Tükenmişlik sendromu olabilir eşinde. Bu psikolojik rahatsızlıktır. Ne iğnesi vuruluyor bilmiyorum ama oyuna vereceği parayı kısıp bir psikoterapi alabilir. 2-2.5 ay sürüyor bir terapinin sonuçlanması çocuğu da biraz daha erteleyin bence. En azından psikoloji yerine gelsin öyle çünkü çocuğa da geçebiliyor psikolojik rahatsızlıklar. Oyun ben de oynuyorum ama ben indirim kovalıyorum mesela bir oyuna 300 lira vermek en fazla vereceğim paradır o bile çok genelde 70-100 liraya indirim günlerinde yakalarım anca öyle. Amazon prime falan alıp amazon gaming den indirimli oyunlara da göz atabilir, epic games veya steam indirimleri takip etsin illa oynayacaksa. Dediğim gibi sorun psikolojik çok üstüne gitme ama terapisini de alsın böyle olmaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle tuzu kuru biri olarak yorum yapmıyorum. Bende 2,5 yıllık evliyim. 3 yıl olmak üzere, ara ara eşimle aramızda problemler oluyordu biz hep bir yolunu bulup iyi geçiniyorduk fakat artık yola sokamıyoruz, problemlerimiz elle tutulacak olmasa bile iş çığırından çıkıyor çok büyüyor ve yıpranıyoruz. Bahar zamanı çocuk işini artık ciddiye almıştık ve denemeye başladık fakat hamile kalmadım. Bahsettiğim sorunlar yaşanıyor şu an, şu zamana kadar bir şekilde oluyordu ama artık çocuk da düşünmemeye başladım. Hatta evliliğimi bile düşünüyorum. Tam bir karar vermedim ancak çocuk olduğunda işlerin daha kötü olma ihtimali? Hem çocuğun hemde kendimin mutsuz bir evde sıkışıp kalması? Gerçekten asıl problem belki de bu. Şimdi yine ayrılık bir nebze daha kolay. Tabi keşke hiç boşanmış sıfatını kullanmasam. Ama çocuksuz boşanmak bir yerde hayata elini kolunu sallayarak tekrardan başlamak.
kendi durumumu da anlattım çünkü benzer kısımlar benzer düşünceleri yaşıyorum bende. Bence çocuk için gerçekten huzurlu bie ortam iyi anlaşmak çok önemli diye düşünüyorum. Şu an yaşadıklarını ya hamile olarak yaşasan ya da 5,6 aylık bebeğin varken yaşasan?30 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılÖneri ve nasihatı vermeyi çok severdim ama uzun yıllar önce.
Huzur verirdi insanlara yardım etmek her anlamda.
Fakat gördüm ki insanoğlu acı çekmeyi mutluluk ve huzura tercih eder olmuş.
Yanlışa , kötüye o kadar bağımlı olmuş ki parmağının ucundaki güzellikten bihaber.
Bu gördükten sonra kendini kendime dedim ki neden kendimi yoruyorum,
Sonuç olarak insan yine kendi bildiğini okuyacak.
Bu durum bendeki kaybetme korkusunu da yenmemin yolunu açtı.
Mutluluk huzur sevgi sevmek sevilmek insanoğlunun maalesef kendi elinde.
İnsanın içindeki niyet neyse hareketine o şekilde yansıyor.10 Yorumla
43 yaşındayım 2 oğlum var 13 ve 16 yaşlarında. Evliliğimizin özellikle ilk yıllarında oyun tutkum ciddi sorun olmuştu, ancak oyunlara hiç para harcamadım. Evliliğimizin ilk yıllarında ailem ve eşimle yaşadığım sorunlar sebebiyle terapi görmüştüm. Hikaye biraz benzerlik gösteriyor açıkcası, ancak anladığım kadarıyla eşinizin umursamaz tavırları sizin için durumu daha zorlaştırıyor. Muhtemeln işin ciddiyetini tam kavrayamamış, üzücü 😢
02 Yorumla
Soran1 yılBenim de hatam var hep çok anlayışlı davrandım ama bu kadarı fazlaymış çünkü ben öyle davrandıkça hiçbir davranışının benim için sorun olmayacağını düşündü. Umarım bizim için de düzelme olur sizin adınıza sevindim
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun gerçekten karmaşık görünüyor ve çok yıpratıcı olduğunu anlıyorum. İlişkilerde, özellikle de sevgi dolu bir geçmişiniz varsa, bu tür sorunlarla başa çıkmak zor olabilir. Eşinin psikolojik durumu ve davranışları arasında ince bir çizgi var gibi görünüyor ve bu durumda dikkatli yaklaşmak önemli.
İlk adım olarak, ona olan duygularını ve endişelerini açıkça ifade ettiğin bir konuşma yapmak iyi olabilir. Ama burada empati kurarak, anlayışlı bir dille yaklaşmak önemli. Ona karşı suçlayıcı değil, onu anladığını ama ilişkiniz ve gelecek planlarınız için bazı değişikliklerin gerektiğini anlatabilirsin.
Profesyonel bir danışmandan birlikte yardım almak iyi bir seçenek olabilir. Eşinin psikolojik destek aldığını belirtmişsin, belki ortak bir çift terapi seansı, durumunuzu daha sağlıklı bir şekilde ele almanıza yardımcı olabilir. Özellikle onun oyun bağımlılığı ve finansal sorumluluk konuları uzun vadede ilişkinizin sağlığı açısından ele alınmalı.
Birlikte vakit geçirebileceğiniz hobiler keşfetmeye çalışın, belki oyun oynamak yerine ortak ilgi alanlarına yönelmek faydalı olur. En önemlisi, ona duyduğun sevgiyi ve onunla bu durumu aşmak istediğini belirtmek motive edici olabilir. Duygusal destek önemli, ama kendine de dikkat etmelisin. Bu süreçte duygusal olarak yıpranmamak için senin de kendi iyilik halini göz ardı etmemende fayda var. Unutma ki yalnız değilsin ve senin gibi benzer durumlar yaşayan birçok insan var. 🙏💪01 Yorumla- 1 yıl
cocuk işi olursa o cocuğun bütün yükü sizde olcak o oyun oynarken siz cocuğa bakcaksınız oyun oynarken cocuk ağlasa üstüne laf işiticeksiniz bence kalmalı eğer oyuna mesafe koyup sorumluklarının farkına varırsa olur ama maalesef tek sorumluluk sizde olcak öbürr türlü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
122Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılYaşamaktan vazgeçmiş, sende vazgeç bitsin bu iş.
