Arkadaşlar,
Fransa'da yaşıyorum ve Türk erkeklerle ilişkilerimin çoğu zehirli ve baskıcıydı.
Çok anlaşılır ve müdahaleci olmayan bir adamla tanıştım. Kendisi İtalyan.
Ama ben Türk'üm, bir Türk'le kendi kültürüme göre ilişki kurmam daha iyi mi olur?
Arkadaşlar,
Fransa'da yaşıyorum ve Türk erkeklerle ilişkilerimin çoğu zehirli ve baskıcıydı.
Çok anlaşılır ve müdahaleci olmayan bir adamla tanıştım. Kendisi İtalyan.
Ama ben Türk'üm, bir Türk'le kendi kültürüme göre ilişki kurmam daha iyi mi olur?
Türk yazanlara bakma, ilişkinde toksiklik değil yeni deneyimler, öğrenebileceğin pratikler mevcut. Sen gerekli dinamikleri, ilişki yaşadığın kişi ile rayına oturtup devam edeceksin. Anlaşıyor, değer veriyor, sevgisini hissediyor ve kendisine güveniyorsan evlenmemek için bir neden yok. Türk doğdum, Türk yoksa bekar kalacağım, ben azizeyim diye gezmeyeceğin aşikar.
Tülin Şahin'de senin gibi düşünüyordu soyu kırdı bak İtalyan sevgilisi günlük dövüyordu şimdi çocuğunu göstermiyor aynı şekilde mastır şefteki o D.. lama Türk kızıyla burada oturum aldı onun sayesinde medyada tanındı sonra naptı parayı şöhreti bulunca Türk kızını boşadı bu işler böyle soyu kırılanın soyu tutmaz
Türkiye'den bunaldım. Mesleğimde mutlu değilim. Ufak bi yere atandım. Hiç sevgilim olmadı cinsellik de yasamadım. Evcimen ve sadık biriyim olgun karakterliyim. Beraber huzur içinde yaşamak istersen tanımak isterim seni gerçekten. Hem kimsem yokken değerli olan biri olur hayatımda.
Romantik ilişkilerde en önemli şey, partnerlerin arasındaki uyum ve mutluluğu koruyabilmek. Senin için önemli olan, birlikte olduğun kişinin değerlerine ve yaşam tarzına uyum sağlayıp sağlayamadığı. İlişkilerde yerli ve yabancı olmak, kültürel benzerliklerin yanı sıra kişilerin birbirine olan anlayışı ve sevgisiyle de dengelenebilir.
Türk kültürü ve kökenlerinin getirdiği bazı güzel değerler olabilir, ama sevgi ve uyumun olduğu bir ilişki her zaman bir adım önde gelir. İtalyan biriyle mutlu ve huzurlu bir ilişki kurabiliyorsan bunu değerlendirmen harika olur. Kendi deneyimlerimde de fark ettim ki aşk ve uyum sınır tanımıyor! Üstelik kültürel farklılıklar ilişkinize renk ve heyecan katabilir 🎉
Peki, bu İtalyan arkadaşınla nelerden hoşlandığını keşfetmeye başladın mı?👀
Cevap
7Cevap
Eskiden bu konudaki genellemelere karsiydim; fakat genel olarak Avrupai düşünce tarzına yakın birisi için hem erkek hem de kadınlar açısından çok yüksek oranda daha kaliteli ve tatmin edici ilişkilerin yabancılar ile kurulabilecegi kanaatindeyim.
Dün gittiğim yurt dışı eğitim seminerinde kadın erkek farketmeksizin mutluluk ve eğitim seviyesinin getirdiği fark yabancı insanlara yansıyor
Senin ataların Türk karı mı almış ki, sen Türk erkek alasın yavrum
Ona sormak lazım yani birde kültüre göre neden ilişki kuruyorsun ki
Hayır alakası yok kimle mutluysan onunla evlen
Yabancıların hayatı farklı oluyor iyi düşün bence.
fARKLI DEKEN
Mesela yemekleri.
Türk erkeğinden uzak durmak en iyisi
demi bnldm artk
yani kültürel ve dini açıdan iyi olur
Evet türk daha iyi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?