Kadınlar meslek sahibi eş ister peki erkekler için bu önemli mi?

Kadınlar meslek sahibi eş ister peki erkekler için bu önemli mi?

Kadindan para ve meslek bekleyen erkek kadar itici bir sey yok. Kadin isterse calisir ki cogumuz onca emegi, sinavlara hazirlanmayi, uni okumayi ev hanimi olmak icin vermiyoruz.
Calismami kafaya takan erkekle nisanliydim ve ayrıldım. Okumusum, atama bekliyorum. Tercihen devlete atama istiyorum kendi okudugum alan olmak zorunda da degil. Ama devlet kadin icin bir tık daha rahat. Diger islerde calismak istemiyorum.
Beyefendi Nisan doneminde artik bu konuyu cok onume getirip canımı sıkmaya baslamisti. Sende calissaydin, falancanin esi/sevgilisi çalışıyor. Para biriktiriyor vs vs. Abicim paran yoksa evlenme o zaman. Ki dugun istemedim, mehir falan da yuklenmedim adama. Yok calissaydin da bilmem ne daraltti beni. Simdiki erkekler kendine eş degil, hizmetciligin yaninda finansal kole de istiyorlar yanlarina.
Nisani attim. 2 sene onceydi. Simdi baska biriyle nisanliyim. Bu konuları sorun etmiyor şükür. Bir erkegin etmemesi de lazim zaten. Erkek kendine guvenecek kadina degil. Kadin ben calismiyorum da diyebilir cunku erkekle yukleri esit degil. Kadin ev hanimligi yapiyor, annelik yapiyor.
Calisan hemsire bir anneyle buyumus bir evlat olarak cocugum olunca calismayi dusunen biri degilim. Annemin bana getirdigi parayi, oyuncaklari hatirlamiyorum cunku. Onun benimle vakit gecirmedigini, ben hastayken yanimda olmadigini, ben evde hastayken onun nobete gidip baskalarinin basindan eklerken, onlara bakim saglarken yanimda olmadigini hatırlıyorum.
Evet annemdir emegi yine de vardir ustumde. Bu ulkede calisan cocuklu kadin olmak cok daha zor bunu da farkindayim. Anneme kizdigim taraflar cok olsa da anliyorum da bir yandan. Ama benim tercihim bu olmayacak. En azinda kres, anaokulu cagina kadar yaninda olmak istiyorum isteyerek dunyaya getirdigim cocuklarin.
Akilli bir erkek, akilli bir baba, adam olan erkek kadini, ozellikle anne olmus bir kadini bu duruma düşürmez. Para para diye deliren erkekten bir halt olmaz. Calisan kadin isteyenden de bir halt olmaz. Evet isteyebilir. Ama kadin işi birakma ya da ara verme noktasina geldiginde o erkegin kazanci tek basina kadina, eve, cocuklara yetiyor olmali.
Ben Şu an evlenecegim kisinin kazancina guvenebiliyorum. Ben olmasam da ekonomik olarak rahat ederiz cok sukur. Cocuklarimda ayni sekilde. Kafamda ben calismazsam bu ev gecinmez, cocuklara bakim saglayamayiz gibi derdim yok. Zaten bir kadinin boyle bir derdi olmamali. Gecim kaygisi yasamamali kadin. Erkekten gecim kaygisini da al, maddiyati da al, maddi destekte ol. Ne yapacak, aileye baska ne tur bir katkisi olacak?
Ha canim isterse, meslegime atanabilirsem ya da duz memurluk vs imkanim olursa çalışırım bir sure. Cocuk olana kadar en azindan. Ama meslek, calisan kadin olsun yabda calis diye direten erkek kadar itici bir sey yok.
Cocuga bak, evi topla, yemek yap desen yapmaz. Vende yoruluyorum desen anlamaz. Gunumuzde calisan kadinlar hem evde hem disarda calisiyor. Ama konu paraya gelince esitiz, sende eve para getir. Beyler esitligi de islerine geldigi gibi kullaniyorlar. Calisirsam da esimin kosede oturup hizmet bekleme luksu asla yok. Kendi oturuyorsa bende otururum. Gidipte yemek yapmaya falan girismem.
