Değerli insan @AlmanPrens hocamın yazmış olduğu masaldan esinlenerek soruyorum sizlere.. fedakarlık yapabilecek ve kendi masalınızı yaşayabilecek kadar cesur musunuz?
Günümüzdeki Aşkın Değersizliği!!

Değerli insan @AlmanPrens hocamın yazmış olduğu masaldan esinlenerek soruyorum sizlere.. fedakarlık yapabilecek ve kendi masalınızı yaşayabilecek kadar cesur musunuz?
Günümüzdeki Aşkın Değersizliği!!

Bana göre, güzel bir aşk yaşamak için büyük bir bedel ödemek gerekmiyor. Aşk, kalpten gelen saf bir duygudur, karşılıklı olduğunda iki insanı doğal bir şekilde bir araya getirir. Eğer biri gerçekten seni seviyorsa, bunu hissettirir; fedakarlık yapman ya da kendinden ödün vermen gerekmez. Aşk, başkasının mutluluğu uğruna kendini feda etmek değil, iki tarafın birbirine değer verdiği, huzur bulduğu bir bağdır. Eğer sürekli bir şeylerden vazgeçmen gerekiyorsa, belki de yaşadığın aşk değil, bağımlılıktır.
Neyin bedeli arkadaşlar. Niye insanlar iyi bir aşk veya hayat yaşamak için bedel ödemek zorunda kalsın. Mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak için illa bedel ödemeye gerek yok. Buna inanmamakla birlikte akla ziyan bir düşünce olarak görüyorum. Negatif bakış açısından ibaret.
İnsanlar doğru, dürüst, ilkeli, saygılı, empati yüklü ve zekilik kapasitesi geniş olsun, her olumsuz duygu ve düşünceyi çok hızlı bertaraf eder.
İnsan gibi sevmek, yormadan, kırmadan çok zor değil. İlişki yaşamanın gerekliliklerini bilmek ve bu sorumluluğu taşımak uzakta değil yakında. İnsanlar kendi işlerini kendileri zorlaştırıyor.
Şimdi daha önce bedel ödediğini zannederek yazanların yazılarını okuyan daha önce bedel ödememiş insanlar, bedel ödemek için mi bekleyecek..
Söylediklerine katılıyorum, bu sadece bir soru ve fikir alışverişi yapıyoruz. ✨️
Biliyorum bende fikrimi agresif belirttim. İnsanlar doğruyu görsünler istedim.
Anlıyorum, sorun yok 🙂🙏
Bazen öyle hissettirse de aslında gerçek bir aşkın bedel ödemekle değil, değer vermekle, emekle ve anlayışla yeşerdiğini düşünüyorum. Evet, aşkta zaman zaman fedakarlık yapmak gerekebilir, ama bu bir bedel gibi ağır değil, içten gelen bir istektir. Güzel bir aşk, karşılıklı olarak kendimizi özgürce ifade edebildiğimiz, birlikte büyüyüp gelişebildiğimiz bir alan yarattığında gerçekten güzelleşir. Yani aşkı bedel değil, bir yol arkadaşlığı gibi düşünmek en doğrusu.
Şahane bir cevap oldu, teşekkür ederim. ✨️
Rica ederim 🌸
Güzel bir aşk yaşamak, genellikle duygusal yatırım, zaman ve enerji gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte, karşılıklı anlayış ve bağlılık oluşturmak için fedakarlık yapma gerekliliği doğabilir. Zorluklarla başa çıkmak ve kendini açma cesareti, sağlıklı bir ilişki inşa etmenin önemli unsurlarıdır. Dolayısıyla, bir aşk ilişkisi yaşamak için belirli bedeller ödemeniz gerekebilir, ancak bu bedeller çoğu zaman ilişkiden elde edilen mutluluk ve tatmin ile dengelenir.
Cevap
15Cevap
Her güzel şey için bir bedel ödeniyor zaten.
büyük aşklar yaşamak için büyük bedeller ödemeye gerek yok. Ruh duysun, gönül anlasın yeter. 😌
Aynen öyle.. Ruhlar anlıyorsa birbirini kafi ✨️
Evet tatlım🎐
Balsın bal. 😘❤️
O senin ballığın şekerim❣
Ericem yine burada 🫠❤️
💕💕💕
❤️🔥❤️🔥💋💋
Kaderin güzel olsun, karşına iyi insan, kıymet bilen insan çıksın zaten hepsi çorap söküğü gibi gelir.
Doğru valla
🙏✌️
Hayır, kazandırmayan, mutlu etmeyen ve bedel isteyen her şey insana sadece acı verir.
Aynen öyle
Bedel ödeyerek olmuyor kesinlikle. En iyisi beklentiyi kesmek en rahatı bu.
Doğru ✨️
Bedele ödemeyecek kadar yürek koyamıyorsan nasıl olacak o sevda?
Bedeli ödemene izin verip heba olmana izin veriyorsa nasıl olacak o sevda?
Her iki türlü de düşündürücü baya.. Bedel ödenen şekilde sanki saha olabilirmiş gibi umut var içinde..
Biraz fedakarlık gerektiriyor galiba. Ben de güzel bir aşk yaşayabilirim. Yani yaşatacak ve oldukça centilmen bir erkekle tanıştım. Ama bazı beklentilerimden de fedakarlık yapmam gerekiyor..
Evet , hayatımızın içine edilmiş ve en tepeden dibi görmüş olmamız gerekiyor ki gerçek ile sahte aşkı ayırt edebilelim
Hayır iki taraf aklı başında ise bir şey yapmaya gerek olmaması lazım
Büyük bir yükün altına girmen gerektiği kesin de büyük bir bedel ödenir mi bilmiyorum
bedel degil, çaba ve emek gerekir tabi ortada gercek bir aşk varsa ,
Gerekmez bence. Tamamen kader ve şans işi bana göre.
Kavuşulamayan bir kız ve başka kız yokmuş gibi onun peşinden koşan bir sünepe lazım.
prens kadina inanmış kadin o inanci hiçe saymış.
kulağa acimasiz gibi gelse de kim kabul eder ki?
Sabır ve fedakarlık şart
Şans veya kader olduğuna inanıyorum..
Bedel ödemekle geçti ömür
Hayır gerekmez. Şans işidir.
Bulamadık o kadını
Aşka n değerini düşüren insan
Anlamadım
Evet olabilir
Hayır
Ayrilip bulusamazsan aşk
Alakasiz
Maalesef