Sevmenin hayatımıza katkısı nedir? sevince ne oluyor bize yaşantımıza?

Sevmenin hayatımıza katkısı nedir? sevince ne oluyor bize yaşantımıza?
doğru kişiyi sevmek mutluluk verir tabi ki de. ama yanlış kişiyi sevmek maalesef ki bunların tam tersini yapar.
insanı üzer mutsuzluk verir her zaman için.. tartışmalar yaşarlar sonra da ayrılırlar. ha bir de aşk acısı çekler sürekli.
bu yüzden de doğru kişiyi sevmek gerekiyor bu hayatta her zaman için. ama doğru kişi kaldı mı bilmiyorum çünkü bu zamanda kimse kimseyi gerçekten sevmiyor gibi. ya parası için ya da görüntüsü için aşık oluyorlar. ama kalp için seven kimse olmuyor.
Çok sevdiğim romanlardan biri olan Kürk Mantolu Madonna'daki şu alıntı ile yanıt vereyim.
"Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz yaşayıp gidecektim. Sen bana, dünyada başka bir türlü hayatın mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin."
İnsan, severek tamama erer, severek farkeder kendini. Aynadaki aksi görmek gibidir, kendini başkasında görmek, yani sevmek.
💫💫
Karşı cinsi daha yakından tanıma fırsatı, farklı bir kişilik ile kaynaşma, tanışma gibi duygular, her iki cins için de kalasın biraz daha yontulması. Sosyal aktivitelere katılır, hayatı renklenir, yaşamaya daha fazla tutunur, olmayan hedefler edinmeye başlatır. İnsanlara karşı daha anlayışlı olmaya başlatır. Keza kişininde arkasında biri vardır artık.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 🙏🏻
Bunu hiç bilmedim ama bence aynı oranda hatta daha fazla nefret kazandırabilir. Yerine göre bilgi yerine göre cehalet. Yerine göre mutluluk yerine göre keder. Aslında sevmek bence pek coklarin bildiğini zannettiği ama aslında bilmediği bir duygu. Unutulmamalıdır ki !! Hoşlanmak sevmek değildir.
Sevgi, hayatımıza kattığı güzelliklerle hepimizi büyüler. Sevmek, kalbimizi yumuşatır, bizi daha empatik ve anlayışlı yapar ❤️. Sevgi sayesinde bir bakmışsın daha pozitif ve mutlu bir insan haline gelmişsin. Mesela ben, flörtümle geçirdiğim anlarda kendimi daha özgüvenli ve huzurlu hissediyorum - sanki hayatta her şey daha anlamlı gibi!
Birini sevdiğinde ve sevildiğinde, sanki dünyayı fethetmiş gibi hissedersin. Hele de gün batımında romantik bir an yaşıyorsanız, tıpkı paylaştığın fotoğraftaki gibi, hayatın ne kadar güzel olduğunu bir kez daha fark edersin 🌅. Senin için sevginin en anlamlı olduğu anlar hangileri?
Cevap
32Cevap
Sorun, problem, sorumluluk ve stres kazandırır..
Sorun, problem arasındaki virgülü görmeyip sorumun problemli olduğunu düşündüm 🤦🏻♀️🤦🏻♀️..
Bişey kazandırmıyor sadece üzüyor
Illaki bir şey kazandırmasına gerek yok kendimi mutlu hissediyorsan tamamdır
Valla o bulduğun kişiye göre degişir bence bazen mutluluk , bazen dert verem, bazende ömür törpüsü sonu kara toprak 😂😂😂
😂😂👍🏻🤝🏻🦋
Öyle ama içerde madalya ve boy boy Oscarlar yok ki neyi öveyim hep bir avuç tuz bir adet hıyar sapı elime kalan 😂😂😂🤗🤗😂🤗🤗🤝🪄yine sinirim bozuldu bak aklıma gelince
Tövbe estağfurullah 😂😂😂😂sakin ol sakin ol
Sen nasıl malefizsin ya şimdiye kadar benden önce uçman gerek ti😂😂😂😂😂😂😂😂
Benim kanatlarım kırık 😂😂 malefiz güncellendi ben son versiyonum
Her hâli güzel malefiz hastasıyım ben ya olsun onunda kanatlar gitti bir sevgi yüzünden kanatları yerine geldi küllerinden yeniden doğdu yine bir sevgi yüzünden 🥰🥰🥰🥰
❤️❤️❤️
Panik atak, anksiyete bozukluğu, intihara sürükleme 🙃Bunlar %100 kazanılıyor
🥺😂🤦🏻♀️
Gülüyorum ama o kadar haklısın ki vallahi öyle
Güzel şeyler oluyor. Kazancı insanın ruh sağlığını iyileştirmesi. Pozitif yönde güzel duygular hissettirmesi enerjiyi yükseltmesi vs vs gibi güzel şeyler, 😃😇💞
Mutluluk, sahiplenme dürtüsü, bağlılık hissi, yalnızlığına çare olma düşüncesi, sevilme hissinin güzelliği, geleceğe umutla bakma duygularını kazandırır.