"kadın isterse çalışır" dediğin zaman bunun anlamı "istemezse çalışmaz" demektir. kadın eğer istemediği zaman çalışmama hakkına sahipse erkek de "istemediği zaman çalışmama hakkına sahip" diyebiliyor musun? bunu diyemiyorsan ne yüzle " Calisirsam da esimin kosede oturup hizmet bekleme luksu asla yok" diyebiliyorsun? Sen istersen çalışacak istemezsen tüm ekonomik yükü kocanın üstüne yükleyebileceksin ama adam da tamamen senin kararına tabi olacak. Oh ne ala memleket...
ya dersiniz ki "bizim de erkek gibi dışarıda çalışmamız ve eve aynı erkek gibi para getirmemiz dışında bir seçeneğimiz yoktur; eve para getirmek erkeğe nasıl sorumluluksa aynı şeklde bize de sorumluluktur" ya da konu ev işlerine geldiğinde eşitliği hatırlama yüzsüzlüğünü bırakırsınız
@noperva1975 dediklerimi anlamamissin. Yine de anlatayim yine anlayacagini sanmiyorum ama.
Kadinla erkek bir degil. Kadinla erkegin yuku de bir degil. Biz hamile halde, karnimiz burnumuzda calismak zoeunda kaliyoruz. Sizin bu derdiniz yok. Devletin verdigi 16 haftalik izin calisan kadinlara yetmiyor. Daha iyilesememis halde işe basliyoruz. Soz erkeklerin yine böyle bir derdi yok.
Cocuk 6 ay emzirilmesi gerekiyor. Ama biz işe gitmekten o cocugun yaninda olamiyoruz. Siz erkeklerin yine boyle bir derdi yok.
En onemlisi cocugun anneye ihtiyaci var.
Kadin istemedigi zaman calismama hakkina evet sahip. Cocuk bakacagim der calismaz. Bana is yasami agir geliyor der, reglimi, sancilarimi is hayatiyla yonetemiyorum diyerek calismak istemeyebilir. Cogu kadinda pcos, endometriosiz gibi bircon kadinsal rahatsizlik var artik be bunlar adet donemini daha agir gecirmeye sebep verebiliyor. Bunlar olmasa bile hastanelik olan, damardan agri kesici almadan kendine gelemeyen kizlar var. Bu konuda da esit degiliz siz erkeklerle. Siz erkekler bir tarafinizdan kan akarken ve sanciniz varken calismiyorsunuz. Zaten siz de boyle seyler olsaydi dunyadaki calisma sistemi boyle olmazdi. Kadinin calisip calismama istegi kendi durumuna vs bagli doye dusunuyorum. Vücudumuzun isleyisi bir degil cunku
@noperva1975 diger taraftan ekonomik yuk erkekte oldugu zaman kadinda ev isleri ve cocukla muhatap oluyor. Aslinda bir iş bolumu oluyor. Erkek diş işleri, kadin iç isleri hallediyor. Ben kadin ev hanimiysa erkek gelip ev isi yapacak diye bir ifadem olmadi.
Calisirsam kocamin kenarda oturma luksu yok ev isleri yapacak dedim. Ayni sekilde bende yorulacagim hatta kadin olarak erkek kadar guclu ve enerjim olmadigi icin erkekten daha fazla yorulacagim. Bir de gelip kadin ev işi yapacak oyle mi? O eve iki kisi para getiriyorsa evdeki islerde ayni sekilde ortaktir, olmalidir. Ben parami paylaşıyorsam, erkege maddi destek sunuyorsam, erkekte kadinin gorevleri diye tabi edilen islerde varlik gostermek ve sorumluluk ustlenmek zorunda.
ben de sana erkeklerin dertlerinden bahsedersem buradan Ankara'ya yol olur. Çocuk da lenin bir ortak yüküdür. eğer eşitlikten bahsedecekseniz biraz adaletli düşünmenizi tasiye ederim. yukarıdai mesajınızda çocuktan bahsetmediniz farkındaysanız.
kadınların regl olmasının sorumluluğu erkekteymiş v çocuk doğrumayı kadınlar kocaları için yapıyormuş gbi konuşuyorsunuz. çok ilginç.
