Güncellemeler
1 yıl
Kimseyi suçlamadım, zaten ortada bir suç yok. Herkes kendi kararlarının sonucunu yaşıyor. Bu durumu kadınların bakış açısından anlamaya çalışıyorum. Ben eş seçimimle ilgili bazı kararlar aldım ve bunların dışına çıkmıyorum, ama kadınlar zevklerini çok umursuyor, hepsi kendine çok güveniyor. Sonunda biz suçlu ilan ediliyoruz.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Toplumsal seterotipler veya Normlar, Güvenlik, Eğitim ve Kariyer, Geçmiş Deneyimler, Bireysel Tercihler. Kadınlarda duygusal ve güven bağlamı konsunda daha saģlıklı çocuk yetiştirme isteği, ancak her kadın anaçta olmayabilir bu durum her kadın için geçerli deģildir. Geleneksel ve modern cinsiyet seterotiplerin çatışması, sosyal medya ve kolları ve toplumda ki gelir eşitsizliği, eğitimsizlik, kaynaklarda azalma, empatide azalma, toplumda ki duygusal zekanın düşüşü, homojen toplumun göç alımı sonrası toplumsal şok yaşaması veya nüfusta patlama, cinsiyet eşitsizliğı veya kadın düşmanlığının çok olduğunda kadında güç istencini daha çok arttırabilir bu özgürlük ve ego ile de algı yaratımı ile de alakalı bir tür pasif agresif modda olabilir erkeklere düşman kesilebilir toplumda ki kadın vb. Bir çok şey güç istencini daha belirgin hale getirebilir. Bu devir döneminde güç istenci kaygı öndedir. Kadın ya da erkek sağlıklı bir ortam toplum ve düzende deģil ise denge sağlanamaz. Günümüz de değişeme karşı gelen, uyamayan ya da bunu kurnazca kullanan insanlar var. Zor bir devir içindeyiz. Bu tamamen kadının suçu demek bir çok şeyin üstünü karalamak olur. Dünya dengesiz insanın garanti arayışı da önde bunu eğitim , empatiyi yükseltmek, eleştirel düşünmek, farkıdalık sorumluluk bilinci ile iki cinse uygulanıp huzurlu bir toplum sağlanabilir ama dengesiz siyaset dünya düzeni vb. sorunlar bunun önünü kesiyor. Sağlıklı toplum düzeni dünyada az ülkede kismen sahipler pür denge zor.
Çok güzel bir yazı eline sağlık
İnsan doğası gereği birden fazla bir şey ile uğraşmak istemez ki hipergami tek eşlilik gibi bir şey değil anlamı önce bir ona dikkat edelim. Kadınların yüksek statüye sahip partner tercih etmesi , Güvenlik istikra için. Bu anlamda bakmanız lazım. Bunu arastırırsanız sebebi neden sonuç daha iyi anlarsınız.
Ama yine de bu çok eşliliğe sebebiyet veren bir durum
Hipergamik kadının yanında. Güçlü erkek çok eşliliğe eģilimlidir ve toplumsal seterotipler açısında normal algılanır ve bağımsızlık ile kadın da çok eşliliğe eğim verebilir. Bu hem emperyalist sistemin ithal kirli ideolojiler genişlik meselesi yani ve dini kötü anlamda kullanan çok eşililiği destekleğen ideolojiler bu yatağı temelden yaratıyor temelde zaten var çok eşlilik evlilik dışılık direk sebep değil ki hipegramin kadın tek sebep değil. Ve Türkiye bu iki ideolojinin çatışmasını yaşıyor. Bozuk ahlak etik artık kuralsızlık artan gelecek kaygısı bireyden bireye değişerek uzar gider sebebi artık ne derseniz bir de o arttığında çok eşlilik de artar sağlıksız adaletsiz pis ilişkilerde artar. Ana babasız çocuklarda artar. Çok eşlilik çocuk ziyanlığına nedendir. Kontrolsüzdür çok eşlilik toplumun düzenini bir noktada sekteye uğratır, nüfus kontrol altına alınamaz. Güçlü erkek sembolünü tehlikeli hale getirebilir hatta kadınları da tehlikeli hale getirebilir. Hipergamik ve Hegemonik Masculinity (Egemen Erkeklik) ikisi de dengesizdir. Her zamanda çatışma çıkartacaktır. Doğru olan dengedir ve şu an denge diye bir şey yok nüfus patlaması göç Allah ne verdiyse bir çok sorun var günümüzde. Çok eşlilik hipergamin kadın ile direk ilişkili değil arkasında başka şeylerde oynuyor. Çok eşlilik masum değildir. Bazısı destekler ama risktir.
Yine de bu durumda ipler kadının elinde, erkekler seçici değil. Erkekler yaptıklarının sonucunu kadınlar kadar ağır çekmiyor, onlara göre hava hoş. Kadınlar kendilerini düşünmeli, hipergami sadece en gözde kadına yarar sağlayan bir şey. Kalanlar cariye muamelesi görüp baştan savılıyor, sonra bize gelip onlara bakmadığımız için bizi suçluyorlar.