60 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanmanız lazım bence
10 Yorumla Bilgisayar oyunları ile ilk 11 yaşında 2001 de tanıştım. 23 yıldır bilgisayar oyunları oynayan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, doğuda görev yaparken bende online Bilgisayar oyunuma 2024 Temmuz a kadar 3000 değil tek seferde 20000 ₺ lik malzeme aldığım oluyordu, ama ben bekarım, 3 1 evimde var, bu sene aldığım 0 km arabamda. Ama şu an batıda görev yapıyorum. Doğru düzgün bilgisayarın yüzüne baktığım bile yok, genelde sosyal çevremle dışarıda kampçılık, balıkçılık, piknik, cafelerde buluşma, araçla başka şehirlere seyahat gibi sosyal etkinlikler yapıyorum. Artık ortalamaya vuduğumda oyuna aylık harcamam 500 ₺ yi geçmez. Yani şehir içi sosyal hayatta birde evli bir kişinin bir online oyuna böyle paralar harcaması zengin değilse bağımlı olduğunu gösterir. Ben evli olsam muhtemelen karım ve varsa çocuğumla ilgilenmekten pek oyuna vakit ayırmam. Çünkü bilirim böyle davranarak karım ile olan duygusal bağ çöker, sekteye uğrar. Bu konu ile alakalı kocanıza bu yazımı okutun. Kardeşim sanal sanalda kalıyor, karın var hayat arkadaşın git o kadının gönlünü al, 3000 sanala verene kadar karına hediye parfüm giysi vb. al yuvanı kurtar. Bir dost nasihati. Ben 10 yılda online oyununa döviz harcamalarını çevirdiğinde 400.000 ₺ harcayan bir deliyim. Ama ben yer yer asgarî ücretin 4 katını kazandım dağda bayırda para çoktu bende harcıycak yerim yoktu, kendini benimle kıyaslama lütfen, sen evli sorumluluk sahibi adamsın. Önce eşin aile hayatın, sonra oda çok dozunu kaçırmamak kaydıyla online oyunun. 🙂
14 Yorumla
Soran1 yılHenüz o harcamaları gördüğümü bilmiyor önce bir konuşma yapayım sonrasında gerekirse okuturum yazınızı teşekkürler fikir için
Aklınızı bulandırmak istemem ama ben partnerim tarafından bu gibi tavırlara maruz kaldığımda bi süredir aldatıldığımı ögrenmiştim.
Evlilikte işler nasıl ilerliyor bilemiyorun ama "Benden ötürü mü bu haldeyiz" temalı konuşmalar da yaptıysanız ve "hayır, saçmalama" tarzında cevaplar aldıysanız ihtimal daha da yükseliyor.
İlginin başka yönlere kayması, farklı harcamaların artması "kendime iyi gelemiyorken sana nasıl iyi geleyim" temalı davranışlar da güçlü birer gösterge olabilir.
40 YorumlaOyun olabilir oynasın ama az kısıtlama gerekir oyuna para harcamaya gerek yok çok oyun demek uzun zaman oyunla vakit geçirmek demektir az olacak bende oyun oynadım ama bir kaç çeşit hepsi olsa binlerce oyun çıkar hiç bilmediğim görmediğim oyunlar var hepsini eklersem 7 gün 24 saat oynamaktir küçükken atari, playstation vardı artık ilgim yok şu an bilgisayar var kurulu degil istesem kurarım
Yıl içinde hiç oynamadım bu şekilde rahatim hiç bir şekilde oyuna para harcamıyorum playstore indirsin bedava var yönelsin paralı uzak dursun bence bırak desem kocana tartışma çıkar iletişim mantıksız bende erkek vücut yapi ayni10 Yorumla
1 yılCiddi bir durum gerçekten. Bence hemen bitirmek yerine eşinizin derdini dinleyin. Eğer sürekli oyun oynayıp bütün vaktini bunda harcıyorsa o zaman bir derdi bir sıkıntısı olabilir çünkü kendimden örnek vermem gerekirse sıkıntıya girdiğimde oyun oynarım, sanal dünyanın getirdiği özgürlük derdimi unutmama yardımcı olur. Eşinizin bu noktada bu sebepten bir derdi olabileceğini düşündüm. Bence seviyorsanız evliliğinizi bitirmeyin çünkü aşka sahip insanlar gerçekten şanslılar. Keşke bir Allah'ın kulundan karşılık alsamda bütün ömrümü harcasam o kız için ama samanın içinde iğne arasam daha kolay olurdu işim. Bu dünyadaki en büyük eziyet yalnızlık emin olun, o kadar mutsuzumki bazen bu hayatta yerimin olmadığını düşünecek kadar kendi dünyamda depresifleştim. Yani eşinizin sizi sevdiğine eminseniz ona bir şansı çok görmeyin. Duygu sömürüsü değil amacım ancak benim gibi nasipsizlerde var maalesef
10 Yorumla
1 yıl. Hadi bir şey söyleyeceğim de yanlış anlamazsak severken s******* yanında değildim ki döverken Yanında olayım ya sen bunu tercih etmişsin evlenmişsin yani çocuk varmış yokmuş Ne bileyim ben ya yani hani bir şeylerin tedavisi olabilir tedavisine başvur ya bilemiyorum konuş Bunu kendisiyle annesiyle babasıyla konuşuyorsun bulamazsın Hani bir evlilik terapisti ile falan konuş ama tekrar altını çizerek söylüyorum evi ikiniz de karşılıklı olarak kabul ettiniz Yani siz İkinize zorlaya vermedi Hazreti kimse zorla da boşayamaz mantıklı olarak Böyle davran
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı. Ben de kendimi oyunsuz yapamam zanneder her akşam ps5 oynardım. Yalnız günün birinde dedim ki “Ben bu konsolu kaldırır ve kardeşime bırakır bir daha da aramam” dedim ve aynısını da yaptım. Şimdi ara sıra kardeşime oturmaya geçtiğimde kardeşimle oynarım. Oyun kaynağı bir süre evden uzaklaşmadıkça eşinizin durumu değişmez. Benim önerim bu yönde olabilir. Oyuna geçici süreyle ara vermeye ilişkin eşinizden yapıcı bir talepte bulunmanızı öneriyorum. Burada kilit nokta “oyun kaynağını bir süre evden uzaklaştırmak”. Şayet eşinizle bunu başarabilirseniz başta eşiniz olmak üzere sizin için de çok şey değişir
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAnlıyorum, gerçekten çok zor bir durum. Eşini seviyorsun, ona destek olmak istiyorsun ama sorumluluklardan kaçıp bu durumu bahane etmesi, senin omuzlarına daha fazla yük bindiriyor. Üstelik ortak hedeflerinize ulaşmak için ona güvenip birlikte plan yapıyorsun, ama o anlaşmalara uymuyor, özellikle de maddi konularda. Bu güvensizlik yaratır, normal.
