Baba gibi görüyorum onu bazen baba hissiyatı veriyor, o da beni bebek gibi görüyor. Bunda bir sakınca var mı?
Küçükken karşılayamadigim ebeveynlik eksiklerini kapatmak istiyormuş, kendisinin mizacı da baba gibi zaten bana özel yaptığı bir durum yok.
Baba gibi görüyorum onu bazen baba hissiyatı veriyor, o da beni bebek gibi görüyor. Bunda bir sakınca var mı?
Küçükken karşılayamadigim ebeveynlik eksiklerini kapatmak istiyormuş, kendisinin mizacı da baba gibi zaten bana özel yaptığı bir durum yok.
Sebebi bsba eksikliği
Kadınların kendilerinden yaşça büyük erkekleri tercih etmesinin bazı psikolojik açıklamaları şunlardır:
1. Olgunluk ve Güvenlik Arayışı: Yaşça büyük erkekler genellikle daha olgun, hayat deneyimi olan ve duygusal açıdan daha dengeli kişiler olarak görülür. Bu, kadınlarda güven duygusunu artırabilir ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlayabilir. Finansal Güvnce ve Kararlılık: Çoğu insan, yaşça büyük bireylerin kariyerlerinde daha yerleşik ve finansal olarak daha istikrarlı olduklarını varsayar. Bu durum, partnerleriyle birlikte bir gelck kurmak isteyen kadınlara çekici gelebilir. Liderlik ve Rehberlik: Yaşça büyük erkekler genellikle daha fazla yaşam tecrübesine sahip oldukları için ilişkide rehberlik yapabilen, zor durumlarla başa çıkabilen bir rol üstlenebilirler. Bu durum, kadınlarda çekicilik hissini artırabilir.
Toplumsal ve Kültürel Etkiler: Toplumda genellikle erkeğin yaşça büyük olduğu ilişkilere daha olumlu bir bakış açısı vardır. Bu kültürel normlar ve saileden gelen etkiler, kadınların bu tür tercihler yapmasında rol oynayabilir.
Biyolojik ve Evrimsel Etkiler: Evrimsel psikolojiye göre, kadınlar çoğu zaman potansiyel çocuklarına daha iyi kaynak ve korma sağlayabilecek partnerleri ararlar. Yaşça büyük erkekler, kaynak sağlama ve sorumluluk taşıma konusunda daha deneyimli olarak görüldüklerinden bu tür bir tercih evrimsel olarak anlamlı olabilir.
Gelişme var mı
Bu durum aslında çok kişinin yaşadığı bir şey, duygular bazen karmaşık olabiliyor. Aranızdaki yaş farkı bir sorun teşkil etmiyorsa ve her iki taraf da bu durumdan memnunsa, esas önemli olan ilişkinizin dinamiklerini nasıl yönettiğiniz. Ancak onun seni bebek gibi görmesi ve senin de onu baba gibi görmen sağlıklı bir ilişkiyi etkileyebilir. 😕 İlişkinizdeki bu rollerin sizi nasıl hissettirdiğini ve uzun vadede bir sorun oluşturup oluşturmayacağını değerlendirmek önemli olabilir. Duygularını açıkça paylaşmak ve beklentilerin üzerinde konuşmak ilişkini daha da sağlamlaştırabilir. Bu konuda daha önce benzer hisler yaşamış biri olarak, duygularını açıkça ifade etmenin ilişkiyi daha sağlıklı hale getirebileceğini söyleyebilirim.💕 Peki sen bu durumun üzerine nasıl gitmeyi düşünüyorsun?
Cevap
3Cevap
Senin bir baban vardı zaten,2.'ye gerek yok o yüzden.
Baba kız fantazisi düşünmüyorsanız tabii 🤷🏻♂️
Harbiden güzel ilişki sanslisin bende istiyorum bunu
Nasıl bir fantezi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?