Aynı anda seviliyorsan hayatın renklenir. kolay zor her şeyi paylaşacak bir yoldaşın olur. Birbiriniz için daha iyi insanlar olursunuz duygusal olarak motivasyon sağlarsın. aynı anda seviliyorsan.
Sevmek sevgiye karşılık alınıyorsa seveni güzelleştirir. Yaşama sevinci artar ve seratonin dediğimiz mutluluk hormonu salgılar beden.
sevmek ve aşk, benliğinin uçlarındaki o titreşim ve o dalgalanma en sevdiğim çikolatanın tadını her alışımda geçirdiğim hafıza kaybı...
Hayatını kazandırır
Hayatında sevgi olmayan bir insanın cansız bir varlıktan hiçbir farkı yoktur, tek başına ağaçlar bile mutlu değildir.
Sevgi iyidir hoştir karşılıklı olunca tabu yoksa b.. oktur😀😀
Sevmenin tersi nefret ve insan nefret ederek yaşarsa mutsuz olur
kendine bakimin artar kendini ve cevreni daha cok dusunursun ben mesela esime cok asigim esime burdan selamlar
Aşk bir nanedir yevmiyende yoktur Allah iyi naneler çıkarsın çok amin 🤲
Mutluluk severken mutlu oluyorsunuz içiniz ısınıyor böyle kıpır kıpır oluyor insan.
Sadece sevilmek yetmez sevilmek önemlidir gerçekten
Sevmek
Huzuru kazandırır ve tabi sonrasındaki güzel şeyleri
İnsana dünyaları kazandıran sevgi için doğru insanı sevmek gerekiyor yoksa kayıp büyük olur..
İnsan kendini sever kendinihtiyaclari için başkasıyla olur
Değerli olduğunu anlıyorsun , hayatının anlamı oluyor ve birçok şey daha
Arkadaş dost kazandırır ama aşık olarak diyorsan reddedilmeyi kazandırır
Enerji veriyor bence. Ben aşık olduğumda renkler daha parlak hayata dair enerjim daha yüksek oluyor.
Bir canlılık verir. İnsana yaşadığını hissettiriyor.
Hiç bişey kazandırmaz Çünkü ticaret degil
Severken sadece mutlu olmayı düşünürsün
Sevmek sevilmek iyileştirir her anlamda
ne kazandırır güzel soru. çok şey kazandırır. ne kaybettirir sorusu var bide. kazanımları ile kayıpları arasında denge tutmuyor hiç bir zaman.
Katılıyorum
Mutlu oluyoruz insan içine huzur kaplıyor daha iyi birisi oluyorsun düşünceli
O sevdigin kisiye bagli eger dogru kisiyse mutluluk yalnis kisiysede eziyet
Olabilecek bir sevgiyse mükemmel ama eğer mümkün olmayacak bir sevgiyse o zaman insana acıdan başka bir şey vermez
Mutluluk ve guzellik kazandırıyor
Bi b. k kazandirmiyor
Stres kazandırdığı kesin
Kaybetmiş olmuyor isen kazanmış da olamazsın
Zaman kaybı, gerçek bir kadın bulana kadar tabi...
Hiçbir şey kazandırmaz kaybettirir
Sevmek insana her şey kazandırır..
Hiç bir şey olmuyor 🤣
Mutluluk ve yaşama sevinci
Valla ben sevemiyorum aşk olarak
Genelde karşısındakine kazandırır..
Yaşam enerjisi, amaç, otorite
Sevmek güzeldir sevilene değiyorsa
Doğru kişiyse çok şey
Herşeyi kazandırabilir. ya da kaybettirir
Bir sk kazandırmaz üzülen siz olursunuz.
Sevmek acı kazandırır
Beni sadece üzdü ve yıprattı
Bir faydasını görmedim.
Hayatı olduğundan daha güzel görürüz
sevmek insana insanlığını kazandırır
Bozulmamış psikoloji
Bela
Bol acı ve gözyaşı
+1 zaaf demek
Sevgi saygı
Değer katar
canım yapar.