Bence açık açık, ciddi bir şekilde konuşma zamanı gelmiş. Onun ne yaşadığını anladığını, ama bu gidişatın seni nasıl yıprattığını, gelecekle ilgili planlarını nasıl etkilediğini net bir şekilde anlat. Durumu kabul etmesi ve adım atması gerekiyor. Çünkü yalnızca senin çaban yetmez; o da bu konuda sorumluluk almalı.
Onun adına her şeyi sen üstlenemezsin; ilişkide iki tarafın da çaba göstermesi şart.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 393 cevap paylaştı. Para harcamasını bilmeyen, hatalarını bahanelerle örten ve ilgisiz birini baba yapmayı düşünme sakın.
Bir anda bebek doğunca düzelmeyecek sonuçta.
Ona sert ve net bir tavır koymalısın. Bunu söylediğim için umarım kırılmazsın ama hala bir halt değişmiyor ise boşan. Böyle bir erkekle bırak çocuk yapmayı evlilik bile yapılmaz.
Bencil birisi. Bencil olmak isteyen de bekar kalsın, kimse buna katlanma mecburiyetinde değil.40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılkendini kurtar... İnan bu tür bağımlılığı olanlarla yaşayanlar kendine ediyor. içine ata ata kanser oluyor ya da kendisi psikojik desteğe ihtiyaç duyuyor. olmuyor de ayrıl üzülürsün belki ama hayatının geri kalanını kurtarırsın en büyük hatan da ondan çocuk sahibi olmak olur çocuğa yazık
25 Yorumla
Soran1 yılSigara bağımlılığı da vardı onu bıraktı bir umut bundan da vazgeçebilir diye düşünüyorum
- 1 yıl
yalan söylenmeye başlandıysa iş kötü o zaman ayrılacağını belli et. seçimini yap de yani ben artık ayrılmayı düşünüyorum de açık açık bu böyle olmayacak de böyle bir insandan çocuk da yapamam ona göre kararını ver de belki de ayrıl diye öyle yapıyordur yani her ihtimal olabilir. belki de bu konuşmayı yapmanı bekliyor
Soran1 yılEvet bende buna benzer bir konuşma düşünüyorum artık eğrisi doğrusu neyse o
- 1 yıl
yani en azından bakarsın eğer sana söz verip de devam ediyorsa sen yerini bilirsin karşıdakinin gözünde
1 yılSana açıkca bir şey söyleyeyim. Seni başkasıyla aldatsa bundan iyi. Çünkü bu tip oyun bağımlısı, kumar bağımlısı adamlar iflah olmaz. Benim gözümde en kalitesiz adamdır bunlar. Daha bu dünyanın, onun ekonomik düzeninin, kapitalizmin ne olduğunu idrak edememiş bir beyinsiz o. Böyle para harcamaya kimsenin serveti yetmez. Çünkü bütçe arttıkça masrafı da yani buralara gömdüğü masrafı da artacaktır. Kendisine saygısı olmayan ( parası var ama kıyafet bile almaz) insandan bir hayır gelmez. Kendi geleceğini düşünerek derhal boşanma davası aç çünkü bu adam asla düzelmeyecek de. Onun aklında hep o var. Gece rüyasında bile onu görür. Bir günc beklemediğin bir kötülüğü de sana yapma ihtimali var böyle bir tipin. Onun hayatı kaymış. Boşanma davası açarken de canından ve malından emin olarak hazırlığını yap önlemlerini al.
24 Yorumla- 1 yıl
O ne demek biliyor musun? Eğer seni aldatıyorsa onun iki ihtimali var. Ya her iki kadını da kaybedecek, ya da sen affedeceksin ya da durumu görüp ayrılacaksın. Yani orada bile karar net olur. Ama burada seni yıllarca yiyip bitiren bir dırum var ve asla düzelmez ve de ders de almaz. Anladın mı şimdi, canım?
Soran1 yılSigara bağımlılığı da vardı 13 yaşından beri sigara içiyordu bende astım çıktıktan sonra bıraktı şimdi bu konuda da benim çok rahatsız olduğumu öğrenince belki çabalar diye düşünüyorum. Daha önce konuştuk ama ben hiç onu terk ederim boşarım çerçevesinde değildi bu ciddiyetle tekrar konuşursam belki değişebilir diye düşünüyorum
- 1 yıl
Ya bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım. Yalnız işi sigara veya başka bir şeyle karıştırma. Bu kumar hastalığı asla geçmez. Geçmiş olsun ve bol şans
- Aşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı.
