı bir durum
Evlenenen evlenir ya da tam tersi00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBence yaş değil kendini ne zaman hazır hissettiğin önemlidir ve doğru insanın ne zaman karşına çıktığı
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Aşk degilde mantik evliliği olmalı bence
Aşkı kim kaybetti de biz bulucaz
Uğraştırma bizi akşam akşam 😀
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. 40ıma kadar evlenmediysem 40ımdan sonra hayatta evlenmem. O zaman kadar yalnız yaşamaya alışmışsam o saatten sonra da yalnız yaşarım
00 YorumlaTvlerde 70lik dedeler ekmeğinin peşindeydi bir dönemler. Biz bunları gördük. 40 yaş geç değildir. Doğru kişi olsun geç olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl60 şında evlenen, insanlar görmedin sanırım. Evliliğin yaşı olur mu. Talibin ne zaman çıkarsa ozaman evlenirsin. Adama sormuşlar 3 günlük ömrün kaldı, ne yapmak istersin, adam demiş ölmeden evlenmek isterim. Adamda halbuki yüz yaşında.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılGerek yok her şey zamanında özellikle çocuk isteniyorsa çünkü bir kadının 40 dan sonra çocuk sahibi olması neredeyse imkansız.
01 Yorumla- 1 yıl
Bir sürü örnek var ileri yaşta çocuk sahibi olan , g.. nzden bilim uydurmayin. Bir sürü arkadaşım var 40 dan sonra en az 3 çocuk yapan, hepside turp gibi.
- Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılBence herşeyin bir vakti var ya. Yani kırkında evlensen 60 yaşına geldiğinde 20 yaşında evladın olucak. Abes bir durum.
06 Yorumla- 1 yıl
Dilerim çocuğum olsun diye yanim yanim yanarsinda 40 dan önce olmaz. Saçma saçma düşünceler ya. Millet uzaya gidiyor, bizimkiler hala yasla uğraşılıyor
- 1 yıl
@Mineral2023 Evlenmeyi düşünmüyorum. O yüzden bu beddua tutmaz 😉😉
- 1 yıl
Hiçbir erkek evlenmeyi düşünmez, düşündürecek biriyle karsilasana kadar.
- 1 yıl
8 yıldır bu kelimeleri inanın çok duyuyorum. Sonuç hala bekarım.
1 yılEvlenilir 2 taraf da çocuk istemiyor veya istiyor öz evlat yerine çocuk sahiplenebilecdkleri düşünüyorlarsa evlenilebilir.
01 Yorumla- 1 yıl
Çocukta oluyor şehir efsanesi o
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılTrip atarım 40 yaşına kadar nerdeydin diye evlenmezdim hsdflhsdfh
01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 635 cevap paylaştı. Evlenilir de o kişiyi bu devirde bulmak çok olası değil 🎈
10 Yorumla
1 yıl30 yaşında olup 40 yaşından sonra evlenilmez mi diye neden sordun onu anlamış değilim?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 513 cevap paylaştı.
1 yılNasip bu işler böyle, acel ile nikah günü şaşmaz der Ananem.. Bekliyoruz bakalım ☺️
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
1 yılNeden evlenilmesin zaten günümüzde evlilikler artık geç oluyor
10 Yorumla Sizde ne zaman aşkı bulursanız evlenin böyle şeyler düşünmeyin..
00 Yorumla
1 yılNeden evlenilmesin, taliplerimi bekliyorum 😊😅
00 Yorumla
1 yılEvlenilir neden olmasın. Evlilik yaştan bağımsız bir olgu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
s 1 yılNeden olmasın annemin halası 75 te evlendi hem de ilk evliliği😅
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılNiye evlenilmesin Kısmet büyük söz söylememek gerek
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEvlenilir de tadı olmaz gençlik yılları onsuz geçmiş her yaşın tadı ayrı
00 Yorumla Ben 40 a vardım ve beklentim yok artık. Yani beklentiler ile yaşamak zor
00 Yorumla
1 yılYani çok acele ediyoruz aslında yaa 20 olunca bir acele çöküyor
00 Yorumla
1 yılBu işlerin yaşı yok doğru kişiyi bulmak önemli
00 Yorumla
1 yılEvlenilir lakin ben aşkı aramıyorum evlenmeyi de istemiyorum. Hakkımı daha önce kullandım
00 Yorumla
1 yılnapacan evlenip hayatını yaşa erkeğe mi hizmet etmek arkasını toplamak istiyon
06 Yorumla- 1 yıl
Bu devir de erkeğe hizmet etmiyor zaten kadınlar kaldi ki kadinlar da calisiyor
- 1 yıl
hâlâ bebek gibi önüne hizmet bekleyen bir sürü erkek varken işi şansa bırakmak aptllık olur
- 1 yıl
Valla erkekler bence öyle beklenti icerisinde değiller kaldi ki sevgili bile yapmak istemiyor çoğu erkek güvensizlik den dolayi
- 1 yıl
hee hee yemeği kim yapar diye sor hepsi eşim der
- 1 yıl
Ben kendim yaparim çamasir da yikiyorum
- 1 yıl
nadir işte
1 yılBu işin yaşı yok nasip nerde ne zaman bilemeyiz. Senin fazla sürmez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılBence hiç bir yaşta evlenilmez ama illa bu poku yiyecem diyen varsa her yaşta evlenebilir
00 Yorumla
1 yılBiriyle sözümüz var ama o zamanı görür müyüz bilemiyorum tabi
00 Yorumla
1 yıl40 yaşından önce evlenmek hata. (erkek için)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılBunu bilmiyorum ama olgun yaslarda insan daha temkinli olur
00 Yorumla
1 yılNiye evlenilmesin öyle bir kural yok, insanlar istedikleri yaş aralığında evlenebilirler
00 Yorumla
1 yılordaki barış kılıç gibi biriyle evlensem aşık olurum tabiki
00 Yorumla
1 yılElbette evlenilir ama evlenmenin yaş geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum. Kriterler artıyor sanırım.
00 YorumlaKartlamis artık bence ahirete hazırlık yalsin
00 Yorumla
1 yılNiye evlenilmesin, doğru insanı doğru zamanda bulmakla ilgili bir durum bu.
00 Yorumla
1 yılYani artık evlenilir 🤣🤣 şaka bir yana da evlenmek için hiçbir yaşta evlenilmez
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 422 cevap paylaştı. 80 yaşında ki nenem evleniyorsa 40 yaş gayet normal evlilik
00 Yorumla
1 yılYaw elalem yks ye giriyor sen evlenilir mi diye soruyon niye evlenilmesin aa
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılNeden evlenilmez olsunda daha büyük yaşta evlenen insanlar var
00 Yorumla - Devamını Gör (165)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat