Boşanmalı mıyım? Gençliğim söz konusu ciddi olun?

25 yaşındayım. Boşanırsam ailem arkamda psikolojik olarak güçlü biriyim öncelikle belirtmek istedim. Eşim benden 8 yaş büyük. Köyde büyüyen hiç bir sosyal aktivite hakkında fikri olmayan biri. Ama sevgiliyken hiçç bunu farketmedim sanırım göz boyamak için yapıyordu evlenince şokkkka girdim. Çay içemeye gidelim diyorum evde çaycı var diyor. Başka şeyler yapalım diyorum. Bütçemiz kısıtlı , ne yapacaz çıkıp , paramız yok, geleceğimi düşünmem lazım falan diyor vereceği 300 tl max. Ben tam tersiyim. Neyse şimdi anlatacaklarıma yorum yapmanızı istiyorum. burada yalnızdım bir kız arkadaş edindim işyerinden sonra çıktım işten. Eşimle aynı işyerindeydik o devam ediyor. Kızda benim kafamda şuraya gidelim gezelim görelim vs. Ben olaydan bi kaç hafta önce falan yine söylüyorum eşime hadi bişeler yapalım falan umursamıyor bile. Neyse bu kız bi plan yapmış tarihi bi yere gidelim dörtlü (kendi sevgilisi) diye. Beni aradı bende dedim ki ben bişe demiyorum halimizi biliyosun eşime sor. Aradan bi dk geçmedi eşim aradı işte kız böyle böyle diyo gidelim mi? Sonra tamam falan dedim kabul ettim. Daha sonra böyle yaptığı için ama çok zoruma gitti ve ben gitmek istemiyorum falan dedim. Bana dediği şey şu: millet plan yapıyor sen bok ediyorsun? Ulan benim planlarım? Yani benimle zaman geçirmek ona zor ve masraflı gelirken başkaları dahil olunca sonuç bu pislik ya. Aynı zmanda 5 yıldır benimle foto paylaşmadı düğün hariç. Neymiş huyu değilmiş sevmiyomuş abileri karısını paylaşmıyomuş. ama 5 sene sonra benim doğum günümde orada bulunan bi arkadaşıma dedim ki sen söylesene belki paylaşır ve o der demez paylaştı şok oldum şerefsz. Savunması da şu, ben zaten paylaşacaktım eğer istemezsem kimse yaptıramaz. Sorun da bu canım ben yaptıramazken başkaları yaptıraniliyo. Gezi için de savunması “ ben sen sıkılıyorsun gezmek istersin diye kabul ettim” ya hadi abicim hadiii. Yorumlayın boşanmak istiyorum.
Boşanmalı mıyım? Gençliğim söz konusu ciddi olun?