1 yılErkek yerine çoluk çocukla evlenirseniz böyle olur hani bu aralar hep duyuyorum prenses kılıklı en ufak sorunda kendini yok eden tiplerle evlenirseniz böyle olur saygı sevgi ayrı ama size kadınlığınızı yaşatacak erkeklerle birlikte olun oyunlara 3000 vereceğine seni yemeğe çıkartsa daha güzel olmaz mı yazık yani ne diyim
27 Yorumla
Soran1 yılBöyle değildi evlenmeden önce bilgisayarı bile yoktu biz evlendikten sonra çok gezen aktif bir çifttik bir yıl sonra pandemi patladı eve kapandık eşim de çok üstüme düştü aynı evde her saniye beraber bunalmaya başladım o da benim tek ilgi alanım oyun iznin varsa bilgisayar alıcam yoksa sen çok bunalacaksın dedi o şekilde aldı yine çok oynamıyordu psikolojik sorunla birlikte aşırı arttı kendisi de farkında ama yapacak bir şey bulamıyor kısır döngüye girmiş gibi
- 1 yıl
Kendini çıkartmak zorunda çocuk değil sonuçta ne yaşadı da psikolojik bunalıma girdi
Soran1 yılEşim yurt dışı görevindeydi evlenmeden önce orada çok arkadaşını kaybetti patlamada vs. Doktor post travmatik stres bozukluğu diyor işte geçmişte yaşanılan travmatik olayların şu anda patlak göstermesi. Uykusundan ağlayarak uyanıyor ya da gün içinde ağlama titreme krizleri geçiriyor şu an çok azaldı ama tedavi devam ediyor. Zaten böyle ağır bir süreç olduğu için de yeterince sert konuşamıyorum o ayrı bir boyut
- 1 yıl
Yani bütün yük üstüne bindi tamam anlıyorum zor şeyler yaşamış hani tamam iyi günde kötü günde demişsin ama nereye kadar yıllar olmuş yani
Soran1 yılEvet daha ciddi bir konuşma şart oldu maalesef
- 1 yıl
Konuşman gerekir insansın sende
- 1 yıl
Hadi hayırlısı
1 yılAdamın cidden psikoloji gitmiş. Kolay kolay toparlanacak gibi de değil. Sanırım biraz oyun etkilemiş. O yüzden fazla oyun oynamaktan kaçının diye boşuna demiyorlar. İnsan bir bağlandı mı oyuna sosyal hayattan kopuyor. Sadece oyuna anlam veriyor. Bence adam toparlanana kadar çocuk işini erteleyin. Yoksa olan sana olacak gibi.
30 YorumlaYanlış anlamayın ama keşke daha iyi tanıyıp evlenseydiniz en azından terapi görüp duzeldikten sonra evlenirdiniz kafanız rahat olurdu neyse olmuş biz şimdiye bakalım. Evet dediğiniz gibi bunları bahane yapmış duzelmek de istemiyor nasıl olsa sen varsın yardımcı olacak , burada sorumluluklari sana da yüklüyor kesinlikle terapiye gitmesi gerek sen gotureceksin çünkü gittim diyip gitmeyebilir , onunla sürekli zaman geçir oyun beraber oynayın onun oyun dünyasına gir ve zamanla sınırlar koyup bu kadarı kafi şimdi gezelim şimdi yemeğe gidelim falan hep oyunu kes azalt zamanla ama sana büyük iş düşüyor soyleyim bu taktiği dene
13 Yorumla
Soran1 yıl5 yıldır tanıyordum zaten ve böyle değildi. Pandemide bilgisayar aldı psikolojik sorunla oyunlara çok bağımlı hale geldi başka bir şey yapmak istemiyor kafamı sadece bu dağıtıyor diyor oynaması neyse ama çok para harcıyor ben kendime biraz pahalı ayakkabı alırken on kez düşünüyorum yani canımı sıkan o havaya para harcaması ve bunu normal görmesi. Gerçi ara ara vicdan azabı duruyor galiba yanıma gelip ben para idaresini yapamıyorum hep yanlış harcama yapıyorum vs ama kısa sürüyor vicdan rahatlatınca aynı devam. Psikiyatriye gidiyor ama bir psikologdan da destek alabiliriz evet ben de yoruldum ama denemeye değer teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Daha önce konuştuk derken bekar olduğunuz zaman mı? Eğer öyleyse zaten söylemiş işte neden evlendinki? İstediğin kadar anlaş erkek bir süre sonra sar başa yapıyor.. Bu süreçte çoçuk falan kesinlikle düşünme derdin birken 5 e çıkacak her şey daha beter olacak... Eşin istediği kadar tedavi olsun eşin böyle birisi demek ki bunu kabul ederek evlenmişsin.. Kendinde de ara sorunu bile bile evet demişsin.. Çoçuk yaparsan borçlar olur sonu bitmeyen.. Onun dışında bir şey diyemiyorum zor durum..
12 Yorumla
Soran1 yılHayır evlendikten sonra konuştuk. Evlendikten sonra ilk yıl bilgisayarı yoktu ve bana çok düşkündü boş boş otururken bile beraberdik yani ben de arada yalnız kalmayı seven biriyim bunalmaya başladım o da sen benden bunalıyorsun benim de bitek ilgi alanım var oyun bilgisayar alıcam dedi tamam dedik anlaştık. Ama bu kadar abartılı değildi şu psikolojik sorunla birlikte arttı. Oyun oynaması bir yana çok para harcıyor oyuna asıl problem bu ki bu sene dikkatli davranalım demiştik ben dikkat ederken onun böyle yapması canımı sıkıyor. Çocuk sadece düşünme aşamasındayız zaten plan vs yok ki şu durumda istemem doğal olarak
- 1 yıl
Erkek istediği kadar söz versin geri başa sarıyor hep.. Bu şekilde devam edecek hayatın sen istersen... Oyun bağımlısı bir erkek olması? Bunu yeni mi öğrendin yoksa evlenmeden önce mi? Birde şunu merak ediyorum sonuçta flört ettin illaki biliyorsundr bu şeklide olmasını? Pat diye bu şekilde olması mümkün değil...
Aşk İlişkileri konusunda 781 cevap paylaştı. Mümkünse çocuk işini uzun bir süre rafa kaldırın. Eğer değişmeye de niyeti yoksa işleri farklı boyutlara taşıyın bence. Yani evlenip bekar hayatı yaşamak istiyorlar sanırım bu da evliyken mümkün değil. Madem ki bu kadar tedavi alıyor, sonuçlarını da görmek gerekli bence
17 Yorumla
Soran1 yılEvet maalesef bunları onunla konuşmak istiyorum bu kez de psikolojik olarak çıkmaza girecek diye korkuyorum zaten arkasına yeterince saklanıyor
- 1 yıl
E zaten sen üzerine gitmediğin için kendine duvar olarak görüyor. Ama zaten 6 yıldır bunu yaşıyorsun bir 36 yıl daha bunu yaşamak ister misin, bir de böyle düşün? O yüzden de karşılıklı çözüm yollarına gitmek ve olmazsa bir şeyleri kökten çözmek hazır çocuk da yokken en mantıklı olanı
Soran1 yılEvet ben bunalmasın üzülmesin diye gerektiğinde konuşuyorum ama görmezden de geliyorum. Sorun şu an psikolojik tedavi görmesi nasıl etkiler bilmiyorum çünkü bazen kriz geçiriyor tetikler mi konuşmak emin olamıyorum
- 1 yıl
Yani eşin bile olsa zaten 6 yıl ki öncesi de vardır yeterince onu düşünmüşsün. Biraz da kendini düşünmen gerekli diye düşünüyorum. İyileşmek istiyorsa zaten kriz geçirse bile bunu yaşayıp öğrenmesi gerekli. Yani yarın öbür gün hamile kalınca, bunları daha çok yaşayıp daha çok bunalıp bu sefer çocuk var çocuk çok küçük diye bazı şeyler daha zorlaşacak emin ol
Soran1 yılEvet haklısın başa çıkması gerek durumun ciddiyetinin farkında olması gerek. Çocuk şu anda hala düşünme aşamasındayız zaten şimdilik yok yani planımız ama farkındayım zaten olmaması gerek bu süreçte.