Bu durumu böyle tek düze basit bir şekilde açıklanamaz. Konuyu tüm cinsiyetleri ve bireyi ilgilendirdiğini ve bunları hedef aldığınızı unutmayın bu açıdan çok sığ bir düşünce. Suçlu aramak kolay çözüm yoksa bir şeye yaramaz. İstediğimiz kadar suçlu bulalım. Dinler kültürler cinsiyetler siyaset hepsi bir birine saldırmaya müsait şeylerdir ve kendini bilmeyen cahil kesim bunları hiç eder. Kısaca çözümlemedikçe çene ve el yorgunluğu. Bunu çözecek olanda halk kesimi mi? malum o mevzu zor, devletler ve güçlerdir. Peki eylem var mıdır? Bilinçli bir yozlaşma var mıdır? Yoksa farklı bir şey mi? İnsanlar kadın erkek nasıl yönlendiriliriliyor? Güçler sadece cinsiyetler mi yönlendirir? Bu baģlamda Toplumda her şey tek kişiye veya cinsiyete mi bağlıdır? Bu iki videoyu izlemeniz durumu biraz olsun anlamanızı saģlar. Sistem toplum insanlık öyle sığ bir şey deģildir.
https://youtu.be/DPKQDnzAmuE?si=G2kxD1q_3BSuuqEm
https://youtu.be/TIvAwQfH384?si=b8gp7SckQzq_8VLS
Cevabı yanlış yere yazdım güncelden okursun
Erkekleri suçlayan kadın tarafı da sığdır ilk önce bunu ekleyelim. Şunu anlamanızı isterim yorumunuz her ne kadar suçlayıcı değil gibi görünse de alttan alta suçluyor. Hepsi tüm kadınlar kelime seçimleriniz Hipergamiden girerek Kadın zevkini umursuyor ve bu çok umursama yüzünden problemler yaşanıyoru savunuyorsunuz ve erkek zevkini umursamıyor diyorsunuz mesele bu kadar basit olmadığını ilk yorumdan son yoruma kadar anlattım kadın cinsi ve erkek cinsi farklı olsada farklı bir çok dinamik iki çatışma bir çok çatışma var tek sebepmiş gibi savunma yapıyor gibi bir tavır içindesiniz bu eski deneyimlerinizden mi bilmiyorum. Erkekler de zevksiz değildir ve seçicilik yapmıyor demek de doğrudan doğru doğru değildir burada bir çeşitte bir algı yaratıyorsunuz her insan zevkini umursar ve garantici hayatı ister bilinçli ya da bilinçsiz. Bir şeyi çerçeveleme yapıyorsunuz. Yorumunuz taraf tutuyor erkekler ya da kadınlar bunun dengesi aklı kullanmakta ahlaki denge de farkında olmak. Kesin yargılar değil.
İlk Detayda ki yakalşımınız da tarafsız deģil bence durumu tekrardan gözden geçirin. Temel kemik önyargılar kesikin yargılar kendi sınırli kesin çizginiz ve toplumsal seterotipler ile haraket etmemenizi öneririm. Bunu kadın kesmide yapıyor erkeklere sallıyor. Çünkü bir birine düşman takılan insanlar çokça var sıradan bir durum oldu bu anormal hal. Bu bakış açısı ile çözüm ve sonuca ulaşmayan bir sohbet olarak kalır bu sohbet ki el ve dil yorgunluğundan ibaret bir sohbet olacak gerçi çünkü bu sohbet ile deģişim sağlamak mümkün deģil geniş kitlenin pek umrunda değil hayatlarına devam ediyorlar yarım yarım. Fikirleri ve ön yargıları da kırmak zor. Kadınlar sürekli bir ok atacak erkekler de bir ok atacak sonuç değişen bir şey yok.
Evet bu toplumsal bir durum
Karmaşık ve zorlayıcı oldu konu ve sohbet ama burada direk kadın ve erkek suçlu değil cinsiyet cinsiyettir bunu kullanan adiler vardır kılıflara ve şekillere sokan. Umarım ilerleyen zamanlarda düzelme olur bir umut karamsar olmamak lazım. Kırdıysam da affola o sığ kelimesini yüzeysel düşünmeden tepki anlamında yazdım geçmiş deneyim detayı da düşüncenizi etkilediği için diye şüphe ettiğimden ekledim. Uzun da yazdım hakkınızı helal edin. Esenlikle kalın.
Önemli değil sığımdır belki, ben teşekkür ederim
Hipergami ne
Erkeklerin birden fazla kadınla aynı veya farklı zamanlarda olma durumu
Seçiciysek nasıl hipergami oluyor
Şöyle sen erkeği seçerek iyi bir şey yaptığını sanıyorsun (normal şartlarda yapıyorsun da) ama karşındaki kişi seçici olmadığı zaman, sen hipergami kurbanı oluyorsun. O birden fazla kadın istiyor, sen tek bir erkek istemiş oluyorsun.
O zaman erkek suclu
Kimin suçlu olduğunun sen zarar gördükten sonra bir önemi var mı