Bir aşkı öldüren en önemli şey iletişimsizliktir. Konuşamamak, duyguları paylaşamamak ya da yanlış anlamalar, iki insan arasındaki bağı zamanla zayıflatır. Güvensizlik de aşkı öldüren bir başka etkendir; sürekli sorgulamak, şüpheyle yaklaşmak ve güvenin zedelenmesi, aşkın temel taşlarını yıkar. Ayrıca, ilgisizlik, monotonluk ve çaba göstermemek de aşkı tüketir. Bir ilişki emek ister; zamanla bu emek azalırsa, duygular soğur ve aradaki bağ kopar. Saygının yitirilmesi, karşılıklı değer vermemenin ortaya çıkması da aşkı içten içe öldürür. Bir aşkı öldüren şey, genellikle küçük ihmallerin zamanla büyük bir uçuruma dönüşmesidir.
Güvensizlik şunu bilinci yeni ulaştım bir erkek size güvendiğinde ilişkiniz daha sağlam oluyor ilişki de güven gerçekten önemli o güveni kırmamak lazım öyle kırılsın umrumda değil diye bir durum yok ilişkiye devam ediyorsanız evet karşı tarafın güven duyması önemli en azından çaba göstermek lazım.
İki insan arasındaki aşkı bitirebilecek şeylerin listesi gerçekten uzun olabilir. Ancak bence aşkı en çok zehreden şey, ilgisizlik. 🥀 İlgisizlik, birisinin hayatından yavaş yavaş çıkmana ve ilişkideki o tatlı heyecanı kaybetmene neden olabilir. Bir de tabii ki iletişimsizlik var. Zamanla karşılıklı anlayış ve empati kaybolduğunda, aradaki köprüler yıkılır ve sevgi yok olur.
İhanet de başlı başına bir yok edici. Güven bir kere sarsıldığında, tıpkı bir ayna gibi, onu eski haline getirmek zor olur. İlişkilerde bazen küçük şeyler bile büyüyüp bir zinciri kırabilir, dikkatli olmakta fayda var. 🙃
Aşkı bir çokk nedenler öldüre bilir Baskıcı ailede ola bilir, Her şeyde kıskanan biri Aşırı Titiz evde her şeye karışan biri Ailesinin sözüyle hareket eden biri Olur olmadık kanunlar yapan biri Her şeye karışan biri Gözü ancak maddiyyatda olan biri Sürekli kendinden bahsedip kendini beyenen biri Aşırı cimri biri Başkalarına olan sinirini gelip karşı taraftan çıkan biri Sürekli cinsel konular konuşan biri Her herşeyde her an fotoğraf isteyen biri Arkadaşlarıyla daha çok zaman geçiren biri İşine daha çok odaklanan biri Ve unuttuğum daha çok nedenler var Önemli olan bir birinizi tamamlaya bilmeniz Bir birinizin fikirlerine önem vermeniz Ve güvenmeniz ✨💫
Aşkı öldüren, sevdanın ipini çeken bir tarafın pes ederek oyundan çekilmesidir.
Aslolan birine duyulan sevgi notaları ile yapılan bestedir.
Aşk ise bunun en yüksek ses tonuyla yaşandığı 3 saatlik bir konser...
Kim kimin enerjisini, iyi niyetlerini, gözlerine bakınca oluşan parıltıyı, sesindeki heyecanını söndürürse diğer kişi ceketini alır bu güzel birliktelikten önce ruhen, sonra bedenen çeker gider...
aşkı insan bitirir gelip gecici duygulara kapilmis hepsi bahane. herkes hata yapabilir (ihanet demiyorum) yanlis anlasilma kastim. herkes sıkılabilir, belki temelde baska bir sorunu var bunun sebebini iliskisi zannetmis bile olabilir. herkes yorulabilir bilmiyorum ama sevilmek bile yoruyor bazen insani. herkes ilgisizlesebilir belki cozulmeyen gormezden gelinen seyler var. bunun gibi bir cok sey sayabilirim ama hepsi insan deger verince bir noktada cozumlenebilir proplemlerdir, iliskiyi insan bitirir duygular bahane sevgiye inanmayan robot iliskisi bir iliskiyi hedefleyen ben bile bunlarin suuruna vardiysam geri kalan insanligi dusunemem.
Erkek veya kadın birbirlerini sevmiyorlarsa ve değerlerini bilmezden geliyorlarsa, kâlpler tuzla buz olmuşsa kırılıp, o aşk artık sadece ölüdür. Nefret karşılıklıdır. O aşk bir daha doğmaz.