Soran1 yılYine derli toplu bir konuşma yapmanın zamanı geldi bu kez daha ciddi olacak şekilde
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bir psikoterapistten destek sl kendin için ve bunu önüne koy tıpkı onun yaptığı gibi "senin yüzünden tedavi görüyorum" de. Durumunu düzeltmezse kendi sağlığını korumak için onu terk etmek zorunda kalacağını söyle. Bu onun durumun ciddiyetini kavramasını sağlamazsa kaç kurtul...
02 Yorumla
Soran1 yılTekrar konuşup gerekirse tartışıp düzelme yoluna gitmezse yapabilirim ki sonu öyle gibi teşekkürler
1 yılÇocuk için doğru kişi değil. Çok fazla zaman bile vermişsin ne yazık ki çift terapisine gitmediğinizden dolayı aranızdaki sorunlar dağ gibi olmuş. Eşin oyun bağımlısı ve bunun çok yemek yeme bağımlılığından farkı yok... Eşin bir şeylerden kaçıyor, bastırmak için bağımlı. Şu anda Bakırköy'de oyun bağımlılığı/telefon/internet vs diye bir tedavi bölümü var bilgin olsun. Hem çift olarak hem de bireysel olarak yardım almanız gerek.
10 YorumlaÖnerebileceğim tek şey katiyen çocuk yapmadan boşanmanız. Daha doktorun söylediği iğneleri yaptırmayan, kendi sağlığını dahi önemsemeyen bir adam ne baba ne de eş olabilir. Kusura bakmayın ama eşşşek kadar adam olmuş hala 15 yaşındaki agresif , depresif, sorumluluk almaktan kaçan , oyundan kafasını kaldırmayan çocuklar gibi davranıyor. Ayrıca ' Düzelteceğim , halledeceğim' tarzında söylemlere itibar etmeyin çünkü önemli olan söylemesi değil yapması. Kaldı ki kızlarsoruyor gibi bir platformda hiç tanımadığınız insanlardan özel hayatınız ile ilgili öneri istiyorsanız , zaten yapmanız gereken şeyin çoktan farkındasınızdır sadece ikileme düşmüşsünüzdür. Lütfen kendinizi o ikilemden kurtarın, yapmanız gereken şeyi yapın ve hayatınızda temiz bir sayfa açın.
14 Yorumla- 1 yıl
Evet arada senin gibi karşısındaki kişiye babasının oğluymuş gibi emir vererek ve boktan bir üslup takınarak konuşanlar denk geliyor maalesef. Orada kast ettiğim şey " Kızlarsoruyor gibi eğlenceli içeriklerin bulunduğu bir platformda dahi böyle üzücü bir konudan bahsediyorsanız" idi. Fakat okuduğunu anlama becerisine sahip olmadığın için kapasiten yetmemiş.
1 yılçocuk yapma sakın birincisi o kendi durumundan mutlu memnun belli çinkü tedaviyi uygulamıyor nasılsa siz altan alıyorsunuz ve hasass davranıyorsunz iknicsi herkesin harcadıgı bişey var siz kıyafete o oyuna ama oyunda kumar gibi bişey bir nevi daha küçüğü ha kazansa harcasa yine anlarım siz kazanıyorsunz o harcıyor çok saçma tabiki... Siz çocuk yaparsanız çocuğa siz bakacaksınz ama sorun şu ki çocuk evde ruh hastası bir adam göreerek büyüyecek ve sonra oda aynı kişiliğe bürünme oranı yüzde 70
00 Yorumla
1 yılSenin için vereceğin en doğru karar şu aşamada çocuk konusunu bir daha detaylı düşünüp iyi karar vermektir. Ben pek bu gidişle ilerisini göremiyorum. En azından çocuk yokken her şey netleşşinki çocuk var olunca her şey çok daha zor olup içinden çıkılmaz hal almasın mağduriyeti sen zaten yaşıyorsun. Çocuk yaşamasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYemin ederim benimkisi de aynı bi bakıyorum 4.000 harcamış bi bakıyorum 500 defalarca söyledim 3 ay almadı 4. Ay tekrar başladı. Diyorum ki sürekli oyun oynuyorsun. Hani bi muhabbet edelim. Oda yok Vallahi bende senin gibi bunalmış durumdayım. Güzellikle söyledim olmadı kavga ettim olmadı. Olduramadım ben. İnşallah sen başarırsın.
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNapıyım o hep bidaha yapmıcam diyor bende inanıyorum. He duvar ha o öyle idare ediyoruz
Soran1 yılDün ben banka mesajlarına bakınca beynimden vurulmuşa döndüm dolar üzerinden almış ama bir iki haftalık mesajlarda gördüğümüz kadarıyla 10 bin harcamış gerisine bakmaya yüreğim dayanmadı kapattım. Ya ben güzellikle söyleyince ya da tartışma şeklinde söyleyince oluyor ama sorun istikrarlı olmaması birkaç hafta sonra yine aynı. En son bir ay kadar önce baya sert konuştum ben de insanım kaldıramıyorum benim de psikolojim bozulursa ne yapıcaz diye yeter ki beni bırakma bir gün çekip gitmeden korkuyorum diye ağladı düzeldi iki hafta sürdü sürmedi hastalığın arkasına sığınıp yine başladı eski davranışlarına
Cevap sahibi1 yılAnlıyorum seni aynısı bende de var. Yalandan borç sıkıntısı çekiyoruz. Bagımlılıksa git tedavi ol diyorum oda yok. Hep aynı hep yeni baştan. Bunaldım gerçekten artık.
Soran1 yılNereye kadar gider böyle ben de bilmiyorum çok zor böyle yaşamak
Cevap sahibi1 yılValla bende çoçuk yok. Ama beni kanser edicek böyle giderse. Çünkü gerçekten çok yoruluyor insan.