çocuğu varken de regl döngüsünü de ayarlayarak çalışan ve para kazanan dünya kadar kadın var. Tamam belki erkek kadar ağır işlerde çalışamazınız; gemilerde çalışamazsınız; madenlerde çalışamazsınız ama ofislerde çalışabilirsiniz.
kadınlar çalışmak zorunda değil dediğiniz zaman o vakit çalışma kararını da öyle tek başına veremeyeceğini artık kabul etmeniz gerekir.
erkekler sizin keyfinize göre "ister çalış ben ev işlerine yardım ederim istemezsen çalışma" diyerek kenilerini sizin emrinize sunmak zorunda olan varlıklar değil.
kadinin istediği zaman calişma istediği zaman evde oturma gibi bir hakki yok. Kadin calişmaz cocuklarina ogretmenlik ve annelik yapar onlari buyutur ev isleriyle ilgilenir. yok ben kudurdum illa calisacam derse kocasi gonul rizasiyla izin verirse calisabilir aksi halde calisamaz. 250 gramin var diye istediğini yapmaya gelmedin bu dunyaya. kocan calisamazsin dedigi an konu bitmiştir. ayrica erkeğin kadini calismaya zorlama hakki da yoktur. ev gecimi erkege aittir.
ayrıca "diger taraftan ekonomik yuk erkekte oldugu zaman kadinda ev isleri ve cocukla muhatap oluyor. Aslinda bir iş bolumu oluyor. Erkek diş işleri, kadin iç isleri hallediyor. Ben kadin ev hanimiysa erkek gelip ev isi yapacak diye bir ifadem olmadi." demişsiniz... bir de öyle deseydiniz :) bu arada onu diyenler de var merak etmeyin...
ben size diyorum ki sizin ne kadar "dıaarıda çalışmak istemiyorum" deme hakkınız varsa ve hiçbir koşulda erkek sizi zorlayamıyorsa aynı şekilde erkeğin de "tamam ben evde ev işi yapmak istemiyorum" deme hakkına sahiptir...
sizin söylediğiniz şuna geliyor:
erkeğin e işi yapıp yapmaması tamamen kadının tek başına alacağı "çalışı çlışmama kararına bağlı"...
yani o iş bölümü olacak mı olmayacak mı? yoksa her ikisi de dışarıda mı çalışacak konusu sizin keyfnize göre şekillendirebileceğiniz bir husus değil
@5paramyok aynen öyle... bunlr ama ise lafa "ben ev hanımı olmak için diploma almadım" diye başlayarak çalışmak için erkeğin iznine ihtiyaç duymadıklarını ima ediyorlar ama bir sonraki cümede "erkek eve tek başına bakabilmeli" diye devam edip o sorumluluğu erkeğin sırtında bırakıyorlar...
@5paramyok
evet ama sadece bu tiplerle mücadele etmek yetmez. bu gibileri şımartıp aynen anlattığı gibi herşeye haklarının olduğu erkeklerin kendilerine adeta oyuncak gibi verildiği zihniyetinde olanlara bu cesareti veren ılık meriçlerle de her mecrada mücadele etmek icap ediyor
ben eşitliğe inanan biri değilim. bu tarz kadinlar feminist desen feminist değil zira erkek calismak zorunda ise kadinda calismak zorunda olmali. Yok benim gibi ataerkil desen o da değil kadin bizde cocuklarinin annesi ve ogretmenidir. yani bu tarz kadinlar hangi sinifagl giriyor bilmiyorum. zira tum sorumlulugu erkege atip kendisi keyfi özgür şekilde hareket etmek istiyor. yalan olmasin hanfendinin istediği şey bir enayi bir keriz benim kirami mutfak masrafimi faturalarimi ödesin bende kazandigim parayla canta alayim ayakkabi alayim kuaföre bayilayim demek istiyor. hani erkeğin parasi ikimizin parasi, kadinin parasi yine kadinin parasi kafasinda. Bu tarz kadinlara ne deniyor sahiden?
