Eşim sorumsuz ve oyun bağımlısı. Bana ne önerirsiniz?

6 senedir evliyiz henüz çocuğumuz yok bu sene düşünüyoruz. Eşimle severek evlendik bana karşı her zaman saygılı anlayışlıdır ama şöyle bir sorun var. İki seneye yakındır psikolojik destek görüyor ve bunu bahane olarak kullanmaya başladı. İşe gitmemek için bahane, dışarı çıkmamak için bahane, dışarı çıkmamak için bahane, hoşuna gitmeyen herhangi bir durumda bunalıyorum üzerime gelmeyin diyor mesela. İkinci olarak sorumsuz davranışları. Bir ay önce doktor iğne verdi haftalık yapılacak daha bir tanesini bile yaptırmadı hep bir bahanesi var gittim kalabalıktı, bugün izinliymiş falan gitmiyor bile biliyorum.

En büyük sorunlardan biri de oyun bağımlısı ve sürekli oyunlara para veriyor. Dün telefonuna sipariş verirken bankadan bir mesaj geldiğinde parmağıyla üst tarafları saklıyordu şüphelendim sonrasında baktım tek seferde 3000 TL kadar paralar vermiş defalarca hem de. Başka hiçbir şeye harcamıyor bu arada kendine kıyafet bile almaz ben almasam. Bu sene borçları toparlayıp çocuk için birikim yapalım diye anlaşmıştık ama bu şekilde nasıl olacak? İlk evlendiğimizden beri var bu huyu daha önce defalarca konuştuk ben anlayış gösterdim tamam bu senin kafa dağıtma aracın ama bu kadar büyük paralar verme oyunlara diye tamam dedi anlaştık yine aynı. Her şey için sürekli ittiriyorum, hep hasta keyfi bozuk, olmadık harcamaları var falan derken benim inancım da güvencim de kırıldı kısacası.

Söylediği her şeyin altında başka bir şey aramaya başladım bu çok yıpratıcı. Bunları onunla nasıl konuşacağımı da bilmiyorum rahatsızlığından dolayı. Görmezden geliyorum çoğunlukla ama bazen aşırı abartıyor ve bunu suistimal ediyor. O hiçbir şeyi anlamıyorum sanıyor saklayabildiğini düşünüyor ama hepsini anlayabiliyorum. Daha önce yüzüne söylediğimde de tamam utandırma beni biliyorum hatalıyım düzelticem vs tarzında çok konuştuk ve hiçbir ilerleme yok. Ne yapabilirim daha fikri olan varsa çok ihtiyacım var.

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar eşimle konuştum. İstediğim kadar sert bir konuşma değildi ama ciddi olduğumu fark ettiği için sakince dinledi. Ben ondan yana rahatsızlıklarımı söyledim o da benimle ilgili rahatsız olduğu şeyleri söyledi mesela gece geç yatıp geç uyanmak gibi ve bunu on yıldır düzeltemiyorum. Sonuç olarak bu aralar çok abarttığının zaten farkındaymış bilgisayar başında geçirdiği süreyi kısacak, gereksiz para harcama durumunu da aylık belli limit koyucaz, bebek konusu rafta. Şimdilik böyle..
Eşim sorumsuz ve oyun bağımlısı. Bana ne önerirsiniz?