Gizli Üye(30-35)1 yılOfff çok kötü Allah yardımcın olsun ve çocuk yapacaksın bence iyice düşün derim. Benimde eşim oyun bağımlısı derdim ama seninkini duyana kadar beterin beteri varmış. Allah yardımcın olsun. Ama çocuk işini tekrar düşün yazık olmasın sana ve çocuğuna...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKarşına alıp bütün gerçekleri tüm çıplaklığı ile konuşmanız gerekiyor aksin halde bu durumun düzeleceğini sanmıyorum bir sağlıkçı olarak söylüyorum bunu biran önce konuşmanız ve çözmeniz lazım yoksa her şey bir gün biter siz farkında olmadan o zaman daha da kötü olursunuz inşallah oralara kadar gelmezsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılTekrar deneyeceğim
1 yılBahaneler varsa lütfen onun değişmesini bekleme ve boşan siz çocuk olmadan önce böyleyseniz çocuk olduktan sonra kavga ortamında sevgisiz büyümesin ya da çocuk olduktan sonra ayrılırsınız çocuğun psikolojisini etkiler.
30 Yorumla
1 yılDüzgün bir dille konuşup hala aynı şeylere devam ediyorsa yapabilecek pek bir şey yok. Kendini biraz geri çek gerekirse konuşma hiç bir de bunu dene eğer aynıysa üzgünüm ama boşan böyle biriyle ömür geçmez gerçekten psikolojik sıkıntıları yoksa eğer
11 Yorumla
Soran1 yılOnu da yaptım bir hafta konuşmadım neredeyse sonunda böyle böyle diye anlattım tamam kendime çeki düzen vericem dedi iki hafta falan sürdü yine aynı
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim fikrim seviyorsan Gidebileceğini ona hissettir onu çekmek zorunda olmadığını bir şeylere mecbur olduğunu anlaması lazım
yine düzelme olmadı ise bir Boşanma avukatı ile görüşmenin tavsiye ederim çünkü hayata bir defa geliyorsun ve mutsuz olmak için çok kısa10 YorumlaOyun bağımlılığı da psikolojik rahatsızlık gibi tedavi gerektiren bir durum. Uzun zamandır oynayan biri bu alışkanlığına birden son vermez. Kesinlikle psikiyatri doktoruna görünmesi gerekiyor. Aynı anda psikolog dan da yardım almalı. Eğer öyle yaparsa bu kötü bağımlılıktan kurtulabilir. Uzun zaman alabilir ama ancak o şekilde bırakabilir. Her şeyden önce bırakmak için kesin kararlı olmalı. Aksi halde, önce sizi sonra çevresinde ki herkesi tek tek kaybeder.
Allah yardımcınız olsun.21 Yorumla
Soran1 yılBence istemesi önemli en başta istemediği sürece kimsenin faydası dokunmaz. Psikolojik rahatsızlığı da öyle iyileşmek istemiyor çünkü onu paravan olarak kullanıyor kimse bir şey diyemiyor vs. Önce bunu aşmak gerek ve buna benim gücüm yetmiyor
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşanmanı öneririm. Oyun bağımlısı ilgisiz biriyle olmaz. Çocuk yokken boşan. Sonra dahada zor olur boşanma işi. Boşanmak istesende mecbur katlanırsın bu sefer. Sevgi biter. Muhtaçlık başlar. Şimdi sevginden boşanamıyorsun. İlerde, muhtaçlıkdan boşanamazsın. Sevmeden devam edersin artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHastalıkta sağlıkta dediniz sorumsuzlukta değil. Kocam çocuk gibi bir şey. Eski manitamın kocasıda oyun bağımlısıydı. cinsellikte bile karıyı mahrum ediyordu. Hiç çekilecek şeyler değil. bu seferde düzelmezse babanın evine git bir süre. Oda olmadı boşa gitsin. Vakit kaybına gerek yok. Daha gençsin belliki.
00 YorumlaBu oyuna para yatırmak hem de çok fazla bir para maalesef iyi bir alışkanlık değil telefon bağımlısı olmak zaten yanlış bir şey evli bir insanda daha kötü bu durum tabi. Benim konuda aynı ilk oyun sonra kumara döndü ve şu an ayrıyız. Tedavi olsun bence önce tedavi sonra çocuk için birikim yapın derim
14 Yorumla
Soran1 yılTelefon değil bilgisayar oyunu oynuyor ama pek fark yok çok para yatırıyor. Tedavi olmak için istemesi gerekiyor istemiyor bunu değiştirmek gerek önce. Size de geçmiş olsun zor durum
Soran1 yılZaten durumundan gayet memnun arada vicdan azabı duyuyor bana gelip ben çok yanlış harcamalar yapıyorum vs diyor yine devam. Son kez derli toplu bir konuşma yaptıktan sonra bakıcaz artık
- 1 yıl
Zaten hep öyle olur. Öğlen de bizim ki yazmış gel dön evine senin düşünüp gitmen doğru değil falan. Hiç demiyor ben kumar oynadım eşimin kafasını yardım ağzımda küfür eksik değildi benim hatam var tamam düzeleceğim demek yerine. Sadece gel. O da bahane ediyor geçim yüzünden kumara girdim özür dilerim bir daha girmeyeceğim ama ayın 15 i olunca giriyordu. Bağımlılık çok farkı bir şey hiç bırakmaz onu. Ders vermek çok önemli. Kararlı olursan tabiki.
Karı koca çalışıyor musunuz? Hangi oyunu oynuyor biliyor musun çünkü özellikle online oyunlarda kız sayısı çok fazla ve cidden. Ayrıca seni aldatıyor olabilir aldatmiyorsa bile yaptığı hiçbir şekilde doğru değil sürekli mi oyuna para harcıyor yoksa tek seferde mi? Hatta yapabiliryorsan sende oyunu oyna beraber oynayalım falan de bakalım nasıl bir tepki verecek
14 Yorumla
Soran1 yılBen evden çalışıyorum o gidip geliyor. Oynadığı oyun aklıma gelmiyor şimdi de zavallı falan bir oyun kız pek yok gibi kardeşiyle oynuyor genelde online. Beraber oynayalım diyor zaten de ben sevmiyorum daha önce oynadığı bir oyunu seviyordum izliyordum oynarken. Şimdiye kadar herhangi bir kızla konuşma vs görmedim
Soran1 yılBirkaç yıl önce de görmüştüm ama bu kadar çok değildi. Bu kez iki haftalık harcamaya baktım 10 bin vardır daha gerisine bakmadım bile sinirden
Aşk İlişkileri konusunda 13b cevap paylaştı. Biz de geçmişte oyun meraklısıydık, hatta ben oyunlara en sevdiğim hobi olarak araba çizmekten bile illallah etmiştim. Yani evlenmiş bir adamın amacı oyun değil, esasında ev geçindirme olması gerek.