@5paramyok bunlara feminist denmiyor aslında feminik deniyor. ama feministim diuenlerin %99'u bu kafada
@5paramyok feminazi aşırı fikirleri olup istekli olanlara deniyor... bunar tatlı su feministi. feminik çok daha uygun ifade
kadinin calismasini isteyen erkekten bi halt olmaz mi o halde erkek calismama hakkina sahip degilse erkegin otoritesini kabul edecekmisin yani erkek tek basina hem sana bakacak hem cocugun giderlerini karsilayacak hem evin gecimini saglayacak ama kadin calismadigi zaman evin giderlerini karisinin giderini ve cocugun giderini tek basina karsilayan ve basinizin ustunde duran catiyi kaybetmemek icin elinden gelen ne varsa onun mucadelesini veren erkegin otoritesini kabul etmeyip hicbir konuda kocasinin iznine tabi olmayip kendi kafasina gore hareket edecek oyle mi kadin calismazsa bisey kaybetmis olmuyo en azindan ama erkek calismadi mi o zaman o kurdugu yuvayi da kaybeder esini de kaybeder cocugunu da kaybeder calismayacaksaniz ya erkegin otoritesini kabul ederek evlenin ya da sizde erkekler gibi calisip paranizi kazanmaya baslayin
Boş yapmışsın
@ShadowVortex boş değil bomboş yapmış
Artık evliliklerde eşler kendileri için finansal kaynak oluşturuyorlar gizli ya da açık. Zorunlu giderler erkeğin üstüne atılırken keyfi giderler de kadın öne çıkıyor sadece.
Soruya gelince ben evlenirim. Kanaat etmeyen kadın kadar, mesleği olmayan ama tembelliği kendine iş edinen bir erkeğin farkı yoktur. Ha çok paralı eş isteyen de banka önlerinde yatabilir.
Erkeğin eşini rahat yaşatabilecek kadar geliri olmalı. İnsan mutlu olmak için evleniyor ve para konusundan yana zorluk varsa bu zamanla stresi mutsuzluğu öfkeyi getirir geçim olmadan evlilik yürüyemez. O yüzden maddi olarak kendi ayakları üzerinde duramayan erkek ile hiç evlenilmemeli.
Kadınların cevabı belli. Ben şahsen evlenmeyi düşündüğüm zamanlarda eğitimli eşim eğitimli olsun ki çocuklarımızı iyi yetiştirdin diye düşünüyordum. Artık o düşüncem de kalmadı. Yıkıverdiler sağ olsunlar. Mesleği olsun olmasın kimse evlenmemeli. Evlilik pişmanlıktır.
Cevap
50Cevap
Evet evlenirim fark etmez bana
Annene sorman gerekir. Malum kiz analari parayi cok sever, erkek maddi olarak biraz dustugu an, aman efendim evli degilken nasil gezdiriyordun diye laf ederler. Erkekten cok kiz analarina sorulacak bir soru bu bana gore
Ne alakası var konunun benim ile alakasını merak ediyorum benim zaten mesleğim var
Sozum sana degil, soru diyor ki meslegi olmayan biri ile evlenirmisiniz. Bende cevap veriyorum. Ben evlendim meslegi olmayan biriyle. Daha fazla para beklenti icinde kaliniyor
Evlilik, sadece bir mesleğe ya da maddi duruma dayanarak karar verilecek bir şey değil. Bir insanın karakteri, değerleri ve bana nasıl hissettirdiği, mesleğinden daha önemli. Tabii ki bir hayatı birlikte inşa ederken, karşılıklı sorumluluk ve katkı da önemli. Ama sırf mesleği yok diye birini göz ardı etmem. Önemli olan, birlikte bir gelecek kurma isteği ve bu yolda birlikte ilerleyebilmek.
Artık ben de mesleği olmayanla evlenmeme taraftarıyım. Hatta meslekten ziyade üniversite yaşamını görmemiş biriyle evlenmem. Eskiden bunu yanlış bulurdum büyüyünce önemini anladım
Aga üni görmüşse hasarlı olma ihtimali fazla ha, dikkat et..
Evlenirler. Kadınlar da erkekler de evlenir. Meslek, yoğun akademik çalışma sağlanarak kazanılan bir unvan sadece. Toplumun yüzde kaçı Meslek sahibi peki?
Mesleği olmalı bir kadının ama erkek ille çalışacak diyorsa o erkekten olmaz zaten çalışsam da bi kuruş vermek zorunda değiliz
finansal köle aramıyorsun evleniyorsun tamam asgari ücretli biri ile evlen demiyoruz zaten evlenemezde kiralar 15 20 k olmuş en varoş yerde adam 50 60 k bile alsa en az eşinden destek alması lazım ileride hedefleri varsa tabi araba olur ev olur yurt dışı gezisi olur tatil olur öyle armut piş ağzıma düş eskide kaldı bunun için 30u gecik kadınlar evde kedi besliyor çalışmayan kadına babası baksın zaten şu dönem erkek kadın eşittir ikiside çalışmalı
@mahirfhcfh tamam prenses. Babam da bakar Aslan gibi sevgilim de bakar. Senin gibiler de asla mutlu olamaz sıfır erillik
erkek olsaydım şu zamanda eve iki maaş girmesinin anca kurtardığını savunduğum için gelirli eş isterdim
Karim meslek sahibi olmasada olabilir. Ama meslegi varsa ve guzelse her zaman destek olurum.
