Birini sevip sevmemekte emin olamamak?

Biliyorum bunu okuyanlara bu çok acayip gelecektir ama inanın ben de kendimi çözemiyorum bu konuda. Konu şu ki ; ben 24 yaşındayım ve şimdiye kadar sevgililik işlerine girmedim sevdiğim de olmadı. Şubat ayında arkadaşım aracı olarak beni biriyle tanıştırdı ve konuşmaya başladık. Kendisi ciddi düşünen biriydi ben de öyleyim ama onun kadar henüz evlilik olsun düşüncem yoktu. Gel zaman git zaman birkaç ay konuştuk ( okulum yüzünden 2 ay ara verdik ) 2 kere de buluştuk. Ama böyle buluşmada sanki içimde bir kıpırtı olmadı gibi düşündüm. Bir taraftan da yanında da çok rahat , doğal olabildim kasmadım hiç kendimi. Şu an bana aşık olduğunu çok sevdiğini bir yuva kurmak istediğini söylüyor ama ben o kadar kesin konuşamıyorum bir türlü. Fikir ayrılığı yaşayıp tartıştığımız oldu defalarca ama her seferinde sabahına daha yumuşak davranıp düzeltmeye çabaladı. Dediğim şeylerdeki ayrıntıları aklında tutup bunlarla ilgili sürpriz yapan bir insan. En son bir konuda tartıştık ve kendisi çabuk sinirlenip o an kırıcı laflar diyebildiği için ben de bitirelim anlaşamıyoruz dedim fakat o kadar çabaladı ki bitirmemek için o kadar uzun uzun yazılar güzel sözler söyledi ki anlatamam. Laf arasında kaybettiğimi söylediğim bir kolyeyi almış ve bana göndermiş dün açıp içindeki notu da okuduğumda kafam iyice karıştı. Normalde o tartışmadan sonra dedim ki bitti ya elime malzeme verdi resmen bitirmek için. Böyle şeyler mi denir ben evlilikte ne yaparım dedim. Ama bitirmemek için öyle çabalayıınca ben mal gibi kaldım. Bana en son içinde hiçbir şey oluştu mu oluşmadı mı bana karşı diye sormuş. Mesaja daha cevap veremedim çünkü bilmiyorum. Böyle seven böyle ilgi gösterip merkezine koyması beni mutlu ediyor sevindiriyor ama diğer huyları düşündürüyor. Birini sevince nasıl anlarız bunu da bilmiyorum. Şu an ikilemde kalmış durumdayım. Bitirsem içimde bir öküz oturuyor, hüzünlü hissediyorum uzun süre aklımda yer edinir gibi geliyor ama devam etsem istemediğim durumlar var kendimi sürekli sorgular durumdayım. Ayrıca kpssden sonra yüzük takmak istiyor bu da beni ayrıca stres ediyor ciddiye binişi.

Umaerım biraz anlatabilmişimdir böyle bir şey yaşayan var mı? Tavsiyeniz ne olur

Güncellemeler
1 yıl
Bitirdim. Karşıdakini de kendimi de yormanın manası yokmuş. Teşekkürler
Birini sevip sevmemekte emin olamamak?