00 Yorumla
1 yılBak canım böyle bir eş baba olsa çocuğunada böyle olur valla birada tecrübe konuşuyor
Eve gelince yemek yer oyun oynardı
Düşünmezdi çocuklarım karım nasıllar iyilermi onlarla zaman geçireyim
Bi ihtiyaçları var mı
ayrıldık00 Yorumla
1 yılKumar bağımlılığı oyoe kolay kolay gecen birsey degil eger para kanallarını kesmezsen ya da bunun onune bur sekilde gecilmezse önünü alamadigin seyler olur.
Bunun önüne gecmenin yolu onun parasiz kalması para eline gectiginde hastane masrafı falan o bu su onemli goruken ihtiyaclari bahane edip o parayi ondan al altina vb yatır ona yetecek kadarını bırak baska türlü olmaz finansal yonetimineline alman gerek01 Yorumla
Soran1 yılKumar değil oyuna veriyor parayı kumar oynadığını görmedim. Daha önce kendisi söyledi borçları biraz toparlayalım kartları sana vericem ben yapamıyorum para yönetimini diye. Ama içini rahatlatmak için söylüyor biliyorum o da farkında hatasının bu kadarını söylüyor ki kendini rahatlatabilsin
1 yılBende 2015 Tanıştığım Biriyle Severek Evlendim Ve Kumar Yüzden Evliğimiz Biti şu an Şükür Bıraktıp Ama Eşim Gitti Artık Bu Kumar İnsansanın Beynini Yıkıyor Kumarda Kazanan Görmedim Daha Ben Sadece Sana Vee Çevrene Sevdiklerinden Uzaklaştırıyor O yüzden Kumar Oynayan Arkadaşları Bundan Uzaklaştırın Tabi Bunu Önce Kendisi İstemesi Lazım Ne Ocaklar Söndü
01 Yorumla
Soran1 yılGeçmiş olsun benim eşim kumar oynamıyor hiç görmedim oyuna para veriyor bir ara coin işlerine girmişti onu da beceremedi bıraktı
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimkide sürekli uyuyor çözüm bizde değil kendilerinde
518 Yorumla- 1 yıl
Sendemi evlisin
Soran1 yılArada yıpranan biz olunca çözüm bulmak isteyen biz oluyoruz onlar hallerinden memnun çünkü sorun olarak görmüyorlar ki
- 1 yıl
Suc sende çok yüz vermişsin ona
Cevap sahibi1 yılO kadar doğru bir şey yazdın ki gözlerim doldu ya haklısın işte
Cevap sahibi1 yılSuç biz de falan değil umursamaz AP tal kocalarımız da bunun eğitimle falanda alakası yok benim eşim bide doktor
- 1 yıl
Siz ne kadar süredir evlisiniz ve cocuk var mı
Cevap sahibi1 yılOf sanane be iki bacımla konuşturmadın bir git
Soran1 yılGerçekten eğitimle alakası yok benimki de gayet eğitimli. Eskiden ailenin direği babalardı şimdi devir değişti erkeklerin çoğu prenses oldu maalesef kadın ayakta tutuyor aileyi. Nereye kadar gidecek bakalım. Sana da üzüldüm benimkinin uyku problemi de var ya hiç uyumaz ya 15 saat yatar falan zor
Cevap sahibi1 yılEvet evet tüm yük bizde çekip çeviren yok her şey hazır önünde sorumlulukta yok bıktım yani
Soran1 yılBabalarının evinden çıkıp rahata kavuşuyorlar anlayışlı her şeyi yapan eş keşke biz de yaşayabilseydik bu duyguyu
Cevap sahibi1 yılYa sen ben misin ya keşke komşum olsaydın
Soran1 yıl😄😄 Benim evli arkadaşlarımın çoğu benzer durumda farklı nedenlerle olsa da o kadar kalabalığız ki sadece bazılarına geç dank ediyor
Cevap sahibi1 yılBenim çevremde hiç yok ya da bana demiyorlar
Soran1 yılDemiyorlardır ya kolay değil sorunları anlatmak
Cevap sahibi1 yılHiç değil
Cevap sahibi1 yılKur bacıko
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılsize kısa ve net cevabım böyle biri ile değil çocuk yapmak dakika evli kalmazdım
benden söylemesi uzatmıyorum detayları siz bulun
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılpsikoloji düzelmeden onun bu durumunun düzelmesi imkansız.
33 Yorumla
Soran1 yılPsikolojisinin düzelmesini istemiyor ki bu onun için paravan her şeyi onun arkasına sığınarak yapıyor. Hatta bir ara kafasına göre ilaçları bıraktı doktora gitmedi falan bir şey diyince daha iyi hissediyorum dedi sonra doktora gitti en az 1 yıl daha kullanacaksın dedi
- 1 yıl
evlenmeden önce nasıldı?