Ne bitirdin diyelim. Ben 10 tane üniversite bitti.
Mesleği olacak ve kendi ayaklarının üstünde duracak...
İstemem… evlenmek için evlenmeye gerek yok diye düşünüyorum belli başlı isteklerim var onlar olursa aklıma kalbime sinerse maddi manevi az çok denk olursak ancak öyle…
Evlenirim Evet
Mesleği olması şart değil ayaklarının üzerinde durabiliyor olması yeterli.
Evleneceğim insan edebi ve ahlâkı meslek edinsin
huzurlu bir kadının yanında
kuru ekmek bile baldan tatlı gelir bana 🥰
Benim için meslekli olması değil, kendi içinde değerli bir insan olması önemli, evet evlenirim o zaman
Merhaba,
Önemi yok!
İşi gücü mesleği olmayan bir kızı arkadaşım dahi yapmam
Çok da önemli değil ama mesleği olsa daha iyi olur geçimimiz açısından
Öncesinde birbirimize Türk sinemalarındaki gibi ağır çekimde koşmamız lazım
bos gezen erkegi annesi sevsin mumkunse evde oturan erkekten hicbir halt olmaz ne baba olur ne eş
Valla işi gücü meşguliyeti olsun isterim doğrusu. Para için de değil.
Evlenmem çalışmayan insan boş ve tembel insandır. İnsan zengin olsa da çalışmalı.
Çalışmayan erkeği annesi sever. 😂
mesleği olma şartını arayan erkek gitsin limited şirket kursun. bu ne yaaa
Simdi kadinlardan cok erkekler esinin meslegine onem veriyor
Evlenmem, güçlü ve ayakları üstünde durabilen bir kadın isterim
Kadın da benim gibi olacak aylık 100 bin almayan kadınla uzun ilişki dusunmem
Erkekler bile evlenmem demiş hep. Erkeklerin meslek beklentisi varsa kadınların hayli hayli olur.
Hayır tabiki evlenmem
Evet neden olmasın
Meslek farketmez yeter ki sevdiğim sevsin beni isterse evde otursun
Valla mantıklı cevap
Meslek sahibi adamla (allah korusun) evleneceksem neden Şu an da üniversite okuyorum ben? Ahahahahah
Meslek sahibi olmayan adamla pardon eksik yazmisim
Her türlü eksik zaten 🙄
Inek beslemek istemem
tercihim çalışan kadın...
Sen yaş kadınlar emekli oldu
Babam emekli oldu senin yaşında😂
Abi hiç evlenmedin mi sen babam da eyt den emekli oldu
Yakışıklı oğlun varsa alırım abi😂😂
Kaç yaşında oğlun abi 😂 çocuğa bile karışıyorsun ya ne fenasin hahaha
2 yaş küçükmüş ben de yeni 26 oldum
Mühendis ya da akademisyen olmali
Bir anlam ifade etmiyor ye kürküm ye hesabı
Tavsiye etmem. Para temel güçtür
Hayır evlenmem
Aklı başında olması kâfi
Kadında sorun yok ta erkekte sıkıntı
maaş denkliği önemli evlilikte
Evlenmem. Evlenirim diyen net yalan söylüyor
Kafanızda bunu kurmuşunuz demek daha önceleride..
Parasız erkeği annesi sevsin
En azından işi gücü olsun
İkinci evliliği mi yapacaksın
@Tükendimçok2 Yoo hiç evlenmedim bu güne kadar
iki tarafın da mesleği olmalı
Senin var diye mi diyon
@Hassas_Dokunuşlar okuyorum, mesleğim var yani. kendimden aşağı biriyle olmam ben
Ne okuyon
@Hassas_Dokunuşlar sanane
İlk duydum bu bölümü 😂
Hayır
Hayır, evlenmem.
Hayır
Evlenirdim dert etmezdm
Önemli değil içindeki prenses önemli
Seviyorsam evlenirim
Mesleği olmalı.
Olabilir
onun bilecegi is