Soran1 yılEvlenmeden önce yurt dışı görevi vardı sıkıntılı bir yerdeydi o yüzden yine normal değildi yani ve çok çalışıyordu. Evlendikten sonra başka şehire geldik burası rahat karışan yok saldı iyice. Ama bana hep çok düşkündü hala öyle sevgisinden vs şüphem yok
1 yılSenden çok ilgisiz sevgisiz kalmış bunalıma girmiş kendini oyuna atmış kusura bakma ama bu radeye kim getirdi sen onu düşün neyin var diye otur dertleş gerekse onunla oyun oyna adamın psikolojisi bozulmuş aytıca bence ama bence 3000 tl çok büyük bir para değil korkma oyuna 3bin para harcayan adam ev ladına , da 3mn harcar gerekirse hor gör biraz yanlız bırak bunalmış olabilir depresyon olabilir insanız sonuçta
10 YorumlaBazı alışkanliklar hemen burakılmaz sigarayı bir insan nasıl hemen anında burakamıyorsa zamanla azaltarak burakıyorsa esinizde zamanla yavaş yavaş burakacaktır ona bu konuda zaman tanıyın fazla sık boğaz etmeyin çocuk konusuna gelince böyle bir durumda sağlikli bir hamilelik geçirmeniz hiç iç acısı değil bazen olmuyorsa bitmeli ilişkiler bitmesi bizim için hayırlıdır çocuk kurtuluş değil bu arada
10 Yorumla
1 yılBenimkide oyun bağımlısı 101 okey de oynuyor vala güvenmiyorum. Sabaha karşı uyansam elinde telefon vs vs
12 Yorumla
Soran1 yılBenimki öyle sohbetli değil de bilgisayar oyunu bağımlısı hikayeli büyük oyunlar falan oynuyor gerçi hepsi sonunda aynı yere çıkıyor
- 1 yıl
Benimkide sohbet etmem der telefonu asla saklamaz ama hep oynar şüphe var
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet bebek yapma. Bi erkek oyun bagımlısıysa ondan olmaz. Bi erkek işe bile gitmemek için bahane arıyosa sorumsuz dur ondan olmaz. Akıllı davran sevmek yetmez gitti 6 yılın, ömrün gitmesin. Ciddi olduğunu anlasın gerekirse bitirmeyi göze al
20 Yorumla
1 yılNormal değilsiniz İkinizin de kafa yapası evlilik Müessesesi için uygun değil sizin gibiler evlenmemeli ve Kanunen yasaklanmalı bu görüşüm budur
01 Yorumla- 1 yıl
Kadının görüşünde hiçbir sorun yok tam aksine adamın yanında durmuş herşeye sorumsuzluğuna katlanmış böyle bir insan olmasa emin olun başkası bu kadar katlanmazdı
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. eşin oyundan kafayı kaldırırsa çocukda yaparsınız inşallah ya da eşin kaldırır sen tek başına takılırsın böyle sorumsuz biriyle hayat geçmez çocuk olunca da sorumluluk almaz bence iyi düşün
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 640 cevap paylaştı.
1 yılSorumsuz sevgisiz biri anlaşılan oyun bağımlılığı kuma dönmüş bundan hiç bir şey olmaz babalık görevini yapamaz anlaşılan aranızda seks te yok ya da tatmin edemiyor
00 Yorumla
1 yılİlk günün kavgası son günün kavgasından iyidir. Yani ne kadar erken büyük bir kavga çıkarırsa o kadar faydalı olur. Ciddiyetini görmeli bunun sorun olduğunu anlamalı.
01 Yorumla- 1 yıl
Dediğim gibi yani bazen sorunları kendimiz büyütürüz
bunları konuştuğun halde devam ediyorsa aynı şeylere biraz kendini geri çek, üstüne düşme sen kendini geri çektiğin için sana gelecektir
04 Yorumla
Soran1 yılOnu da yaptım evet geliyor düzeliyor da ama kısa sürüyor bir hafta on gün sonra yine eski haline dönüyor ben nereye kadar surat asıp konuşabilirim benim için de yıpratıcı oluyor o yüzden bir süre sonra görmezden gelmeye başlıyorum tekrar çok abartıp rahatsız edene kadar
Soran1 yılBen de her şeyi en iyi şekilde yapamıyorum haliyle ben de insanım yani ama elimdem geldiğince tutarlı gerçekçi olmaya çalışıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
1 yılValla cok net belli ki sen cocuk bakıyorsun hatta sana eve bagimli 8kiniz içinde en iyisi bosa onu
Yoksa hayatından sonraki 10 yili calacak02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten bana ve eve bağımlı. Dışarı çıkarmak bir yana benim de uzak bir yere gitmemi istemiyor çok daralıyor. Arada sevgi var öyle kolay değil boşanmak
- 1 yıl
Kendini harcarsin
Mutluluklar
Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Senin yapabilicegin bir şey yok aslında çözüm bulamiyorsa o zaman seninde artik kedini düşünme vaktin gelmiş demektir
06 Yorumla
Soran1 yılOnun için sorun olmadığı için çözüm bulma derdi yok bundan yıpranan benim ve kimse üzülmeden nasıl bir yol çizeceğimi bilmiyorum
Soran1 yılTeşekkürler karşılıklı istemedik şimdiye kadar ama aileler de baskı yapıyor tabii kaç yıl oldu. Kafamda derleyip toplayıp güzel bir konuşma yapmam gerekiyor gibi bakalım zor olacak
Soran1 yılEvet öyle herkes yorum yapıyor onlar da güya bizi düşünüyorlar çocuk sizi bağlar falan yalan dolan
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Evlilik sorumluluğunu herkes üstlenemiyor o yüzden evlilik kararı almadan önce tekrar düşünün.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Bu evlilik yürümez mutlaka bir sorun çıkar ve ezilen sen olursun... Yaşlandıkça psikolojik dürtüler şüpheye dönüşür o da şiddeti getirir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEşin bağımlı psikolojik destek alması lazım alınca işe yaramaz veya psikolojik destek almayı redderse boşanmalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBaşlığı okumam yetti, sakın çocuk düşünme seninle aynı durumdayım ve çocuk olduğu için boşanamıyorum yerinde olsam çocukta yokmuş boşanırdım çünkü çocuktan sonra onun sorumsuzluğu sana daha fazla yansıyacak
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDüzelmeeezleeer bunlar sakın umutlanma
Cevap sahibi1 yılÇocuk yapayım deme boşan
Cevap sahibi1 yıl@Aisell01 canım tabiiki boşanılır ama herkes boşanamaz mesela ben boşanamıyorum neden ekonomik özgürlüğüm yok onlara boşanınca bakabilmek için ve çocuk olunca bağlar kopmaz
Baştan bu itin ne mal olduğunu bilmiyomuydun?
20 YorumlaÇocuk yapma derim otur konuş baktın yine düzelme yok bırak derim
20 YorumlaAdam biraz kafasını dinleyecek sorun etme sigarayı bırakan herşeyi bırakır, olayları aşırı abartmışsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ona bir terapist , bir psikolog gibi sevecen yaklaş , dertlerini paylaş destek ol , senin sevgin ona ilaç olacaktır.
00 Yorumla
1 yılAllah sabır versin , bende oyunlara para harcıyorum yeri geliyor 5/10 k yeri geliyor 40/50 k ama evli değilim
00 Yorumla- Devamını Gör (124)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat